Hejsan Hejsan!
Imorgon blir min lilla prinsessa redan 3 veckor nästa vecka är hon liksom en månad😱 Herregud vad tiden går fort. Hon har vuxit så himla mycket också!
Hinner knappt med haha😄
Ammningen går super bra fortfarande😍 Haha det bara sprutar mjölk så ibland får jag städa golvet och tvätta hennes ansikte när hon släpper taget😂
Hon har haft en jätte stark nacke enda sen hon va typ 3-4 dagar gammal och hennes hår bara växer och det känns som att det bara blir tjockare och tjockare haha😄
Men vi ska åka iväg snart och möta upp mamma (hennes mormor) så det blev ett kort inlägg.
Pusspuss😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 238 readers

Likes

Comments


Tack för utmaningen @Ronjaalexandras 🙌🏼

Fem Saker

... jag inte kan leva utan

1. Min dotter
2. Min familj!
3. Mat
4.mat
5.pengar

... Jag vill göra i mitt liv

1. Skaffa körkort
2. Börja jobba igen. (Med något jag tycker mer om)
3. Resa utomlands
4. Få en bättre kropp
5. Lära mej att spara pengar 😂

... Jag är värdelös på

1. Att ta tag i saker som tex träna o sånt😂
2.
3. Spara pengar
4. Hålla mina humörsvängningar under kontroll
5. Berätta om mina känslor

... Jag är bra på
1. Ta hand om min dotter
2. Tänka på andra
3. Slösa pengar
4. Visa kärlek
5. Äta

... Jag är rädd för
1. Att dö eller att någon i min närhet ska dö
2. Att bli lämnad helt ensam (att jag inte kommer ha någon i min omgivning)
3. Att få panikångest attacker
4. Mörker
5. Clowner

Jag utmanar följande bloggare att göra denna utmaning: @Josefineenell @EmmaTherese

  • 278 readers

Likes

Comments

Hejsan Hejsan! Idag är det lördag så Alltså imorgon har vi vart hemma exakt en vecka och idag är Vanessa en vecka och en dag gammal.
Det har gått jätte bra här hemma hon är super snäll och lugn och hon är jätte lätt att ta hand om. Så jag har det ganska lycigt😉
Första nätterna Vaknade hon med 1h mellanrum då hon Sov breve mej men förra natten o h denhär natten testade jag ha henne i sin egna säng och förra natten Vaknade hon bara först vid 9 på kvällen sen ca 12 halv 1 på natten sen ca halv 4 på natten och sen vid halv 7 sen efter det Sov vi till halv 10.
Fast hon Sov så bra på natten så Sov hon endå lika bra på dagen. Vaknar med ca 3h mellanrum och vill äta och byta blöja👌🏽
Igår fick jag min första promenad med vagnen också, det gick super bra, Vanessa Sov hela vägen. Vi gick Alltså från mej till min mamma. (Ca 2km) och sen fick vi skjuts hem.
Idag kommer mamma och Vanessas blivande gudmor och hälsar på. Det ska bli super mysigt. Vi ska äta lunch här hos mej och bara prata❤️

  • 578 readers

Likes

Comments

Hejsan Hejsan! Nu är min lilla prinsessa 4dagar gammal🙊
Tänkte berätta lite om min tid på sjukhuset och min förlossning.❤️

