Gästbloggare

Hej allihopa! Nu har det blivit min tur att göra ett gästinlägg här och berätta lite om mig själv. Jag heter Fridah Johansson och är 23 år gammal. Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har så länge jag kan minnas sjungit. I duschen eller på scen har inte spelat så stor roll - om det fanns ett tillfälle så tog jag det. Särskilt när jag gick i högstadiet, då uppträdde jag på precis allting som gick i skolan. När jag blivit äldre har tillfällena att uppträda inför publik minskat, men min kärlek för musik finns kvar.

Ord och text har också alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Och det är även något jag tycker är viktigt när det kommer musik, oavsett om det är en låt jag lyssnar på eller en låt jag ska sjunga. En text tillsammans med en melodi kan verkligen skapa en sådan magi ihop att man kan känna precis alla känslor i världen. Jag klarar knappt av låtar som bara har till exempel en massa beats och näst intill är instrumentala. Låttexter har för mig en så stor del i om en låt är bra eller inte, om den berör.

I maj i år tog jag journalistexamen med inrikting tidning. Ord och text är alltså något jag förhoppningsvis vill jobba med hela livet. Jag älskar att skriva, att läsa och att berätta. På ett sätt så är skrivandet och musiken väldigt lika varandra för mig. För precis som jag kan känna saker genom musik kan jag också känna saker genom texter. Jag kan lika lätt bli påmind om en händelse eller en person genom att höra en gammal låt som läsa några meningar i en bok. Och båda de sakerna är ju häftiga, eftersom att det ofta inte är en själv som skapat dem. Men ändå kan en artist eller författare sätta precis fingret på hur man känner, eller tvinga fram en känsla man kanske glömt bort att man en gång haft.

Många artister vill nå fram till folk, snudda vid dem och få dem att känna något. Och oavsett om man sjunger, skådespelar, skriver eller kanske jobbar som florist så tror jag den känslan är universal hos alla människor på jorden. Jag tror att alla vill påverka de människor man har runt omkring sig. Man vill göra ett avtryck och bli ihågkommen. Det tycker jag också att man ska sträva efter. Sträva efter att göra världen en bättre plats, oavsett om det bara är för dina närmsta vänner eller om du vill nå ut till fler. Hitta ditt egna sätt att göra det på. Inga sätt är fel.

Likes

Comments

Allmänt

Hej! Nu har det varit dålig uppdatering länge och det beror på att jag påbörjat min nya utbildning; artistlinjen på en folkhögskola uppe i Norrland och att vi inte har fått wifi till vårt boende än, så man måste gå till skollokalerna när man vill ha tillgång till internet. Hur som helst så ska det snart vara fixat och då blir uppdatering så mycket bättre! Utbildningen är helt fantastisk och jag stormtrivs här. Miljöerna är så vackra här i Norrland, jag delar boende med tre underbara tjejer, jag har världens bästa klass och fantastiska vänner och jag får göra det jag älskar varje dag.

Det är verkligen äta, sova, träna, dansa, sjunga som gäller varje dag här, men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Jag utvecklas massor redan! Vi hörs snart och då ska jag berätta mer om min utbildning!

Likes

Comments

Välkomna tillbaka! Veckans inspo ägnar sig denna gången åt skådespeleri. Själv har jag precis blivit kär i skådespelandet och tycker att det är helt fantastiskt vilka känslor och reaktioner man kan få fram. Enjoy!

Likes

Comments

Gästbloggare

Hej jag heter Amanda och jag är 20 år gammal och jag pluggar musik och har även fått äran att göra ett gästblogginlägg här på Youth in showbusiness vilket är jättekul och spännande. Jag ska berätta lite om mig själv och vad jag håller på med. Då kör vi!! :)

Jag heter då som sagt Amanda och pluggar musik på ingesunds folkhögskola i Arvika. Anledningen till att jag just nu går på ingesund är för att jag inte gick musik på gymnasiet. Jag har alltid haft ett stor musikintresse och har också alltid varit omringad av musik. Speciellt kom det från min morfar som var en gammal musiker som hade spelat i band och som inte var rädd för att dra av några låtar på gitarren. Han är en av mina stora musikinspirationer. Jag har även varit med i flera körer och medverkat i en liten musikal.

