Header

Hejsan!

Jag har som vanligt varit väldigt oaktiv. Detta är för att jag är väldigt upptagen med mitt jobb och att hitta lägenhet. Jag jobbar nu på restaurang. Det är faktiskt roligare än vad jag trodde. Man lär sig något nytt varje dag. Det roligaste är när jag får hjälpa till i köket. eller när man blir bästa vänner med kunderna. Jag bor tillfälligt i en lägenhet och är på jakt efter en ny. Det ska vara en 1a eller 2a i Örebro. Helst så centralt som möjligt.

Nu en helt annan sak. Jag ska göra om bloggen lite så fort jag har får tid och wifi. så att jag inte gör slut på min surf på mobilen haha. Jag älskar att fotografera och vill börja dela med mig mer av bilderna och inte bara hästbilder utan alla mina bilder. Vill även göra en till instagram. Här är lite bilder som ex.


Så när jag har wifi och tid då kommer en förändring. så vi hörs sålänge :D


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag ska ni får läsa om en speciell ponny.
En ponny som har störst plats i mitt hjärta.
Året är 2009. Ja flyttade till ett nytt ställe, ett ställe där jag inte kände någon. Jag flyttade till en stor villa mitt ute i skogen. Mamma hade lovat att vi skulle skaffa hästar. För det var våran dröm eller mest hennes dröm för att jag kunde inte så mkt med hästar för jag va fortfarande väldigt liten. Vi åkte från stall till stall me hittade inget som passade oss. En dag när vi åkte till ett stall och titta så stod det en liten fux o väntade på oss i sin box. Med sina nyfikna ögon stod han o tittade på oss.
Jag fick borsta och provrida. Två dagar senare flyttade han hem till oss min egna Magic Clever be Frasse.
En fin shetlandsponny.
Han fick flytta ihop med mammas två unghästar.
Dagarna gick och vi utvecklades tillsammans. Både bra och väldigt dåliga dagar. Vissa dagar ville inte Frasse då tyckte han att galoppera hem så fort han kan med mig på ryggen va det bästa sättet. Andra dagar va han helt underbar och hoppa över stora stockar och lyssnade jättebra. Tom så bra att jag körde in honom. När jag blev lite äldre så började jag även lära honom tricks.
Jag började tycka om honom mer o mer för varje dag som gick.
Men då kom dagen då jag började gymnasiet. Han kunde inte följa med. Vi var tvungna att sälja honom.. mitt hjärta gick i två bitar. Hur skulle jag kunna klara mig utan min bästa vän?
Då kom lösningen. Grannar. Mina grannar köpte honom. Så jag kan åka o vara med lillen så mkt som jag vill. Och även om du börjar bli en gammal gubbe så är planen att köpa tillbaks dig när jag har råd.
BÄSTA FRASSE❤️❤️

Likes

Comments

Ääntligen hade jag tid att åka till stallet i torsdags. Va såå glad när jag kom tid för faan vad jag har saknat alla hästar och människor.
Tog mig en tur med lite intervaller med fina Lady Edel.

Det var V5 tävlingar samma dag och en häst i stallet skulle kvala så jag hjälpte till o sela osv. Hästen blev godkänd iaf så nu äre bara att anmäla.
Sedan titta jag på några lopp tills jag nästan somna på läktaren så trött 😂
En bra dag iaf😍

Såklart lite bilder från ponnyloppet.

Likes

Comments

Asså denna vecka så börjar alla skolan. Men inte jag, det känns väldigt konstigt. Samtidigt så är det så skönt för att jag äntligen får jobba ist för att sitta bakom skolbänken som inte är det bästa jag vet.
Men en grej som jag saknar är hästarna. Speciellt Musse och Axel. De två hästarna på kvinnersta som lärt mig allt o gjort mig till den jag är nu. Mina två licenshästar och läromästare.

På söndag ska jag flytta till örebro så jag är riktigt taggad på att åka till travbanan och träffa alla människor och hästar. Har saknat det sååå mkt denna sommar som bara bestod av jobb jobb och mera jobb.

