Kikar förbi för att uppdatera er lite snabbt innan det är dags att åka. Jag vet att det var längesen nu och jag får erkänna att jag faktiskt har glömt bort bloggen det sista. Eller ja, det har blivit bortprioriterat.

Det har hänt en del under veckan. Jag har hunnit med att börja på ett nytt jobb, slutat på det nya jobbet och gått tillbaka till mitt gamla jobb. Om jag skulle sätta mig och förklara allt skulle det ta alldeles för lång tid så kort och gott så har hjärtat ännu en gång fått bestämma över hjärnan. Dom som vet varför dom vet och ni extremt nyfikna får helt enkelt fråga.

Igår hade jag även en tid på Kvinnokliniken för en efterkontroll då jag som flera vet har haft cellförändringar. Därför går jag med mycket jämnare mellanrum. Och jag måste bara ge ett stort tack till den barnmorska jag fick! Det är ju aldrig roligt och bekvämt att ha någon främmande "där nere" men hon gjorde det så enkelt och det var inte alls jobbigt.

Nu ska jag alldeles strax byta om till andra kläder då vi har tjejkväll/kundkväll på salongen ikväll! Inte nog med att det kommer massa härliga människor så kommer även jag bli ompysslad med en ansiktsbehandling och även sminkning, inte mig emot :) Men nu är det dags att få tummen ur och leta kläder!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag gillar verkligen den här bilden! Ewelina med sin stora mage under ett tufft träningspass och jag är fullt fokuserad att kämpa mig genom mina repetitioner med mjölksyra i armar och axlar. Jag är så glad över där jag är nu med ett eget företag (ja jag vet att jag säger det jämt) och allt men en del dagar saknar jag verkligen skolan!

Fredag idag och ingen kunde vara gladare än jag. En helg ledigt från mitt ena jobb men nu väntar istället en hel helg med massagekunder. Vila gör man i graven sen.. Jag är dock i otroligt stort behov av att FÅ massage just nu, helst gratis! :)

Kroppen känns väldigt trött idag, gårdagens pass på gymmet med syster kan kanske bidra något. Det är sällan jag kör egna pass på gymmet längre utan har blivit nästan enbart gruppass, mest för att jag inte har motivationen och då är det lättare att någon säger vad man ska göra och sen är man klar. Men igår blev ett bra pass och om det är något jag gillar så är det övningar där du tränar flera muskelgrupper samtidigt, t.ex armhävningar med bosu-boll. Till skillnad från en vanlig armhävning så får du även med bålstabilitet och balans eller om sanningen ska fram så är övningen så pass tuff enligt mig att du får spänna i princip hela kroppen, haha.

Ibland får jag frågan hur jag kan vara så stark och om jag skulle ge ett tips för att bli stark så är det att våga lyfta tungt men också att träna allsidigt! Dvs. Tungt, explosivitet, uthållighet osv. Din kropp är gjord för det. Och om du vill träna effektivt så satsa på att träna de stora muskelgrupperna, dvs strunta i att fokusera på den lilla lilla muskeln i axeln. Missförstå mig rätt men träna för att orka vardagen! Vad det än är för dig! Givetvis menar jag inte att för att bli stark så måste du slänga upp 60 kg på axlarna vid t.ex en knäböj, det jag menar är att våga utmana kroppen och lyfta tyngre än du trodde du skulle klara av. Du kommer förvånas över hur stark du är!


Likes

Comments

Det har varit många tankar om framtiden, mycket om företaget. Men det har också hänt saker som jag inte berättat här, saker som jag först inte tänkt ta upp. Den stora nyheten som känns som ett riktigt bra beslut nu är att jag börjar jobba på en ny arbetsplats den 13 november. I torsdags sa jag upp mig, något som jag aldrig tidigare gjort. Just då i den stunden tyckte jag det var ganska jobbigt och hade dåligt samvete för att jag kände mig som en svikare.. Nu känns det som det bästa jag kunde göra! Jag tänker inte gå in på detaljer varför jag plötsligt slutar men det funkade helt enkelt inte längre av många olika anledningar. Det jag kommer att sakna är många riktigt mysiga & härliga kunder! Men vem vet.. en dag kanske jag tar in städning i mitt egna företag.

På tal om mitt företag så har jag bestämt mig för att inte hålla på med träning. Låter kanske konstigt i och med att jag är utbildad personlig tränare, jag älskar att träna men vet inte om jag i nuläget har drivet att jobba med det. Istället letar och funderar jag över alternativbehandlingar till massagen. Vem vet, i framtiden kanske träningen kommer in i företaget igen men just nu tar jag en paus från det.

