Idag var det min tur att gå upp med Viola trots att jag låg vaken mellan 01-04. Det var för mycket tankar i huvudet och jag låg och gosade med Viola. Hon vaknade titt som tätt och ammade och jag blev tillslut pigg.

På morgonen har vi gjort scones, städat köket och nu ska jag få egentid. Gustav går ut med henne och gungar och jag ska lyssna på spöktimmen. Jag tycker ändå att jag förtjänar det för i veckan åker vi till Uppsala och är hos mamma en vecka. Då blir det ingen tid själv kan jag säga mer en någon dusch hit och dit!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är sån frihet att ha tillgång till bil och bara kunna åka iväg. Vi tänkte åka till smultronstället för Gustav ville äta glass men det var 1,5 timmes kö in. Så vi gick runt lite och åkte hemåt. Känns bra att bli mer säker i bilkörningen i alla fall!

Fick tom fickparkera, gick riktigt bra faktiskt!

Likes

Comments

Lagom till att Viola vaknade efter sin förmiddagsvila så var mina scones klara. Det blev kvargscones denna gång och jag och Viola satt och åt tillsammans. Hon åt själv och det var mysigt att bara få i sig varm mat och busa.

Vi passade därefter på att gå en långpromenad och sedan dess har jag städat. Dammsugit hela lägenheten med Viola krypandes efter hela tiden. Moppat, tvättat 2 maskiner och bytt till nya sängkläder.

Nu ska jag busa med en otroligt energisk bebis innan Gustav kommer hem.

Ingen trumpetarm! Om sjukgymnasten skulle säga att det inte är någon skillnad på tisdag kommer jag bli ganska sur. Det är alltid SMÅ framsteg enligt henne.

Likes

Comments

Senaste tiden har jag märkt att Viola tar emot saker väldigt ofta med högerhanden. Innan var det alltid vänster hand som gällde. Nu kan det ibland bara vara den högra hon använder. Förutom det så märkte jag idag att hon inte har trumpetarm? Hon håller armen lite uppåt men den är framåt, alltså i rätt position som den ska vara! Både jag och Gustav blev överlyckliga, tänk om det verkligen blir så bra det kan bli utan operation? Tänk att hon blivit bättre och vi helt glömt lägga märke till det.

På tisdag ska vi tillbaka till sjukgymnasten för nu har det gått 1,5 månad. I vanliga fall är besöken var 3-4 vecka. Så jag tror och hoppas att hon också ser förändringen. Kanske att vi slipper skicka remiss till plexusspecialist i Stockholm. Bara kanske men det är ju bättre än att det är en operation som är enda utgången! Nu håller vi tummarna och fortsätter jobba på med hennes övningar och stimulering av högra armen/handen!

Bild 1 och 2 är från denna månad. Hon kan lyfta upp armen ovanför huvudet och använder den.

Bild 3,4 och 5 är från december och januari. Den bara låg där helt slapp. Handen var vinklad inåt och hon kunde bara röra fingrarna.

Så stora framsteg även om det såklart kan bli bättre. Alla små framsteg räknas för det finns vissa saker hon aldrig kommer kunna göra (enligt läkarna)...

Likes

Comments

Det är inte ofta jag vinner något. När jag började första klass så vann jag en Harry Potter bok. Man skulle svara rätt på 10 frågor och sedan drog de upp 3 lappar. Andra gången var förra veckan. Jag vann en mini cup till Viola, perfekt för att öva upp nervskadan. Valde en gul, tycker det är en väldigt fin färg!

Likes

Comments

Nu är jag återigen på Vrinnevi. Fick en tid på öron igen efter i tisdags. Beroende på hur allt går så blir det antingen operation eller så händer ingenting! Samtidigt som jag är här så är Gustav med Viola på öppna förskolan. Det är rutin att leka där innan sångstunden plus att hon känner igen barnen som brukar vara där.

Likes

Comments