Likes

Comments

Igår var det årsfinal på Fornaboda. Jag jobbade i vinnarcirkeln tillsammans med en kompis. Gick väldigt bra, många fina hästar. Jätteskönt att komma ifrån mitt andra jobb några timmar o vara med hästarna 😍

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg. Anledningen är att jag jobbar så otroligt mycket och när jag väl är ledig är jag så trött att jag bara vill sova eller bara väldigt upptagen med annat.

I torsdags var jag iaf på Fornaboda och jobbade i vinnarcirkeln. Mycket vackra hästar möter man då. Det var första gången jag hjälpte till där och jag säga att det var mycket kul så det är något jag absolut ska fortsätta med.

Nästa torsdag är det trav på Fornaboda igen och då finns jag på plats i vinnarcirkeln och denna gång ska jag även ta med min kamera o försöka få några riktigt fina bilder. På måndag hoppas jag på start med ponnybusar på Mantorp. Ska bli riktigt kul att äntligen få sätta sig bakom hästen igen.

Inte så mycket mer idag utan ni får helt enkelt vänta tills nästa vecka då jag lägger upp bilder från Lunchtrav på Fornaboda.

Likes

Comments

Fira födelsedagen på fornaboda gjorde jag på min 19årsdag. Träffade massor av vänner och tog lite bilder. En bra dag som avslutades med tårt och filmmys hemma hos mig.

Likes

Comments

Hej allesammans. Ja jag lever. Har bara väldigt mycket att göra just nu. Mycket jobb. Vad man ska göra när sommarjobbet är slut. Vänner hit o dit. Allt är lite mycket. Men jag kämpar på och på måndag den 17e juli ääre äntligen travdags. Ska fota på Lindesberg. SÅ skriv till mig om du vill ha bilder så fixar vi det :D Och det allra bästa med den dagen är att jag fyller åt också!! Det kan ju inte bli bättre genom att spendera den på travbanan och efter travet äta tårta och umgås med sina närmsta vänner.

Nu vet ni iaf att jag lever. Lovar att uppdatera mer. Kommer bildbomb nästa vecka iaf.

Puss och kram nu är det läggdags då jag ska upp och tjäna pengar imorgon!

Likes

Comments

Idag är det väldigt tomt i mitt huvud. Inte bara för att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om idag men även för att jag känner att jag börjar bli sjuk vilket inte var som planerat då jag ska jobba hela helgen. Just nu är det inte så mycket hästar för att jag har bara jobba jobba på schemat nu framöver i 2 månader. Efter det hoppas jag att jag har hittat ett jobb i ett travstall för det är det som är min dröm. Annars ett jobb som har med hästar/djur att göra. Dessa två månader blir det självklart att åka på trav på mina lediga dagar och fota och hoppas på nån start också.

Just nu är mina framtidsplaner att köpa en egen bil. En bil som kan dra en transport med mina framtida travhästar. Sedan hoppas jag på att hitta ett bra jobb och flytta hemifrån och skaffa mitt egna lilla ställe. Jag är verkligen en sån person som behöver lite egentid ibland och bara vara ifred, vilket är svårt att få när man bor i en stor familj mitt ute i skogen i ett litet hus. Nu finns ju fördelar också. Det är så tyst och lugnt där jag bor. Men jag är redo för nya äventyr. Det är ju inte så att bara för att jag flyttar så kommer detta ställe försvinna.

Jag kanske har en liten hästis på gång också om två månader men mer får ni inte veta än för det är en överraskning. Jag hoppas dock verkligen att det ska funka för det skulle inte bara glädja mig utan även någon annan.

Nu ska jag redigera lite bilder och sedan baka bullar och gosa med kaniner. Mamma driver en avelsverksamhet eller vad man nu kallar det med dem finaste och sötaste varelserna jag sett. gå in o kika på hennes hemsida. www.simas.se

Vill även påminna att följa mig på instagram där ni kan se ännu mer av mitt liv :D --> yvetteebbink


​Bild från sommarn 2015 om jag inte minns fel.

