Usch vad tankar som dyker upp när man ändå tycker sig leva i nuet och vara fokuserad...

Jag var helt utmattat och man ligger bara i savasana och skall fokusera på INGET i huvudet så dyker det bara upp oviktiga tankar. Här är bara en del av dem. Varför kan man inte komma på svaret på viktiga frågor som hur man skapar världsfred, får slut på svälten eller bara en sån liten grej som att bota cancer??? Detta skulle ju i alla fall glädja många människor! Både de som drabbas och de som finns i närheten!

Nä istället funderar jag på min egen middag! Hur ego och korkat är inte det. Jag kan fundera på vad jag är sugen på när jag kommer hem och ser vad som finns i kylen!

Men samtidigt bekräftar det hur svårt det är att få hjärnan att vila, att inte slänga fram tankar i tid och otid. Det är svårt att bara vara där, på mattan i just den stunden. Så jag fokuserar på Om.... Om och om igen....

Får nog öva på det att koppla bort hjärnan.

Tjohoo💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Savasana eller corpse pose eller som jag kallar den ” mordoffer” eftersom man ligger helt stilla…

varför är den svår?

jo efter andra ” mer krävande” positioner skall man landa i lugn och stillhet. det är då alla tankar börjar fara runt i skallen, vad har hänt innan idag+ vad ska jag göra sedan osv men det är bara att låta tankarna fara förbi och komma tillbaka till andningen och nuet vilket inte är så lätt som det kan låta. så fokusera på självkontroll och andning.

hur gör man då?

först avslutar man den tidigare positionen korrekt sedan skall man lägga sig ner på golvet relativt snabbt och utan att göra onödiga rörelser som att pilla med håret, dricka eller rätta till kläderna. Huvudet skall vara mot speglarna och armarna skall ligga avslappnat utmed kroppen med handflatorna mot taket. hälarna helst mot varandra och tårna får gärna falla ut mot sidorna. slappna av från höften och ner till tårna. skulderbladen vilar mot golvet och man andas med lungorna och diafragman så att magen höjs och sänks. Ligg nu bara stilla och andas.

vad är savasana bra för?

Den förbättrar minnet, koncentrationen, självförtroendet och fokuset. Den hjälper till att sänka blodtrycket och hjärtrytmen men även att reducera spänningar i nerver och muskler. den motverkar huvudvärk och trötthet.

japp jag börjar med det enkla för att gå mot svårare positioner. målet är någon huvudstående ställning om ett år… så jag måste nog lära mig att fokusera mer!

tjohoo! 💕

Likes

Comments

Japp jag har många skitdåliga idéer!
En del måste man prova- andra kan man kasta bort eller i alla fall försöka slänga bort.!

Men tillbaka till fisar... Varför är det mer ok att män fiser? Jag tänker mer att det är inte lika "förbjudet" för män att släppa en riktig brakare offentligt och sedan bara garva åt både lukt och ljud. Som tjej förväntas man ju inte ens släppa en smygare med lukt. Och killar har minst lika dåliga idéer som tjejer!!!

Jag läste en liten artikel i Göteborgs posten Publicerad 12 jul 2014 Uppdaterad 12 jul 2014, att fisar kan motverka bla cancer. Svavelvätet, som man känner igen på doften, bildas när bakterier bryter ner maten i kroppen. Och det är den gasen som forskare i England tror kan motverka cancer, demens, stroke och hjärtinfarkt.

Så fis på bara och andas in!!!

MEN jag har även hört att 7% av fisen är materia!!! Borde inte det vara kraftiga bromsspår i kallingarna??
Det passerar mellan 7-10 liter gas i tarmen varje dag men det är tack å lov bara 1,5 liter som kommer ut genom ändtarmen. ( flera olika källor)

Lillabla skriver på sin blogg:"En ”normal” människa fiser mellan 300 – 2000 kubikcentimeter per dag, med ett genomsnitt på 500 cc. Antalet fisar per dag ligger i genomsnitt på 13,4 och rekordet skall vara 34 på en dag."

Tack å lov är ju inte alla fisar varken illaluktande eller riktiga brakare. Och sedan är det många fisar som kommer ut nattetid under täcket😬
Helvete- jag får nog börja sova ensam igen, vi har ju inte pruttat tillsammans än ( och kommer förhoppningsvis inte att ske från min sida😖) jag måste knipa och ha fler dåliga idéer!

Tjohoo💕

Likes

Comments

Och vem har inte älskat förut?

Mannen som får mig att le sådär fånigt har ju självklart älskat förut... Men han var skild när vi träffades, och om han hade någon annan just då i januari, det vet inte jag...

I min värld skulle jag inte ha plats med någon kärlek just då, och han fanns inte på min planet- vi skulle ju bara prata...

Men Amor spelade mig ett spratt och jag träffades rakt i hjärtat. Vi har pratat och delat med oss av tidigare relationer. Tack och lov är vi ärliga och utestänger inget. Men man kan ju aldrig veta om kärleken är slut eller om hon fortfarande finns kvar i hans tankar och hjärta.

Men om man tänker så här, jag har haft relationer som avslutats, och flera av dessa män kan jag fortfarande prata med. Kärleken eller i alla fall förälskelsen tog slut och jag gick vidare. Jag vill inte ha någon av dem tillbaka i mitt liv som en kärlek- en jag älskar med hela hjärtat för den kärleken är över och avslutad. Däremot måste jag ha relationer med mina barns pappor. