Idag har vi varit och vandrat till Potato Chip Rock om ni kollar på bilderna förstår ni nog varför den är döpt till detta!

Vandringen var runt 12 km och det var ganska brant i vissa partier så det var en rolig och lagom utmanande vandring. Vi hade med oss vatten och banan för att hålla energin uppe. Det var ett häftigt landskap och vi såg bland annat några rovfåglar som seglade i luften och små ödlor som sprang över stigarna. Kommer bli fler vandringar kan jag lova!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi har startat MåndagsMiddag här i vår fina San Diego lya. Varje måndag lagar två av oss middag till de andra två och idag var det Emil och Lukas tur.

De lagade en indisk vegogryta med mozzarella som var supergod! Definitivt ett recept jag själv ska göra någon dag. Riktigt bra tradition det här med MåndagsMiddag.

Likes

Comments

Igår var det dags för ännu en amerikansk fotbollsmatch, Aztecs vs Stanford. Stanford anses vara ganska mycket bättre än vårt lag Aztecs så alla var spända inför matchen!

Vi började med lite förhäng hemma hos ångra danskar som också bor här i Mission beach. Det var supertrevligt och vi hann med både lite Beerpong och Gaus innan det var drags att åka mot Qualcomm Stadium.

Innan matchen drog igång hann vi med lite obligatoriskt häng på parkeringen.

Som ni kan se på bilden var vi kittade denna gång med SDSU tröjor.

Det var massvis med studenter som hejade på under hela matchen och ropade "I belive that we can win!" i kör medan cheerleaders hejade nere på planen. Det var en spännande match in i det sista men till slut tog Aztecs hem matchen och folk stormade in på planen, en riktig folkfest!

Likes

Comments

Efter att ha varit ta på TacoTopia förra helgen blev vi tipsade om ett liknande event som heter Burgers & Beers. En biljett och sen fick man testa hur mycket hamburgare och öl som man ville. Sedan fick man rösta på hamburgaren som var godast. Fanns jättemycket spännande och goda öler, hamburgarna var okej det var ingen som var superspännande och annorlunda och fanns inget på den vegetariska fronten vilket var tråkigt men vår favorit var i alla fall en hamburgare med svartvinbärsaioli som ni kan se här på bilden.

För att prova öler fick man dessa snygga och söta ölglas som vi använde flitigt.

Här har vi en burgare med friterad MacNCheese som var förra årets vinnare. Lite för "fet" för våra smaklökar men en spännande combo.

Här har vi nog den burgare som var snyggast, väldigt svår att äta dock allt ramlade isär. Den var dock god med grekiska smaker och kändes kreativ.

Den märkligaste burgaren vi åt var denna thailändska med hamburgebröd gjort på ris. Låter kanske konstigt men den var faktiskt riktigt godare än förväntat.

En riktigt härlig dag med burgare och öl helt enkelt!

Likes

Comments

Första Amerikanska fotbolls matchen som vi var på i förra veckan var en upplevelse som verkligen stått på min bucket list över upplevelser här i San Diego. Riktigt amerikanskt med cheerleaders, band, maskots, fest på parkeringen innan matchen och en taggad atmosfär.

Innan laget springer in på planen uppträder cheerleaders, danslaget, flagdansare, skolorkestern med flera och det känns ganska otroligt hur alla kan vara så synkade och att allt detta görs för ett skollag i Amerikansk Fotboll. De spelar också på en arena som tar ca 54000 människor!

Skollaget för San Diego State University heter Aztec och det är dem ni kan se på bilden och detta var premiärmatchen för säsongen. De vann stort och den 16:onde september ska de spela mot Stanford vilket är en match jag inte vill missa!

Likes

Comments

Lördag förra veckan var jag, Alex och emil på en Tacofestival i Del Mar. Man fick äta obegränsat med tacos från 50 olika stånd och sedan rösta på den taco som man tyckte var den bästa (läs godaste).

Vi orkade långt ifrån 50 tacos men 9 stycken är inte fy skam. Vår favorit var en kycklingtacos med en krämig sås som ni kan set till vänster på bilden, mums! Så de fick våra röster.

En annan tacos som vi hade höga förväntningar på var denna med tonfisk och avokadosås, tyvärr var den ganska smaklös. Det var definitivt den fräschaste tacon och den snyggaste.

Sedan var det ett hav med tacos av olika sort. De är väldigt olika från den svenska fredagstacon som man äter hemma. Ofta är det någon form av kål. kött/fisk/räkor/vegetariskt alternativ, guacamole/annan sås och ost. Här i San Diego kan man hitta tacos överallt. Min favorit hittills är en med räkor som kan införskaffas på The Taco Stand i La Jolla!

