Nu är det inte många dagar kvar på 2017.. Tänkte att jag ska summera det lite kort. Min första tanke är nog att det har varit ett skitår! ☠️ Men när man tänker efter så har det ju även varit många bra stunder! 🙂
Att det dåliga som hänt ska väga över så mycket är ju väldigt tråkigt men så är det nog för många.

Som ni vet bestämde jag mig för att utmana mig själv med att köra Enduro SM i år. Jag är väldigt stolt över att jag faktiskt körde de flesta tävlingarna och dessutom med bättre resultat än väntat! Tuffa, långa dagar men oftast mkt roliga! 👍

Har haft bästa hjälpen i depån av bl.a. Håkan Thern och Team JE68! Tack! 🙏 Har lärt mig mycket på tävlingarna och utvecklats mycket som enduroförare MEN skiten som hänt mellan klubben och mig har förstört väldigt mycket. (Finns ett inlägg tidigare i bloggen) Det har tagit bort det mesta av glädjen. 😶 Så nåt som skulle bli kul blev en mkt tråkig historia tack vare detta.

Har inte bara kört SM, körde väldigt mycket tävlingar vintern/våren och tror det slutade med 19-20 tävlingar fram t o m Ränneslättsloppet i September.

Två vääääldigt roliga saker som hänt är ju att det kommit två bebisar till oss i år! En Alvin i Mars och en Emil i Juli! Två nya bonusbarnbarn! ❤️ Nova och Max har fått varsin lillebror! Underbart!

Vi har tillbringat många helger och hela semestern i vår stuga på Öland. Så skönt att komma dit och i år har den verkligen varit värdefull, skönt att komma bort från all skit som har varit. Renoverade ett av rummen i våras varje tävlingsfria helg typ. Men resultatet blev bra! 👍 Har påbörjat ett rum till som ska göras färdigt i vår. Blev även en mysig uteplats under semestern!

Älskar Öland! Älskar lugnet och utsikten vid stugan! Älskar ljuset! 😍

Har börjar intressera mig mer för fotografering och det tänkte jag fortsätta med 2018.👌 Älskar naturbilder men ska nog testa på lite av varje!

Nu har vi firat jul med våra nära och kära och varit lediga några dagar extra. Härligt! Vi jobbar i mellandagarna båda två, sparar semesterdagar till våren istället då det är bättre väder. Öland lockar.. 😊 Sen är det dags att fira in det nya året! Hoppas verkligen att det i det stora hela blir bättre än detta skitår.. I alla fall att man blir rättvist behandlad och att jag slipper umgås med ynkryggar som inte vågar be om ursäkt eller prata med mig ens. (De 3 i styrelsen som är de största pådrivarna har inte sagt ett ord till mig om det som hänt) Och man har verkligen sett vilka som är vänner eller inte detta året. Försvann många på ”vänlistan” i klubben. Och vad jag vet så har jag inte gjort nån något illa, men vill de ha det så så.. 🤔 Tror att de tror att de inte får vara med i klubben om de pratar med mig eller nåt. På årsfesten var det typ 3-4 som pratade med mig de andra undvek mig. Som pesten. Tack ska ni ha, väldigt goa killar och tjejer. Moget.
Nä nu skulle jag inte reta upp mig mer på detta, bara lite svårt att släppa hur folk beter sig. Man blir ju trots allt väldigt ledsen. Skitår.

Trots detta så är jag inte så bitter, det är bara att acceptera! Jag klarar mig och mår bra så jag kliver in i 2018 stark och nyfiken på livet!! ❤️

Kram på er alla som älskar mig och som jag älskar!
Ni är många!! 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har bestämt mig. Det får räcka nu. Det är slut. Det låter kanske lite scary men det är det inte. Ville bara låta lite drastisk och locka in er här på min blogg! 😁 Å det lyckades ju! Välkommen! 😃
Fast det är sant, jag har gjort slut.. Gjort slut med enduro SM för i år! 👍 Det är en deltävling kvar fast den deltävlingen går i Bollnäs och det ligger ju inte direkt granne med Vetlanda! 😮 Så vi åker helt enkelt inte upp dit. Kostar ju även en hel del i bränsle att ta sig dit plus anmälningsavgiften på 800:-/person! Men framförallt är jag inte sugen på alla timmar i bussen dit och hem! Usch!

Så nu är årets SM slut för oss! Och faktiskt ganska skönt! Har ju som ni har läst i ett tidigare blogginlägg varit lite turbulens mellan mig och min nuvarande klubb jag kör för om startersättningar mm vilket har tagit hårt på mig. Energin försvann strax efter semestern och jag har tappat mycket motivation tyvärr. Har heller inte varit så mycket tid över att ta hand om mig själv detta året så jag börjar helt enkelt ta slut (igen). Men jag är envis och kör gärna över mig själv! 🤕 Lite så jag jobbar! Har hittills i år kört 19 tävlingar och resten av helgerna har vi försökt tillbringa i vår stuga på Öland som vi tog över förra året. Självförvållat, JA, så detta är inget gnäll bara ett konstaterande och därför är det skönt att säsongen börjar ta slut. 😊 Kommer köra Ränneslätt om 1,5 vecka sen har jag inget mer planerat! 👍

Tanken nästa år är att vi ska backa tillbaka mycket, och kommer minska ner på tävlandet ganska ordentligt! Bara träna och köra några enstaka tävlingar som vi känner för! 👍Vi får se hur vi lyckas med den tanken! 🙈Men som sagt, det som har hänt i klubben har förstört ganska mycket hos mig å sambon. Man tappar en hel del kan man säga! Känns inte bra alls! Men nog om det!

