Jag har beslutat att jag inte kommer visa vad jag fick i julklapp för det finns folkn som vill jämföra sig med andra och så men      ni fom följer mig på snapchat vid jul så vet ni vad jag fick           HA DET SÅ BRA TILLS NÄSTA GÅNG  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Julrecept

Glöggtryffel

20 stycken

Ett utsökt sätt att leka med den klassiska smaken av glögg.

Ingredienser

250 g mörk hackad choklad
1 dl vispgrädde
5 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
25 g smör
2-3 msk glögg


Hacka chokladen.
Koka upp grädde och muscovadorörsocker i en kastrull.
Ta kastrullen av värmen, tillsätt choklad, smör och glögg och rör till en slät massa. Låt svalna något.
Klicka eller spritsa ut tryffeln i små formar och låt stelna i kylskåp.
Pudra över lite kakao och servera.

Likes

Comments

Julrecept

Choklad-mintkola

Dela

cirka 35 stycken

Choklad-mintkola

Betyg: (1 st)

5 4 3 2 1 0

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Strösocker

1 dl Dansukker Ljus Sirap, gärna ekologisk

1/2 dl Dansukker Glykossirap

3 dl vispgrädde

2 msk kakao

8 After Eight-plattor

1 krm ättiksyra 24%


Blanda socker, de båda sirapsvarianterna, grädde och kakao i en gryta och koka i 20 minuter. Tillsätt chokladplattorna och ättikan och rör om. Koka i ytterligare 5 minuter. Gör kulprov och känn att konsistensen är lagom kolaseg eller använd termometer (120-125 °C). Koka annars i ytterligare någon minut tills rätt konsistens uppnåtts. Häll upp i en form, cirka 15 x 20 cm, som är lätt oljad. Låt kallna. Skär i bitar som slås in i cellofan eller bakplåtspapper.

Likes

Comments

julrecept

Brända mandlar


  • 250 g mandlar (oskalade)
  • 250 g (2 3/4 dl) Dansukker Strösocker
  • 3/4 dl vatten


Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.
Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen.
Sockret ska smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt nötterna.
Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och separera dem med en gaffel. servera och njut

Likes

Comments

Julrecept

1 1/2 dl Dansukker Strösocker

1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
100 g osaltat smör
100 g mörk choklad

Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka i cirka 12 minuter. Gör kulprov, smeten skall kunna formas till en lös kula. Häll upp i små koppar. Låt svalna i rumstemperatur, inte i kyl då blir krämen för hård. servera och njut!

Likes

Comments

Julrecept

Tryffel med juliga smaker

Grundrecept tryffel
200 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk smör

Smaksättning
Pepparmyntsolja
Apelsinskal
Krossat hårt lakritsgodis
Ingefära
(Man kan ha lite vad man vill och själv gillar, men bäst blir det om du håller dig till EN ytterligare smak)

1. Hacka chokladen. Koka ihop honung och grädde, smält samman med chokladen. När allting smält ihop, så tillsätter du även smöret och vispar sedan.
2. Smaksätt med en smak du gillar!
3. Häll upp smeten i en plastbunke och täck med plastfolie. Låt stå kallt i ett par timmar tills smeten stelnat.
4. Rulla till bollar (om du vill kan du rulla dem i t ex finhackad mandel), ställ kallt igen till servering. Njut!

Likes

Comments

Julrecept 

Knäck med polkagris eller mandel

Grundrecept knäck
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl strösocker

Polkagris / mandel
1 dl polkagrisar
3 droppar pepparmyntsolja
2 msk smör

50 gram hackad mandel

1. Börja med att blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad, ganska så stor kastrull. Koka upp, sänk sedan värmen så det sjuder, rör om då och då. Det tar lite olika tid beroende på platta och storlek på kastrull, men mellan 15 och 30 minuter ungefär.
2. Under tiden smeten kokar kan du förbereda en plåt som du ställer upp dina knäckformar på.
3. Nu kan du också förbereda din smaksättning. Har du valt mandel, så hackar du den och ställer åt sidan i en liten skål. Har du valt polkagrisar så krossar du dem och ställer fram pepparmyntsolja och smör så att du har det redo.
4. När smeten klarar kulprovet* är den klar!
5. Ta bort kastrullen från plattan. Har du valt mandeln, rör du bara ner den och så klickar du sedan ut smeten i knäckformarna. Har du valt polkagrisar, så rör du ner dem tillsammans med pepparmyntsoljan och smöret. Blanda väl, och fördela sedan ut i knäckformarna.
6. Låt stelna i kyl eller på balkong, när den stelnat förvaras den i kylskåp. Servera, njut!

Likes

Comments

Christmas tag

1. pepparkakor eller lussebullar? lussebullar

2. skumtomtar eller knäck? knäck

3. köttbullar eller prinskorvar? köttbullar

4. glögg eller julmust? julmust om jag måste välja mellan dom annars dricker jag helst saft

5. hemma eller borta? borta

6. chokladkalender eller paketkalender? jag har chokladkalender

7. vilka färger tycker du att det ska vara på julen ? röd och grön fast jag gillar inte färgerna

8. när öppnar ni era julklappar? både på morgonen och på kvällen

9. ischoklad eller marsipan? marsipan

10. favorit juldoft? pepparkakor och nybakat

vill bara att ni ska veta att jag inte har glömt bort att lägga upp på kalendern det har bara varit lite mycket i mitt liv så ni vet

Likes

Comments

julklappstips till sin bror
Jag säger inte att du måste köpa det här till din bror
(inte spontant )

man kan köpa:
parfymer
kläder t.ex. tröjor
klockor
skor
och än massor av anat

ni får gärna skriva vad ni vill läsa för något antingen på snachat  (idawallgren404)
eller här i kommentaren

Likes

Comments