Header

Min vardag, musik

Bland tentor och inlämningar så drog jag å Emilia en sväng till huvudstaden igen, för att ännu en gång gå på konsert. Denna gång var de Gavin Degraw som stod för underhållningen. Så jäkla härlig stämma den killen har. Han borde bli mer uppmärksammad än han är! Grym kväll blev de iallafall. Lite kul var skillnaden på att jag kunde typ alla låtar han sjöng medans Emilia typ kunde två halva låtar 😅 gissa vem som drog med vem på denna konsert 😂

Gick bättre att åka dit denna gång, ingen felsväng här inte. Hemvägen däremot... fel avfart, göra en u sväng och köra tillbaka. Nån av alla tunnlar är avstängda och vi får åka någon annan väg vilket ledde till att vi sen körde i en cirkel. Emilia skyller på att gpsen visade att vi skulle svänga där men jag tror mer att hon missade att den visa höger och inte vänster 😂 kartläsare är nått hon inte borde satsa på iallafall. Men hem kom vi.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag vill skriva något meningsfullt men vet inte hur jag ska få ner de i skrift.. Mitt i all tragedi i fredags visade vi svenskar att kärlek vunnit denna kamp. Vi gick ihop och öppnade våra hem och hjärtan för främmande människor. Hashtaggen #openstockholm kan vara något av de finaste jag sett på länge. Trots tragedi visar vi upp gemenskap och kärlek till varandra.

Mina tankar är hos anhöriga och varenda människa som fått uppleva denna tragedi på nära håll.

Jag vill även tacka varenda polisman, brandman, ambulansförare, civilia, kvinnor, män som istället för att springa bort från faran sprang mot den för att hålla oss säkra och rädda liv. T A C K! Till er! Ni är hjältar!

Nu håller vi ihop Sverige som en enda stor familj och säger stopp till hat! Världen behöver inte hat, den behöver kärlek. Hat gör oss svaga kärlek gör oss starkare!

#prayforstockholm och #prayfortheworld ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Igår när jag hade gått och lagt mig inför dagens roadtrip ringde de plötsligt på dörren, jag hör min mamma säga "vad gör du hemma?" Och jag hör en röst jag känner igen väl som frågar om jag är hemma. Jag går ut till dörren och möts av min bästa vän Therese!
Hon ska ju vara i Australien!! Men hon stod där på mattan innanför dörren hemma hos oss! Jag blev så jäkla chockad, jag hade absolut ingen aning om att hon skulle komma hem. Det skulle tydligen vara en överraskning. Och jäklar vad överraskad jag blev!

I veckan blir de att umgås och bara snacka ifatt.

Jisses vad jag saknat denna människa alltså! #bestie&brusch ❤️👭

Likes

Comments

Min vardag

Min onsdag förmiddag spenderades på sjukhuset. Började morgonen på Actic där en ny knäortros skulle provas ut. Fick med mig denna goding när jag gick därifrån.

En mjukare variant än den jag hade tidigare. Fortfarande med skenor, men denna har även skydd för att hjälpa knät att inte kunna vikas bakåt (åt fel håll) något jag saknade på den förra och sen såklart skydd för patellan vilken de nu tror skapar mina problem.

Fortsatte dagen hos min sjukgymnast där vi gick igenom ett nytt träningsschema i gymmet (ÄNTLIGEN). Blev även av med kryckorna, otroligt skönt!
Fick även med mig lite stretchövningar för höften vilket jag själv frågade om. Efter flera år med att få stödja på de vänstra benet när jag känner att de högra benet är på väg att vika sig samt allt häng på det friska benet efter denna operation har höften verkligen fått jobba och det har växt fram en sorts ömhet. Något sjukgymnasten inte alls var förvånad över, men med dessa stretchövningar så ska den ömheten nu bort!

Dagen fortsatte sedan med bio innan jag kraschade hemma i sängen för att bara glo på värdelös teve, rätt så skönt faktiskt.

Vill avsluta detta inlägg med att skänka mina tankar till alla anhöriga och alla människor som fått bevittna och uppleva den hemska händelse som skett i vår huvudstad idag ❤️ #prayforstockholm #prayforsweden #prayfortheworld

Likes

Comments

Min vardag, musik

Gårdagen började med skola där vi i grupper testade olika matematiska material som kan användas i förskolan, för att avsluta med en kort redovisning.