I slutet presenterades vinnaren av den mest innovativa tacosen och den godaste tacosen av en kille utklädd till en taco. Passande klädval!

Likes

Comments

...sitter jag och Alex på ett café och väntar. Jag sippar på en kaffe och Alex läser bok. Vi sitter i skuggan för att undvika att bli helt genom svett, vilket man nästa blir i alla fall men skuggan hjälper.

I måndags började skolan. Denna veckan får man gå på de klasser man sökt till även om man bara står på väntelistan. Här i USA ansöker man om de olika kurserna som bara har ett visst antal platser, man kan ansöka om fler kurser än man behöver för att sedan "droppa" dem innan den 12 september. Så står man på väntelistan får man hoppas på att folk hoppar av så man själv kommer in.

Jag och Lukas har dock fått alla de kurserna vi Bill ha så det känns kul. Vi ska läsa Furniture &a Wood ll, där vi kommer få göra olika projekt. Det första projektet kommer vara att göra designa och tillverka en bricka och i slutet kommer det stora projektet vara att designa och tillverka ett bord. Ska bli riktigt kul att få lösa en sådan praktisk kurs!

Sedan löser vi en kurs som heter Emerging tech multimedia där vi får lära oss att göra och data spel och programmera dem vilket är spännande. Den tredje kursen är Digital fabrication där vi får lära oss att använda Rhino som är ett 3D grafiskt program som är ganska likt program som vi jobbat med innan. Där kommer vi göra flera spännande projekt där det första kommer vara att vi ska rita upp ett djur i olika delar som sedan kan modulernas ihop till en 3D figur.

Sist men inte minst har vi Environmental Graphic Design Som är en super spännande kurs där vi kommer gå in på branding och mycket på hur grafisk design kan användas för att öka upplevelsen hos konsumenten.

Innan vi började skolan i måndags hann vi dock med lite kul upplevelser under helgen vi var bland annat i Balboa Park. En jätte vacker park med massa museum och utställningar. Vi valde att kika in på det Naturhistoriska museumet och strosade mest runt bland alla vackra byggnader.

En annan dag åt vi brunch på ett super härligt ställe i Clairemont. Jag drack Matchalatte kyld på flytande kväve och en laxmacks to die for! Sen avslutades detta med fattiga riddare med mascarpone smaksatt med kaffe och färsk frukt.

Vi har också testat Root Beer vilket inte var en jättehit. Det smakade flytande Jenna tuggummi... inte nåt vi var jätte förtjusta i men det var kul o testa.

Likes

Comments

Idag var jag, Alex, Emil och Lukas på "the Midway museum". Museet ligger på hangarfartyget Midway och det var otroligt häftigt att se hur stort det var. Fartyget hade som mest 4500 män ombord. Väldigt intressant och häftigt att få se hur de bodde ombord och de olika sorters flyg som visades upp. Tydligen är San Diego det ursprungliga hemmet för "the navy's" TOPGUN-fighterskola.

Likes

Comments

I eftermiddags fick vi äntligen hämta vår kära bil och AC:n funkar prima!

Detta var självklart tvunget att förevigas med en gruppbild tillsammans med vår nya familjemedlem (läs bil). Vår första resa blev till Pacific Beach för middag. Vi ät på en restaurang som heter Amplified, som också är ett lokalt bryggeri.

Vi var nere vid stranden lagom till solnedgången vilket var fantastiskt vackert!

​En riktig toppen dag helt enkelt.

Likes

Comments

Ja ni läste rätt! Jag har nu köpt min första bil någonsin eller rättare sagt jag, Alex, Emil och Lukas men jag är officiella köparen! Vi får den inte förrän imorgon då AC:n behövde fixas men ska bli så skönt att äntligen ha bil. (Inte vår bil på bilden men vår är likadan, en Kia Sedona)

Vi har också lyckats fixa boende i Mission beach som ligger en halv minut från stranden, så fantastiskt härligt! Jag, Emil och Lukas letade i flera dagar dock innan vi äntligen hittade något som passade och som inte redan hunnit bli uthyrt. Inflytt är inte förrän den 28 september dock så i nuläget bor vi på motell.

Igår var det upprop på San Diego State University. Vi är många utbytesstudenter. Många från Sverige och Tyskland. Campus är otroligt fint, ska försöka ta bilder så ni får se.

Imorgon ska vi få reda lite mer angående hur man väljer kurser och så vidare vilket ska bli intressant. Hoppas på att få lösa många design och art classes!

Likes

Comments