Inspiration, Tips

Ibland kan det få vara skönt att bolla sina tankar och idéer med någon, men man kanske inte alltid kan göra det med familj eller vänner. En av anledningarna är att vissa delar vill man hålla lite hemligt. I detta inlägg kommer jag tipsa om grupper på Facebook, hemsidor och bröllopsforum där man kan ställa frågor, få inspiration eller bara dela med sig av allmänna tankar och idéer.

Facebook
Bröllop, inspirera och diskutera - hela Sverige: En grupp med strax över 11 100 medlemmar där alla som ska gifta sig, har ett intresse för bröllop eller redan är gifta kan diskutera kring allting som är bröllopsrelaterat. Gruppen är sluten, vilket betyder att du måste ansöka om medlemskap, detta är positivt då ingen av dina vänner kan se vad du skriver i gruppen, så vida de inte också är medlemmar.

Bröllop, köp och sälj, hela Sverige: En grupp strax över 11 700 medlemmar där man är välkommen att köpa och sälja bröllopsrelaterade produkter. Värt att nämna är att denna och ovan nämnda grupp är syskongrupper, de drivs av samma person.

Viktigt att veta: För att bli medlem i grupperna måste du ha ett Facebook - konto, och varje grupp har sina specifika regler. Kom ihåg att läsa dessa och respektera de gränser som har sats upp, gör man inte detta finns det en chans att man blir utesluten ur gruppen.

Forum
Bröllopstorget - för att skriva måste du vara medlem, det går bra att bara besöka forumet och läsa ändå utan att vara medlem.

Bröllopssidor
Bröllopsguiden - "Planera ditt bröllop på Europas första bröllopsportal med egen bröllopshemsida, budgetverktyg, planeringskalender, bordsplaceringsverktyg, blogg m.m."

Allt om bröllop - "Sveriges största bröllopstidning."

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inspiration, Tips

Jag glömde köpa skor!

Vart ska man börja och hur vet man att allt har kommit med i planeringen? Som tidigare nämnt är det ett stort projekt att planera ett bröllop och det händer lätt att man kanske missar något liten detalj som ändå har en ganska stor betydelse i slutändan.

För att underlätta finns det bra planeringsverktyg online, dessa kan antingen skrivas ut på papper eller användas i digitalt format.

Ett exempel på hur ett planeringsverktyg kan se ut:
12 månader innan:
Bestäm datum och tidpunkt för vigseln:
----------------------------------------------
Bestäm bröllopets stil/karaktär:
----------------------------------------------
Boka kyrka eller vigsellokal:
----------------------------------------------

Ett annat ord som används är checklista. Därför kan man prova att googla både "planeringsverktyg bröllop" och "checklista bröllop."

Tips:
Bröllopsguiden - Här kan du skriva ut planeringsverktyget som PDF - fil eller registrerar dig på deras hemsida, (det är gratis!), och använda planeringsverktyget

Allt om bröllop - Har skrivit en snabbguide på hur man bör planera.

Bröllopstorget - Om du registrerar dig som medlem, detta är gratis, kan du använda deras digitala planeringsverktyg. Det står även en checklista över planeringen.

Bröllopssidan - Ett utförligare planering i punktform.

Kom ihåg! Du måste inte följa planeringsverktygen och checklistorna till punkt och pricka, se dem mera som kompasser på när man bör ha utfört vissa delar av planeringen.


Likes

Comments

Inspiration

Nu när det är dags för mig att stå som blivande brud har jag upptäckt vilket jobb det är att planera ett bröllop. Oavsett om man väljer att ha ett litet, medel eller stort bröllop finns det vissa punkter och aspekter man inte kommer ifrån. Har man aldrig haft ett intresse eller berört sig med området förut är det väldigt mycket information att ta in.

Därför har jag startat den här bloggen, för att kunna sortera ut den information och funderingar som finns kring bröllop vilket förhoppningsvis leder till att det blir lättare att navigera i bröllopsdjungeln.

Jag är ingen expert i ämnet utan en glad amatör, därför uppskattar jag och blir tacksam om Ni läsare vill dela med er av tips och information.

Grundregeln är att ett bröllop ska endast bestå av glädje! Skulle konflikter, eller andra tråkigheter uppstå under planeringen som gör att Ni tappar lusten med det hela så var inte rädda för att säga ifrån eller ta en paus så att Ni har möjlighet att ta ett steg tillbaka och återfå kontrollen.


Likes

Comments