Postad i: Inspiration

Alla ni som följer mig på olika forum tror jag vet det här laget vet att min stora passion är träning, kost och hälsa. Det är verkligen något jag skulle vilja arbeta med på heltid även om jag trivs väldigt bra i min nya roll som utbildningsledare - kanske kan man i framtiden sammanföra dessa. Men just nu är det en sidosyssla och när du har en livsstil som sticker ut från normen lite, så är det som jag nämnt tidigare, lätt att man blir ifrågasatt. Och då är det inte enligt mig, positivt ifrågasatt - för alla som är nyfikna och vill lära sig, välkomnar jag i alla högsta grad! Men dessa som ifrågasätter på ett sådant sätt att du blir utpekad i den aktuella gruppen, om att det du gör är helt galet, gillar jag inte! Där jag måste stå och försvara min livsstil. I början berätta jag och "försvarade" mig men nu har jag tröttnat och det blir nästan att jag gömmer de saker jag vet skulle sätta igång något. Vilket kanske framstår som att jag inte vågar stå för den jag är, vilket jag gör men orkar inte dessa "påhopp" och vet att jag inte är ensam om det.

Sådant gör att jag ännu mer vill jobba inom själva branschen, för då blir du inte ifrågasatt utan kanske mer nyfikna frågor och förståelse. Det är liksom ingen som höjer ögonbrynen för att du kommer in med en 2 liters dunk med bcaa i. Sedan får jag för mig att det är värre inom kvinnodominerade yrken, att kvinnor ifrågasätter varandra mer eller vad tror ni?

Sen så är det nog lite av den svenska kulturen, att du inte ska sticka ut. Alla ska vara i samma fack istället för att låta alla ha det liv de vill ha. Därför pendlar drömmarna ibland till USA, där kulturen och möjligheterna är annorlunda, på ett positivt sett.

Jag har skrivit ett inlägg tidigare om liknande reflektioner, där jag puschar er att följa era egna drömmar! För det kan jag lova att jag kommer göra! Men med många drömmar och mål, tar det lite tid att uppnå alla. Men ett steg i taget!

Känns som jag sitter här på bussen och bara skriver på men hoppas ni förstår mina tankar! Och även om jag känner i vissa sammanhang att jag får "dölja" lite av den jag är, så kommer jag aldrig släppa den personen. Jag är den jag är - take it or leave it! Precis så ska ni också tänka!

Likes

Comments

Postad i: Kost

Här har ni tips på en bra sammansatt och hälsosam frukost med mycket protein.
Det är havregryn blandat med äggvita. Kryddad med gingerbread cookie från Flavorgood - inga konstiga tillsatser och inga kalorier. Sedan nedskivat äpple som ger fibrer. Och lovar er, det är mycket gott!
Trodde jag skulle tycka att det smakade sådär utan mjölk men de var gott!

Likes

Comments

Postad i: Träning

Då var måndagen över, första dagen på en ny vecka och för en del nya mål. Kanske var detta måndagen som startade ditt nya liv eller måndagen som startade denna veckans mål. Bra för er i så fall och kämpa och håll er till ert mål! Oavsett om det är ett kortsiktigt mål för denna veckan eller ett långsiktigt! Jag tycker om att blanda, jag har ett långsiktigt mål men även små delmål påvägen. Oftast blir resan lättare om du har små delmål påvägen som du kan bocka av och roligare, att du hela tiden uppnår saker i väntan på det stora målet.

Idag var det framsida lår som var huvudfokus på gymmet, jag körde utfallsgång, benpress, backsquat, frontsquat och hacksquat. Blev ett superbra pass och det känns vill jag lova, även nu när jag ligger i sängen.

Hoppas ni haft en bra start på denna veckan!!