Fick sluta tidigare (vilket var tur för oss) jag och Emilia satte oss i bilen och började köra mot huvudstaden. Hann inte ens komma ut ur Västerås när jag tyckte bilen kändes konstig när man gasade upp, ringde mamma som sa att vi skulle byta bil. Så mot mammas jobb och böt bil. Sen vidare mot Stockholm. Första gången jag skulle köra inne i Stockholm (FML) hamnade mitt i fyra trafiken! KAOS! Byta filer hit å dit och inte hitta avfarter osv, men fram kom vi med endast en sväng fel. Byta om i bilen på parkeringen gå 10 minuter till Globen (närmare 17 minuter med kryckor). Parkettplats och hade blivit lovad en stol där, men när vi kom dit så berättade en att man inte fick ha någon stol på parketten och att det var konstigt att hon vi pratat med innan lovat det. Men den här snälla mannen gav oss platser på första läktaren, han sa även att de kanske inte är de bästa platserna så om vi ville så kunde vi få stå med honom på sidan om scenen men att vi då skulle se allt från sidan. Vi trotsade dock allt och ställde oss nere på parketten efter första förbandet då vi tyckte att vi inte såg något. Planen var väl inte att stå där hela konserten men så blev de. Ställde oss så att vi inte behövde trängas, ändå var de några som gick in i kryckorna. Så för min egen skull så stod jag med vikten lutat på de friska benet i flera timmar utifall nån skulle slå bort kryckan och jag ramla ihop. Fick en del ursäkter men vissa bara sket i de.

Sån A M A Z I N G N I G H T🌟🙌🏼 Ed Sheeran är magisk! Att han kan fylla arenor om och om igen och endast stå där helt ensam! De är G A L E T! Helt galet! Men så jäkla unikt och häftigt! Älskar den mannens musik och älskar att han är så glad hela tiden.

Vi lämnade konserten berusade av härlig energi! Slapp ta mig upp och trängas i trapporna för att komma ut, utan den snälla mannen tog oss till en hiss för att ta den upp! Han frågade om vi hade suttit hela konserten, när han hörde svaret titta han på mig och sa "du vill bara sätta dig ner nu va?" Och JA, så ont i hela vänster benet.. från foten till höften med tanke på hur jag stått. Ett svullet och ömt knä och jag längtade bara till sängen så jag kunde få lägga mig ner.
Önskar att jag hade vetat hans namn så jag kunde tacka honom ordentligt!

Bytte om till skönare byxor på parkeringen innan vi började köra hem. Emilia kunde varken höger eller vänster. "Vi ska mot E4:an och avfart 171, du ska svänga åt vänster" kommer en avfart åt höger och jag kör rätt fram, Emilia börjar gapa om att vi skulle svängt där, jag säger att de var höger och jag skulle mot vänster. Två gånger TVÅ gånger gör hon så! Säger bara tur att de inte var så mkt trafik och jag var lugn och visste mot vilket håll jag skulle köra mot. 😂🙉

Stannade på donken på vägen hem där jag kommer på att jag glömt hemma nycklarna i min bil som mamma har. Försökte ringa och smsa men hon hade somnat.
Släppte av Emilia och fick sen stå ute på parkeringen och ringa å ringa mamma som till slut vaknade och kom och öppnade åt mig 😂 tvätta bort sminket och däckade i sängen!

Men M A G I S K K V Ä L L! Ed Sheeran vill jag se live fler gånger, helst utan kryckor dock!

Jag vill se och höra mer!

Likes

Comments

Heldag i skolan på fredagar borde vara förbjudet! Här sitter jag inomhus och har föreläsning om matematik när solen strålar utomhus och jag hellre vill sitta mot en vägg och njuta. När jag slutar har väl solen försvunnit, borde ju vara den vanliga turen. Hoppas på massa sol i helgen för då blir det grillning och njutning i massor!

Längtar till sommarn och solen nu.

Likes

Comments

Känslan av att städa garderoben när man gör sig av med gamla plagg för att få plats med nya är både top notch men även stressande. Alltid den där tanken i huvudet om man ska spara den där tröjan "den skulle jag ju kunna använda" men som hamnar längst ner i garderoben igen.. varför gör man så? Är det någon annan som känner likadant vid garderobsrensning?

Lite nytt till garderoben från idag.

