Nya inlägg

FÖRLOVNINGEN

" VI ÄR FÖRLOVADE!!!!!! Jag är så lyckligt lottad och historien om frieriet är den mest romantiska av historier någonsin. Såhär gick det til…"

ZUMBA

" Nyhet! Idag höll jag i mitt först gruppass på Worldclass. ​Ett zumba-pass på 45min. Hur kul som helst! Fick positiv feedback när passet va…"

SJUKVECKA

" Såhär har min vecka sett ut . I soffan, i samma tröja, med katter som vill mysa - och tack för att de små krabaterna finns. Utan dem hade …"

RESPECT YOUR BODY
CHALLENGE YOUR BODY
LOVE YOUR BODY

Contains affiliate links

VI ÄR FÖRLOVADE!!!!!!
Jag är så lyckligt lottad och historien om frieriet är den mest romantiska av historier någonsin.

Såhär gick det till:
Vi har som tradition varje 12/12 att fira något som vi kallar "halvvägstilljulafton". Det innebär att vi gör juliga saker som kanske bakar, köper gran eller tittar på julfilmer. Vi ger även varandra något som vi kallar "halvvägstilljulklapp". Vi får välja valfri julklapp och öppna den redan den 12:e. Hur mysigt som helst!
Och igår, den 12/12, skulle vi som traditionen säger fira våran mysiga julhögtid.

Han var ledig och jag slutade jobba vid 07:00. Vi gick och hämtade våran bil som varit på verkstaden. Vi hämtade paket, handlade på Willys och allt i totaljulmysmode. Vi planerade att baka lite julgodis men Jonathan bestämde sig för att han skulle laga lasagne, min favoriträtt!
Han var i köket och donade och jag slog in lite paket jag ännu inte hade slagit in.


Vi satte oss i soffan, åt en fantastisk lasagne och tittade på säsong 9 av Modern family (inte så juligt men det är min favoritserie just nu). När vi hade ätit upp tänkte vi att det var dags att öppna paket.
Såhär i efterhand gjorde han mycket saker som var kopplat till frieriet, min favoritserie, min favoritmat och han hällde upp cidern i våra champagneglas.

Jag fick öppna först. Jag fick ett tips om att jag skulle ta det största paketet och det var det jag gjorde. På golvet framför soffbordet satt jag förväntansfullt och öppnade det lätta men stora paketet.
Jag tittar upp frågade på Jonathan eftersom att det bara var ett kuvert i den stora kartongen. På kuvertet stod det "Läs mig" (ungefär som Alice i Underlandet-drycken och kakorna..en av mina favoritfilmer).
Jag öppnade kuvertet och Jonathan gick ut i hallen lite diskret under tiden läste jag brevet där det stod "Rebecca "Betan" Anna Maria Bergqvist. Dig som jag älskar mest av allt på denna jord och med hela mitt hjärta. Vill du ge mig äran och till den lyckligaste mannen på denna jord?".

Hur gulligt? I skrivstil också. Så duktig! (Han kallar mig "Betan" för att han skrev fel en gång när han skulle skriva "Bettan" och betan låter ju hur gulligt som helst så det fastnade.
När jag läst färdigt hör jag hans vackra stämma i korridoren tillsammans med gitarrkomp.
Han går in i vardagsrummet, spelar gitarr och sjunger Peter Gabriels "Book of Love". En låt som ligger väldigt nära hjärtat.
För er som inte vet vilken den är: https://open.spotify.com/track/4Yx6qmmQtBenkDIJL1PPcf

Jag, som redan gått igenom flera olika sinnestillstånd idag, hamnade i ett tillstånd där jag började gråta och inte kunde hantera mitt leende. Allt skötte sig själv. Jag fick hålla för min mun, blunda, le, gråta. Allt under tiden han sjöng för mig.
När han sjungit färdigt gick han ner på knä framför mig och öppnade en liten vit ask. I asken låg en guldring från Emma Israelssons kollektion. En ring som jag tittat på så många gånger och nämnt att om vi i framtiden ska förlova oss - så skulle jag vilja ha en sån. Den är annorlunda från de klassiska förovningsringarna, den är söt och den går att kombinera med allt. Elegant och enkel på samma gång. Jag är totalförtjust i den, och där var den, i den vita asken.

Förlovningsringen Hur fin? Helt fantastisk.

Han reste sig, jag reste mig, vi stod mittemot varandra och jag sa JA.
Nu sitter den på mitt finger. Och jag är så lyckligt lottad.

*För er som undrar har han en enkel, guldpläterad ring, ganska bred och med två ränder på typ. Simpel men fin.

​LOVE YOUR BODY

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nyhet!

Idag höll jag i mitt först gruppass på Worldclass.
​Ett zumba-pass på 45min. Hur kul som helst! Fick positiv feedback när passet var slut så jag behöver inte gömma mig under en sten heller, vilket är bra 👍🏻

Jag körde lite salsa, cumbia, reggaeton, country/rock'n'roll, funk, hiphop och magdans! Hur kul som helst.