I helgen var vi i Uddevalla och skulle köra deltävling 6 och 7 i SM. Jag körde endast 2 prov på lördagens sen klev jag av! Fy fan vilken skit det var! Ha ha! Som Novemberkåsan fast i September! Blev stående bakom en tjej på första provet som inte kom upp för en bergskant, på andra provet kom jag ifatt samma tjej igen som stod och krånglade så jag fick stanna igen och försöka byta spår men körde fast i kärret.. 😤 Hon drog och kvar blev jag.. Ingen förare bakom utan jag fick själv försöka få upp hojen vilket tog ett antal minuter. Sen fick man köra i ett djupt lerspår hela vägen in till målet.

Näe, usch vad tråkigt det var! Bergshällar, lera, hala rötter, sten och bergskanter överallt! Jag klev av där för jag hade inte klarat respittiden och kände inte alls för att riskera skador på varken mig eller hojen när jag inte tyckte det var kul! Är nöjd över mitt val men tycker det är tråkigt att det skulle bli så eftersom jag hade tänkt köra hela SM. Men men!

Bilder från prov 2 taget av Fototummen! 👍

På söndagen gick vi och tittade istället och hängde med Teamet lite och hjälpte de som körde! Mycket trevlig dag med underbara vänner man har träffat genom Enduron!

Är väldigt nöjd över min SM säsong ändå faktiskt! Trodde nog att jag skulle placera mig sämre men det har funkat ganska bra tycker jag! Tycker inte att jag behöver skämmas! 😊 Det har varit långa, tuffa dagar men också väldigt kul! Tack Team JE68 för att jag fick möjligheten och tack för all hjälp! 🌟 Ett härligt gäng!

Näpp, nu är det dags för middag! Är på kurs i Stockholm och hade lite tid över på hotellrummet! Gött!
Ha det bäst!
😘

Likes

Comments

Måndag och dagen efter en rolig men ganska tuff SM tävling i Skövde igår! Träningsvärken smyger sig på mer å mer och jag gillar det! 👍😄

Jag tänkte jag skulle förklara lite hur en SM dag ser ut så jag tar helgens race lite mer ingående. Vi åkte till Skövde tidigt på lördags morgonen och var uppe strax efter 9. Var ute och kollade proven litegrann, 3 av proven låg samlat på ett ställe vilket är väldigt ovanligt så det var publikvänligt! 👍 Jag kollade framförallt extrem provet så man är förberedd på det. De andra proven tittade vi bara på vissa partier. Jag och sambon brukar inte gå så mycket, vi kommer ändå inte ihåg sen hur det såg ut. 😊 Många går proven ett par gånger och är på området redan två dagar innan.

Slappade en del och försökte äta och dricka ordentligt. Anmälde oss och besiktigade in hojarna. Besiktning innebär ljudprov och att de kollar vissa saker som bromsar, hjullager osv och även märker ljuddämpare, fälgar och motor så man inte byter det till racet. Kollar även ryggskydd, hjälm och transponder.

Framåt kvällen började det regna tyvärr... Jag som ville ha en fin bana utan massa klabb.. 😮 Men det blev bra till slut ändå..

#811 är "lilla" jag..

På morgonen försöker jag få i mig en stadig frukost och mycket vätska. Blandar drickan till vätskepåsen jag har med på ryggen. Plockar fram vad man ska ha att käka under tävlingen, tar fram extra handskar, glasögon mm. Körde några varv på testslingan för att känna på fästet i gräset och det kändes riktigt bra!

Jag startade 10:27 vilket innebär att man kör upp på startrampen 10:26, där presenteras man och när klockan slår 10:27 kan man åka iväg mot SP 1 (specialprov). På vägen dit får man ett tidkort där det står när man ska in till nästa TK. Mer om det om en stund. En kort transportsträcka fram till provet och där startar man när man vill vid grön lampa. 20 sekunders mellanrum mellan förarna.
I detta fall var det ett gräsprov. Så jäkla kul! Ca 8-9 minuters körtid i mitt fall. Upp med pulsen och man var igång. ✊️ Kändes hyfsat bra!
Direkt efter målgång drar man vidare till nästa SP. En lite längre transportsträcka men så fin och rolig. Här får man ligga på ganska ordentligt för att få så mycket tid som möjligt på servicen sen. Ingen rast och vila här inte! 😄
SP 2 var ett enduroprov i skog med lite gömda rötter i sanden och ett par ställen med stora stockar man skulle över. Testade första stocken men fick krångla lite och tappade lite tid. Tog fegisspåret de andra gångerna sen.. 😲 Roligt prov med en körtid på ca 12,5 minuter.
Sen transport sträcka in till första service.
Här hade jag ca 10 minuter på mig där man då ska tanka, kolla igenom hojen, käka något, rengöra glasögon, vila osv.

Eftersom sambon kör även han får jag hjälp av vår teamchef Håkan att tanka mm. Han är guld värd! 🙏

Dags att åka igen, man kollar på tidkortet man fått innan och där står det vilken TK man ska in på och tiden man ska rulla in. Man får ett nytt tidkort och sen drar man ut på transportsträckan mot SP 3. Väl framme startar man när man vill och nu var det dags för extremprovet! Jag är lite "rädd" för såna här hinder men ändå är det ganska kul! Stockar och däck man ska över och stenar huller om buller! 😲😄 Klarade det ganska bra men fastnade vid en stock men kom loss ganska fort ändå. Tappade ändå lite tid tyvärr men resten av provet gick bra.

