Header

Känslan av att städa garderoben när man gör sig av med gamla plagg för att få plats med nya är både top notch men även stressande. Alltid den där tanken i huvudet om man ska spara den där tröjan "den skulle jag ju kunna använda" men som hamnar längst ner i garderoben igen.. varför gör man så? Är det någon annan som känner likadant vid garderobsrensning?

Lite nytt till garderoben från idag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Min vardag

Alltså jag har ju de bästa runtomkring mig! Och från och med att jag opererade knäet här i början på mars så måste jag rikta ett extra stort tack till min mamma och min kusin Ida som ställt upp och skjutsat och hämtat mig både till sjukhus, skola och allt därimellan!
T A C K! Ni två är guld värda! Pussar på kinden till er.

Idag var det besök hos sjukgymnasten som gällde samt stygn-tagning. Det skulle även bli lite gymträning, men den ställdes in då knäet var alldeles för svullet. Fick iallafall nya övningar att göra, nu blir det cykling och gummiband som gäller ett tag framöver. Då svullnaden fortfarande är så stor så blev jag inte av med kryckorna heller.

De nya övningarna som ska göras.

Likes

Comments

Hemma från en underbar vecka i mitt älskade vinterland. Trots att jag hoppat fram på kryckor hela dagarna medans de andra swischat ner i backarna så har det varit så skönt att bara komma h e m!

Jag har fått umgås med en av de bästa småtjejerna jag känner en hel vecka. Det har varit hon och jag hela veckan. Om de så varit ståendes i barnbacken till att hämta och lämna skruttan i skidskolan. Varit så häftigt att se hennes framsteg i backen denna vecka. Allt från att gå från barnbacken till att för första gången åka ankarlift själv. Hon har åkt svarta backar och vill aldrig sluta åka. Skruttan är inte så liten längre. Kom ihåg henne när hon var 1.5 år gammal och åkte skidor för första gången, hon körde bara rätt ner i backen. Nu både svänger och bromsar hon som ett litet proffs.

Skratt hela dagarna precis som det ska vara med en galen familj! Längtar sönder till nästa år då jag även hoppas på att få vara med och glida ner i backarna och inte stå med mina kryckor och titta på. Vi var för övrigt på afterski en kväll, vilken var den sämsta jag vart på. Av hela settet var de typ fyra-fem låtar som man kunde sjunga med till. Så vi vårt bord blev det istället russinkrig som slutade med att det vart russin överallt.

Mellan alla vändor i barnbacken och skidskolan så skulle en läkarträff klämmas in under torsdagen för att få en titt på knäet. Imorgon ska stygnen tas vilket ska bli skönt. Samt äntligen lite gymträning!

Får man inte åka skidor letar man små detaljer istället. Avslutar här nu så hörs vi snart igen. För här ska knäppas på en film och tas igen lite sömn. Kläm och kyss på er och ta hand om varandra <3

Likes

Comments

Som rubriken lyder, rastlös i bilen på väg till fjällen så bjuder på 15 snabba för att fördriva tiden litegrann.

1. Hur gammal är du? 23 år.

2. Hur gammal känner du dig? Blandat, ibland är det typ pensionärs varning och andra dagar är jag så full av energi så jag känner mig som ett litet barn.

3. Vem ringde du senast? Mammsen!

4. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Högstadiet, gymnasiet eller högskolan? Högskolan har ju inte ämnen som grundskolorna har så vi kör på de andra. Idrott, musik och engelska hade jag väldigt lätt för.

5. Har du några syskon? Ja två stycken. Båda äldre än mig.

6. Har du ett turnummer? När jag spelade fotboll var 18 mitt nummer, men nu vette tusan.

7. Vilken är din favorit måltid? Alltså de går i perioder men just nu, Lax i citronsås är ju mumsigt.

8. Vilken är din favorit högtid? Hade jag varit liten hade det varit både julafton och midsommar. Men nu är jag ju inte liten längre och midsommar har inte samma innebörd längre så julafton. Älskar när hela tjocka släkten samlas och umgås ihop.