Det började med att jag hade en tid till kontroll på sjukhuset som man gör när man gått över med 10dagar. Det Var på onsdagen 22/2 kl. 10.30.
Det visade sej att det fanns för lite fostervatten kvar och jag Var tvungen att bli igångsatt.
Det började med att jag fick medicin shottar onsdagen 22/2 och torsdagen 23/2 Jag skulle egentligen få ett förlossningsrum redan på onsdagen och få drop så att allt skulle sättas igång men alla förlossningsrum Var fulla.
Jag hade väldigt starka värkar som började av medicinshottarna så på onsdag till torsdag natt Sov jag typ en halvtimme.
På torsdagen så fick jag veta att jag ska få ett förlossningsrum och att allt skulle sättas igång. Jag fick ett förlossningsrum men fick inte drop för att dom sa att det är för fullt på förlossningen.
Dom skulle ta hål på hinnorna också på torsdagen 23/2 men när dom skulle göra det Märkte dom att mitt vatten hade redan gått av sej själv. Jag har inte märkt när mitt vatten har gått.
På torsdag till fredag natt så försökte jag sova med jätte starka värkar men Sov i typ 30min igen. Så på två nätter hade jag sovit i ca 1h.
På fredag morgon 24/2 kommer dom in och berättar att jag ska få drop så att allt ska sättas igång. Vid 8 tiden tror jag att det Var så kom dom och satte i drop. Och värkarna började bli starkare och starkare.
Har ingen koll på tiden. Men efter en stund Var jag öppen 7cm och hade inte tagigt något smärtlindrande utan försökte kämpa med att andas igenom värkarna.
Jag började bli lite tröttare och bestämde mej för att ta värkmedicin. Dom sa till mej att jag kan börja med lustgasen och hade redan kunnat gjort det innan också men jag Ville inte ta. Efter 30min kommer dom in igen och frågade om jag är säker på att jag inte vill ha lustgas så jag svarade att jag är säker först och förklarade att jag är lite rädd över att ta det för att jag är rädd över att jag kommer spy.
Men så berättade dom att jag kan sluta direkt om jag känner mej illamående. Så jag bestämde mej för att ta lustgas.
Efter några timmar kanske så kom dom in och kollade och jag Var öppen 8cm och hade jätte jätte jätte starka värkar dom frågade om jag Ville ta epidural men jag Tackade Nej för jag hade tänkt att försöka föda utan epidural.
Till slut Var jag så himla trött och fick lite panik av värkarna och kunde knappt kontrollera mej själv och kände att om inte det släpper kommer jag få en panik attack.
Jag vågade endå inte ta epidural föränn jag pratade med min mamma och jag bestämde mej att ta det. Jag Var fortfarande 8cm öppen och fick epidural och Sov en stund. Det Var så himla Skönt att sova kändes som att jag inte hade sovit på evigheter.
Efter ett tag kände jag att hon kommer och kände att jag Var tvungen att krysta så dom kom in och kollade Hur öppen jag Var och sa att det är en liten kant kvar till 10cm så jag får inte börja krysta än.
Efter ett tag kände jag att Nu kan jag inte hålla in längre och fick börja krysta. Minns inte Hur många gånger jag behövde göra det men det Var nog inte många gånger.
Efter en kort stund såg dom huvudet och när jag skulle krysta kom halva huvudet ut och så slutade krystvärken. 😄
Sen när nästa krystvärk kom började jag krysta igen och efter en kort stund Var min prinsessa ute. Det Var den bästa Känslan som jag någonsin har haft att få se min skatt.
Dom som jobbade sa att jag är ett perfekt exempel på en perfekt förlossning.
Att jag skulle vara ett perfekt exempel till förstföderskor och till och med till såna som fött barn tidigare också. Att jag är född till att föda barn.
Blev så himla glad av att höra det och vill verkligen föda barn i framtiden också. Det Var något helt underbart!
Jag sprack ingenting men fick 2 jätte jätte små sår som egentligen inte behövde stygn men dom frågade om jag Ville ha stygn för att med stygnen skulle såren läka lite snabbare. Så jag valde att ta 2 stygn 😊
Hon föddes Alltså på fredagen 24/2 2017.
Hon vägde 3310g och Var 47cm lång.

Efter jag hade fått duschat och dom hade kollat till bebisen så åkte vi upp till våning 8 där vi Sov när vi inte hade ett förlossningsrum. Dom sa till mej att jag får åka hem på måndagen 27/2.
Jag Sov så himla dåligt på sjukhuset. Jag kunde inte änns sova fast min lilla prinsessa Sov. Kunde inte sova på dagarna heller. Orsaken Var att hon jag delade rum med Sov hela tiden hon snarkade så himla högt så att jag kunde inte sova Hur mycket jag än försökte. Så på söndagen 26/2 pratade jag med en som jobbade där och frågade ol jag får åka hem redan den dagen för att jag verkligen inte kan sova på sjukhuset.
Hon svarade att jag har inte haft några problem på sjukhuset och att hon ser att jag är redo att åka hem och sa att jag får åka om inte doktorn säger något annat. Ca 12-13 tiden kom doktorn och kollade om allt såg bra ut och det gjorde det så han sa att vi får åka hem.
Kl 16.00 kom mamma till sjukhuset och skulle hämta oss. Jag tvättade av mej lite snabbt bara, bytte kläder, ammade och åt.
Vid 17.00 tiden började vi åka hemåt. Resan tar ca 1h och min prinsessa Sov hela bilresan! Så himla duktig är hon.
Idag är det tisdag 28/2.
Det har gått jätte bra här hemma hon är så snäll och lugn.
På nätterna från ca kl 22.00-06.00 vaknar hon med ca 1h mellanrum och vill äta men sover annars bara. På dagarna sover hon för det mesta om hon inte är vaken och Kollar runt och är nöjd en liten stund. Men hon brukar bara sova för det mesta och vaknar med 3h mellanrum och vill äta. (Från ca kl 06.00-21.00).
Trodde verkligen att det skulle va mycket jobbigare men jag är så himla lycklig att allt går bra och det känns så himla bra att vara hemma med henne.