Glöm inte att maila mig om ni önskar få min hjälp att nå era mål eller bara skicka ett mail om ni vill veta vad det innebär.
Mail: youdecideyoubelieve@hotmail.com

Likes

Comments

Postad i: Träning

Drt finns fortfarande många tjejer som är rädda för styrketräning och främst rädda för att lyfta tungt då de tror att de kommer se maskulina ut. Men vad de inte förstår är att det krävs ett enormt arbete för att bli så stor, både träningsmässigt och med kosten, om du någonsin kommer bli så stor. Det krävs en hel del bra genetik också och det är ytterst få procent som kan bli så stora om du inte sprutar i dig massa skit då.

Jag älskar att lyfta tungt, jag vill ge mitt allra bästa på min träningspass. Jag älskar att känna hur min kropp blir starkare och starkare och få större/synligare muskler.

Här har ni två tjejer som inte är rädda för att träna hårt och lyfta tungt. De ser inte maskulina ut! Cass Martin, Cassie och Larissa Reis, tre av mina stora förebilder!

Likes

Comments

Postad i: Hälsa

Efter en sömnlös natt med två oroliga pojkar fick det bli en vilodag idag. Som jag skrivit tidigare så är det viktigt att lyssna in sin kropp och idag kände jag att det inte hade gett mig något att gymma.

Istället fick det bli en långpromenad med mina grabbar på 1 timma. Som vi vissetligen hade gått ändå men det är skönt att få röra på sig lite även om man har vilodag. Och ni vet väl att en vilodag inte behöver innebära att du ligger i soffläge, det kan innebära att du tar en promenad istället.
Allt handlar återigen om att lyssna på din kropp och vad den behöver. Bara du vet det och ingen annan!

Likes

Comments

Postad i: Hälsa, Träning

Började dagen med moron cardio, så skönt att väcka och få igång kroppen, sen blev det att äta grötfrukost och mysa med grabbarna innan jobbet. Har även ringt min läkare idag och proverna var bra, det ända var att jag kunde få i mig lite mer salt och dricka mer vatten. Så inga svar på varför jag är så matt men det kanske är så att jag inte sover så bra som jag tror och många nya intryck med nytt jobb. Så förhoppningsvis vänder det snart, kanske lite vår och sol skulle hjälpa till.

Efter jobbet blev det ett härligt gympass med fokus på axlar och mage, nu är jag inne på vecka 2 i mitt schema. Sedan bar det av för fika hos en go vän innan jag åkte hem till mina 3 älskade grabbar för att fira lite Alla hjärtans dag.

Nu är det soffläge, hoppas ni har/haft en fin dag!

Ett Alla Hjärtans Dag erbjudande: 50% på alla kostdcheman och träningsschema. Tveka inte att maila; youdecideyoubelieve@hotmail.com

Likes

Comments

Postad i: Kost, Träning

Jösses vad Söndagar alltid rinner iväg fort, kanske är det för att man oftast har fullt upp med att förbereda för veckan. Starta med en powerwalk, sedan bus med grabbarna ute, därefter iväg till gymmet och sedan handla. På gymmet blev det bröst och mage - gillar mitt nya mer utmanande schema!

Nu står vi och förbereder veckans mat, sambon har även tvättat. Tur vi är två. Men det är ju så skönt att ha den mesta av maten klar. Denna vecka blir det kyckling, kalkonfile, rödspetta och olika grönsaker/rotfrukter. Älskar våra kryddor från flavorgood, de ger så mycket smak!

Likes

Comments

Postad i: Inspiration

När du ska göra förändringar i ditt liv som du mår bra av, vare sig det gäller din kropp, ditt jobb, din partner osv. så är det alltid många som skall ha en åsikt. Speciellt om det är något som sticker ut från den generella mallen. Och då spelar det ingen roll om du mår bäst av det, för du håller dig inte till den rådande "normala" mellan, vem som nu bestämmer att det är så det ska vara..

