Jag har fallit lite bladask för alla dessa "Bowls" - Smoothie Bowl, Buddha bowl..
Allting ser ju hundra gånger godare ut när man lägger upp det i en djupskål 😍 Något jag börjat fundera på att ta efter.
Just nu är jag bara så trött på mat överlag. Har ingen inspiration alls, kanske för att min hjärna är ett stort mos? (amningshjärna delux - när man inte ens kan komma på vart man bor någonstans när någon frågar eller minns vad man gjorde för 5 minuter sedan eller lägger saker på konstiga ställen..). Men också för att jag är trött på maten vi äter, och då äter vi mycket pasta här hemma. Det går fort, det är enkelt och det går att variera till allt. Snabba pastasåser som tomat, ost och köttfärssås, till kyckling, köttbullar.. till lax (inte den godaste kombon dock), och annat protein. Plus att det är hållbart, billigt och mättar. Meeen så tråkigt, och vi är väldigt trötta på det här hemma.

Så jag ska F ö r s ö k a få in det här i kosten åtminstone en gång i veckan från och med idag. Överlag måste mer grönsaker in i kosten här hemma.. Vi är pinsamt dåliga på det.

Bilder från Pinterest

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I saknaden av ett babygym så fick jag bli lite kreativ och ta det jag hade hemma. Det blev kamerastativet och sen lite gosedjur som knöts fast. Leo verkade i alla fall uppskatta försöket!
Blev ingen lång stund på backen eftersom han fortfarande är snorig så vill jag hålla honom så upprätt som möjligt, men en liten stund fick han ligga och skratta o prata med gosedjuren.

Likes

Comments

Vaknade upp till en gråmulen morgon, eller ja.. Det visade sig vara det när det ljusnade. Vi var som vanligt uppe i mörkret. Nu snorar även sambon här hemma, så nu är det riktig liten sjukstuga här med oss tre.
Jag har ingen aning om vart jag fick förkylningen ifrån, jag som knappt träffat människor alls (och inga sjuka) och varit så försiktig. Otroligt störande. Så för mig är det mycket kaffe och té som gäller, hjälper mot allt äckelslem i halsen, och Leo äter också ofta, det och koksalt/bröstmjölk i näsan har funkat bra. Snorsugen försöker vi använda så lite som möjligt, för att det känns som att den kan förstöra slemhinnorna i näsan på honom. Så den använder vi bara i nödfall, och det har bara behövts ca 1 gång per dag hittills för att få bort envisa kråkor ur näsan.
Hur snor och kiss/bajsfixerad kan man bli egentligen, haha har börjat fundera på om det är udda.. omgivning utan barn lär ju tycka det, men oj vad mycket fokus som läggs ned på tankar kring det!

Nej nu hoppas vi på att bli bättre här hemma! Blir i alla fall en lugn dag för oss med mycket mys och serier (och varm dryck för min del). Passar bra med det trista vädret om det nu håller i sig!

Likes

Comments

Vi tog en tripp till stallet på förmiddagen jag och Leo, hälsade på Balthas och pratade med de andra i solen.
Jag som var galet trött idag, behövde få komma ut i solen och bara sitta ned med andra vuxna människor. Man blir lite instängd med en liten bebis och det är så skönt att kunna komma iväg och möta andra.

När vi kom hem fick lilla gladpelle sitta i sin babysitter för att hålla sig upprätt och underlätta andningen samtidigt som jag drog igång att baka bananmuffins med 85% mörk choklad i, med stoora formar.
Dom har ännu inte hunnits smakas på, så vågar inte säga att de är goda. Fick improvisera lite då vi inte hade någon mjölk hemma - och helt ärligt har vi inte mycket alls hemma så här i slutet på månaden (dags att storhandla..).

Nu ska jag försöka hitta något ätbart att äta till lunch, medens Leo sover.