Om ni vill veta något mer så får ni gärna kommentera eller skicka pm!
Ni får gärna följa mej på Instagram: Jemppazz där det kommer massor med bebis bilder ❤️

Ps. Till er som ska födas tänkt på att andas djupt och Lungt det Hjälper verkligen jätte mycket! Kunde inte fatta Hur mycket det på riktigt Hjälper innan jag testade.

  • 760 readers

Likes

Comments

Sorry för lite dålig uppdate. Men har legat inne sen i onsdags sovit 1h på två nätter för att jag har haft så starka värkar.
Men idag! Idag Var det min Tur Äntligen! Min prinsessa kom till världen! Kommer skriva en förlossnings berättelse där jag berättar om min förlossning men den gick jätte bra!❤️
Här kommer några bilder på min prinsessa ❤️

  • 942 readers

Likes

Comments

Hejsan Hejsan! Igår skrev jag Inget inlägg om mina tankar om förlossningen, Glömde att skriva om det och sen när jag kom på så det så va det redan natt och då orkade jag inte skriva.

Igår så va jag hemma hela dagen. Min lillebror kom o hälsade på och sen lite senare på kvällen kom min mamma och hälsade på. Annars satt jag och prata med min bästavän Emelie från sverige i 4h i telefon🙈

Jag har suttit och Kollat på förlossnings videos och Läst andras förlossningsberättelser typ hela tiden. Jag är väldigt nervös inför förlossningen men samtidigt är jag så himla taggad😍
Om jag börjar tänka mycket på förlossningen och att det är skit nära så får jag alltid lite småpanik. Är nog ganska rädd. Jag är jätte nervös för alla sprutor och nålar haha😂
Jag vet faktiskt inte vad jag är rädd för när det gäller förlossningen🤔
Om jag tänker på det mycket och får lite ångest så brukar jag läsa andras förlossningsberättelser för det lugnar typ ner mej för jag brukar tänka då att "om dom har klarat av det så gör nog jag också det"
Det Hjälper iallafall mej att lugna ner mej.😊
Men det Var lite kort om mina tankar inför min förlossning!

👉🏼Ge gärna tips på Hur man får bort ångesten och paniken jag får när jag tänker på det! Hur gjorde ni för att inte ha så mycket ångest tex. 🙈 Tack i förhand!
Ni kan antingen kommentera här eller skicka pm eller Snapchat, puss😘

Instagram: jemppazz
Snapchat: jemppa1

  • 1190 readers

Likes

Comments

Hejsan Hejsan!
Idag är jag i vecka 40+6 så jag har gått 6 dagar över beräknat. Det börjar bli ganska jobbigt med att vänta🙈
Igår Var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut, vi bokade tid för övergångskontroll som jag har på onsdag. Om inte bebis vill ut innan det så får vi se vad som händer. Jag hoppas hon vill ut Nu i helgen men tror inte hon kommer komma.😄 Har nästan gett upp hoppet på att hon ska komma av sej självt tror nog att jag kommer bli igångsatt 😅
Nu har jag haft starka värkar 2 nätter i rad men dom är fortfarande så oregelbundna. Dom varar i 45-60sek men kommer med 1h mellanrum eller 30mins mellanrum. Slemproppen har lossnat i 4 dagar, idag och igår har det inte lossnat nåt slem.
Vi får se om hon vill ut snart eller inte.
Om hon inte vill ut kommer jag förmodligen få en tid till igångsättning senast nästa vecka. Det känns så sjukt konstigt att tänka att min prinsessa kommer va ute troligen senast nästa vecka😍 Jag längtar så himla mycket på att hon ska komma ut❤️