Ville mest kika in och berätta lite vad som händer i mitt liv. Nu ska jag byta om till träningskläder för lite cirkelfys. Kroppen känns lite trött efter gårdagens pass så jag lär märka vad den orkar idag.


Likes

Comments

Min tanke med dagens inlägg var att det skulle vara träningsrelaterat men jag skulle ljuga om jag sa att jag var pigg idag. Jag har haft ont i halsen sedan igår kväll och jag ber till allt jag vet om att inte åka på samma förkylning som jag gjorde för någon månad sedan! Vanligtvis har jag väldigt bra immunförsvar och blir väldigt väldigt sällan sjuk, inte ens förkyld men jag vet inte om det är en kombination av jobbet tillsammans med vitaminbrist?

Som sagt så hade jag planer på att visa er övningar som ni enkelt kan göra hemma eller på gymmet också för den delen. Till detta behöver jag bra bilder och det är inget jag har just nu. Jag får boka in lillasyster snart så kan hon fota! Imorgon måste jag verkligen vara frisk! Förutom städjobb på förmiddagen så har jag även en massagekund inbokad och ev. ett möte inbokat.

Bilden ovanför texten är för några veckor sedan från den riktigt mysig dag! Tänk att jag under min utbildning skulle lära känna människor som jag vet kommer finnas i mitt liv för alltid. Vi får ses snart igen!

Dags att ta tag i disken, fixa mig lite te och sedan bädda ner mig i sängen. Ha en fin söndag i höstvädret!

Likes

Comments

Jag har träffat flera som inte tycker att stretching gör någon skillnad och nej, det finns inga studier eller forskning på att det gör någon skillnad. Men för mig fungerar det och jag känner mig inte lika stel. dessutom är det en skön avslutning på ett träningspass. Däremot står jag fast vid att rörlighetsövningar hjälper dig som vill bli starkare, lyfta tyngre och/eller minimera skador. Jag ska försöka att få till egna bilder men fram tills dess blir det bilder jag hittat. Här kommer två av mina favoritövningar för höft, bröstrygg och axlar. Tre stora muskler som många har besvär med.

Ställ dig i plankposition, sätt vänster fot utanför vänster hand och pressa ner höften. Fungerar lika bra att sätta ner knäet i golvet ifall övningar blir för tung. När du har balansen släpper du vänster hand och roterar upp mot taket, följ med handen med blicken. Vill du utmana balansen så släpper du istället höger hand och gör likadant. Byt ben och gör likadant.

Denna övning kräver käpp, soppskaft eller någon typ av pinne. Håll i pinnen med båda händerna, ju längre in du sätter händerna ju svårare blir övningen. Börja med något bredare än höftbrett, håll raka armar och försök komma så långt bak mot ryggen du kan. Stanna där det tar emot, alltså där det krävs att du böjer armarna för att komma hela vägen. Kom tillbaka till startposition. Tänk på att det är ENDAST är en rörelse i axelleden, resten av kroppen ska vara still.

Vad tycker ni om inlägg som dessa? Lycka till!

Likes

Comments

Det här tre inlägg varje vecka är nog något jag får ge upp just nu för tiden finns inte till det. Mitt liv och min vardag kanske kommer se annorlunda ut om ett tag som som det är nu går det inte. Jag försöker orka lägga så mycket tid på företaget som jag kan samtidigt som jag har en tjänst på 80% vid sidan av som nu är mer en heltidstjänst. MEN! Jag ska göra mitt bästa för att hålla bloggen uppdaterad i alla fall en gång i veckan. Kanske kan söndagar vara en bra dag för det?

Igår stod jag på höstmarknaden i Vissmålen tillsammans Salong Amelie och MB akupunktur, allt för att få företaget att synas. Trots riktigt dåligt väder så resulterade det i massagebokningar. Imorse blev det en runda till salongen för en massagekund och väl hemma väntade en kopp kaffe, lite fix med företaget och nu är äntligen lägenheten städad! Jag städar ju hos privatkunder varje vecka men när jag kommer hem och ser mitt egna hem så kan jag säga att det inte lockar att fortsätta städa mitt egna.

Jag sitter med inköpslistan för veckohandlingen av mat som jag tänkte göra senare och tror det behövs en kopp kaffe till för att piggna till. En promenad senare idag kanske det blir också! Men först skicka iväg en beställning till Bodystore.

Likes

Comments

Just nu sitter jag i soffan och väntar på att Wahlgrens värld ska börja och i ärlighetens namn har jag suttit i soffan större delen av eftermiddagen och kvällen. Jag åkte på en rejäl förkylning för drygt två veckor sedan och jag tror inte kroppen har hunnit återhämta sig från den då kroppen är orkeslös var och varannan dag. Jag har ännu inte kommit igång med träningen sen innan sommaren och varje träningspass känns som att bestiga berg just nu. Jag vet att jag kommer att hitta tillbaka till där jag var men jag längtar tills glädjen för träning kommer tillbaka igen.