Brukar normalt stå upp över stenen men detta stenpartiet var precis efter stocken jag krånglade med så jag kom väl aldrig upp från sadeln. Provet tog ca 5 minuter. Låter kanske lite fjantigt MEN det är intensivt! 😅

En kort transport till SP 4! Ett längre enduroprov som jag gillade även det! Runt 20-21 minuter, fina sandpartier och härlig underbar skog! Inte en sten knappt! Så kul! Och jobbigt! 😄 Transport in till 2:a servicen för dagen! Nu har det gått ca 2 timmar från start och tanten började faktiskt bli lite trött! 😊 Tar på kroppen och knoppen även när det inte är så svårkört, blir ett annat tempo och väldigt intensivt!

Ca 10 minuter service här med och sen var det dags att börja om på ett nytt varv. Vi damer och VRM körde 2 varv+ 2 sträckor. Jag måste erkänna att jag var duktigt trött på andra varvet och flåsade ordentligt inne i hjälmen men tyckte ändå att jag låg på ganska bra! 😃 Det flöt på och jag gjorde inga större misstag. Låg 11 ett tag men slutade på en 12:e plats av 16 tjejer! Mycket nöjd! Hade jag kört 20 sekunder snabbare under dagen hade jag blivit 10:a! 😋 Så det var ganska tätt framåt. En minut mellan mig och tjejen efter. Jag trodde på riktigt även denna gång att jag typ skulle bli sist men jag skötte mig nog ganska bra! 🙂

Denna tävlingen var det bra tilltaget med servicetid vilket är skönt för oss som kör lite saktare. Vissa tävlingar hinner man knapp sätta sig ner utan bara tanka och torka av glasögon och dra. Lite vill man hinna stoppa i magen under dom 5 timmarna man är igång. Tummen upp till Skövde, superfina prov och kanonfina transportsträckor! Bra och rymlig depå och bra funktionärer! 👍👍

Packa ihop allt och stanna nånstans på vägen och käka. Jag har oftast bekymmer att få i mig mat och mår ganska dåligt timmarna efter en sån här tävling.. En av baksidorna... Men men, det går över och på kvällen mådde jag bättre! Och idag har jag varit hungrigare än vanligt och träningsvärken blir värre och värre! 😄

Jag kollade för skoj skull var jag hade hamnat i VRM där folk i min ålder kör.. 40-49 år.. 38 av 46 startande gubbar så jag var ju inte sämst! 😊 En liten tanke som jag ibland måste få tänka.. OM det hade funnits VRM för damer, låt oss sägs från 40 år och uppåt... Då hade jag nog varit bäst i Sverige just nu! 😃😊😋

Likes

Comments

Jag kommer få skit för det här… men jag vill ändå att folk ska höra min version.. Så länge jag håller mig till sanningen tycker jag folk kan få höra hur det har gått till en tid i klubben nu.. Vill inte skada klubben för den är det i det stora hela inget fel på. Många underbara medlemmar!

Blir en lång historia men förskönar den inte alls till min fördel. Så här upplever jag det som hänt och har inte fått någon som helst förklaring från de inblandade över huvudtaget.

Det började med att jag efter kanske 10-12 år i styrelsen helt plötsligt inte ”fick” vara med längre nu i år. Klubben har skrivit nya stadgar som presenterades på årsmötet. Detta ska egentligen börja gälla året efter. Och jag hade ett år kvar som enduroledamot. Nu skulle man krympa ner styrelsen till 7 personer som har rösträtt. (Fast här har man tagit in en ny som inte varit med tidigare, så det stämmer ju inte.) En från valberedningen har innan årsmötet försökt att få tag på mig via min privata mobil på min arbetstid typ 3 ggr och jag har inte kunnat svara. Jag sitter i telefon, har kunder eller är upptagen på annat sätt i jobbet och brukar inte använda min egen telefon på arbetstid. Denna person pratade jag med på en träning innan årsmötet men då tog han inte upp detta överhuvudtaget. Man har inte heller kontaktat mig på något annat sätt, inget röstmeddelande, sms, mail eller via messenger eller sagt nåt till min sambo som då var med i styrelsen.. Självklart är det ju alltid bättre att ta sådant här direkt med en person men ett sms hade varit bättre än att inte få veta nåt alls. Får senare reda på att skärmdump tagits på detta för att bevisa att de hade försökt ringa mig! Lite läskigt..

Så på årsmötet räknar ordförande upp vilka som blir invalda i styrelsen och jag väntar ju såklart på mitt namn men det kommer inte.. Efter mötet frågar jag ordförande om jag fått kicken från styrelsen och han svarar bara kort ”ja”! Jag blev så chockad, besviken, ledsen! Fattade ingenting. Vad hände?

Efter detta skriver jag ett inlägg på min FB sida om att jag fått sparken från styrelsen. Lite dumt kanske men det är ju sant! Jag var så jäkla besviken på några i styrelsen. Ledsen, chockad! Skrev i någon kommentar där att det kanske var dags att byta klubb. Kändes så då! Och ibland fortfarande. Det står jag för. Efter detta hör jag INGENTING från någon i styrelsen/klubben! Inte någon förklaring, ingen ursäkt, ingenting. Så jag vet faktiskt fortfarande inte varför de valde att inte ha med mig. Men jag antar att jag är lite för stark som person. Att jag har åsikter kanske..

