Header

Asså denna vecka så börjar alla skolan. Men inte jag, det känns väldigt konstigt. Samtidigt så är det så skönt för att jag äntligen får jobba ist för att sitta bakom skolbänken som inte är det bästa jag vet.
Men en grej som jag saknar är hästarna. Speciellt Musse och Axel. De två hästarna på kvinnersta som lärt mig allt o gjort mig till den jag är nu. Mina två licenshästar och läromästare.

På söndag ska jag flytta till örebro så jag är riktigt taggad på att åka till travbanan och träffa alla människor och hästar. Har saknat det sååå mkt denna sommar som bara bestod av jobb jobb och mera jobb.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var det årsfinal på Fornaboda. Jag jobbade i vinnarcirkeln tillsammans med en kompis. Gick väldigt bra, många fina hästar. Jätteskönt att komma ifrån mitt andra jobb några timmar o vara med hästarna 😍

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg. Anledningen är att jag jobbar så otroligt mycket och när jag väl är ledig är jag så trött att jag bara vill sova eller bara väldigt upptagen med annat.

I torsdags var jag iaf på Fornaboda och jobbade i vinnarcirkeln. Mycket vackra hästar möter man då. Det var första gången jag hjälpte till där och jag säga att det var mycket kul så det är något jag absolut ska fortsätta med.

Nästa torsdag är det trav på Fornaboda igen och då finns jag på plats i vinnarcirkeln och denna gång ska jag även ta med min kamera o försöka få några riktigt fina bilder. På måndag hoppas jag på start med ponnybusar på Mantorp. Ska bli riktigt kul att äntligen få sätta sig bakom hästen igen.

Inte så mycket mer idag utan ni får helt enkelt vänta tills nästa vecka då jag lägger upp bilder från Lunchtrav på Fornaboda.

Likes

Comments

Fira födelsedagen på fornaboda gjorde jag på min 19årsdag. Träffade massor av vänner och tog lite bilder. En bra dag som avslutades med tårt och filmmys hemma hos mig.

Likes

Comments

Hej allesammans. Ja jag lever. Har bara väldigt mycket att göra just nu. Mycket jobb. Vad man ska göra när sommarjobbet är slut. Vänner hit o dit. Allt är lite mycket. Men jag kämpar på och på måndag den 17e juli ääre äntligen travdags. Ska fota på Lindesberg. SÅ skriv till mig om du vill ha bilder så fixar vi det :D Och det allra bästa med den dagen är att jag fyller åt också!! Det kan ju inte bli bättre genom att spendera den på travbanan och efter travet äta tårta och umgås med sina närmsta vänner.

Nu vet ni iaf att jag lever. Lovar att uppdatera mer. Kommer bildbomb nästa vecka iaf.

Puss och kram nu är det läggdags då jag ska upp och tjäna pengar imorgon!

Likes

Comments

Idag är det väldigt tomt i mitt huvud. Inte bara för att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om idag men även för att jag känner att jag börjar bli sjuk vilket inte var som planerat då jag ska jobba hela helgen. Just nu är det inte så mycket hästar för att jag har bara jobba jobba på schemat nu framöver i 2 månader. Efter det hoppas jag att jag har hittat ett jobb i ett travstall för det är det som är min dröm. Annars ett jobb som har med hästar/djur att göra. Dessa två månader blir det självklart att åka på trav på mina lediga dagar och fota och hoppas på nån start också.

Just nu är mina framtidsplaner att köpa en egen bil. En bil som kan dra en transport med mina framtida travhästar. Sedan hoppas jag på att hitta ett bra jobb och flytta hemifrån och skaffa mitt egna lilla ställe. Jag är verkligen en sån person som behöver lite egentid ibland och bara vara ifred, vilket är svårt att få när man bor i en stor familj mitt ute i skogen i ett litet hus. Nu finns ju fördelar också. Det är så tyst och lugnt där jag bor. Men jag är redo för nya äventyr. Det är ju inte så att bara för att jag flyttar så kommer detta ställe försvinna.

Jag kanske har en liten hästis på gång också om två månader men mer får ni inte veta än för det är en överraskning. Jag hoppas dock verkligen att det ska funka för det skulle inte bara glädja mig utan även någon annan.

Nu ska jag redigera lite bilder och sedan baka bullar och gosa med kaniner. Mamma driver en avelsverksamhet eller vad man nu kallar det med dem finaste och sötaste varelserna jag sett. gå in o kika på hennes hemsida. www.simas.se

Vill även påminna att följa mig på instagram där ni kan se ännu mer av mitt liv :D --> yvetteebbink


​Bild från sommarn 2015 om jag inte minns fel.

Likes

Comments

Svensk Travsports kärnvärden har fem olika värdeskapande element. Gemenskap, hästen i centrum, livstil och passion, tillsammans, alla lika alla olika, hemmabana. Jag tycker det är jättebra att detta finns. Men nu när jag börjar besöka fler ställen och ser skillnader mellan olika stallar, människor, travskolor, hästarna så börjar jag fundera lite. Det man brukar se är glada människor som tycker om hästar. Duktiga travskoleinstruktörer, fina stallar, friska hästar. MEN det är dags att öppna ögonen för så är det inte alltid och jag tycker det är dumt när vi har dessa element och att vissa människor inte alls försöker hålla sig till dessa för att få allt så bra som möjligt.

