View tracker

Hej kära mina läsare!

Jag e så ledsen att jag inte bloggat på ett tag, men jag har en förklaring. Nu har jag studerat ett helt år vid IB (International Baccalaureate) sedan jag bytte från Samhällsprogrammet då. Och jag kan erkänna det var hårt. Riktigt hårt med alla saker som krävdes av en, jag tror jag klara mig med nöd och näppe. Men jag har två år till kvar, och det kommer inte att bli lättare. Därför är jag riktigt glad över att det är sommarlov, för nu kan jag andas ut och vila ut inför nästa år, tyvärr även plugga :( . Men det gör inget, om det hjälper mig med hur min framtid kommer se ut gör jag allt och lite till och jag längtar redan till studenten, det är bara ledsamt att man går ut ett år senare än sina vänner.... men det är priset man får betala för att börja om.

Hur som helst här kommer något jag lagat nyligen, nämligen min egen fläderblomssaft, den ska nu stå under lock i ytterligare 3-4 dagar innan den ska silas men sen blir det smaktest för hela familjen. Receptet hitta jag på en annan blogg och går i princip ut på att man ska tvätta fläderblommorna i lätt saltad vatten för att bli av med småkryp. OBS jag råder er att inte ta bort allt det gröna först utan direkt lägga det i det saltade vattnet och inte hålla det alldeles för länge kanske runt 7 minuter eller så, håller man för länge kommer blommorna bli av med all den saft som gör själva smaksättningen på en fläderblomsdryck. Sedan ska ni skölja dem försiktigt. Koka upp runt 1,5 liter vatten i en stor kastrull och tillsätt 1 kg (om ni vill ha färdig fläderblomsdryck) eller 2 kg (om ni vill ha koncentrerad fläderblomsdryck) strösocker. Rör om till sockret har löst, häll av lite sockerlösning åt sidan och tillsätt runt 40-50 gram citronsyra, blanda ordentligt. Riv skalet på två citroner och pressa ut saften i kastrullen med sockerlösningen. Tillsätt socker och citronsyralösningen och blanda väl. Nu lägg i fläderblommorna och ta bort kastrullen från värmen, låt stå så med lock ovanpå i 4-5 dagar.

Lycka till!!! :)

PS: Hoppas ni alla ska ha en fortsatt fin sommar!!!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Detta recept hittade jag i en av muffinsböckerna som min storasyster hade på sin bokhylla. Detta var första gången men de blev faktiskt utsökta och väldigt fina. Hoppas ni prövar och tycker om dem som jag gjorde! 😍😄

INGREDIENSER FÖR 8 STORA MUFFINS:

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl vispgrädde
  • fruktkött från 5 passionsfrukter (går även bra med 3 stycken)
  • 100 g smält smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 3 dl hackade färska jordgubbar (går även bra med djupfrysta)
  • 8 Stora muffinsformar

GÖR SÅHÄR:

Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vispa sedan ner mjölk, grädde, passionsfrukt och smör i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen  i äggsmetenskålen. Gör det under nogrann omrörning. Rör sist ner jordgubbshacket i smeten och ös upp smeten i muffinsformar. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter ( säkrast 20 eftersom degen har en väldigt fast konsistens). Kan serveras med vispad grädde, jordgubbar och citronmeliss, men går också bra med mynta och vaniljsocker.

Det var allt från mig denna gången.....

Tack kära läsare för att ni läser min blogg!! Hejdå! 


Likes

Comments

View tracker

MOULES FRITES A LA THAI😍

Detta var dagens middag. Moules Frites a la Thai med saffransaioli. Receptet kommer från boken "Smaker i mitt hjärta: Korea möter väst" av Jennie Walldén. Rätten bestod alttså av musslornas från Jennies bok, djupfrysta pommes frites vi stekte och en saffransaioli där vi bara tilsatt saffran i en redan färdig aioli som vi köpt i Limhamns Fiskrökeri. Själva musslorna ger dig den där fiskiga smaken men även den där söta thailändska. Söt, citronaktig smak...helt enkelt supergott.

Jag tycker att de som gillar moules frites bör absolut pröva detta receptet.

RECEPT på Moules Frites a la Thai:

4 forättsportioner (dubbla antalet ingredienser för att få 4 huvudrättsportioner)
30 minuter tillagning

  • 2 kg svenska blåmusslor, gärna små (för förätt)
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 citrongräs
  • 2 cm riven ingefära
  • 1 fint skivad mild röd chili (vi tog en halv, det räcker)
  • rivet skal och pressad saft från 1 lime
  • 2 msk fisksås (går även bra med fiskbuljong i vatten)
  • 2 tsk strösocker
  • 1 kruka hackad koriander, spara några hela blad till dekorering
  • rapsolja (går även bra med olivolja)
  • salt

Gör så här:

1.Rensa musslorna genom att skrubba dem under kallt vatten och sedan välj ut de som redan är öppnade. Man kan knacka på musslorna om de stänger sig betyder det att de lever och att det går bra att laga dem.
2.Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja utan att de tar färg i en stor kastrull. Häll på kokosmjölken och vattnet (kan även direkt köra vattnet + buljongvattnet). Banka citrongräset, ta bort de yttre lagren och hacka mittlagret mycket fint. Lägg i citrongräset, den rivna ingefäran, den skivade chilin, rivet limeskal, fisksås (buljong; ifall du inte gjort det redan) och socker i kastrullen. Låt det få ett rejält uppkok. Tillsätt pressad lime och smaka av med salt.
3.Tillsätt musslorna i kastrullen och koka i 5 minuter under lock, Släng de musslor som inte har öppnat sig. Tillsätt hackad koriander.
4.Lägg upp musslorna vackert i en djup tallrik och häll över såsen. Dekorera med korianderblad.

Till detta kan du steka redan djupfryst pommes och tillblanda en saffransaioli.

Tack för mig kära läsare!!! <3 <3 <3 Enjoy! 😄😊


Likes

Comments

Dagens Outfit: En kofta från Banana Republic och jeans från Lee.

Likes

Comments

För några månader sedan hittade jag detta fantastiska recept på hallon- och blåbärsmuffins som jag har bakat 2 ggr. Båda gångerna blev dem utsökta. Ett verkligt måste under sommaren dels för att det innehåller blåbär, typiskt sommarbär. Hoppas ni prövar och tycker dem smakar gott.

Ingredienser för 10 stora muffins:

  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk hallonsylt
  • 1 dl blåbär
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • sylt till serveringen

Smält smöret eller låt det bli mycket mjukt. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölerna och bakpulver noga.
Blanda ner smöret i ägg- och sockersmeten. Rör ner mjölet, omväxlande med mjölken och blanda till en slät smet. Tillsätt sylten och bären och blanda försiktigt. Dela upp i stora muffinsformar (stora amerikanska muffinsformar) och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter. Servera med grädde och lite sylt som dekoration.

Detta recept har jag tagit från  bakakaka.se och ändrat om lite. All creed till dem som hitta på receptet! superduper gott!!!! 👍🎂😊

Det var allt från mig den här gången....

Hejdå, kära läsare! ❤💜💚💗

Likes

Comments