Men Nu så ska jag börja fixa mej lite sen ska jag gå till affären för att köpa lite mjölk och så. Kommer göra ett till blogginlägg ikväll om mina tankar om kommande förlossningen så håll utkik😉
Ni får ha det så bra så länge, puss😘

  • 1243 readers

Likes

Comments

Hejsan Hejsan! Gud vad dålig jag har varit på att uppdatera. Ingen aning om varför jag inte uppdaterat er.(har varit för lat)
På måndagen gjorde jag inte så mycket umgicks med mamma hela dagen. Först kom hon hem till mej o så fikade vi sen åkte vi hem till henne och åt mat och satt bara o prata.
Igår Var det alla hjärtans dag! Hoppas ni hade en bra dag det hade jag. Åkte hem till mamma och fikade där mamma hade köpt kläder till bebisen och jag hämtade ut et paket som jag inte visste om. Men då har min bästa vän och barnets blivande gudmor skickat kläder till min lilla prinsessa💗

Jag och L (barnets pappa) har ingen kontakt längre. Han kan bara inte bete sej som en normal människa och jag blir så irriterad! Jag gav han 1till chans att Visa att han kan ta ansvar men han förstörde det. Så Nu är det bara jag o lilla prinsessan. Och om han vill träffa bebisen så måste det va någon/några vuxna med för att han inte kan bete sej.😠
Jag har fortfarande jätte bra kontakt med Hans mamma och mormor och dom kommer jag fortsätta ha kontakt med. Dom har liksom aldrig gjort nåt fel mot mej och dom vill ju såklart träffa deras egna barn barn o så☺️
Han kommer inte komma med på förlossningen alls och inte till sjukhuset heller. Men Tur att jag har min egna mamma som Följer med till förlossningen hade nog aldrig klarat av att åka dit själv, Usch jag blir rädd av bara tanken att åka upp helt själv😳

Bf+3 idag och ingen bebis än😔 igår gick slemproppen och hade ganska onda värkar men dom Var jätte jätte oregelbundna så jag visste att hon inte vill komma ut än.
Annars mår jag bra jag väntar bara på att prinsessan ska titta ut. Jag har haft en gissning på att hon kommer antingen på 17/2fredag, 19/2söndag eller 20/2måndag.

Kommentera gärna Vilken dag NI tror att hon kommer så får vi se Vem som har rätt🙊

Men Nu ska jag börja städa här i lägenheten, puss😘

Bild nr:
1. Muumin "jumpsuit" stl 62 och muumin byxor stl 56 (av mamma)
2. Hilla body och byxor stl 62 (av mamma)
3. Benetton mörkrosa set (byxor och Tröja) stl 68, benetton ljusrosa set stl 74 (Av Emilia)
4. Ljusrosa byxor med hjärtan på stl 62 (av Emilia)
5. Overall stl 74 och vantar stl 2/3 (av Emilia)

  • 1454 readers

Likes

Comments

Idag är dagen som man längtat efter i 9månader, idag är jag beräknad😍 Dock så vet jag att jag kommer få längta ett tag till tyvär😅 Nu börjar det bli ganska långtråkigt att bara vänta. Blev ett ganska kort inlägg. Ska börja laga mat Nu puss😘

  • 1549 readers

Likes

Comments

Hejsan hejsan! Idag Vaknade jag vid 10 tiden och åt frukost. Sen har jag bara legat på soffan hela dagen, har vart så himla trött. Sen Sov jag lite till under dagen och Nu är klockan halv fem i Finland och jag har precis ätit middag. Idag kommer kanske mamma hit så ska vi fika och sen vid 7-8 tiden kommer en tjej o ska hämta min gamla säng. Sen när den är borta kan jag ta kort på den nya sängen! Asså den nya sängen är så himla skön jag Sov jätte jätte bra i den!
Men Nu ska jag bara städa lite och sen lägga mej på soffan o bara äta lite godis o kolla på tv. Puss😘
Frukost:
Aprikoskräm
Vatten med min Rosa vitamin och 2röda järntabletter
Hallonbladste
2mackor med ost och gurka

  • 1605 readers

Likes

Comments