När jag var med i styrelsen 2016 beslutades det att de i klubben som ska köra SM (Enduro SM, ungdoms SM, och cross SM) kommer få startavgifterna betalda av klubben. Jag var väl lite emot det för jag tycker att man kan låta fler ta del av vad det kommer kosta, så att fler får möjlighet att få ta del av pengarna. Kanske i form av träningsläger gratis osv. Det blir ganska mycket pengar till få personer. Detta trots att jag då hade bestämt att jag själv skulle köra SM 2017. Det pratades då även om att man som motprestation skulle hjälpa till på cross skolan klubben har. Jag tyckte då att andra saker man gör i klubben också skulle kunna räknas, som är minst lika viktiga. Jag jobbade trots allt för att få en aktiv klubb med vinterträning, tjejträffar och med klubbens FB sida. Var med på i stort sett alla arbetsdagar. Jag uttryckte det lite klumpigt kanske med att jag inte var intresserad av att vara där och lyfta hojar… Jag menar ju bara att vi kan ju inte vara hur många som helst där, när det finns annat som borde räknas som lika viktigt. Jag såg framför mig hela vårterminen och höstterminen varje söndag flera timmar varje gång! Jag kommer inte hinna det! Jag själv lägger mycket tid på min egen träning, sen har jag ett hus och hem att ta hand om, barnbarn som jag vill träffa och vi är mycket i vår stuga så fort vi har lediga helger.
Detta diskuterades alltså på ett styrelsemöte. Där måste man väl få säga saker och diskutera fram och tillbaka utan att bli straffad personligen? Men detta har tagits upp nu när de har bestämt att inte jag ska ha pengar.

På årsmötet pratades det om det här med startavgifter i SM. Man sa då att man ska ha klubbens tröja på tävlingarna och att om man har egna sponsortröjor ska det tryckas klubbens logga på den, och den ska godkännas av styrelsen. (Verkar finnas undantag, för det finns medlemmar som har fått loggan godkänd MEN inte av styrelsen utan NÅN i styrelsen! Och enl avtalet ska det godkännas av styrelsen.) Avtal skulle tas fram, det var inte klart ännu. Kanon! Jag väntade givetvis på avtalet så jag visste vad som gällde inför säsongen. Men jag hörde inget om det, när 3 deltävlingar var körda och 4:e var på gång i våras tyckte jag nog att det borde vara klart. Jag hade inget hört. Började misstänka att de har struntat i att kontakta mig om detta. De hade full koll på att jag skulle köra SM och att jag hade kört alla deltävlingar vid den tiden. Eftersom jag helst inte har nån kontakt med vissa i styrelsen la jag ut frågan på klubbens FB sida. Jag ställde flera frågor i samma inlägg med tillhörande frågetecken. (Fick skit för att jag hade använt 12 frågetecken i samma inlägg, inkl kommentarerna från en i styrelsen efteråt!) Fick nåt lite små kaxigt svar från ordförande att det stod i nåt i punkt bla bla bla i årsmötesprotokollet om avtalet. Jag försökte hitta protokollet på hemsidan men det fanns inget där. Skrev nåt mer som kommentar till ordförande men kommer inte ihåg riktigt vad. Lite taggigt kanske, men kände ju även här att de har nåt emot att jag skulle få ersättning. Fick svar att jag skulle kontakta M för att få avtalet.

Gjorde så, kontaktade honom omgående. Han mailade mig och jag skulle skriva på båda exemplaren och skicka tillbaka till honom för påskrift. Jag skrev på och skickade det i brev samma dag. Jag frågade honom om klubben står för trycket men det skulle tryckas själv. Helt ok. Bad om loggan men fick aldrig någon. I avtalet stod det att man skulle hjälpa till vid minst två tillfällen på cross skolan som instruktör eller på annat sätt bidra i klubben(godkänt av styrelsen). Hjälpa till vid ett par tillfällen är inga som helst bekymmer! Skrev jag också till honom. Jag agerade snabbt när jag väl fick avtalet, skrev på det direkt, kollade upp med loggan och tänkte kolla med träningsansvariga vid cross skolan om när jag kunde hjälpa till. Jag mailade kvittona till kassören på det jag då hittils lagt ut, 2800:- Sen blev det tyst…

Det här avtalet var precis klart när jag fick det och det var ingen som hade skrivit på det då fick jag höra. Men ändå vet jag att det innan avtalet var klart har betalats ut startavgifter till medlemmar 2017…

Dags för styrelsemöte, min sambo som är med som banansvarig för endurobanorna blev kallad som vanligt. Inget konstigt. Som övrigt punkt tas detta upp att det har beslutats att jag inte ska få några pengar över huvudtaget varken 2017 och 2018 för det jag har gjort! I år handlar det om totalt 5600:- om man åker alla deltävlingar. Det skulle svida ordentligt för mig efter det jag gjort sas det. Alla övriga styrelse medlemmar som var med visste att denna frågan skulle komma men inte min sambo. Han blev väldigt överraskad och väldigt oförberedd på vad som skulle diskuteras. Eftersom styrelsen hade bestämt detta redan så kan man ju undra vem som är styrelsen?? För Sambon har varit med på alla styrelsemöten som de haft efter årsmötet… Hmm.. Jag vet att det har ringts runt och pratats om detta bakom min och min sambos rygg. Men alltså inte på något möte och det är heller inte protokollfört.

