det var ett tag sedan nu!

Jag har varken haft tid eller motivation till att blogga, därför har det inte blivit några inlägg. Men nu funderar jag på att börja igen, då jag har börjat läsa flera bra bloggar:). Jag kommer i så fall inte att skriva varje dag då vi har sjukt mycket prov nu, utan då blir det kanske varannan till var tredje dag.

Vad tycker ni om det?

Kram❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Jag har gjort en grupp på Facebook för juniorer som tävlar islandshäst. Där pratar vi om lite allt möjligt inom ridningen och tävling. Den är gjord för att vi juniorer ska lära känna varandra lite bättre och veta vilka som finns;).
Ni får gärna gå med i den om ni vill (Men det är viktigt att man är aktiv inom tävling)! Den heter "tävlande juniorer på islandshäst", den finns här: https://m.facebook.com/groups/1388306664831025?message_id=1389813071347051&comment_id=1389815974680094&ref=m_notif&notif_t=like&actorid=100008157692698
Kram❤️

Likes

Comments

Hej!
Jag funderar på att börja blogga igen, nu när jag har börjat tävla och så. Som vissa av er kanske vet så tävlade jag på Isicup på margaretehof helgen som varit, och då blev jag lite sugen på att börja blogga igen.
Vad tror ni om det?
Kram❤️

Likes

Comments

Hej!
Nytt inlägg om world Toelt 2015 uppe på nya bloggen! http://yrsadanielsson.horseworld.se
Kram❤️


Likes

Comments

Wihooo! Första inlägget på min nya blogg är gjort! För att läsa det ska du gå in här: http://yrsadanielsson.horseworld.se.
Det här kommer bli super!!
Kram❤️


Likes

Comments

Hej!

För ca 2 veckor sedan berättade jag att jag skulle byta bloggstation till Horseworld, och nu har jag äntligen skapat blogg där. Den kommer heta exakt samma som den gör nu, fast med horseworld efter. Alltså www.yrsadanielsson.horseworld.se. Jag kommer fortsätta skriva här i några dagar till, så att alla ser att jag byter. Såklart kommer jag länka till den nya, förhoppningsvis i varje inlägg. Hoppas att ni följer med mig dit!

Kram❤

Likes

Comments

Hej!
Igår kan man verkligen snacka om att jag hade en dålig stalldag!
Det började med att jag skulle ta in flocken från hagen till deras utfodringsställe. Det är 2 av dom hästarna som står på Box, så jag tar ena i grimma in till sin Box medan dom andra är påväg till utfodringsstället. Helt plötsligt kommer det in en unghäst från flocken till stallet, så jag kastar mig ut, och då har alla unghästarna stått och lutat sig mot en tråd som gör att dom inte kan gå vart dom vill, så den har spräckt. Då har alla unghästarna (ca 5st) gått ut (dock var dom ca 50cm utanför tråden som låg på marken), vilket gör att jag får panik och jagar in dom igen (dom gick snällt in med en gång). Sedan ska jag ta in den andra som ska till box. Hon brukar få gå lös till boxen, för hon går alltid bara rätt in i den och börjar äta. Men idag sprang hon iväg, bort till paddocken. Jag fick panik men var tvungen att fixa flocken först, så jag fick ta tillbaka 2 till hagen och dom andra var på "plattan" (utfodringsstället). Jag springer efter henne men hon tycker det är såååååå kul att leka jage och springer iväg! Tillslut springer hon in i sin box.
Då ska jag ta in dom som jag satte i hagen till "plattan", men eftersom att det var 2 unghästar som inte är så vana vid att gå i grimma blev det ett problem, så dom fick vara kvar en stund till (jag tänkte att någon skulle komma ner till stallet så att vi kunde hjälpas åt)
Efter det skulle jag rida Draumur, då ser jag att han har tappat en sko, och han blev skodd igår!! Så han fick vila.
Då bestämmer jag mig att istället rida Hekla.
Vi red ut på grusvägarna, men det blev lite svårt att ta sig dit. Våra grannar hade köpt en ny stoooor häst, och hens kompis är en minishettis. Ni kan tänka er att 7 åriga icke-erfarna Hekla får panik. Hon kastar sig runt och runt, tills jag vänder tillbaka mot stallet. Då sticker hon med mig i panik. Sedan får jag tillslut stannat henne, och då är hon så skärrad resten av ridturen att hon inte kan skritta. Bokstavligt talat, hon skrittade inte!!
Så, nu kommer det krävas mycket innan jag säger att jag har en dålig dag;)!
Kram❤️


Likes

Comments

Hej!
För ett tag sen fick jag en fråga vad Yrsa gjorde innan jag red pass på henne, så det är vad dagens inlägg kommer handla om.
Vi börjar med när hon skulle ridas in. Hon skickades på träning till en man som heter Halldor Gudjonsson (stav) för inridning och ytterligare träning. När hon hade tränats ett tag blev hon bara bättre och bättre, och vi bestämde oss för att hon skulle visas. Men efter ännu mer träning inför visningen började hon få patellaupphakning, vilket gjorde att hon inte kunde ridas, det i sin tur innebar att hon inte kunde visas (dock har hon inte det längre). Vi bestämde oss för att hon fick vila 2 månader, och sedan ytterligare ca 4 månader pga andra anledningar (inte pga Yrsa). Efter det började en kompis till mig rida några av våra hästar, inkl. Yrsa. Hon red henne ca. 3 månader (ganska oregelbundet). Vi fortsatte att hålla igång henne då. Sedan började en annan av mina kompisar rida henne, i ca. 4 månader. Jag såg hur rolig hon såg ut att vara och fick pröva henne, och blev kär med en gång. Jag har alltså ridit henne i ca 1 år och 3 månader nu. I början visste vi inte att hon hade en bra pass. Då försökte jag få henne att lugna sig, och jobbade mycket med volter i ridhus och paddock. Jag red såklart ut också, men fokus var att lugna ner henne. Hon tränades också mycket på att få att trava, för hon kunde faktiskt inte det när jag började rida henne. Det höll några meter sen började hon tölta. För att få henne att trava hjälpte volten mycket, men jag försökte få henne att länga sig i ryggen också.
Nu vet ni lite mer om min lilla prinsessa!
Kram❤️
Likes

Comments

Hej!
Ni skulle bara veta vad jag njöt när jag satt upp på hästryggen! Jag var där jag hör hemma igen. Eftersom att jag inte ridit på en vecka så ville jag rida så många som möjligt, så 3 hästar blev det idag, Draumur, Hekla och Yrsa. Man märkte på allihopa att dom var glada att bli ridna igen, och att dom inte var ridna på en vecka;)... Draumur var på tårna men väldigt glad, Hekla var lycklig och Yrsa var galen men på hennes "wihoo-sätt";).
Kram❤️


Likes

Comments