När allt inte blir som planerat. Vandring på Island utan bagage fungerar sådär... Väskorna blev kvar i Oslo så nu är vi på hotell i Keflavik så länge...
Men yoga på ryamatta är ändå en bra start på dagen. What more can possible go wrong ?!
Skönt att ha rutiner att hålla sig till. 💙🙏🏼💙

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 4 readers

Likes

Comments

Så peppad att fortsätta med yoga regelbundet på morgonen. Så idag kl 6:23 var jag på min yogamatta i mitt vardagsrum och resten av familjen sov fortfarande sött..
Den förkortade ashtanga yoga vinyasa tog 30 minuter 👌
Mjuknade upp i hela kroppen, energin ökade märkbart. Cyklade till jobbet med ett leende på läpparna.
Hur startar du din dag ?
Jag hoppas jag orkar fortsätta med denna morgonrutin... målet är mer yoga i mitt liv och ökad prana ! 💪🙏🏼👊

  • 5 readers

Likes

Comments

Idag startade jag dagen med en löptur på 5 km kl 7:00 det var ljuvligt. Sen full arbetsdag. På kvällen gick jag på Ashtanga Yoga vinyasa med finaste yogavännen Anna. Insett att jag behöver gå regelbundet på yogaklasser för att få inspiration och utvecklas.
SÅ nu har jag anmält mig till Ashtanga yoga nivå 2 i höst 💙🙏🏼💙 💪
Det har varit en bra dag idag.
I morgon jobbar jag sista dagen innan semestern fortsätter. Jippi !

Vad behöver du för att fortsätta inspireras och utvecklas?

  • 8 readers

Likes

Comments

Sedan midsommar,i 17 dagar , har jag varje morgon sprungit en runda och sen tagit ett dopp i sjön. Det har varit ett uppvaknande för kroppen och sinnet så befriande och energi givande. I början tungt men allt lättare för varje dag. Det blev 77 km totalt dessa små rundor och det är ju precis så det är några steg varje dag blir tillsist en mil.. Stärker kroppen och ger fokus och riktning . Mår så bra av att vara i rörelse . Nu har jag dessutom börjat närmar mig kärnan av mig själv, funnit mitt lugn. Nu börjar nästa period att övergå mer till min yoga och andning den som jag inte fann någon ro i kroppen till att utöva för 2 veckor sen. Nu är jag redo. Börjat smyga in solhälsningar och balansövningar ... Vad är du redo för ? imorgon ? idag? nu ? Hur skapar du möjlighet att utvecklas i harmoni med dig själv ?

  • 7 readers

Likes

Comments

Jag har nu gått min yogautbildning klar ! Så stolt att jag fixade det. Lärt mig så mycket. Det har tagit tid, kraft och mycket envishet men även gett mig otroligt mycket tillbaka.
Jag beklagar att jag inte publicerat något på länge, livet kom emellan som så ofta händer...

Det viktiga är dock att aldrig tappa riktningen, ha din kompass och låt dig sakta följa den ,din väg, den du har hittat och söker dig fram på. Det blir säkert guppigt och ibland omvägar men ha tilltro och se resan mot målet som en del av din utveckling kanske viktigare än ditt mål.
Jag har efter senaste bloggen slukats upp i allt runt omkring men också börjat se min väg och ibland sprungit fram men för det mesta tagit ett steg i taget. Det behöver inte vara svårare än så.

Vad vill du med ditt liv? vad är DITT nästa steg?

Jag började med rörelse... att springa en runda på 3-5 km så ofta jag kan.

Hur tänker du börja ? 🌸🙏🏼🌸

  • 9 readers

Likes

Comments

Att leva yogiskt, vad innebär detta ? Det finns några centrala delar som presenteras i de 8 vägarna mot yoga.
Fem Yamas och Fem Niyamas. Tänker ägna mig åt dem en i taget fram till julen. Vill ni ta del och praktisera ? En lite julklapp från mig , ett litet bidrag till en jul med mer sinnesfrid och förhoppningsvis glädje och närvaro ...
De fem första beskriver hur vi behandlar vår omgivning och uppför oss mot andra.
1. Ahimsa
icke våld,inte skada andra eller oss själva i tanke, ord och handling.