Jag fick ett sms från M som frågade om jag kunde komma ner efter deras möte för han och ordförande vill prata med mig. Jag låg hemma i soffan med huvudvärk men tänkte att det kan jag göra. Nu kanske jag får en förklaring och en ursäkt för vad som har varit. När jag kommer dit är det fler kvar så jag tänkte att mötet inte var slut… Men det var visst fler som skulle vara med. Alla ser sammanbitna ut och när M tittar i sin laptop och börjar dra upp vad jag har gjort för fel och hur jag har burit mig åt klarar jag inte mer. Jag reser mig helt enkelt och drar där ifrån. Blir så jäkla ledsen igen. Kändes som ett polisförhör, där de räknar upp allt jag är skyldig för. Man kan tro att jag har gjort något fruktansvärt brott som de behandlar detta och mig. Även sambon har fått skit som faktiskt inte alls borde ha med detta att göra. Man känner att de är emot oss båda. Känns så obehagligt. Har också hört att det är värt att ”förlora” min sambo i klubben, som har varit väldigt aktiv i alla år, för jag ska straffas till varje pris. De visste ju säkert att detta som dom har dragit igång mot mig kommer drabba honom med. Kul att höra för honom.

Det jag anklagas för är då enligt dom baserat på mina två inlägg på FB. Ett på min sida där jag skrev som det faktiskt var. Jag fick sparken från styrelsen. Och att det var kanske dags för klubb byte. Det andra inlägget är då frågorna på klubbens FB sida. Detta skulle då ha smutskastat klubben så fruktansvärt mycket. Man visste inte än hur stora skadorna kunde bli enligt vissa i styrelsen. Man har då även tagit upp att jag har kört utan loggan på mina tröjor, det skulle jag ha tagit reda på själv och löst innan första tävlingen. Men jag väntade ju som sagt på avtalet, som jag antog skulle informeras om på hemsidan, FB eller att de kontaktade oss som kör när det var klart. Man har också anklagat mig för att inte hälsa…. Det klarar inte den här personen av, MEN det kan man väl inte blanda ihop med min startersättning och klubben? Och vad jag vet så har jag inte mött den personen så jag har kunnat heja sen årsmötet.
Jag fick även höra att 2 familjer skulle lämna klubben om jag fick startersättning!

Hade jag inte varit med i styrelsen tidigare hade det aldrig hänt! Då hade de nog inte fått sånt agg emot mig, då hade jag inte behövt ha åsikter som inte passar alla i styrelsen på våra möten. Då hade inte det första inlägget hamnat på FB och då hade inte den här historien blossat upp. Hade jag inte kört SM hade jag aldrig kunnat ”straffas” heller… Vet fler som har ifrågasatt saker på FB sidan som kanske inte ser så bra ut för klubben men de straffas inte eftersom de inte kör SM.
Jag har gjort mycket för klubben, har försökt att få så medlemmarna har det bra, nu senaste vintrarna har jag fixat med vinterträning tex och uppdaterat FB sidan så det var aktivt där, men man kan inte leva på gamla meriter sa nån i styrelsen… Så allt gott jag har gjort tidigare räknas inte, bara detta hemska jag har gjort.

Efter det här mötet jag skrev om tidigare där det kom fram att jag inte skulle få några pengar överhuvudtaget skrev jag ihop mitt sätt att se på det hela. Som jag har upplevt det. Min sambo krävde ett möte omgående med de inblandade och krävde en röstning på rätt sätt. Innan de gjorde det fick alla läsa igenom det jag skrivit… Och ändrade sig faktiskt. Finns så många grejer som är helt fel, som styrelsen har gjort helt galet. Har också sagts av en i styrelsen efteråt ”att vi inte kan det här så bra”.. Just det. Då kanske man inte ska döma någon heller.
Det slutade med att jag skulle få hälften av de pengarna jag då hade lagt ut för vårens tävlingar,2800:- alltså 1400:- som ”straff” och få resten av pengarna 2017-2018. De tyckte då att både jag och klubben fick lida lite för det vi gjort… (Jag personligen och de i styrelsen inget…) Det förslaget lämnades till mig genom min sambo den där kvällen i Juni. Bra att de ändå fattade att de har förstorat upp det hela ganska ordentligt.

Jag har nu funderat fram och tillbaka och mailade de inblandade 1/8 att jag accepterar inte ett avdrag på startersättningen och tackar därmed hellre NEJ till pengarna om jag inte ska ha rätt till hela summan. Jag har idag, en vecka senare inte hört ett knyst ifrån någon av dom. Jag låter tystnaden tala helt enkelt.

Nu har min sambo lämnat sitt styrelsemedlemskap med omedelbar verkan den 3/8 och är alltså inte banansvarig längre. Två avhopp från nya styrelsen detta år.. Inte heller han har hört något från styrelsen efter han meddelade att han hoppar av. Låter även här tystnaden tala..

Han har ju som sagt varit banansvarig och har sagt till flera gånger att detta året kommer han inte kunna hjälpa till lika mycket som tidigare då han har två hojar (hans och min) att fixa till SM tävlingarna, egen träning, renovering av stugan osv. Men de har ändå tagit upp detta i samband med diskussionerna om mig. Nån grej om att han hinner minsann sitta och googla saker men inte hjälpa till med banorna.. Han har varit med vid varenda banbyggning under alla år men man kunde ju inte leva på gamla meriter sa dom ju till mig.

Varför berättar jag allt det här nu då? Jo, för att jag har tagit väldigt illa vid mig, jag tycker det här är så uppförstorat och orättvist! Obehagligt! Det gör ont. Tänker på detta dagligen och tror inte det är sant. Vill att folk som (troligtvis) har hört deras version ska få veta min med. Och att de två familjer som tyckte jag var så hemsk så de skulle byta klubb om jag fick pengar kanske kan få en annan bild av det hela. Och som sagt vara lugna, jag kommer inte ta ut någon ersättning.