Glad liten skit 😘😍

Likes

Comments

Det låter verkligen värre än vad det var..Men efter natten och morgonen igår så ringde jag 1177 för att rådfråga då han fick svårt att andas två gånger på grund av slemmet, och hon tyckte vi skulle åka in så en läkare kunde kolla igenom honom eftersom han inte är så gammal.
Så när sambon kom hem åkte vi in till akuten för att spendera kvällen där med lillen, lång väntetid vart det men
dom var i alla fall jätte gulliga mot oss och lät oss sitta avskiljt från resten av barnen för att undvika smitta.
(När vi satt där så var han ju inte alls lika dålig som han hade varit på dagen, utan var pigg och knappt rosslig alls.. så himla typiskt. )

Men han är bara förkyld vart konstaterandet efter att läkaren gjort sin undersökning, rossligheten satt bara i övre luftvägarna så inget ner i lungorna (vilket var skönt att höra), Leo uppskattade dock inte undersökningen alls utan visade ganska fint vad hans lungor gick för när öronen skulle undersökas.
Men vi skulle i alla fall fortsätta som vi gör hemma, hålla näsan ren och se till så han äter ofta (hjälper tydligen att få ned slemmet) och hålla koll så han inte får feber / blir sämre.

Nu i natt han har sovit bra, hela natten igenom nästan vaknade vid halv fem för att äta. För att sedan sova till sju. Vi har prickat in bröstmjölk i näsan och tömt en gång med nässugen för att hålla det rent och han äter som vanligt.
Idag måste vi dock ta oss in till stallet, måste lämna in stallhyran bland annat, men det är fint väder och inte särskilt kallt så det känns helt ok för lillskrutten.

Likes

Comments

God morgon!
I natt kändes det som att jag vaknade konstant, mestadels för att kika så att han fortfarande andades då han blev väldigt slemmig i halsen under kvällen efter att ha varit ledsen. Så vi höjde upp huvudändan både på sängen och lade en kudde under nestet för att han skulle "sitta" mer upp. Samtidigt som en massa tankar cirkulerade i huvudet så försökte jag vara lugn och försöka sova - för han var inte andningspåverkad och hade ingen hosta utan var slemmig i halsen. Vilket jag varvade med tankar om att åka till akuten.. Så ja..

Men under natten vart det bättre, när han var uppe och åt så märktes ingenting av och nu på morgonen är han ju samma glada lillskit som vanligt utan rossel i hals eller "snorig" andning.
Vore ju typiskt om jag smittat ned honom med min lätta förkylning (slemmig hals och nästäppa). Ingen av oss har i alla fall feber, hosta eller är allmänt påverkade. Och enligt BVC - så länge han är pigg, kissar, bajsar och ÄTER som han ska så brukar det vara lugnt. Det är när dom slutar äta som man ska åka in, eller riktigt andningspåverkade såklart. Men det är ju så himla svårt att avgöra när man tror att minsta nysning är livshotande (ta det med en nypa salt, men nästan så är det ju).

Så idag blir vi hemma från stall och aktiviteter, vi går ut på en promenad senare när värmen kommer och förhoppningsvis får njuta av solen och få lite mer vårkänslor!

Likes

Comments

Idag var en riktigt härlig vårdag, nu saknar man ju hästryggen lite extra och det känns ju surt att man har en färsking igen. Men får ta igen det nästa vår i stället! Tror inte min kropp är redo för att kliva upp på hästryggen än faktiskt det är ganska sjukt hur mycket muskler som tappats under graviditeten och balansen är inte heller som den var. Så det är ganska bra att man har en tid framöver att få tillbaka det innan det är dags att svinga sig upp.

Balthasar ser dock inte jätte rolig ut, han är ganska tunn i kroppen och jag hoppas på att han äter upp sig lite nu när han får möjligheten. Han kommer få gå själv ett tag med tjejerna i hagen bredvid tills han är avmaskad, vaccinerad osv. Men han verkar ta det hela med ro. Han har ju fått sitt smeknamn Ferdinand av en anledning. 😉
Det känns ganska otroligt att äntligen kunna åka ut och pyssla med honom, börja träna så småningom, och bara mysa häst och träffa människor. Känns jäkligt bra.