9. Vilken färg är dominerade i din garderob? Lätt svart!

10. Vilken film såg du senast? Kingsman The Secret Service. Flummig film de där.

11. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvälls- och nattmänniska. Mamma brukar säga att man inte ska prata med mig på mornarna.

12. Favorit tv-program? Måste nog säga One Tree Hill, en klassiker. Vet inte hur många gånger jag å bestie kollat igenom dom.

13. Hur många kuddar sover du med? 7 stycken🙈

14. Favorit film? Ohh den är svår.. måste säga Star Wars och Harry Potter! Kan se dom om och om igen.

15. Är du bra på att laga mat? Alltså ja men de tycker ja. Däremot är jag ingen som lagar typ "vanlig" mat, korv å sånt där. Föredrar mer fisk och kyckling rätter. Stekte hamburgare för första gången när jag var i Sälen i januari 🙈

Älskade vinterland

Likes

Comments

Ja här ligger jag kvar i sängen. Borde egentligen ta mig upp och börja packa. Inte packat en enda grej och vi åker om mindre än 24 timmar. Bra jobbat Angelica! Vet inte ens vart jag har allt..

Eftersom att korsbandet inte blev opererat under operationen så går faserna i rehabväg snabbare, jag får hoppa över några faser. Till exempel vid nästa träff ska stygnen bort men vi ska även testa lite lätt gymträning! Ni ska veta glädjen. Förra gången dröjde de ett tag innan de fick testas på. Fått tid för att testa ut ett nytt skydd också.

Nej men packa till fjällen då! Behöver ju inte tänka på skidor, stavar och pjäxor utan jag får hålla mig till mina kryckor under den kommande veckan. Ska stå i barnbacken med min systerdotter. Hoppas iallafall på fint väder så man kan få njuta lite av solen när man ska sitta glassande i barnbacken under några timmar.

Rise and shine! Börja packa!

Likes

Comments

Tre och ett halvt år sen jag opererade korsbandet för första gången och idag skulle korsbandsoperation nummer två gått av stapeln. Väl på operationsbordet och när de gick in för att kolla med kamera så konstaterades det att korsbandet var intakt ( alltså inte trasigt). Kände redan på uppvaket att de inte fixat korsbandet. Så de är inte det som skapar mina knäproblem. Brosk, menisk och leder såg allt bra ut så det är inte heller det som skapar problemen. Istället tror man nu att det är patellan (knäskålen) som skapar mina problem. Att den tagit stryk efter olyckan för flera år sen och sen bara tagit mer stryk. Och det är just patellan som det nu ska fokuseras på. Ska börja med att få ett nytt skydd som fokuserar på patellan, och blir de bättre av skyddet så visar de på att det är patellan som skapar problem. Ska på mer undersökningar, annan sjukgymnastik än planerat och diskussioner kring ny operation om det visar sig vara patellan. Annars fortsätter mysteriet om knäet och att lösa problemen.

Den här dagen blev inte som planerat. Men de är bara att kämpa vidare. Och hoppas på att de hittar en lösning snart.
Nu laddar vi om för sjukgymnastik imorrn och ser vad de kommer att bli för övningar. Goder kväller på er!

Likes

Comments

Det börjar verkligen närma sig operation nu. Kändes väldigt nära när det i tisdags blev dags för att göra knätester tillsammans med sjukgymnasten. Varför man gör dessa tester är för att se vart jag ligger nu samt för att ha något att jämföra med vid 6 och 12 månader efter operationen när dessa tester görs igen för att se förbättringar eller försämringar.

Operationen sker nu på torsdag. Detta blir min andra korsbandsoperationen. Jag känner att jag går in med en annan inställning denna gång. 2013 när jag gjorde min första korsbandsoperation visste jag inte mycket av vad som väntade mig. Jag hade ingen aning om hur det skulle kännas eller hur jag själv skulle ta allt. Det enda jag visste var det läkarna och sjukgymnasterna sa till mig med lång rehab, och ett värkande knä 24/7, illamående osv. Nu vet jag om att rehaben är lång och att jag kommer få göra samma övningar i flera månader vilket så småningom blir ganska långtråkigt och att det då gäller att hitta motivation och bara köra på. Jag vet om att det kommer göra ont och att det kommer vara stelt samt att jag kommer vara illamående och mer.