Jag kommer köra hela SM serien i klubbens namn men inte få den hjälp som de andra tjejerna och killarna i klubben får.
Med risk att ni som läser detta ändå kommer tro att det är något som jag gjort, att jag är dum i huvudet vill jag ändå berätta hur jag har upplevt det.

Vill förtydliga att klubben är kanon, banorna är fantastiska och det är många eldsjälar som jobbar för att allt ska fungera. Så jag vill inte att någon pga detta tycker illa om klubben. Här är det några personer som har gjort så det har blivit så här.

Jag och min sambo kommer från och med nu backa tillbaka ordentligt tyvärr men troligtvis vara kvar och ha licensen i klubben även nästa år. Trots allt är detta vår hemmaklubb som vi har representerat i många år. Det ska inte några få personer få förstöra. Men vi får se. Känns inte så bra inne i bröstet nu. Inte för nån av oss.

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar till det är dags.. Enduro SM premiär! Den inleds med en dubbelhelg den 13-14 maj i Falköping. Jag gillar Falköpings bana och känner säkert igen lite av spåret som SM kommer gå på så det känns bra, man vet lite vad som väntar. Backar! Både upp å ner! 😃

Men vad ska en sån som jag göra på ett SM? Då fyllda 44 år... Hade platsat i VRM (veteran SM) sen några år tillbaka. Man har möjlighet att köra VRM från 40 år vilket faktiskt visar att man kanske (oftast iaf) inte kan jämföra sig med elitsatsande tjejer och killar i 20-25 års åldern. 😲 Men VRM och dam SM kör lika många sträckor och har samma tid på sig så då väljer jag att köra i damklassen.

Det var nån som sa till mig för ett tag sedan "du vet väl att det är tufft i SM, det går snabbt där framme i täten.." JA! Klart jag vet, jag har inga mål att slå mig in i toppen och vinna! Ha ha! Hallå eller! Jag är inte dum i hela huvet.. Jag kommer hamna sist eller väldigt nära sist och det är jag väl medveten om. Mitt mål är (helt ärligt) att försöka ta mig runt utan för mycket tidsprickar! Att försöka ha kul och köra så bra JAG kan! Jag har ingen press på mig! Är jag före nån av tjejerna är det bara en stor bonus!

Det är en liten detalj bara som jag kan tycka är lite jobbigt.. Jag tror att alla ni andra tror att JAG tror att jag kommer hamna långt fram i resultatlistan! (Mycket tror där.. 😊) Men som sagt, jag ska bara försöka ta mig igenom och ha kul! Utmana mig lite! Fick möjligheten att köra för Team JE68 med uppbackning därifrån och efter lite tjat tackade jag ja! Once in a lifetime! 😃 Sen ska jag nog gå i pension 2018! 👍

Har skramlat ihop lite sponsorer till årets satsning men tycker inte om det egentligen. Varför ska andra betala för mitt fritidsintresse? Men det kostar en hel del och kan man få lite hjälp är jag väldigt tacksam! 🙏 Bara anmälningsavgifter till alla tävlingar är ett antal tusen.. 💸 Så känner ni att ni skulle kunna hjälpa mig på nåt sätt är ni välkomna att höra av er! 😊
Har en fundering på typ "matchsponsor" som de har i tex bandy, eller heatsponsor i Speedway.. Att jag får hjälp av olika företag till anmälningsavgiften vid varje deltävling.. Det handlar om ca 1000:- Inkl moms... Är du intresserad? Givetvis kommer det synas på sociala medier! All hjälp gör stor skillnad! 😊 Kontakta mig på FB eller Mail: ktmracegirl@gmail.com

Till helgen är det dags för ännu en tävling! En två dagars tävling i Hässleholm med samma upplägg som ett SM. 4 sträckor på ett varv och vi ska köra 2 varv. Där emellan är det transporter. Tror vi var 5 tjejer anmälda och även här kör jag enbart för att testa upplägget. Se hur kroppen fungerar och hur ett tidkort funkar. Kommer hamna sist i resultatlistan om inte de andra klumpar till det men jag är medveten om det.

Även här är det inte jag som har pressen på mig! 😃👍 Som sagt, hoppas ni som följer mig förstår detta och är jag besviken över ett resultat är det för att jag inte är nöjd med min prestation! DET är nåt jag kan bli förbannad över! Jag vill vara mitt bästa jag, allltid! 😎 I år ska tanten utmana sig själv! 💪💪

Puss å kram!

Likes

Comments

Har haft en toppenhelg! 👍 Fint väder, en ny bebis i familjen och mycket enduro! Japp, en ny bebis har vi fått! Jag har fått mitt tredje bonus barnbarn! 💙 En Alvin föddes i fredags! 👶🏻

En väldigt söt liten pojk som bara sov när vi hälsade på i lördags! 😴 Nova är en stolt storasyster nu! 💕 Härliga ungar! Och i Juni blir Max storebror! 💙 Då kommer mitt fjärde bonus barnbarn! 👶🏻🍼 Livets efterrätt som man säger! Och det stämmer!!

I går lastade jag min hoj och drog till Björköby och körde. Matti hade annat på G men jag var så sugen på att köra! Bestämde mig för att köra 2 timmar, blir oftast att man kör nåt varv bara och sen stannar i depån en stund innan man drar iväg igen. Men ville ha en rejäl genomkörare! Å jäkla vad kul det var! Gick så jäkla bra dessutom, låg på i ett bra tempo med ganska aggressiv körning och konditionen var inget att klaga på! 👍 Tack Ronnie och Hybridfitness!! Är helt säker på att det är er förtjänst! 👍 Det blev 2 timmmar och 7 minuters körning utan vila och jag älskar den där hojen! Går så jäkla bra och är så nöjd med min Rekluse!