Leo fick under tiden jag var i stallet ha sällskap av sin pappa hemma, lite son och pappa tid helt enkelt. Det är så skönt att han kan ta flaska också, underlättar för mig att kunna åka iväg så här. Även om Leo kommer få hänga med en del till stallet framöver.

Likes

Comments

Ja i morse vaknade jag inte av Leo.. utan av våra grannar som hade kareoke på högvolym och sjöng jäkligt falskt samtidigt som dom hoppade? lät som dunsar i alla fall. Så att somna om var bara att glömma.. Att sedan veta med sig att klockan egentligen inte var mer än fyra på morgonen (trots att den visade fem, eftersom tiden ändrades i natt).
Gjorde inte saken bättre, så här sitter jag två timmar senare med kaffe i handen och känner mig helt slut. Så blir att försöka sova en stund på förmiddagen innan jag åker till stallet.


Likes

Comments

Åhej vilken dag.. Nu hade jag ju förberett mig själv på att Balthasar skulle vara något svårlastad, men tänkte att vi åtminstone skulle få på honom på släpet.. Ja det kanske var lite väl naivt tänkt.. Hästen gick inte att rubba en millimeter. Han stod bokstavligt talat och sov medens vi tog till alla knep, provade till o med att ha något över ögonen, men icke.
Tillslut fick vi hjälp av en tredje person och vi fick i stort sätt lyfta in hästen på släpet,.. Men lättnaden när vi äntligen var på väg därifrån, ja den var härlig.

Leo sov mestadels av tiden, och under sin vakna tid så åt han, kollade på sina fötter och roade sig med att blåsa bubblor. Helt lugn o cool bebis med andra ord. Trots att vi var på "vägen" närmare 5 timmar (varvarv 2 av dessa med att lasta Balthasar). Jag (som ni ser på bilden) köpte en ny grå dräkt från h&m i strl 68 som sitter bra! Tycker dom är så otroligt fina så var glad att se att dem fortfarande såldes!

Nej nu är det natti för min del, så sjukt trött och mör efter allt idag. I morgon blir det till stallet och lämna saker, prata med stallägaren och umgås med min gula. Blir mycket tid att spendera på alla dessa vardagliga ting som att ledas, borstas och stå i stallgång den närmaste framtiden. Har nästan glömt bort hur det är att börja på "nästan" 0 igen, även om han inte går att jämföra med Forystas första tid.

Likes

Comments

Sitter som vanligt med kaffet i ena handen och skriver med andra.
Jag håller samtidigt på att gå igenom i mitt huvud så jag har med mig allt för dagens äventyr.
Att ha bebis är att planera.. något jag inte har vart så bra på, men varje gång lär man sig något nytt (läs vad man saknar). Så nu tror jag att jag fått ned allt till honom..! (note to my self: kan vara bra idé att skaffa en riktig skötväska som alltid är packad).

Äventyret är väl mest äventyr för Leo, det kommer bli några timmar i bilen idag. För jag får nämligen hjälp av mina föräldrar att flytta Balthasar. Kommer bli intressant... han har ju inte blivit direkt hanterad sedan han var ett halvår, mer eller mindre. Han har flyttas tidigare till en tllfällig hage (när dom sprang lösa på flygfältet..), och när han kastrerades (och såklart hanterad när dom verkas).
Och har inte fått några "headsup" så tror nog att det ska gå bra, han har rakt igenom trevlig och lugn personlighet, frågan är ju bara hur peppad han är på att kliva på transporten..

Nej nu ska jag fortsätta gå igenom min lista i huvudet, och skriva ner på papper så jag ser om jag missat något, nu är det snart dags!

Likes

Comments