En av skillnaderna på mina två korsbandsoperationer är att första gången så togs senan som blir det nya korsbandet från det högra benet, alltså samma ben som skulle opereras, denna gång måste senan tas från det vänstra benet, vilket betyder en operation i båda benen denna gång. Fler ärr men förhoppningsvis så får jag ett knä som kommer att fungera nu. Mer om operationerna kommer efter torsdag när den är gjord.

Likes

Comments

Min vardag

Ja men här sitter jag på sängen och faktiskt gör ingenting. Veckan drog igång rätt chill med en dag i sängen efter semestern, en semester där det hade behövts en semester efter semestern ;) Rivstartade sen tisdagen med att skriva en grupp uppgift tillsammans med gruppen, för att igår starta upp en ny grupp uppgift som vi blev klara med nu på eftermiddagen. Alltså har vi börjat och avslutat två(!) gruppuppgifter på tre dagar! Det är vi fan värda en klapp på axeln för (klapp, klapp). Speciellt när gruppuppgiften vi avslutat idag inte har gett oss ett skit, och inte heller förstår vi ett skit av det heller. Boken vi skulle göra arbetet kring är det ingen i gruppen som fattat, så vi har arbetat med en bok i två dagar och vi fattar fortfarande nada! Boken är på svenska, men det finns ju svenska och så finns det svenska.. Menmen nu är den färdig och det är väl sjukt bra jobbat med tanke på omständigheterna. Endast redovisningen kvar och den ser vi ju fram emot...


Semester ja. Drog en weekend i Sälen förra veckan. Säger bara FYFAN vilken jävla sjukt galet rolig resa det blev. 7 pers, en stuga och galet mycket skratt! Jag, syrran och Patrik rockade runt i våra coola mössor som gjorda oss rätt så igenkännande under afterskiin och runt i byn. Vi drog första supen i backen vid kvart över nio på mornarna (vissa ville kalla de återställare men vi såg det mer som början inför kvällen). Det var snajsig skidåkning om dagarna, rolig afterskii, god mat och dryck, så mycket musik, dans, skratt och sång hemma i stugan. Härliga uteställen, ett av ställena så var det vårt bord som var partyt, vi sjöng, tjoade och dansade och fick med oss en hel del folk på våra bravader. Det har varit allt från ett jäkla tjat om björkar, det har varit lap dances, vi har haft en "rabies" ekorre utanför fönstret vars hål i snön Linda dök i och vi får inte glömma nakenåkning på stjärtlapp. Och så mycket sång att rösterna blivit hesa.

Sista kvällens utgång var helt sjuk, så mycket shots, dans och skratt. Kvällen slutade med blåmärken för mig då nån snubbe kom med en jävla fart och ramla in i mig och jag flög rak lång bakåt och slog i både arm och rygg i några trappsteg(skönt..)ramlar man inte i skidbacken så ska man väl ramla nånstans. Vi tappade bort både en och två personer, en av dom som skulle betala taxin hem.. Så det var bara att börja vandra hemåt. Vi gick och gick och vi tappade bort oss, Linda stannade nån snubbe som skulle skjutsa hem oss, ja vilket visade sig att han bara behövde köra 100 meter för sen var vi hemma (tjejerna med koll). In drullandes och började leta nattmatt innan ett samtal från patrik som stod i en backe och hade tappat bort sig "vad ser du? ett träd, ett träd och ett hus" ;) till slut kom han hem och trillade raklång in i hallen. Samtal och skratt i sovrummet innan alla däckade och laddade för städning innan sista åken på söndagen innan hemfärd. En hemfärd där vi fick sitta i bilkö i en och halv timme på grund av en allvarlig bilolycka, men vi bytte väg hem hem då det skulle dröja upp mot minst två timmar innan de skulle öppna vägen igen. Väl hemma blev det sängmys och star wars.

Fyfasen vilken resa alltså och bästa sällskapet, och den ska vi göra om nästa år! :)


Ja med tanke på att skoluppgifterna är klara (för denna vecka) så blev det en ledig dag imorrn, vilken ska spenderas på kokpunkten med syrran och bus.