Idag vaknade jag upp med träningsvärk... 😊 Framförallt benen och ryggen som känns!
Men de fick plågas idag med! Vi åkte till Solshester idag och testade nya slingan där. Och vet ni... Fy fan vad körningen känns bra nu!! 👊 Hojen går så fint över sten och det är så kul!! MEN vilken mjölksyra jag hade i låren i stort sett hela tiden idag! Ha ha! Dom är helt slut! 😄 Kändes som att stå i jägarvila hela tiden typ! 😂

Våran Bus Max kom en sväng med! Ja just det ja, Lisa å Kim var visst med oxå. Så jag busade med lillkillen en bra stund idag med!

Som sagt, en helt underbar helg med bra träning och mycket träningsvärk! Det är en bra helg det! I mina ögon iaf! 👀

Hej hopp!

Likes

Comments

En bra helg är inne på sina sista timmar! Har fyllt på lite laddning till kropp å knopp genom ett riktigt roligt enduro träningspass i går och sen i solen på Öland! 👍

(Bild från Tibro)
Vi var i Solshester i lördags förmiddag och tränade. Dubbdäcken är avkrängda och tänker inte monteras på förrän till vintern igen! 😃 Det var så jäkla kul att köra! Hojen är kanon och underlaget var perfekt! Bra fäste och lagom mjukt! 👌 Hornen åkte ut på tanten! 😃 Körde omkull en gång och vred till min onda, inflammerade handled lite men det gick bra! Inte mer ont nu än innan.
Var ju hos sjukgymnast för 1,5 vecka sen och hon konstaterade att det var en inflammation. Har behandlat med salva (Ipren) och fått lite övningar jag skulle göra men det har inte hjälpt ett skit.. 🙁 Skulle höra av mig efter två veckor om det inte blivit bättre. Jag är inte bra på det så vi får se.. Har inte nåt större förtroende för sjukvården som sagt, så jag tror alltid att jag kan självläka! 😊 Funkar ibland.. 😉

Efter mat å dusch igår drog vi till vår stuga på Öland! Underställ, raggsockor å varma kläder var nerpackade! Stugan är inte vinterisolerad så vi var beredda på att det skulle va kallt. Men på med elementen och pappas gasolelement så fick vi upp värmen ganska snabbt! 👍 Härligt!
Jag har ju satt på sommarhjulen på lill mercan nu och det kändes lite sådär när jag körde dit.. Temperaturen sjönk och det var snöblandat regn! Men jag körde fort så vi slapp vara på vägen så länge! 😂
🚗💨 På kvällen blåste det som f-n så vi undrade hur det skulle bli idag.. Brr.. MEN vilket väder vi vaknade upp till! S O L och nästan vindstilla! Gick en rejäl runda på alvaret och ängarna bort över! Underbart! Sen satt vi ute och åt och gottade oss i solens strålar! ☀️

Bilden ovan är tagen några hundra meter norr om vår stuga! Underbart vackert! Så jäkla lugnt å skönt! Precis som vi vill ha det! Där stugan ligger är det vår och 4 stugor till på en rad! Sen natur! Bakom oss på alvaret en vattensamling, även kallad vät. Framför är det åkrar ner till havet!
Tomt på 3000 m2 så grannarna är inte så nära! Helt perfekt! 😍

När vi åkte hemåt gick vi ner på stranden i Köpingsvik och tittade lite. Stranden var täckt med tång i drivor. Men snart är den ren igen och fylls med lekande barn med hink och spade! Underbart! Blev ingen badpremiär för oss.. vi är ju lite sena.. Förra året tog vi första doppet i september.. 😄

Men Öland börjar vakna till, helt klart! Börjar förbereda sig för en invasion av turister! 👍 Det är helt klart nåt speciellt med ön! Ljuset! Naturen! Några veckor till sen får det bli tätare besök! 💕

Nu ropar sängen och när den ropar lyssnar jag! 😃 Ny jobbvecka på G och nya träningspass med Hybridfitness! Hoppas jag är piggare än i Torsdags! DET var ett av de tyngre passen på länge.. Kroppen svarade inte alls! Trött å tung.. Andningen var ansträngd och väste.. Men imorgon! Då jäklar! 💪 Nu är jag laddad igen! Tack Öland!
Hej hopp, gummisn..p! 😃

Likes

Comments

Hej hej! Det är nåt med mig och internet tävlingar! 😄 Nu var det dags igen.. Idag har jag vunnit 2 bromsskivor till min lilla hoj! ✌️😃 Från JPF Sweden AB!