Likes

Comments

Min vardag

Alltså jag har ju de bästa runtomkring mig! Och från och med att jag opererade knäet här i början på mars så måste jag rikta ett extra stort tack till min mamma och min kusin Ida som ställt upp och skjutsat och hämtat mig både till sjukhus, skola och allt därimellan!
T A C K! Ni två är guld värda! Pussar på kinden till er.

Idag var det besök hos sjukgymnasten som gällde samt stygn-tagning. Det skulle även bli lite gymträning, men den ställdes in då knäet var alldeles för svullet. Fick iallafall nya övningar att göra, nu blir det cykling och gummiband som gäller ett tag framöver. Då svullnaden fortfarande är så stor så blev jag inte av med kryckorna heller.

De nya övningarna som ska göras.

Likes

Comments

Hemma från en underbar vecka i mitt älskade vinterland. Trots att jag hoppat fram på kryckor hela dagarna medans de andra swischat ner i backarna så har det varit så skönt att bara komma h e m!

Jag har fått umgås med en av de bästa småtjejerna jag känner en hel vecka. Det har varit hon och jag hela veckan. Om de så varit ståendes i barnbacken till att hämta och lämna skruttan i skidskolan. Varit så häftigt att se hennes framsteg i backen denna vecka. Allt från att gå från barnbacken till att för första gången åka ankarlift själv. Hon har åkt svarta backar och vill aldrig sluta åka. Skruttan är inte så liten längre. Kom ihåg henne när hon var 1.5 år gammal och åkte skidor för första gången, hon körde bara rätt ner i backen. Nu både svänger och bromsar hon som ett litet proffs.

Skratt hela dagarna precis som det ska vara med en galen familj! Längtar sönder till nästa år då jag även hoppas på att få vara med och glida ner i backarna och inte stå med mina kryckor och titta på. Vi var för övrigt på afterski en kväll, vilken var den sämsta jag vart på. Av hela settet var de typ fyra-fem låtar som man kunde sjunga med till. Så vi vårt bord blev det istället russinkrig som slutade med att det vart russin överallt.

Mellan alla vändor i barnbacken och skidskolan så skulle en läkarträff klämmas in under torsdagen för att få en titt på knäet. Imorgon ska stygnen tas vilket ska bli skönt. Samt äntligen lite gymträning!

Får man inte åka skidor letar man små detaljer istället. Avslutar här nu så hörs vi snart igen. För här ska knäppas på en film och tas igen lite sömn. Kläm och kyss på er och ta hand om varandra <3

Likes

Comments

Som rubriken lyder, rastlös i bilen på väg till fjällen så bjuder på 15 snabba för att fördriva tiden litegrann.

1. Hur gammal är du? 23 år.

2. Hur gammal känner du dig? Blandat, ibland är det typ pensionärs varning och andra dagar är jag så full av energi så jag känner mig som ett litet barn.

3. Vem ringde du senast? Mammsen!

4. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Högstadiet, gymnasiet eller högskolan? Högskolan har ju inte ämnen som grundskolorna har så vi kör på de andra. Idrott, musik och engelska hade jag väldigt lätt för.

5. Har du några syskon? Ja två stycken. Båda äldre än mig.

6. Har du ett turnummer? När jag spelade fotboll var 18 mitt nummer, men nu vette tusan.

7. Vilken är din favorit måltid? Alltså de går i perioder men just nu, Lax i citronsås är ju mumsigt.

8. Vilken är din favorit högtid? Hade jag varit liten hade det varit både julafton och midsommar. Men nu är jag ju inte liten längre och midsommar har inte samma innebörd längre så julafton. Älskar när hela tjocka släkten samlas och umgås ihop.

9. Vilken färg är dominerade i din garderob? Lätt svart!

10. Vilken film såg du senast? Kingsman The Secret Service. Flummig film de där.

11. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvälls- och nattmänniska. Mamma brukar säga att man inte ska prata med mig på mornarna.

12. Favorit tv-program? Måste nog säga One Tree Hill, en klassiker. Vet inte hur många gånger jag å bestie kollat igenom dom.

13. Hur många kuddar sover du med? 7 stycken🙈

14. Favorit film? Ohh den är svår.. måste säga Star Wars och Harry Potter! Kan se dom om och om igen.

15. Är du bra på att laga mat? Alltså ja men de tycker ja. Däremot är jag ingen som lagar typ "vanlig" mat, korv å sånt där. Föredrar mer fisk och kyckling rätter. Stekte hamburgare för första gången när jag var i Sälen i januari 🙈

Älskade vinterland

Likes

Comments