Det känns så sjukt

att behöva köpa mjölk

och

kaffe

själv

jag ska betala hyran varje månad

jag kan inte be mamma ringa mina viktiga samtal

jag ska ta ansvar

att jag ska åka iväg innan nio

komma hem efter tolv

slänga i mig mat och

gå iväg för att komma hem efter elva

att jag ska ta emot kvittot 

istället för att skita i det

komma hem och vika in det i 

min pärm 

som är 

märkt med

"viktigt"


jag ska planera min morgondag

och nästa månad

nästa redovisning

jag ska hålla koll

jag ska maila banken

jag ska gå till skatteverket

fixa swish


jag får faktiskt

lära mig att förstå skämt

som tar ont

och jag ska 

säga emot

när det tar ont

men jag ska 

förstå

att det bara är 

skämt

men jag ska också

ta ansvar för att

somna

på kvällen

för att kunna ta mig upp

ur sängen

fastän något håller mig kvar

jag måste

påminna mig om att

detta är precis

det jag vill

ångesten finns där

och den kommer 

att lämna mig 

nån dag

men just nu

är vi tillsammans

vi tog oss hit

vi ska ta oss fram


och jag ska 

bli något

men jag

måste

ta ett steg i taget

eftersom jag först nu

har lärt mig

men jag ska

lära mig

springa

lyfta

skrika

lära mig att älska

men jag är här

och jag är

precis

där jag ska vara


Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

​“the year of letting go, of understanding loss. grace. of the word ‘no’ and also being able to say ‘you are not kind’. the year of humanity/humility. when the whole world couldn’t get out of bed. everyone i’ve met this year, says the same thing ‘you are so easy to be around, how do you do that?’. the year i broke open and dug out all the rot with own hands. the year i learnt small talk. and how to smile at strangers. the year i understood that i am my best when i reach out and ask ‘do you want to be my friend?’. the year of sugar, everywhere. softness. sweetness. honey honey. the year of being alone, and learning how much i like it. the year of hugging people i don’t know, because i want to know them. the year i made peace and love, right here.” 

- Warsan Shire


Likes

Comments

​Typiskt fin kväll med huliganerna. Filmade videobloggar (som aldrig kommer komma ut), käkade hamburgare och skrattade. Såklart. 

Likes

Comments

Bilder från den andra (av tre) utgången med folk från jobbet. Jag är så himla blessed. Kan inte sluta säga det.

Satt kvar själv vid jobbet en dag efter mitt pass och lyssnade på Jonathan Johansson (min favorit) som spelades ur högtalaren och fick känslan jag senast fick i Stockholm när jag promenerade runt där, eller när jag var på Venice Beach i LA. Total eufori. ​En del av mig visste väl förr i tiden att jag en dag skulle kunna känna lycka igen. Jag trivs så himla bra i nuet.

Likes

Comments

Käkade frukost i form av en kakbit på café med Calle och cyklade runt stan en stund. Gick från läkaren till Jennifers och ropade från innergården "Jennifer, kan jag komma upp en stund, jag börjar jobba klockan 16?" efter att ha sett att hon minsann satt på balkongen med tårna på balkongräcket så man såg dem ner (kolla in hennes fina nya tatueringar, dem har en hört mycket om och nu fick hon de gjorda). Cyklade sedan till jobbet och jobbade en stund. AW:ade lite med Jennifer då vi slutade jobba samtidigt. Så simpel men så bra dag. Är så lyckligt lottad.

Likes

Comments

På tal om mitt aggressiva resting bitchy face, så tänkte jag skriva en lista på 10 saker som jag verkligen stör mig på. Kan du pricka av en eller flera på denna lista så är jag säkert störd på dig. Annars är jag inte det, helt enkelt. Då är jag bara tankspridd och har låtit mitt ansikte återgå till ett neutralt läge.

1. När en person frågar något, men inte för saken vidare. Ska jag stå här och gissa på vad du menar eller vad du egentligen vill med frågan som dessutom är ställd på ett väldigt passiv-aggressivt sätt? Jag har annat att göra.

2. När hundarna kommer in på mitt rum och "drar sin rumpa" på min matta. Jag vet att min matta har garn som står upp men du måste inte sköta såna där saker på just min matta, det finns gräs och annat utomhusliv för sånt.

(får halvt panne bara av att posta denhär gif:en)

3. Är du snubbe och inte ger plats åt någon/brer ut dig/knuffar mot dem som går imot dig som inte väjar. Då har jag inte neutralt ansikte utan bubblar av ilska och tänker förmodligen "ÄR DU DUM. I. HUVUDET. JÄVLA. STOLPSKOTT."

4. Om du bemöter argument med påhopp. Varför pratar jag ens med dig? Why am I wasting my time?

5. Du pratar nedvärderande med din mamma/pappa/någon annan viktig vuxen som troligen gjort allt för dig. Gör inte så. Du pratar med en person faktiskt, behandla en människa som du vill bli behandlad. Ryter du till i onödan? Säg förlåt.

6. Är du i konstant behov av att vara i centrum, och endast pratar om dig själv och allt du har varit med om. Hit hör självklart flera faktorer varför man håller på med detta. Men det löns faktiskt att lyssna på andra också, och lära sig hur man är en duktig människa på att diskutera. Koncentrera dig mer på att lyssna än prata, brukar jag tänka.

7. Är du min syster och har lånat kläder utan att gå med på en kompromiss/utan lov. (=i systervärlden "jag lånar av dig, du lånar av mig")

8. Nästa punkt är mer mitt problem än någon annans, men en orsak till en saftig BRF: Du är alldeles för högljudd i onödan. Som sagt är denna punkt mer av en orsak till varför jag kan tänkas kolla skitigt på dig än något andra gör som stör mig. Jag älskar människor som gör sin grej, och jag kämpar HÅRT för att inte påverkas av just detta för mycket. Men är man en HSP, så är man. (Detta är MITT problem, inte ditt. Keep doing your thing!) Min vän Isabelle sa faktiskt åt mig att hon tänkte att jag hatade henne när vi träffades första gången. Jag sa åt henne att det gjorde jag säkert först men att det säkert var för att hon var för högljudd då hon var full, dvs. i den stunden. Men sen lärde vi känna varandra och jag ogillar inte henne ens ett enda dugg.

9. Om du är passivt aggressiv. Men då kommer du säkert veta att jag är störd på dig för då kommer vi säkert ha en diskussion och jag kommer att försöka få ut varför du gör som du gör.

10. Om du har lekt med mitt hjärta och inte gett mig closure. Jag ger mig ganska snabbt men jag BEHÖVER closure.

Tror att de flesta av er kan känna er lugna på punkterna 2. och 7. Annars är detta bara möjliga orsaker till varför jag kanske kollar konstigt på dig.

Känner vi inte varandra? Då kollar jag inte skitigt på dig.

Känner du inte igen dig i någon av dessa punkter? Kom fram och snacka! Jag kommer säkert att ta emot dig med öppna armar.

Puss!

Likes

Comments