Så för att komma till saken så lät jag kroppen vila idag och satsar på löpträning imorgon efter jobbet. Jag vill verkligen komma igång med löpningen igen då jag vet att jag har mått bra av den. Kanske ska jag satsa på att bygga upp konditionen mer än styrkan i höst? Styrkan vet jag att jag har och det är något jag har ganska lätt för att bygga upp igen men värre är det med konditionen. Ni som har träningsmål för i höst, vad satsar ni på? 

Och du, ja just DU! Glöm inte bort att ta hand om dig själv. Ingen tackar dig när du stupar och tar slut.

Likes

Comments

Nu på söndag kan ni hitta mig på Hälsomässan på Sägnernas hus. Jag kommer ha riktigt bra erbjudande på prova-på-massage, försäljning av presentkort och även möjlighet att prova på kinesiologitejpning. Jag provade tejpen för första gången i våras när vi gick en utbildning i det med skolan och har sedan dess pratat positivt om den. Själv har jag inte använt mig av tejpen så mycket på ett tag, däremot har jag tejpat min mammas knä ett par månader nu och hon tycker den fungerar riktigt bra. Kom förbi på söndag och få en tejpning för endast 20 kr! 

Denna vecka har jag dragit igång med min PT-kund i löpning och idag var andra passet. Det går riktigt bra och jag ser så mycket vilja i min kund, en vilja att bli bättre, utvecklas och se framåt. Och jag är övertygad att hon kommer lyckas också! 

Ikväll blir det nog tidigt i säng, jag känner att kroppen behöver sömn.

Likes

Comments

När jag tittar på denna bild så känns det som att det är flera år sedan den togs men så slår det mig att det inte är ens är ett år sedan vi stod där. Jag minns dagarna väldigt väl, vi hade nyligen lärt känna varandra och alla ville nog undermedvetet vara det bästa man kunde och försökte briljera med träningskunskaper som man inte riktigt behärskade egentligen. Inte kunde jag då tro att ett år med er skulle gå så himla fort! Nu sitter jag här och inser att det nästan på dagen är ett år sedan vi träffades för första gången.

Mycket har hänt sedan dess. Utseendemässigt men framförallt har jag förändrats som person. Jag var då en extremt osäker person som inte visste vem jag var, vad jag ville och vem jag ville att andra skulle se mig som. Jag kan fortfarande vara väldigt osäker och känna mig stressad över framtiden men till skillnad från då så vet jag nu vad jag vill karriärmässigt. Att jag nu ett år senare sitter med ett eget företag, hyr in mig på en salong som massör och får hjälpa människor att må lite bättre, det gör mig glad. Jag tror på ödet och att allt händer av en anledning! Jag har så mycket ideér på vad jag vill göra med företaget och det känns som jag satt bollen i rullning på många plan.

Jag har som mål att i höst få en bättre regelbundenhet med bloggen och satsar på uppdateringar 2-3 gånger i veckan men frågan är åter igen vad ni vill läsa om? Vad vill ni se? Hur jag lägger upp min träning, vad jag äter? Hur man får motivation eller ja vad som. Ös på med förslag!

Nu ska jag slänga på mig lite kläder och sticka iväg på en kvällspromenad. Idag behöver kroppen frisk luft!

Likes

Comments

Den här gången kan jag inte skylla på något speciellt, det har varit en kombination av brist på tid och en stor brist av inspiration. Jag har verkligen haft idétorka och har haft svårt att hitta något att skriva om. Vad vill ni läsa om? Min tanke med bloggen är ju att inspirera till att leva ett hållbart hälsosamt liv, friskvård och träning. Men med tanke på att jag själv är i en liten svacka med träning nu under sommarmånaderna så vet jag inte hur jag ska inspirera er där heller just nu.

Men det kommer! Jag ser fram emot hösten och vissa dagar ser jag otäckt ljust på framtiden. Hur mitt företag växer och går mot drömmen att bli min egen chef helt och hållet. Den dagen längtar jag till!

Imorgon åker jag till Polen för en långweekend och den kommer så lägligt nu. Denna vecka har energinivån varit på noll så jag känner att dessa dagar kan fylla på batterierna igen. Så med det sagt kanske det är hög tid att se över packningen. Innan vi åker måste jag iväg och förnya mitt körkort, helt sjukt att det gått tio år!

Likes

Comments