Likes

Comments

Svensk Travsports kärnvärden har fem olika värdeskapande element. Gemenskap, hästen i centrum, livstil och passion, tillsammans, alla lika alla olika, hemmabana. Jag tycker det är jättebra att detta finns. Men nu när jag börjar besöka fler ställen och ser skillnader mellan olika stallar, människor, travskolor, hästarna så börjar jag fundera lite. Det man brukar se är glada människor som tycker om hästar. Duktiga travskoleinstruktörer, fina stallar, friska hästar. MEN det är dags att öppna ögonen för så är det inte alltid och jag tycker det är dumt när vi har dessa element och att vissa människor inte alls försöker hålla sig till dessa för att få allt så bra som möjligt.

Just nu ser jag mobbning på internet, hästar som behöver mer motion av rutinerade kuskar, hästar som är sjuka, hästar som vill ta en semester och vill pensioneras, orättvisa bland människor, människor som försöker hjälpa till och se till att alla mår bra men sedan får skäll för att saker kostar pengar och pengar tydligen är viktigare än ett vi människor ska klara oss genom dagen.

Någon annnanstans ser jag glada människor, pigga, friska, unga och väldigt fina hästar, ingen orättvisa och alla är värda lika mycket hur annorlunda man än är.

Det jag vill komma till i detta inlägg är att det borde va så överallt. vi har inte tid med mobbning. Varför händer det ens? hela travsporten är en gemenskap där man får massor av kompisar. inte ett ställe att bli osams på. För att hen vill köra den hästen. För att hen är bättre på att köra. För att du suger på att köra. För att du hör inte hemma här. SLUTA, TRAVSPORT ÄR FÖR ALLA. där alla borde vara kompisar och ha kul tillsammans och inte säga fula saker till varandra på internet för det är det fulaste man kan göra. När rutinerade kuskar ställer upp frivilligt och vill lägga tid på att träna hästar så de får bättre kondition t.ex skulle jag ha sagt ja på en gång. På många travskolor så har jag sett att ponnys används till både stora och små. Många stora vill hjälpa till att motionera dem för att få dem i form. De får många som svar: det finns inte tid, ni får betala, nej de ska gå travskola ikvl. Det finns alltid tid. Hästar går inte varje dag och när de går med småbarnen så är det nästan ingenting för dem. vadå betala? Det finns människor som ställer upp frivilligt. De borde få betalt för att de vill motionera hästar istället för att behöva betala för att motionera en häst som verkligen behöver det.

När jag har kommit till vissa stall och sett vissa hästar och tänkt att oj vad tjock den är, oj vad den hostar, oj utrustningen var inte så perfekt då har jag bara tänkt äsch det kanske inte är så värst. Tills för nån vecka sen då jag såg ett gäng travskolehästar som var helt perfekta. Fina i kroppen, inte symtom på att de är sjuka, glada människor och nästan alla gick till final i utställningen som jag var på för att de alltså var så fina, vältränade, hade fin skritt och trav och hästarna var i perfekt ålder. Inte för ung och inte för gammal. Varför är det inte så överallt undrar jag då? vad gör de som alla andra inte gör?

Jag ser ofta hur människor försöker hjälpa till för att alla ska må bra eller bara för att va snäll och då får skäll eller gå härifrån som tack. Asså jag tycker även om det har med pengar att göra eller med något man bara vill fixa själv så borde man alltid va trevlig och vara glad att det finns sådana människor, för efter den gången hen blivit utskälld kommer den aldrig mer göra om det. 1 mindre som försöker vara trevlig. För varför ska man hjälpa till om man blir utskälld? Nej det är klart man får mindre lust varje gång.

SÅ SNÄLLA TÄNK PÅ VAD DU GÖR. Travsporten ska vara kul där vi ska ta hand om varandra och se till att hästarna mår bra och är friska. Att vi kan ha kul ihop utan att behöva tänka på dåliga saker. Att det inte sker mobbning. Och det är nog det viktigaste. ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA <3

Tillsammans så gör vi travsporten till det bästa och iallafall jag själv kommer kämpa för gemenskap, hästen i centrum, livstil och passion, tillsammans, alla lika alla olika och hemmabana.

Tack för mig <3Likes

Comments