Klockrent tycker jag.

Också så klockrent. Mitt i vardagsröran kanske du inte riktigt hör din inre röst eller tar dig tid att reflektera. Det blir lite grumligt och hamnar i bakgrunden så att säga. Det är ju lika viktigt att vårda själen och insidan som att vårda kroppen på utsidan. Du mår bra av att prioritera ditt välmående. Du mår bra av att lyssna på ditt inte så ta dig tid att göra det.

Om du behöver en liten minipaus under tex arbetsdagen så stanna upp en liten stund. Sänk axlarna och slappna av i käkarna. Ta ett par djupa andetag in och ut genom näsan. Bli medveten om din omgivning ”på riktigt”. Nämn (i dina tankar eller högt för all del om du föredrar det) tre saker som du ser. Sedan tre saker som du hör. Till sist tre saker som du känner. Ett bra sätt att bli medveten och landa i stunden.

Namaste.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Håller på att göra en fotobok med minnen från sommaren 2017. Åh! Så härligt det var att vara lediga alla tillsammans utan tider att passa. Ta varje dag som den kommer. Få vakna upp i lugn och ro, äta frukost och sen klura på vad msn känner för att hitta på just idag. Ljuvligt! De här bilderna är ifrån Öland och Falkenberg.

Fina minnen att bära i hjärtat.

Namaste.

Likes

Comments

Rå kakao är supernyttigt! Det innehåller mest antioxidanter av all mat i världen! Faktiskt till och med mer än blåbär och grönt te. Vanlig kakao har man hettat upp för att få den lite bittra smaken att försvinna men då försvinner ju tyvärr nästan all epicatechin som är det nyttigaste ämnet i kakao. Förutom att rå kakao är bra för den fysiska hälsan så sägs det att rå kakao gör att man blir piggare och gladare. Ja tack till rå kakao med andra ord! Bilden har jag lånat ifrån apotea där jag klickade min råa kakao ifrån.

Namaste.

Likes

Comments

Hur ofta multitaskar man inte? Varje dag. Lyssnar på en podd, samtidigt som man plockar ur diskmaskinen, samtidigt som man rör om i maten som står och puttrar på spisen, samtidigt som du dukar och så vidare. Hur mycket är du i nuet? Not so mutch. Jag är expert på multitasking men jag tränar på att göra en sak åt gången för jag tror inte det är bra för oss att göra hundra saker samtidigt. Har blivit bättre på att tänka mig för. Det stressar både kropp och själ även om man tror att man klarar det bra. Jag tror att det är så man bränner slut på sin ork i det långa loppet och där vill man inte hamna.

Små saker att tänka på:

*häromdagen satt jag och lyssnade på en låt jag gillade utan att göra någonting alls. Satt bara i soffan och lyssnade och njöt av att solen sken in på mig. Låter lätt va? Inte helt alla gånger. Man kommer på saker, just det jag måste ju ta fram bröd ur frysen tänker man och reser sig. Nix, det kan du göra sen. Sitt kvar och lyssna. Njut.

*om du äter själv; scrolla inte på mobilen eller bläddra i tidning/ titta på tv eller annat. Sitt bara och ät. Titta på maten. Tugga den ordentligt och känn vad den smakar.

*när du duschar...känn efter hur det känns kroppen. Känn vattemstrålarna mot kroppen. Andas djupt och slappna av. Duscha av dig stressen. Känn hur den rinner av dig tillsammans med vattnet.

*parkera mobilen. Den stjäl så mycket tid ifrån oss. Jag ska bara kolla en sak mynnar ofta ut k att man fastnar och hoppsan där försvann de där tjugo minuterna..och sen undrar man varför man inte har tid. Ha mobilen på flygplansläge när du gör något annat så den inte håller på och låter hela tiden. Man får ju notiser stup i kvarten som man ”måste” kolla.

*när jag börjar vimsa runt och göra tusen saker på en gång brukar jag försöka hejda mig och börja om. Försöker tänka att just nu gör jag det här och inget annat. Det stoppar lite tankarna från att irra iväg. Tex; nu plockar jag ur diskmaskinen. Jag tar en sak i taget. Jag tar det här glaset. Vilket fint mönster som är på. Tittar och ställer sen ifrån mig det innan jag tar nästa. Låter kanske löjligt men ett bra sätt att påminna sig om vad det är man gör. Annars tar jag flera saker på en gång och skyndar hit och dit i olika skåp och lådor. Sen hittar man inte sakerna för man hade bråttom och gjorde tvärtom;)

För en del låter detta kanske flummigt men testa. Svårare än vad man kanske tror men väldigt nyttigt för oss att inte alltid göra allt på en gång. Var snäll mot dig själv.

Namaste.