Just nu ser jag mobbning på internet, hästar som behöver mer motion av rutinerade kuskar, hästar som är sjuka, hästar som vill ta en semester och vill pensioneras, orättvisa bland människor, människor som försöker hjälpa till och se till att alla mår bra men sedan får skäll för att saker kostar pengar och pengar tydligen är viktigare än ett vi människor ska klara oss genom dagen.

Någon annnanstans ser jag glada människor, pigga, friska, unga och väldigt fina hästar, ingen orättvisa och alla är värda lika mycket hur annorlunda man än är.

Det jag vill komma till i detta inlägg är att det borde va så överallt. vi har inte tid med mobbning. Varför händer det ens? hela travsporten är en gemenskap där man får massor av kompisar. inte ett ställe att bli osams på. För att hen vill köra den hästen. För att hen är bättre på att köra. För att du suger på att köra. För att du hör inte hemma här. SLUTA, TRAVSPORT ÄR FÖR ALLA. där alla borde vara kompisar och ha kul tillsammans och inte säga fula saker till varandra på internet för det är det fulaste man kan göra. När rutinerade kuskar ställer upp frivilligt och vill lägga tid på att träna hästar så de får bättre kondition t.ex skulle jag ha sagt ja på en gång. På många travskolor så har jag sett att ponnys används till både stora och små. Många stora vill hjälpa till att motionera dem för att få dem i form. De får många som svar: det finns inte tid, ni får betala, nej de ska gå travskola ikvl. Det finns alltid tid. Hästar går inte varje dag och när de går med småbarnen så är det nästan ingenting för dem. vadå betala? Det finns människor som ställer upp frivilligt. De borde få betalt för att de vill motionera hästar istället för att behöva betala för att motionera en häst som verkligen behöver det.

När jag har kommit till vissa stall och sett vissa hästar och tänkt att oj vad tjock den är, oj vad den hostar, oj utrustningen var inte så perfekt då har jag bara tänkt äsch det kanske inte är så värst. Tills för nån vecka sen då jag såg ett gäng travskolehästar som var helt perfekta. Fina i kroppen, inte symtom på att de är sjuka, glada människor och nästan alla gick till final i utställningen som jag var på för att de alltså var så fina, vältränade, hade fin skritt och trav och hästarna var i perfekt ålder. Inte för ung och inte för gammal. Varför är det inte så överallt undrar jag då? vad gör de som alla andra inte gör?

Jag ser ofta hur människor försöker hjälpa till för att alla ska må bra eller bara för att va snäll och då får skäll eller gå härifrån som tack. Asså jag tycker även om det har med pengar att göra eller med något man bara vill fixa själv så borde man alltid va trevlig och vara glad att det finns sådana människor, för efter den gången hen blivit utskälld kommer den aldrig mer göra om det. 1 mindre som försöker vara trevlig. För varför ska man hjälpa till om man blir utskälld? Nej det är klart man får mindre lust varje gång.

SÅ SNÄLLA TÄNK PÅ VAD DU GÖR. Travsporten ska vara kul där vi ska ta hand om varandra och se till att hästarna mår bra och är friska. Att vi kan ha kul ihop utan att behöva tänka på dåliga saker. Att det inte sker mobbning. Och det är nog det viktigaste. ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA <3

Tillsammans så gör vi travsporten till det bästa och iallafall jag själv kommer kämpa för gemenskap, hästen i centrum, livstil och passion, tillsammans, alla lika alla olika och hemmabana.

Tack för mig <3Likes

Comments

Denna helg var det äntligen dags för den efterlängtade dubbeltravshelgen. Jag följde med en bra vän och hennes vackra hästar och hjälpte till. Vi kom dit fredag eftermiddag och fick två fina boxar i hörnet där hästarna skulle bo hela helgen. När hästarna hade flyttar in och allt var upppackad så åkte vi till campingen där vi skulle bo för att packa upp lite. Min kompis ena ponny skulle startade i monté den kvällen och efter det så fick jag köra hennes andra 3 åring på banan inför kvalet som var på söndagen. Gick väldigt bra inge bus eller något annat. Efter att vi duschat hästar och kvällsfodrat dem så åkte vi till campingen där det var fullt med travfolk i stugorna. Väldigt kul! Vi umgicks lite och sen gick vi och la oss då vi var väldigt trötta.