Men orsaken till att jag inte valde att plugga musik på gymnasiet var dels för att jag var så blyg av mig. Under hela högstadiet gjorde jag allt för att slippa prata och sticka ut vilket var svårt för att vara blyg var utstickande i sig. Så jag vågade helt enkelt inte söka till musikestet. Sen trodde jag även att man var tvungen att kunna spela minst ett instrument för att få gå där och det kunde jag inte. Men under gymnasietidens gång lärde jag mig att man inte alls måste kunna något instrument det räcker att man bara har ett stort intresse eller en dröm om att få hålla på med musik. Man är ju där för att lära sig. Men jag valde istället att gå bildestet vilket också var hur kul som helst, men jag saknade musiken. Detta gjorde att när jag sen skulle gå vidare efter studenten kollade jag upp lite olika folkhögskolor och hittade en i närheten av där jag bor. Jag valde att söka och kom in. Så det är där jag går nu, på Ingesund.

Jag har nu läst här i ett år på ensemble grund och jag har fått lära mig så mycket om musik, som grunderna på alla klassiska bandinstrument och en massa musikteori. Sen har jag även lärt mig mycket om mig själv och känner mig nu mer självsäker och trygg i mig själv, vilket jag kan tacka alla fina människor som jag har fått lära känna. Jag gillade denna skola så mycket att jag nu kommer gå ett år till här fast på Singer-songwriter, så nu ska jag få möjligheten att lära mig om att skriva egna låtar vilket ska bli jättekul. :)

Med det här hoppas jag att någon som är där ute som har en dröm eller en passion, men som kanske inte känner att dom vågar satsa på det gör det. Det finns så många vägar man kan ta för att nå fram till vad man vill. Och känn inte att det måste ske just nu, du har gott om tid på dig och det får ta den tid det tar. På vägen till ditt mål får du bara passa på att njuta och ha skit kul! Just nu går jag på vägen till min dröm och njuter av varje sekund och det borde du också göra.

Ha det bäst!! :)

Likes

Comments

Veckans inspo

Mitt i veckan kickar vi igång en ny kategori som kommer återkomma här i bloggen och det tänker jag kalla för "Veckans inspo". Vad det innebär är en samling bilder som ska inspirera och motivera. Bilderna kommer följa olika ämnen och variera från vecka till vecka. Denna veckan är bilderna faktiskt min egen "Visionboard" som jag har satt ihop för att inspirera mig själv. Det är bilder som speglar sådant jag vill jobba mot det kommande året och jag planerar att skriva ut bilderna, göra ett kollage av dem och ha på min anslagstavla när jag får mitt internatrum på skolan där jag ska gå. Bilderna går alltså främst under temat musikal och artistutbildning. Enjoy!

Likes

Comments

Allmänt

Hej och välkommen till den nya bloggen och till första inlägget! Mitt namn är Jennifer Lerhman och jag är 20 år. Musik och skapande i alla dess former har alltid varit det som driver mig framåt och som målar min värld i glada färger. På senare år har jag inriktat mig allt mer mot musikal och det jag vill ha som yrke inom några år är musikalartist. Året som kommer flyttar jag till Norrland för att gå en förberedande show- och musikalutbildning, Artistlinjen heter den.

Min vision med denna blogg är att kunna inspirera unga människor i Sverige som också drömmer om att få bli yrkesverksamma inom showbusiness, oavsett om det är sång, dans, skådespeleri, film etc. Jag älskar att skapa det som inte redan finns och för mig saknades det en plattform för unga människor i Sverige som vill arbeta inom showbusiness eller bara har ett väldigt starkt intresse riktat ditåt. Förhoppningsvis blir det här tillsammans med facebookgruppen "Youth in Showbiz" en plattform som uppskattas där det är fritt fram att inspirera varandra, byta idéer, skapa samarbeten eller vad ni nu vill.

Det här kan ta vägen på många sätt och jag uppmuntrar er till att vara delaktiga och komma med idéer och åsikter. Vi har även en email som ni kan skicka förfrågningar, vanliga frågor eller åsikter till: youthinshowbiz@gmail.com. Vad kul det här ska bli hörrni!

Likes

Comments