Med Leos Mormor gjorde vi tre en utflykt till Parken zoo igår.
Vädret var perfekt (inte för mycket sol, inte för varmt) så det var väldigt behagligt att gå runt och strosa, kolla på djur och underhålla Leo. Han var vaken under nästan hela vistelsen, och fick komma upp och kika på lite djur han också.

Jag som är utbildad djurvårdare, tycker att det är lärorikt att gå på zoo, Sen ska det såklart vara så bra gjort som möjligt för djuren. Men ett zoo är så mycket mer än "att se djur". Vi kommer nog hänga en hel del på zoo när Leo blir äldre, ska lära han allt jag kan haha. <3

Vi hade en väldigt trevlig dag i alla fall, och kunde njuta av ett nästan tomt zoo, det var vi och alla föräldralediga pappor typ. Super skönt. Sen var inte så många fik öppna, men kan man ju förstå en vardag :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Båda dagarna denna helg spenderades med familjen i stallet. Våran lilla familj på tre.
Jag hade stalltjänst och J tog långa promenader med vagnen under tiden och lyckades komma tillbaka när jag var hyffsat klar med mitt.

Likes

Comments

Mina bästa vänner för kroppen just nu.

Fick tips från massören att införskaffa en Foamroller - vilket jag gjorde (rusta har en billig som ni hittar här ). Och för världen ser den inte ut att göra så mycket nytta, men herregisses vad den gör underverk. Det är ren plåga i samtidigt som den verkligen stretchar ut bröstryggen. Hur kunde jag klarat mig utan denna?

Yoga är också något jag börjat med igen, något jag sysslade med mycket förut och älskade. Varför denna form av meditation/träning försvann ur vardagen vet jag inte.. Men nu har jag börjat igen och uppskattar det. Mina gyllene minuter under dagen. Leo tycker dessutom att mamma är otroligt underhållande att titta på, så han roas samtidigt haha.

Likes

Comments

Okej.. tjatigt värre nu då .. och jag har insett att jag börjar varje sådant här inlägg i samma stil MEN GISSES VAD TIDEN GÅR FORT!! fyra månader har gått, fyra otroliga månader. Hur man kan älska någon så här mycket .. är helt sinnes. Mitt allt den här plutten.

Leo har blivit sååå otålig på sista tiden, det och den beryktade 3,5-4 månaders fasen är inga bra kombon. Jag går runt som en zombie här hemma med mellan varven en väldigt missnöjd bebis. Som förut kunde äta när som, hur som och var som. Nu får jag inte röra mig en mm när han ska äta, måste vara ensam och absolut ingenting som får "ta hans uppmärksamhet". Nätterna tar vi oss igenom på samma sätt, han har en lång sovstund om jag lyckas natta honom vid 20-21 så får jag sova till 00.57 (samma tidpunkt varje natt..).

Det här har vi lärt oss månaden som gått: 
  • Rulla runt från rygg till mage, kan vi sedan flera veckor tillbaka! Men inte mage till rygg än så länge (något som frustrerar honom).

  • Blir starkare i nacken och ryggen för var dag som går, och tycker därför att det inte är lika illa att ligga på mage en stund och kika på terrarierna.

  • Du har lärt dig hur man greppar och "skakar" marakassen, mycket roligt tills du slår den i pannan = mindre kul.

  • Du försöker verkligen ta dig framåt, att stå upp är också något som är riktigt kul och du försöker "gå" redan nu. Vem kan stå still liksom, (tror nog vi kommer få en vild bebis när han börjar krypa och gå..)

  • Gosedjur är stora favoriter, "kaninisen" är största favoriten och med den kan du somna tryggt.

  • Vi troooor att den kan vara tänder på G, eftersom du biter på ALLT och älskar din bitring, men även händerna och gosedjuren tuggas det på.
  • Du uppskattar att kolla i böckerna, vi läser varje dag lite olika böcker här hemma. Något som uppskattas, dessutom har du nu börjat försöka vända sidorna själv!

  • Sånger är också en favorit, och vi sjunger nästan hela dagarna (känns det som), favoriter just nu är "Bumbibjörnarnas" intro låt, "Tecknade pippis" introlåt, och typ alla låtar från Tarzan filmen .. (och hur jag nu kan dessa utantill..hmm).
    Och sen de med RÖRELSE till som En kulen natt (STOR favorit, funkar alltid och sjungs på jämt), 10 små indianer och Imse vimse spindel.