Tänker att detta är stort och viktigt hur ofta är vi inte kritiska i våra tankar gentemot andra men också mot oss själva. Praktisera icke dömande denna vecka. Var snäll mot dig själv och tänk mer att jaha där kom den dör tanken igen och släpp den sen. När egot inte får nöring och ej får dig att gå igång på det som upprör lugnas sinnet ... pröva och skriv gärna hur det gick ! namaste 💙🙏🏼💙

  • 16 readers

Likes

Comments

Filosofihelg. Så mycket visdom som finns på sanskrit .... känner vördnad. Att få ta del av detta är stort. En hel helg på detta tema och jag känner mig fylld av kunskap men även förvirrad och har svårt att sätta ord på det jag fått lära mig, måste smälta allt men hoppas kunna återvända med lite av den klokhet jag idag fått höra, namaste 🙏🏼💗

  • 17 readers

Likes

Comments

Att få till den nya vanan. Att inte falla för den inre rösten från egot som upprört basunderar ut : vad ska detta tjäna till, ligg kvar i sängen , varför gå upp så tidigt när du inte behöver ?
Det kostar på att övervinna motståndet att sätta ner foten både bokstavligt och mentalt - kliva upp, gå till mattan, göra dina yoga rörelser medan alla andra i familjen sussar gott.
I bästa fall hinner du göra några solhälsningar innan ett yrvaket barn frågar - vad gör du?
Att hålla fokus fortsätta då är styrka beslutsamhet och diciplin....
Har du börjar med en ny vana? vad får dig att orka /vilja fortsätta?
Själv ser jag mig på en väg mot expansion, att gå upp och ställa mig på mattan är ett kvitto att jag tar mig själv på allvar , att jag följer min inre röst - hur svag den än kan verka. Min riktning är tydlig, men hur stora steg jag tar är beroende på dagsformen. Ibland gör jag både andningsövningar och Yoga övningar stående, sittande och liggande , en andra gång bara solhälsningarna för att en tredje gång endast sätta mig på mattan och andas.
Jag försöker att ej döma eller värdera min yoga insats som bra eller dålig. Noterar att insatsen är olika från dag till dag.
Jag har bara en benhård regel som jag ej viker från. Jag ställer mig varje morgon på yogamattan. Varje morgon, om så bara en minut .

  • 23 readers

Likes

Comments

Drunknat i jobb. Hela veckan gått i expressfart. Yogamattan legat ihoprullad samlat damm , bortglömd ?
Dag 1 hände dock något märkligt. En kollega som jag känner ytligt strålade mot mig och sa jag har tänkt på dig hela semestern ! Du har gett mig då mycket positiv energi ! Hur tänkte jag... Jo det visade sig att hon blivit inspirerad av vårat samtal om sommarhöns och skaffat egna på semestern och liksom vi ordnat så hon kunde ge bort dem till någon med hönsgård på vintern... De hade gett henne ofantligt med glädje och härliga frukost ägg! Dag 2 kom nästa kollega om än ännu ytligare bekantskap och sa jag har tänkt på dig i sommar ! Jag trodde hon skämtade... men jo hon hade en gång beundrat min kofta och när hon sett någon med det märket tänkt på mig och ja det hade hänt massor av gånger ! Och ja hon har införskaffat en själv.
Så kanske handlar även yoga om hur du påverkar din omgivning vilka signaler och känslor du sprider ut , och som ringar på vattnet når så många fler än du tror.

Idag kom yoga mattan fram och det kändes bekant och hemmavant trots en veckas upphåll.

Vilka signaler sänder du ut ?

  • 22 readers

Likes

Comments

Har nu gått 9 långa dagar ( 80 timmar) på Yogautbildningen. Det har varit tidiga morgnar som börjat med andning, meditation och asana praktik. Anatomi och Yoga Sutror studerats på em. Det har varit härligt , omtumlande och spännande. Är nu trött i kropp och sinne men själen är sååå glad. Detta var precis vad jag behövde för att komma vidare på min resa . Tack !
Finns det något du behöver för att komma vidare på din livsresa?

  • 23 readers

Likes

Comments