Nu tänkte jag faktiskt krypa ner under täcket och trycka på lite Harry Potter.

Hakuna Matata och Kläm och kyss på er!
Likes

Comments

Ja men här sitter jag ännu en kväll och väntar in Sveriges hockey match. Nyss sett matchen mellan Ryssland - USA som avslutades i en dramastraffläggning som garanterat kommer att skapa en hel del rubriker. Jag menar hur kan alla utom domarna fått besked om att de skulle vara tre straffar?! Anyway.. vad händer annars?

Själv har jag en fullspäckad vecka delux. Började med skola i måndags innan jag drog hem till syrran där jag skulle hjälpa till att rensa ur min systerdotters rum. Tog sin lilla tid innan vi hamna med middagen i soffan innan vi tog fram lite vin till Sverige matchen. En match där ett av min glädjeskrik skrämde Mina som vände upp och ner på ostbågspåsen i soffan.. :) Fram med dammsugaren. Tisdan kom och jag fick med mig skruttan hem för att vara barnvakt då syrran jobbade, vi klädde på oss och spelade innebandy på gräsmattan innan vi gick in och drack lite varm choklad och spelade bamse spel. Första gången hon spelade de spelet och jag förlorade... TVÅ gånger!

Dagen idag börjades med att hämta upp mitt kusinbarn Lovelia som jag skulle passa under dagen då hennes mamma skulle jobba och hennes pappa var ute och snöröjde. Hon hängde med mig, mamma, Mina och syrran på stan innan vi myste och lekte hemma. En riktig mysdag.

Imorgon blir det att dra och kolla in kusinen Izabell som spelar SSL match mot Malmö, innan jag ännu en gång denna vecka åker hem till syrran för att förhoppningsvis kika in Sverige i en Jvm-final mitt i natten. Fredagen spenderas där med att städa ur syrrans förråd innan vi drar på bio på kvällen. Sen väntas jobb på lörda och tacos, bowling och drinkar efter de. Och så kör vi ett arbetspass till på snöda innan vi drar igång en helvecka med grupparbete i skolan.

Likes

Comments

Det är dan före dopparedan och jag har spenderat morgonen på ortopeden. Jag kom dit med tankar om att de skulle sätta mig på sjukgymnastik igen samt kanske prata lite kring hur jag ska kunna underlätta smärtan som jag har i mitt knä sen operationen. Men de svaret jag gick därifrån med var inte vad jag förväntade mig! Kom in i rummet och läkaren pratade lite allmänt om hur de känns och hur instabiliteten i knäet påverkar mig, han bestämde sig för att kolla in magnetröntgen bilderna jag gjorde ca ett år efter den förra korsbandsoperationen (2014) han tittade på bilderna och sa rent ut "korsbandet är av"!! Jag vände mig mot Ida och vi tittade på varann, VA?!
Sa han nyss de där?

Fick lägga mig på britsen för att han skulle känna på knäet och han utbrister igen att korsbandet är av och han sätter upp mig på operation under februari. Vid de här läget så vet jag inte vad jag ska tro.

Jag börjar fråga honom om nackdelar med att göra ytterligare en operation, om det kommer att försämra knäet, för de är vad jag hört från läkaren jag träffade sist. Men den här mannen tittade på mig och sa "de kan inte bli sämre än vad de är, du är ung och ska leva med de här resten av ditt liv. Så du kan välja gå runt som du gör nu eller operera dig igen, en operation som kommer göra knäet likgiltigt eller bättre".

Hujedamig mig! Tankarna snurrar och jag börjar fundera på om nu korsbandet varit av sen 2014 eftersom de var de bilderna han tittade på innan han yttrade de orden så undrar jag, hur i helvete har dom missat de? Har de ljugit för mig? Eller vafan är de som händer?! Jag är för fan invaliditetsförklarad i knäet, var de bara nån grej för att rädda sig själva? Hela grejen är absurd och rent utav sjuk! Jag blir lite smårädd för den svenska sjukvården om de nu är såhär de har gått till!

Jag fattar noll just nu, förutom att tydligen så är mitt korsband av igen och att jag tydligen ska opereras igen..

Likes

Comments