Likes

Comments

Just nu är händerna i munnen konstant på lillkillen, slemmet bara rinner och allt ska gnagas på..
Så har börjat tro att tänder kan vara på G.. hmm.. det lär vi ju märka snart.. 😜

Likes

Comments

När man äter frukost kl 05.. så är det tillåtet med fika kl 9:30 ;) (när sömnbristen gör en till ett godismonster)...

Idag har vi det varmt för varmt i mitt tycke.. redan klockan 7 hade vi 20 grader... Vi passade därför på att ta en morgonpromenad innan frukost innan det blev för varmt. Tycker det är svårt att klä Leo när de är så här varmt, men man lär sig väl. Body o tunna byxor var nästan för varmt när vi var ute 06:30.. han är ju varm av sig lillkillen.

Idag kommer vi vara inne o på balkongen.. 29 grader utlovas idag. Nej jag känner för att flytta till typ Skottland - lagom varmt och vacker natur win win..

Likes

Comments

Leo är Såå otålig just nu, han vill inget hellre än att kunna ta sig fram själv och sitta själv! Han är inte nöjd av att "bara" ligga ned på rygg just nu, utan tycker det är piss om man inte busar eller sjunger med honom,. På mage blir han bara förbannad för att han inte kommer någonstans, plutten. Nöjdast blir han när han får "sitta själv" i soffan en liten stund och greja med fossingarna eller bitringen. Även i knät vill han "sitta upp" utan stöd i ryggen, här övas det för fullt! (på Leos initiativ såklart). Börjar även tro att det är tänder på G. Han biter på allt, och gnager på händerna (och våra) konstant.

Likes

Comments

Trotsade vädergudarna idag och gav mig ut på en PW runt kvarteret i regnet. Tackar vet jag regnskydd på barnvagnen, själv blev jag dock ganska våt och kall med tanke på att jag inte klädde mig efter väder.. men men.
Skönt att få komma ut och sträcka på benen, samla ny kraft och energi trots bristande sömn (vi fortsätter med att vakna varannan timma från 22 - 06). Enligt Wonderweeks appen ska det pågå i ca 20 dagar till.. Med en topp där här veckan.
Tror dock vi redan har börjat på "toppen" så får se. Förhoppningsvis planar det ut i stället.

Det är väl nu man börjar inse hur bortskämd man varit med att ha en bebis som bara vaknar 1 gång per natt innan..
Man märker tydligt just nu på eftermiddagarna / kvällarna också senaste dagarna, då är det mat nästan varje timma som gäller, så är väl en ökningsperiod nu också. Tänkte dock försöka smita iväg till stallet i kväll om det funkar, känns inte jätte bra att åka iväg i regnet med honom trots regnskydd.

Likes

Comments

God morgon!
Här är en till natt där lill killen vaknat varannan timma.. jag har haft en enträgen huvudvärk senaste timmarna på dygnet och har inte varit på såå bra humör just därför. Vet inte om det är bristen på sömn eller om det är vädret som påverkar.. Eller kanske en blandning. Det ligger regn i luften, kommer ju säkert regna när man ska till stallet senare.. suck.

Leo har legat och kollat på sina gosedjur medens jag fått i mig frukost, han har kommit på hur man skjuter sig bakåt på rygg.. så tog inte långtid innan han låg på kalla golvet i stället för på fårfällen.. busen!
Och gisses vad han snackar, haha!

Likes

Comments

Gisses vilken dag.. Leo och jag drog till Coop och handlade klockan 8 på morgonen för att sedan ta upp bakningen av TVÅ stora degar samtidigt.. Yep något omständigt speciellt med en missnöjd bebis. Så Leo fick sitta på magen medens jag fixade. Tills det också var piss.. Han tycker inte alls om att vara i bärselen mer än en liten stund. Speciellt om man står stilla.. Trots flera avbryt i bakandet (blöjbyten, klädbyten, ledsen bebis, matpause osv) så blev det väldigt goda bullar. Som fick jäsa lite längre än vad de ska första tiden och INTE efter skolboken under andra eftersom jag varken hade duk över plus ett öppet fönster.. men men.

Blev i alla fall klar med bullarna efter några timmar.. blev både vaniljbullar med en vaniljkräm och nutella bullar i muffins formar..(japp inspirerad av Leila Lindholm där). Så nu har vi bullar ett bra tag framöver.. ;)

Likes

Comments