Likes

Comments

Vaknade upp till en väldigt blöt och mörk morgon. Regnet vräker ner här. Mysigt när det smattrar mot rutan. Mini väckte mig redan 5.30 och vi behöver inte köra mellan och stor till skolan förrän kl 8 så mattan rullades ut en stund. Höll varje position i tre till fem djupa andetag in och ut genom näsan. Först koncentrerade jag mig på högersidan av kroppen och sen körde jag på vänster sida. Mini lekte bredvid, samt klättrade på mig som en proffsig liten cirkusartist..haha..Otroligt skönt att väcka kroppen så här efter en natts sömn. Bilden hittade jag på Pinterest. Nu är jag redo för dagen.

Namaste.

Likes

Comments

Här blev jag tvungen att stanna upp under promenaden och bara SE den vackra naturen. Ja naturen är ju verkligen vacker, det slås jag av varje dag. Efter bristen på värme och soltimmar denna sommar så drömmer jag om vita havsstränder och svajande palmträd. Precis innan jag begav mig ut och traskade spanade jag in lite resor till sol och bad. Suckade längtansfullt och drömde mig bort.

Sen gick jag ut och det var kallt och friska vindar ven runt öronen. Fick ta på mig fingervantar för att jag frös om händerna. Detta rådde ju inte direkt bot på min längtan efter varken vita havsstränder eller svajande palmträd men vyn på bilden var vacker och påminde mig om att njuta av och uppskatta vardagen och nuet.

En härlig och frisk höstdag med en och annan solglimt är inte alls så dumt det heller. Det gäller att ta vara på alla små guldkorn under dagarna. Tillsammans blir de en stor skatt. Tacksam för idag.

Namaste.

Likes

Comments

Jag brukar ju alltid avsluta dagen med att aktivt tänka på de saker som jag känner mig tacksam för idag. Smått som stort. Positivitet och tacksamhet föder ju ännu mer positivitet och tacksamhet och när jag tänker på allt som jag är glad och tacksam för så känner jag mig glad och tillfreds.

Idag är jag tacksam för:

*stunden jag fick på mattan när minstingen tog en tupplur

*när minstingen vaknat efter sim tupplur och kurade ihop sig i min famn och vi myste och läste böcker. Så underbart!

*lyxen att få ställa sig i en varm och härlig dusch när man kommer in efter en kylig promenad

*elden som sprakar i brasan. Så roingivande och mysigt

*att mamma kom förbi och överraskade med en liten present

*mellanmål ihop med de två äldsta barnen när de kommer hem efter skolan när vi pratar om vad de hittat på under dagen. Så roligt och spännande att höra vad de gjort och få höra deras tankar och reflektioner.

*att alla tre barnen tyckte om maten idag..jackpott..haha;)

*att mannen kom hem i tid och vi fick hels eftermiddagen och kvällen i lugn och ro..han reser ju mycket i sitt arbete så detta uppskattar jag ju mycket

*att barnen har så goda vänner alldeles i närheten som de har så roligt med. De cyklar hit och dit mellan våra hem. Roligt när man hör deras glada skratt och huset fylls mer ännu fler barn;)

Sen är jag ju självklart alltid varje dag tacksam för min älskade familj; att vi har varandra och hälsan.

Namaste.


Likes

Comments

Gör höger sida först och sedan på vänster sida. Andas andas och andas. Djupt in genom näsan och ut genom näsan. Håll varje position i flera andetag; tre till fem. Belöna och tack dig själv efteråt genom att landa och stanna i savasana.

Namaste.

Likes

Comments

Helt plötsligt blev luften kallare och termometern visade till och med nån minusgrad. Men sen kom solen och jag traskade ut för att fylla på med lite d-vitamin och syre;)

Rensa tankarna, röra på kroppen och njuta av vacker natur. Åh!

Sedan hem och äta varm bananpannkaka med turkisk yoghurt, honung, valnötter och pumpafrön. Inte alls en pjåkig förmiddag. Små saker i vardagen som ger energi och livskvalité. I det lilla bor det stora.

Namaste.

  • 60 Readers

Likes

Comments

Fick en sån här liten massageboll igår som jag genast satte igång och använde. Stod med ryggen mot en vägg med bollen emellan och rörde mig lite upp och ner och fram och tillbaka. Stannade vid lite triggerpunkter nån minut. Ont och skönt på samma gång så det behövdes och gjorde nytta. Låg lite på golvet också och gjorde samma liggandes också. Idag vaknade jag med blåmärken över ryggen...inte ovanligt. Det är ofarligt och ska minska ju mer man använder den. Detta hjälper till med att öka blodcirkulationen säjs det och ska lätta på spänningar. Ska fortsätta testa tänkte jag. Lite sugen på att införskaffa en foamroller också och testa. Det är ju toppen att kunna massera ömma muskler själv ibland. Massage och efteråt blev det yoga. Sen var kroppen glad och härlig efteråt. Idag skiner solen igen efter flera dagars ösregn och hårda vindar och det gör hela mig glad! Måste ut och njuta här nu❤️

Namaste.

Likes

Comments