Imorgon kommer jag köra ett pass som heter Let's Dance, då får jag välja vilka dansstilar jag vill; det handlar bara om att få alla att förbruka energi och leenden. Jag är så pepp!

​LOVE YOUR BODY

Likes

Comments

Såhär har min vecka sett ut. I soffan, i samma tröja, med katter som vill mysa - och tack för att de små krabaterna finns. Utan dem hade jag känt mig så ensam när Jonathan gick till jobbet och inte alls lika gosig.
Oh herregud! Vilken vecka! Jag lämnat lägenheten två gånger på 168 timmar typ. När jag kom in genom dörren igen efter mina "äventyr" har jag somnat direkt på grund av utmattning. Noll energi what so ever.
Det har varit bland den värsta veckan - relaterat till sjudom - som jag någonsin har behöv gå igenom. ALLT kom samtidigt. Som om jag slog i tån i tröskeln, fick krattan i ansiktet och började brinna....ungefär.

Det började med en förkylning som kulminerade och gav mig skyhög feber/halsont/snor-non-stop/rinnande ögon/trötthet/hosta/+allt som ingår i förkylningskategorin. Sen anslöt sig en förtidig mens som bestämde sig för att inkludera mensvärken från helvetet. Ont på alla möjliga ställen och knasig mage. Som om magen inte redan var trasig pga alla läkemedel jag förtärt för att bli av med förkylningen. Och sist men inte minst kom den, det värsta av dem alla, migränen..som ett mördarkörsbär på toppen.

Jag känner hur negativt det här inlägget är och jag är egentligen lite anti-negativitet, jag kan exempelvis börja må illa om jag pratar med en pessimist. Jag gillar inte negativitet och finner det som ett onödigt tillskott i människans egenskapslåda. För det är definitivt en egenskap och inte ett sinnestillstånd - man kan välja om man ser glaset halvfullt eller halvtomt.

Nåja.
Nu är det såhär att jag kan gladeligen meddela att migränen försvann igår, mensen lugnade ner sig och är i princip borta samt att förkylningen bara är märkbar på min röst. Och hur skönt är inte det??? Väldigt!!! Jag har fått tillbaka energi, färg i ansiktet och möjligheten att träna!


Kolla; I'm no longer a zombie! (I'm a deer apparently).
Mamma & mange kom förbi igårkväll och lämnade lite adventspaket de hade köpt till mig, mys!! Öppnade dagens paket och blev extremt förtjust i innehållet; en gigantisk kopp! Jag har en likadan som är helvit som jag fått av Jonathan, men jag vill ha fler, de är så himla fina!! I koppen (förutom mina drömmar) är det karamellte, mumma!
Nu ska jag dricka upp mitt te, kolla färdigt på modern family-avsnittet med katterna vid min sida och jag funderar starkt på att krypa ner hos Jonathan igen.

Uppdaterar bloggen ikväll med en kul nyhet! Kika in då vettja! Ha en bra dag.

​LOVE YOUR BODY

Likes

Comments

Här är den.
Korgen vars innehåll jag har suttit med nu när jag varit förkyld och knappt orkat stå upp.
Jag är supernöjd. Jag har gjort precis allt själv, skrivit, klippt och klistrat. Jag älskar att pyssla, asså verkligen, går alltid all in.

Men vad är det här till då?
Det är till mina föräldrar, som varje december i flera års tid gjort en skattjakt åt mig med rim och gåtor. I år gjorde jag en till dem. Vill inte skriva vad det går ut på ifall att de kikar in här på bloggen och läser vad jag skrivit. Men vad jag kan skriva är att alla dagar förutom söndagarna får de en lapp med en fråga som de ska svara på, vad de ska göra med svaret sen får ni se när den tiden kommer. Varje söndag = advent får de öppna en flaskpost med ett rim i, vill inte avslöja vad det är till så ni får faktiskt vara lika nyfikna som mamma & Mange.

Jag ser fram emot de andra delarna i skattjakten som de/ni ännu inte vet om.
Ska försöka komma ihåg att fota sånt som händer under tidens gång. Kul ju?

​LOVE YOUR BODY

Likes

Comments

Det här jag jag förresten. Jag är tjugofyra år, jag jobbar som egenföretagare, PT, instruktör, butiksbiträde och receptionist. Tjoho, så mycket grejer, har inte tänkt på det. Min kropp har nog tänkt på det, men inte jag höhö.
Jag älskar djur och äter dem inte pga just det faktumet. Jag älskar musik och dans. Mode och sociala medier. Träning och kost. Inredning och flora. Jag gillar livet och försöker alltid ha en positiv inställning till saker samt till mig själv. Det är lite roligare att leva då, eller hur. Jag tycker om att lära mig nya saker och att visa vad jag går för. Människor fascinerar mig och glada människor inspirerar mig. Har hittat världens mysigaste tjej som vloggar, bloggar och instagramar. Hon heter (och vilket fantastiskt namn btw) Margaux Dietz. Vilken toppentjej!!!! Kolla in hennes youtubekanal: https://www.youtube.com/channel/UC4bC4z39cDT6UUgdmheEMHQ  #margauxdietz
Jag diggar tatueringar, har typ 30st. Tycker om att pyssla, inreda, sjunga, dansa, fjanta mig, laga mat, skratta, träna, läsa, mysa, bänktitta på Modern Family och gosa med mina katter.

