Att leva yogiskt, vad innebär detta ? Det finns några centrala delar som presenteras i de 8 vägarna mot yoga.
Fem Yamas och Fem Niyamas. Tänker ägna mig åt dem en i taget fram till julen. Vill ni ta del och praktisera ? En lite julklapp från mig , ett litet bidrag till en jul med mer sinnesfrid och förhoppningsvis glädje och närvaro ...
De fem första beskriver hur vi behandlar vår omgivning och uppför oss mot andra.
1. Ahimsa
icke våld,inte skada andra eller oss själva i tanke, ord och handling.

Tänker att detta är stort och viktigt hur ofta är vi inte kritiska i våra tankar gentemot andra men också mot oss själva. Praktisera icke dömande denna vecka. Var snäll mot dig själv och tänk mer att jaha där kom den dör tanken igen och släpp den sen. När egot inte får nöring och ej får dig att gå igång på det som upprör lugnas sinnet ... pröva och skriv gärna hur det gick ! namaste 💙🙏🏼💙

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Filosofihelg. Så mycket visdom som finns på sanskrit .... känner vördnad. Att få ta del av detta är stort. En hel helg på detta tema och jag känner mig fylld av kunskap men även förvirrad och har svårt att sätta ord på det jag fått lära mig, måste smälta allt men hoppas kunna återvända med lite av den klokhet jag idag fått höra, namaste 🙏🏼💗

Likes

Comments

Att få till den nya vanan. Att inte falla för den inre rösten från egot som upprört basunderar ut : vad ska detta tjäna till, ligg kvar i sängen , varför gå upp så tidigt när du inte behöver ?
Det kostar på att övervinna motståndet att sätta ner foten både bokstavligt och mentalt - kliva upp, gå till mattan, göra dina yoga rörelser medan alla andra i familjen sussar gott.
I bästa fall hinner du göra några solhälsningar innan ett yrvaket barn frågar - vad gör du?
Att hålla fokus fortsätta då är styrka beslutsamhet och diciplin....
Har du börjar med en ny vana? vad får dig att orka /vilja fortsätta?
Själv ser jag mig på en väg mot expansion, att gå upp och ställa mig på mattan är ett kvitto att jag tar mig själv på allvar , att jag följer min inre röst - hur svag den än kan verka. Min riktning är tydlig, men hur stora steg jag tar är beroende på dagsformen. Ibland gör jag både andningsövningar och Yoga övningar stående, sittande och liggande , en andra gång bara solhälsningarna för att en tredje gång endast sätta mig på mattan och andas.
Jag försöker att ej döma eller värdera min yoga insats som bra eller dålig. Noterar att insatsen är olika från dag till dag.
Jag har bara en benhård regel som jag ej viker från. Jag ställer mig varje morgon på yogamattan. Varje morgon, om så bara en minut .

Likes

Comments

Drunknat i jobb. Hela veckan gått i expressfart. Yogamattan legat ihoprullad samlat damm , bortglömd ?
Dag 1 hände dock något märkligt. En kollega som jag känner ytligt strålade mot mig och sa jag har tänkt på dig hela semestern ! Du har gett mig då mycket positiv energi ! Hur tänkte jag... Jo det visade sig att hon blivit inspirerad av vårat samtal om sommarhöns och skaffat egna på semestern och liksom vi ordnat så hon kunde ge bort dem till någon med hönsgård på vintern... De hade gett henne ofantligt med glädje och härliga frukost ägg! Dag 2 kom nästa kollega om än ännu ytligare bekantskap och sa jag har tänkt på dig i sommar ! Jag trodde hon skämtade... men jo hon hade en gång beundrat min kofta och när hon sett någon med det märket tänkt på mig och ja det hade hänt massor av gånger ! Och ja hon har införskaffat en själv.
Så kanske handlar även yoga om hur du påverkar din omgivning vilka signaler och känslor du sprider ut , och som ringar på vattnet når så många fler än du tror.

Idag kom yoga mattan fram och det kändes bekant och hemmavant trots en veckas upphåll.

Vilka signaler sänder du ut ?

Likes

Comments

Har nu gått 9 långa dagar ( 80 timmar) på Yogautbildningen. Det har varit tidiga morgnar som börjat med andning, meditation och asana praktik. Anatomi och Yoga Sutror studerats på em. Det har varit härligt , omtumlande och spännande. Är nu trött i kropp och sinne men själen är sååå glad. Detta var precis vad jag behövde för att komma vidare på min resa . Tack !
Finns det något du behöver för att komma vidare på din livsresa?

Likes

Comments

Nu är jag inne på 5 dagen Yoga. På morgonpasset som börjar kl 07:30 är det chanting ( sjunger mantran ) , förberedande andningsövningar för pranayama (livsenergi) med övningar som sätter fart på tarmarna till övningar dom ger ansiktsrelaxation till fokuserat lugn genom att utforska nadis genom att styra andetagets väg genom näsan. Låter kanske "flummigt" men faktum är att det ger effekter.
Jag är förundrad och känner vördnad. Jag är nyfiken, nyfiken på vad detta leder mig - förutom en djupare förståelse hur mångfacetterat Yoga är.
Vad är du nyfiken på ? Vad vill du göra ? vad hindrar dig?

Likes

Comments

Nu har jag börjat min resa på denna 200 timmar långa Yoga utbildning. Det är otroligt häftigt att träffa alla likasinnade. Går en intro vecka på 9 dagar och vi har gått igenom solhälsning A och B. Inser hur komplexa dessa övningar är och hur mycket jag själv har kvar att lära... pranayama, livsenergin som expanderar med hjälp av andningsövningar är en aha upplevelse i sig. Inser att detta verkligen är en resa som bara har börjat. Jag känner mig som en novis som likt rosenknoppen precis börjat slå ut. 🌹🙏🏼🌹
Vad betyder andningen för dig ? Har du utforskat din andning och hur den påverkar dig?
Jag har lärt mig dessa första dagarna att andningen är din bästa vän, din länk mellan kropp och sinne.

Medveten andning EN nyckel till harmoni

Likes

Comments

Nu är det mitt i sommaren och rosorna blommar för fullt. Jag har blivit mer känslig och medveten. Har läst om yoga andning och inser vilket kraftfullt verktyg våra lungor är för att nå vårat inre. En öppning till själen och våra djupaste önskningar. Ta nu ett djupt andetag , ett till, och ett till. lyssna inåt. Finn dig själv. Namaste.

Rosenbladen symbol för din själ , lager på lager synas och djupt i dess mitt finns även din mittpunkt, universums mittpunkt.

Likes

Comments

Första frågan : Vad är Yoga ?
Inser att ordet rymmer så mycket mer än själva positionerna Asana....
Det är vår strävan och utveckling i samklang med vårat sinne, andning och själ, att nå bottom våra egna hinder och faktiskt få vara de vi är ämnade att vara 🙏

Vad hindrar dig ?

Likes

Comments

Kriya Yoga = to do
Resan har börjat 🌸🙏🌸 lovar att utveckla tankar och lärdomar på resans gång !

Likes

Comments