7:30 ringde klockan. Vi käka frukost och åkte sedan till stallet för att fodra hästar. Idag hände det inte så mycket på morgonen så vi bestämde oss för att åka till Tunapark ett köpcentrum i Eskilstuna så att jag kunde köpa bikini så vi kunde ta ett dopp i Mälaren på kvällen. Väl tillbaka i stallet så började Anni göra iordning häst nr 1 a la Tuva inför utställningen medans jag gick och anmälde hästarna. Innan Tuva och Ymer tur så var det kategori A vilket jag tyckte va kul. Vissa shettisar var så himla vackra. 2h senare var det äntligen våran tur och jag fick äran att ställa ut båda. De skötte sig väldigt bra båda två och fick bra poäng. Hästarna fick komma in och äta och vi drog till campingen för att bada med våra camping och trav vänner. Efter det så åkte vi tillbaka till banan för att grilla med en massor travmänniskor. man kunde även köpa lotter och vinna massa fint. Kvällen avslutades med en fem kamp med en massa skratt. Väl tillbaka till campingen så var kl 23:00 och då bestämde vi oss för att ta ett kvällsdopp i Mälaren.

söndag - 6:50 ringde klockan vi städade stugan, lämnade in nyckel och åkte till stan och käkade frukost. Väl tillbaka i stallet så fick hästarna frukost och vi gjorde iordning Tuva och Ymer till värmning. Tuva kvalade och blev godkänd!! väldigt glada där. Ymer körde ett tufft lopp och gjorde som vanligt sitt allra bästa. Så duktiga hästar denna helg.

Kan ju säga att jag haft en toppenhelg med roliga och underbara människor och att jag längtar tills nästa år och då hoppas på att jag har en egen plutt som jag kan starta. Jag och Anni tog massor av bilder. De finaste kommer jag lägga upp. Kommer lägga upp loppbilder i ett annat inlägg.


Elsa Ottosson och Björksta Ymer Dar

Skogens Tuva träning och utställning

Björksta Ymer Dar utställning

​Såklart några fina shettisar.

Mer bilder kommer!!


Sedan lovade jag ett inlägg som ni verkligen måste läsa för typ en vecka sen vilket jag helt har glömt bort. MEN DEN KOMMER så fort jag har tid, I promise!

Hej så länge:)

Likes

Comments

Äntligen har jag tid att skriva ett inlägg om bl.a studenten :D

Det var en av de bästa dagarna i mitt liv och skulle göra allt för att få göra om det. Vi började dagen med champagnefrukost hos en tjej i klassen eller min gamla klass. Vi fick även se våra "klassens" tallrikar och jag blev "Klassens Stjärnkusk". Det tyckte jag passade väldigt bra. Sedan blev vi hämtade av några lärare i minibussar och åkte till kyrkan där det delades ut stipendium där vi sjöng sånger och mösspåtagning. Väl tillbaka till skolan så blev vi fotograferade och käka vi smörgåstårta i matsalen tillsammans med alla andra studentklasser. Efter detta så samlades vi i klassrum klassvis för att dela ut betyg och ännu mer stipendium och där blev jag Årets Travelev 2017. Motiveringen var såhär: : Yvette Ebbink har visat på ett stort och gediget intresse för hästar och travsport. Under sin utbildning har Yvette utvecklats och gjort stora framsteg. Yvette har en positiv inställning och har ett stort intresse för barn, ungdomar och travsport. Hon är en god förebild och har en framtid inom travets ungdomsarbete och som aktiv i sporten. Hon har genomfört sin gymnasieutbildning på ett bra sätt och har utvecklats både som hästskötare och kusk. Yvette är en pålitlig, ansvarsfull, plikttrogen och en god förebild för Svensk Travsport.

Jag blev jätteglad och nöjd o allt möjligt. Som jag har kämpat för allt dessa år. OCH NU HAR JAG LYCKATS. Efter detta så var det utspring, ta bilder med vänner och familj och sedan hoppa på sitt flak och åka in till stan. I stan väntade massor av människor som tittade på alla flak. Så kul att se hur många det är som kommer och tittar. Glad blev man.

Blev väldigt trött efter allt flakåkande så när allt var slut så åkte jag och min kompis och käkade mat och sen åkte vi hem och vilade. På kvällen så var jag ute med två människor som står mig väldigt nära. Vi festade, dansade och skrattade. En lyckad kväll.


Nu tillbaka till travvärlden. Jag skrev i ett inlägg förra veckan att jag skulle starta Bull på hemmaplan. Tyvärr så blev det inget då han fick startförbud. Istället hejjade jag på @ElinTroedsson och favvis hästen Kurant som kom tvåa. Grymt team dom två. Tränade även Lady Edel ett 3 årigt sto som står hos Lars Friberg.

Fick tyvärr inte så bra bilder då jag glömde min kamera hemma och fick ta kort med min iphone..

​Ikväll eller imorgon kommer det ett inlägg som ni alla borde läsa som handlar om väldigt viktiga saker. Håll utkik :D


Likes

Comments

Asså måste bara dela med mig av lite fler bilder! Vilka vackra hästar.

På bilderna ser ni

Kumara - Elin Persson

Puma - Ebba Augustsson

Orne As - Josefine Ivehag

Flexa - Ebba Söderström

Kurant Skott - Alva Glamsjö

Kahlua Skott - Elin Troedsson

Atlas TT - Wilma Dannemalm

Allgunnens Fanta - Sofie Unger


Likes

Comments