Men nu lät detta som ett CV så jag tänker lägga till lite saker som gör mig mänsklig;
Jag är bipolär, men inte på en sån nivå att det hindrar mig från att fungera, jag äter inte medicin för det till exempel, jag kör på ändå!
-> Det innebär att jag kan ha fruktansvärt dåliga dagar då allt bara är mörkt och då sätter jag mig i badkaret med rinnande vatten och bara mår dåligt tills jag mår bra igen.
->Det innebär också att jag får lite "för bra" självförtroende och tror att jag kan göra vad som helst, handlar lite för mycket saker och är lite "för" spontan/impulsiv.

Jag är lite fåfäng, jag gillar uppmärksamhet och jag har ett behov av att få beröm för minsta lilla.

Så för att sammanfatta lite vill jag informera er om att jag är mänsklig, precis som du, och jag tycker inte att vi behöver dölja det "negativa" i våra liv för utan det negativa...vad är då positivt?

​LOVE YOUR BODY

Likes

Comments

Jag är förkyld. Nej. Jag är sååå förkyld + har haft mensvärk samtidigt så jag har inte varit jättekaxig de senaste dagarna. Det började i fredags men då var det hanterbart; lite snorig och så där förkyldtrött som man blir. I lördags blev det värre, då kom febern och halssmärtan, men eftersom det är svårt med inhoppare på jobbet så brukar receptionschefen få hoppa in och jag visste att han hade saker bokade så jag ville inte sjukanmäla mig då. Så jag höll faktiskt ut hela lördagsnatten, och självklart var det värsta festen på jobbet med massa människor som höll sig kvar långt in på natten, så jag fick ge upp på söndagen och förklara mig som sjuk. Och jag har varit sjuk sen dess........ hur länge brukar man vara förkyld egentligen? Inte i såhär många dagar va? Jäkla mensvärk mitt i allt, har känt mig som en grönsak, en tornado och en liten bebis samtidig typ. Ja, stackars mig, jag vet, vilket deppigt inlägg. Men så ligger det till. Men till det positiva hör att jag har hunnit julpyssla och slå in lite paket under tiden jag har varit inomhus (mellan varven när jag har sovit).

Den här dagen var även den ett uppochnedvänt dygn, sov på dagen och var vaken på natten igår, jag har tagit alla chanser jag har fått att kunna sova på då jag försöker lyssna på min kropp. Vaknade på eftermiddagen idag så bilderna ovan är min frukost, min lunch och min middag. Ska hålla mig vaken en stund nu och kanske gå och lägga mig runt tolv för att försöka vända tillbaka dygnet lite. Får se hur det blir med det.

Skulle träffat Tildus idag men det blev inget med det, vilket är synd, för vi har försökt få till en fika nu i flera veckor men kommer inte till skott. Dessutom har hon precis hämtat hem en liten kattunge och eftersom jag är en "crazycatlady" så tar jag oftast alla chanser jag får att träffa katter, alla sorters djur egentligen, men fick ställa in då jag inte känner mig kry ännu och enligt schemat ska jag jobba i helgen. Får hoppas att det går över imorgon!!!!

Anyhow - NOCCOs skumtomte-dryck är to die for, eller hur? Håller ni med? Jag är inte jätteförtjust i energidryck som smakar artificiellt egentligen men den här har något speciellt över sig, right? Så tycker jag iallafall. Och sen är ju burken rosa, superfint. Noterat jordgubbarna i salladen? De smakade faktiskt som riktiga, svenska, sommarjordgubbar, mums!
Har ni även noterat att det inte är kött i salladen? För er som inte vet så är jag vegetarian så jag äter inget kött (inte kyckling eller fisk heller..förstår inte varför de inte ingår i ordet kött..?), jag är lakto-ovo-vegetarian för ibland äter jag ost (som ni ser..) och ibland har jag mjölk i flingorna typ. Ägg däremot äter jag bara om det är från min mammas vänninas gård där hönsen är deras husdjur och inte en produkt! Suveränt.

Hoppas ni har undvikit förkyldningsepidimin som brukar ske nu när det blir kallare utomhus.

​LOVE YOUR BODY

Likes

Comments

​LOVE YOUR BODY

Likes

Comments

Instagram@bergqvistrebecca