sorry för dålig uppdatering, tentatider!

Var på mall of scandinavia idag med emelie, köpte bla denna väska från indiska till min yogamatta, löv it! På gränsen att min 6mm tjocka matta fick plats dock xP

med värme <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en massa plugg med sent avslut blev det äntligen lite avkoppling och egentid. ansiktsbehandling, Yoga World och greys anatomy blev mitt fredagsmys :) kl 10.30 blir det poweryoga 75 min med Anders i Hötorget!

Likes

Comments

Hej!
Igår testade jag en yoga advanced på 90 min som bestod av rocket vinyasa 1, superroligt! Men tufft o svårt ;D blev en riktig utmaning men var sjukt kul! Det innehåller många balanser, styrka, extrema böjningar och fart som bara den. svettades som en gris xD mina handståenden är låååångt ifrån kompletta men jag kom upp i huvudstående nu så corestyrkan har förbättrats :)
så om någon vill utmanas och utvecklas än mer i sin yoga rekommenderar jag rocket vinyasa!

Likes

Comments

hittade en svart tshirt på gina tricot idag med denna text tryckt på, love it! So yogi ;)
inhale. Exhale <3

Likes

Comments

Ashtanga yoga är en yogastil där rörelser, vinyasa, kopplar samman andning, pranayama, men rörelse/poser, asanas. När stilen utförs korrekt ökar blodcirkulationen och inre hetta skapas och man svettas, detta tros rena kroppen och lugna sinnet. Man börjar med solhälsningar och fortsätter sedan till stående och sittande serie samt bakåtböjningar och inversioner, sessionen avslutas sedan med avslappning. Andningen  är i centrum genom hela passet samt kroppslås, bandhas. Andningen kallas ujjayi och det är en värmande och ljudande andning långt bak i svalget genom näsan. Det låter som vågor eller rent ut sagt som snarkningar. Under praktiken ska man även ha en fokuserad blick, drishti, optimalt inåt i sig själv, det inre ögat, det är dock svårt i början men att fokusera en punkt (inte på sig själv i en spegel) gör praktiken lättare och mer fokuserad.

Poweryoga har sitt ursprung i ashtanga med en atletisk inriktning och kan till och med vara till upptempo musik och vara mycket ansträngande. Poserna kopplas samman med chaturanga (planka som övergår i uppåt hund). Det går snabbt och är som sagt mer fysiskt krävande än andra yogastilar.

Jag föredrar ashtanga men gillar utmaningar och fysik. Därför fastnade jag för Anders klass då han använder ashtanga serier men kopplar ihop dem med chaturanga men till den traditionella musiken samt har avkoppling som avslutning, framförallt så är det riktigt roligt, skrattar varje pass :) någon gång då pengaflödet är bättre vill jag testa ren ashtanga samt alla andra olika yogastilar som finns ;)

namasté

Likes

Comments

ello!
påväg hem från yogan i Sundbyberg i detta nu. superhärlig och utmanande session poweryoga ashtanga style med Anders :D blev några roliga handbalanser och kluriga låsningar. Innan yoga körde jag en snabb cardio och 5 set 40 kgs knäböj, så var lite trött i benen när det blev yogadags. Men superkul och känns verkligen att jag utvecklas! Ska försöka få en bild på en lite klurigare asana jag fick till idag, knä över axel stående på händerna med fötterna ihophakade, crazy shit xD
namaste på er alla :)

Likes

Comments

Igår var jag på en poweryogaklass med emelie. Har testat flera olika poweryogaklasser som gymmet erbjuder men tyckte Anders var de mest givande då hans klasser både är utmanade och rogivande. nu testade vi josephines klass, den var riktigt bra! Ännu lugnare än Anders men fortfarande rolig, man fick göra 2 olika solhälsningar flera gånger efter varandra vilket var enkla poser men man förfinade och fördjupade dem för varje repetition. Dock kändes klassen väldigt kort, precis när man kände att man började komma igång var den plötsligt slut.... Men den var kul och jag kände att jag fick in grundposerna bättre än förr. Ska gå den igen men den längre varianten som är på 75 min istället för 55.
Efter yogan gick vi och åt och tog några drinkar på "bara enkelt" på skånegatan, supermysig fredag!
Imorgon blir det morgonyoga med Anders och plugg som vanligt igen :)

Likes

Comments

Blev ett sent benpass idag med bror. Gick sådär... krigade igenom några set knäböj och marklyft samt 30 min på crosstrainern. Alltså inte så genomgående men något iallafall :P trött och seg pga skolan.... Imorgon blir det yoga, ska gå en ny klass, spännande!

Likes

Comments

Jag brukar aldrig lova nyårslöften men i år kom jag på en grej som jag länge velat göra och nu bestämt mig att genomföra. Att lära mig stå på händer! Har kunnat stå på huvudet när jag var yngre men aldrig på händer och nu när jag börjat yoga seriöst skulle det vara så roligt att utföra handbalanser. Därför lyder nyårslöftet: lära mig stå på händer! kort och gott :)
har ni tips? kommentera gärna :D

brygga (eller stor bågen som den oxå kallas) är en annan position jag vill utvecklas i

Likes

Comments

Hej!
Denna blogg kommer handla om mig Sofie som är en snart 23årig tjej i Stockholm. Jag började med yoga hösten 2015 och blev frälst så fort jag gick min första poweryoga klass med Anders Asker via fitness24seven. Innan har jag gymmat en hel del men tog en paus nu de senaste 2 månaderna pga återkommande tonsiliter. Men nu är det dags att ta tag i det igen! Tycker träning och hälsa är fantastiskt så vill lägga mer tid på detta även om jag pluggar hårt för att bli sjuksköterska. Så nu börjar min resa till hälsosam kropp och själ! Hoppas ni uppskattar min blogg och följer mig under resans gång!
må väl, namasté

Likes

Comments