Hade gärna haft fälgarna med! Vill ha orangea nav!👍😍 Men ett par bromsskivor är ju inte helt fel! 😊 Vann ju en mousse från GMS Sports för ett tag sedan och en omgång crosskläder förra året! 😃 En platta från Celcius med ja! Tidigare har jag vunnit verktyg och grejer med! 😄

Idag har vi haft barnbarns mys och käkat tacos! 🌮🥙🌯 Och lekt en massa! 💕 Älskade ungar! Och snart blir det fler småttingar! Nova blir storasyster om några veckor och Max blir storebror i sommar! 👶👶🏻 Stora familjen! 😍

Blev ingen tävling i helgen men träning fick det bli! Vi var i Björkö och körde! En avkortad bana men den var fin! Fast ganska svårkört på sina ställen.. Det var lerigt värre! En sträcka i en grusgrop som var som lervälling men det är bra att träna på det med. Höll mig på hjulen iaf! ✌️😄

Nu är det snart dags för sängen och imorgon väntar jobb och sen ett träningspass med Hybridfitness! 💪

Sänder en tanke till en fin vän som alldeles för tidigt har lämnat oss i veckan! 😢💜 Martin 💜 En glädjespridare som fick mig att älska Crossfit! Vi var båda instruktörer på Extremefit och han var ofta med och stökade med mina gäng! Tack för att jag fick lära känna dig! Rest in Peace! 💕

Är helt säker på att han kör hårdträning med alla där uppe! 🙂

Vänner, va rädda om er och lev livet medans ni är här!
Kram!

Likes

Comments

Hallå hej! Fick lust att ta tag i bloggandet igen! 😃 Har väl inte nåt intressant att skriva som vanligt men jag gillar ju att uttrycka mig i ord och bild! 👍

Idag har jag varit på varenda vårdcentral här i stan (nästan iaf, det är vårdcentraler, apotek (4st!) pizzerior och frisörer vi har mest av här i Vetlanda) Jag började vid 9:00 hos en läkare för att kolla upp handleden som jag har ont i sen några månader tillbaka.. Jag är en sån där som inte känner efter och bara kör på och helst undviker läkare och sjukhus, men eftersom det inte går över kanske jag måste hitta på nåt. Så nu har jag tagit tag i det. 👍 Vi testar sjukgymnast så får vi se vad de säger. Jag tror på överbelastning eller inflammation eller nåt men det blir säkert nåt handledsskydd. Vi får se!

Sen på eftermiddagen var det dags för nästa besök, hälsokontroll på Företagshälsan genom jobbet! Var nervös för vikten, eller kanske att längden inte matchar vikten.. 😜 Men hon tyckte inte det va nån fara, har ju en midja sa hon! 😊 Att se ut som ett päron 🍐 är ju bättre än ett äpple 🍎 ur hälsosynpunkt! Tack! 😃 Var nervös för synen å hörseln men det var bra! Puh! Alla blodvärden och kolesterol mm var toppen! Gött! Det är ju bara det där att jag stimmar för mycket.. Och det var inte ofta hon behövde säga till sina patienter att försöka träna lite mindre.. 😂 Hmm.. Äsch, de fattar ju inget såna där sköterskor å läkare! 😉

Stimmade hem, slängde i mig lite mat, gjorde mig iordning för ett pass med Hybridfitness, Bootcamp när den är som bäst! 😅 Sjukt jobbigt och (oftast) sjukt roligt! Iaf sjukt bra! 😄 Sjukt svettig blir man iaf!
Benen var lite sega idag, känner av tisdagens benträning!

Knäböj, en favoritövning! Men det var tungt i tisdags.. Så är det ibland! Blev ju dubbla pass enduro i helgen! Tävling på lördagen där jag blev 3:a av 14 tjejer! Gött! Och träning i Solshester på söndagen! 👍

Snygg man är! 😜😄

Lite bilder från helgens tävling i Skövde! 👍 Skulle tävlat på lördag men den tävlingen är inställd! 🙁 För mjukt i marken, får försöka hitta nån annanstans att köra istället!
Nähäpp, nu får det räcka! Följ gärna min endurokörning på min FB sida, Enduro By Helena 👍
Puss å kram!

Likes

Comments

Jag är en liten fjant när det gäller det här med bad.. 😏 Det är ofta för kallt för att jag ska njuta och då hoppar jag gärna över det... Men idag, den 4 september hände det!! ✌️ Helena (och Matti) badade i havet! 😅💦 Vi skulle egentligen åkt hem tidigt från stugan på Öland för att köra enduro men med det kanonvädret så ändrade vi planen! ☀️☀️ Sånt toppenperfekt väder vi har haft sen i Torsdags, ja man blir nästan religös!! 😊😍 Så det fick bli en hårdare runda på våra MTB igen istället. Matti kom på den brillianta idéen att vi cyklar upp till Äleklinta och hoppar i vattnet! 👍 Så i med badkläder i ryggan och på med vadderade byxan (cykelbyxor), klicka i skorna i pedalerna och trampa i väg! Inte kortaste vägen... Vi körde på i hårt tempo, i motvind så klart... Ca 35 minuter tog det innan vi var vid havet. Vattnet låg helt stilla och solen var så jäkla skön! ☀️

Blev faktiskt ett par dopp för mig! Sen satt vi på bryggan och njöt! Inte det minsta kallt när man kom upp! Helt jäkla fantastiskt!

Sen körde vi samma väg tillbaka! Grymt skönt och rejält trötta ben! Har haft en sån kanonhelg! Vilket perfekt väder vi har haft! Har suttit i solen med minimalt med kläder så mycket!! 👍👍
Nu är det ok att släppa fram hösten, fast har hellre sommar iofs.. Ska ladda lite i veckan inför tävling i helgen! 👊👊👊 Ska bli så KUL!! 💪💪

Jobb imorgon... Måndag... Men lille Max och mamma Lisa ska komma imorgon kväll så det ska bli så kul!! Bebismys och tjejsnack! ❤️

Kram på er alla! Ska sluta bomba er med Ölands bilder på sociala medier nu! Men kan inte riktigt låta bli! Vill dela med mig av det underbara vi upplever där! 😍Godnatt!

Likes

Comments