Träningsdagar

Tjena! I början av sommaren så fick min pappa en väldigt konstig men ändå häftig ide, att simma från Vessigebro till Falkenberg. Detta är en sträcka på ungefär 15 km. Detta är det längsta och jobbigaste jag någonsin har simmat. Det tog runt 5 h, med en del pauser på vägen. Vi steg upp klockan 8 hemma och en timme senare hoppade vi vattnet i vattnet, sedan började resan mot fbg. De första kilometrarna tog hårt på mig och det var fruktansvärt tungt, men efter ett tag så började de släppa och det bara rullade på. Det var lite läskigt att inte riktigt veta vart man var någonstans. Men efter ett tag tog vi en paus och kollade på telefonen hur långt vi hade simmat, samt hur långt det var kvar på ett ungefär. När vi kom till E6ans bro över ätran så stod mamma och Linnea och väntade med lite fika. Detta var fruktansvärt gott att få lite energi. Efter detta så kände vi att vi kanske skulle ge upp, men vi hade bara 3 km kvar till vårt egentliga slutmål. Så vi hoppade i trots att det var tungt. Efter de sista kilometrarna var slut så hade det börja regna riktigt rejält och vi fick åka hem snabbt för att värma oss. Detta var ett halvt planerat mål som jag är väldigt stolt över, jag vet inte om vi var först med att göra detta, men ändå en cool sak att berätta för folk. Ha de bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Okej det är dags att ta detta på allvar nu, jag känner verkligen att träningen funkar så jävla bra just nu. Försöker att köra dubbelpass varje dag, så jag får ut så mycket som möjligt varje dag. Idag började jag med ett rygg och biceps pass där jag körde 2 övningar tillsammans, en rygg och en biceps övning. Detta körde jag i ungefär 45 min. Sedan jobbade jag och efter jobbet blev det ett pass med bara bröst, jag älskar att köra bröst för att det finns så många olika övningar som inte liknar varandra. Imorgon blir det nog bara ett pass för att jag börjar jobba 05:30 och hinner inte träna innan, men efter jobbet blir det ben och triceps.

Likes

Comments

Hej! I helgen har jag varit i Göteborg. Det var dags för konsert. Håkan Hellström en man som kan förklara livet på ett sådant sätt som ingen annan kan. Hans sätt att skriva historier och göra dem till låtar gör mig avundsjuk. Jag vill också kunna göra det. Håkans musik tog sig in i mitt liv för ungefär 5 år sedan. Det kommer aldrig vara över för mig var låten som gjorde mig till ett Håkan fan. Nu 5 år senare har jag varit på 4 Ullevi konserter, 1 i Scandinavium och 1 i Malmö. Trots att jag har sett honom nu så många gånger, är jag ledsen över att han ska ta en paus. Ingen vet hur länge pausen kommer att vara, inte ens Håkan själv tror jag. Men jag vet att när han kommer tillbaka så kommer jag att vara längst fram igen, sjunga med till alla låtar och jag kommer bara vara 2 steg från paradise.

Likes

Comments

Hej allihopa! Jag vill först bara säga att jag är så hemskt ledsen över att det har blivit en så stor paus! Jag har haft väldigt mycket och göra och jag har inte haft orken till att skriva! Jag ska försöka att bli bättre men det är svårt när man jobbar sent varje dag och ska hinna med att träna och äta, med mera. Men idag så körde jag ett dubbelpass på gymmet, först arm och sen lite rygg. Sedan jobbade jag till halv 9 och fick skjuts av en kollega och vän hem. Imorgon blir det gym och jobb. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda. Ha det bäst!

Likes

Comments

Vansbrosimningen.
Jag sitter här på väg hem från en härlig helg i Vansbro. Jag har kommit halvvägs i min resa, men det känns ändå som om det är långt kvar innan den är slut. Det känns lite overkligt på något sätt, det känns lite för bra för att vara sant. Just denna del har jag inte varit så nervös inför utan den har jag mest tänkt ska vara den roligaste att göra. Just nu är det svårt att säga, men att simma öppet vatten är något speciellt. Simma i bassäng är väldigt kul men det blir väldigt långtråkigt i slutändan om man bara ligger och crawlar. Men att just simma utomhus i hav eller i en å är helt faktiskt.
När jag hade hoppat i så var det enda jag tänkte: "Fortsätt simma, fortsätt simma". Så jag gjorde det, jag bara simma och simma. Det var så häftigt och roligt, de 2 km bara flög jag fram men när sista kilometern kom så blev det som en käftsmäll, jag fick verkligen ta i. Men det ska vara jobbigt också annars blir det ingen utmaning. Men jag kom i mål på tiden 47:47, en tid jag är väldigt nöjd över då jag absolut inte är en långdistansare samt att det var min allra första gång. Jag har väll antagligen en vilja av stål...

Med ett leende på läpparna så åker jag nu hem, hem för mer träning och nya mål.
Ha en bra dag!

Likes

Comments

Nu är det en timme kvar till starten!

Likes

Comments

Tjena mors allihopa! Nu är vi framme i Vansbro! Vi har kollat runt och allt känns väldigt bra! Jag tycker verkligen detta ska bli så jävla kul. Detta är en grej jag sett fram emot väldigt länge. Jag känner att detta verkligen är min grej att simma i öppet vatten eller hav.

(Bilder som är tagna med kamera kommer på söndag kväll)

Men ja nu ska jag strax sova så imorgon får ni en lägesrapport innan start!

Ha en bra kväll

Likes

Comments

Okej det är snart dags för nästa del av svenska klassikern! Nu på lördag är det Vansbrosimningen. Vi åkte idag i eftermiddags och är just nu i Sjötorp på en ställplats. Imorgon kommer vi åka vidare och vara framme vid lunchtid.

Så hur känner jag inför denna del?
Jo jag känner mig ganska spänd och mestadels glad. Detta är ju den del jag ser fram emot och som jag förhoppningvis är starkast i. Jag har inget känner ingen press om vilken tid jag ska in på. Men jag vill ju ändå ha en bra tid. Men det är min första gång så då känner jag att jag inte behöver sätta någon press på mig själv.

Nu är det bara att vila och ta det lugnt. Imorgon fortsätter resan.
Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Hej hopp! Idag så vaknade jag med träningsverk i mina axlar, för igår så körde jag en ny övning. Frivändning. Har inte kört den övningen så mycket men den var väldigt bra. Den tar mest i ryggen men eftersom det är en övning jag inte kör så mycket så kan den ta på andra muskler jag inte brukar använda. I detta fallet axlarna.

Men idag så åkte jag till gymmet och körde ett benpass, efter det så tog jag på mig våtdräkten och simmade i havet. Simmade från bryggan i Falkenberg rakt över till piren och sen tillbaka. Det blev 1400 m. En väldigt bra uppladdning nu inför Vansbrosimningen. Vi åker upp imorgon och då tänkte jag skriva om mina tankar om simningen.

Ha det bra!

Likes

Comments

Tjena! Den senaste veckan har bara gått till jobb och speciellt träning. I helgen är det nästa del av klassikern. Vansbrosimningen, jag ser verkligen fram emot det här loppet. Jag siktar på ett mål runt 50 min. Nu den här veckan så har all energi gått till att ge allt på gymmet och bassängen. Idag hade jag tänkt simma i havet mest för en uppvärmning. Det ska bli riktigt kul.
Vi hörs!

Likes

Comments