Header
View tracker
View tracker

Dagbok

Hej!
I fredags så var jag med mitt squad på Pinchos och skulle prova det. Pinchos är en nyöppnad restaurang med temat cirkus. Man beställer maten via en app och så kunde man även boka bord och betala via appen.

De har ganska mycket att välja på och då får man det i mini portioner för att man ska kunna prova mycket och dela med sällskapet man är med.

Jag tyckte det var synd att de hade chili i ungefär allt så det enda som jag gillade var i princip sötpotatis pommes.
Det fann heller inte så mycket dricka som var utan kolsyra och alkohol så jag tog vatten...

Likes

Comments

View tracker

Dagbok

Hej!
Lisa och jag gick på black friday tillsammans igår och för er som inte vet vad det är det i princip att det blir rea på jättemycket i stan, oavsett kategori.

Jag och Lisa gick då på stan tillsammans och vi gick i typ 3 h men hittade ändå inte för mycket. Jag hittade dock ett par julklappar till andra och till mig spm jag köpte.
(Jag kommer visa vad jag köpte i en haul)
Hela staden var även julpyntar och det var jätte fint! 🌟

Efter att vi hade shoppat så gick Lisa och jag till Zorbas för att äta middag och det var som vanligt jättegott! 😋

Likes

Comments

Dagbok

Hej!
I torsdags så jobbade jag och Kajsa i fiket på skolan i fritidsgården. Jag tycker alltid att det är kul att jobba i fiket, inte för att man missar lektioner men för att man gör annat mot vad man brukar.

Kajsa och jag kom lite sent pga denna historia:

Egentligen så skulle Kajsa och jag varit i fiket i tisdags men eftersom att Kajsa skulle till tandläkaren och jag inte kunde missa musiklektionen den gången så bytte vi dag med med de som skulle vara efter oss.
Vi skulle då vart på onsdagen men då var fiket stängt.
På torsdag så skulle vi egentligen på teater och det var planerat att Kajsa och jag skulle dela upp oss så att hon sen var på fredagen och jag på måndag för att jag inte kunde på fredag.

Det slutade med att teatern som vi skulle gått på var inställd för att en skådespelare var sjuk.

Så jag och Kajsa visste inte om vi skulle till fiket eller inte och vi hade dessutom haft sovmorgon på morgonen så hon var inte där.

Hur som helst så kom vi till fiket, bara lite senare än vanligt och när vi kom så satt ju såklart x antal av skolans personal redan där..

Vi började bre mackor och eftersom att det var ganska lugnt när vi kom så hämtade jag Kajsas och min dator så att vi kunde göra läxor (blev inget av det).

Sen så kom det en massa som ville ha pingisrack, mackor, juice, te, kaffe och DE KOM ALLA SAMTIDIGT!!
Det var en lång kö i hela fritidsgården när de kom så mackorna tog slut så en fick göra nya och en annan fick ta emot "beställningar".

Sen mot slutet så glömde Ann bort oss. (Hon som är ansvarig för fiket)
Så det resulterade i att vi fick jobba en halvtimme extra mot vad man egentligen gör så vi missade fler lektioner..
Vi räknade kassan och städade innan vi fick gå.

Likes

Comments

Dagbok

När de kom så hade farmor tagit med sig biskvier och hembakat bröd som hon alltid gör. JAG ÄLSKAR DET BRÖDET!! Biskvierna var också goda MEN JAG ÄLSKAR BRÖDET! Så tack för det 😊

Hej!
Förra veckan (vet att jag skriver detta lite sent men har haft fullt upp) så kom farmor och farfar hem till oss. Jag tror att det kind of var för att fira min födelsedag? Jag hade dock redan träffat de på väg upp till Stockholm och jag fick mina presenter då. But I don't mind, de är alltid kul att träffa släkten och jag skulle vilja göra det oftare än vad vi gör.

När de kom så fikade vi men lite lussekatter, biskvierna, brödet, saffranssås och lite annat. Ja, vi kanske var lite tidiga med lussekatter då vi bakade dem för två veckor sen och advent är denna helg...