Jag har svårt för det där att man inte kan motivera och puscha någon som väljer att fatta ett beslut som får denne att m bättre. Ge hon eller han ett stöd att de vågar ta ett stort steg i sitt liv, kanske något du själv inte vågar men det ska ju inte få dig att göra så någon annan inte vågar det heller!! Jag beundrar människor som vågar leva ut sina drömmar! För vet ni.. ofta ligger det väldigt hårt arbete bakom.

Jag har gått en 2 årig Hälsocoachutbildning på Högskolan för att jag brinner för allt som rör hälsa och jag kommer att fortsätta skaffa mig kunskap både privat i böcker jag finner intressanta och utbildningar. Och jag vill jobba mig in i Hälsobranchen för att hjälpa andra till att nå sina drömmar. Och istället för att klanka ner på andra som redan kommit dit och fått denna möjlighet, så inspireras jag av dem. Ta bort den svenska avundsjukan!

Samma gäller det när det kommer till kroppsformer, jag har gått ner en del i vikt den senaste tiden, efter att ha lagt på mig de så kallade sambokilona som jag sa att jag aldrig skulle göra haha. Och jobbar nu på att komma i min bästa form någonsin. Det är hårt arbete bakom. Det kommer innebära att jag kommer gå ner mer i vikt, men samtidigt få mer muskler. För jag vill bli med deffad och ha mer muskler. MEN jag får redan kommentarer att jag blivit så smal, oj vad du ha gått ner osv. Och det är ju inte så att jag är i närheten av någon sjukdom som typ anorexia.. Ni kan ju bedöma själva av bilderna jag lägger ut. För nu är jag ju utanför mallen, inte i min värld - Jag som lever i träningsvärlden, men för många andra men utanför många andras mall och då ger det dem rätt att ha negativa åsikter om mitt arbete, mitt slit och all den tiden jag lagt ner för att göra vad som får mig att må bäst. Istället då för att ge mig en klapp på axeln eller säga grymt jobbat eller vad härlig att du kämpar för det som gör att du mår bäst!

Det jag vill ha sagt med detta är egentligen; Börja peppa varandra, motivera, inspireras av vad andra gör. Ta hjälp, ta lärdom. Gör det som får dig att må bra! Släpp den svenska avundsjukan! Har du inget positivt att säga, var då tyst istället!

Om du drömmer om att flytta utomlands - så gör det! Om du drömmer om att säga upp dig på jobbet för att börja med något helt annat - så gör det! Har du vänner som drar ner dig - hitta andra som motiverar/inspirerar och ger dig energi! Om du drömmer om att vara vältränad - så gör den drömmen sann! Vad din dröm än må vara - Gör allt du kan för att förverkliga den!


Likes

Comments

Postad i: Träning

Även om jag sov riktigt kasst inatt så blev det en skön start på denna lördag! Det hjälper ju en hel del att solen skiner! Och att få vakna med mina 3 grabbar.

Idag blev det morgon cardio i vanlig ordning, 45 minuter på crosstrainer. Riktigt slut och svettig blev jag, det känns riktigt skönt i kroppen även om jag just nu ligger på soffan och känner mig helt slut. Men snart bär det av till svärföräldrarna för några timmar i trädgården, vilket känns skönt i solen! Och busarna blir glada!

Hoppas ni fått en bra start på denna lördag!

Likes

Comments

Postad i: Träning

Tröttheten fortsätter men jag kämpar på! Kört morgon cardio varje dag denna veckan, stolt över mig själv! Det är jobbigt att ta sig upp tidigare men samtidigt får jag mer energi till att jobba. Så det blir ju värt det i slutändan. Tröttheten går dock upp och ner under hela dagen, svårt att förklara den tröttheten jag känner för någon som inte vart i samma situation.. Och gick tyvärr inget svar på mina blodprover idag så får vänta tills nästa vecka..

Det blev även en sväng till gymmet efter jobbet, där fokuset låg på ben. Jag körde bland annat squats, benpress - smalt och brett. Bra pass!

På kvällen blev det som vanligt promenad med mina grabbar. Och nu soffläge innan det är sovdags..

Likes

Comments