Till middag sen så gjorde vi köttfärspaj med sallad vilket var jätte gott 😋

Likes

Comments

Dagbok

Hej!
Igår så fick vi gå på brandutbildning som varande i 1,5 h. Det var bara teori vilket var lite drygt men vi fick i alla fall en 5 minuters rast emellan.

Det var två brandmän som var där, Åsa och Daniel. De pratade om ansatta bränder, mest om mordbränder för att detta var den vanligaste branden.

Vi fick lära oss saker som att 75% av alla ansatta bränder sätts på av ungdomar och att det var 1 skola varje dag som brann i Sverige. Detta låter väldigt mycket men sen så vet jag heller int om de skulle brinna upp eller bara börja brinna. 🔥

Som sagt så skulle jag tyckt att det var lite roligare om de lärde oss hur man skulle släcka en eld. Med det menar jag att vi kunde fått prova släcka en brasa med brandsläckare dom man fick göra i 5:an.

Likes

Comments

Dagbok

Hej!
I lördags så var jag på Wilmas party som hon hade för att hon också fyllt år. Hon fyllde år två dagar efter mig men nu är vi båda äntligen 14!! 👌🏽

Hon bjöd på tacos, en marängtårta med maräng och kolasås i och även snacks dvs chips, popcorn och dipp.

Hon hade även gjort en jättegod bål!! Jag kunde dock inte riktigt dricka den för att de va kolsyra i vilket jag inte dricker. Jag smakade dock lite och det verkade jättegott! 🍹
I den så var det fruktsoda, jordgubbar, lime och apelsin. 🍓(Kan ha varit något mer som jag inte kommer ihåg)

På partyt så gjorde vi ungefär samma saker som på mitt party eftersom att Wilma hade blivit inspirerad av mitt party. Vi körde bl.a. charader, ballongleken, quiz, make-up tävling och lite annat. Detta gjorde vi då i en 5-kamp där Giselle och jag var på lag mot Emma och Elsa, Wilma var arrangör så hon var inte med och tävlade..
Det slutade med att Giselle och jag vann!! 💪🏽

Wilma har även typ 1000 katter!! De är jätte gosiga och fluffiga! Vet dock inte om jag är en katt eller en hund människa för jag gillar båda och tycker de är så söta! 🐱🐶

Likes

Comments

Dagbok

Hej!
I söndags så var det farsdag också kallad min födelsedag!! 🎊
Jag vaknade ungefär klockan 7 och trodde att mina föräldrar skulle komma snart men jag fick vänta ända tills klockan 9 innan någon kom och sjöng. Jag vaknade däremot till ljudet av att jag hade fått en snap, en snap där det stod "Grattis Maya ❤️🎉"

När mamma och pappa äntligen kom så sjöng de för mig och jag fick en massa presenter. 🎁
Senare så gick jag och Michelle till Ica och skulle köpa blommor till pappa. Det var trots allt fars dag och han borde också få något speciellt på den dagen.

Vi fikade med tårta under dagen och jag kan säga att det inte fanns någon tårta kvar till dagen efter hehe.. 🎂
I den så var det chokladmousse och banan och jag tyckte det var gott trots att jag inte är ett stort fan av choklad eller tårta.
Det gjorde du bra mamma! ❤️

Till middag så fick jag något som jag länga velat ha, falafel. Jag har velat ha falafel ett tag och jag fick det äntligen!! 🌯

Likes

Comments

Haul

Hej!
Jag fyllde år i söndags (kommer ett inlägg troligtvis imorn) och då fick jag några presenter och eftersom att jag dessutom köpte ungefär hälften av dessa på MOS så tänkte jag visa vad jag fick/ köpte så det blir mer som en haul egentligen.

JAG FICK THERESE LINDGRENS BOOOK!!! Jag älskar Therese Lindgren och har länge velat ha hennes bok när den kom ut 😍 Jag fick dessutom med hennes autograf i vilket 10k fick. Det känns dock inte jätte speciellt eftersom att det inte var personligt.

Jag har liksom inte träffat henne och hon visste heller inte vem som skulle få boken om ni förstår. Men är ändå super glad och taggad på att läsa boken! 📕

Likes

Comments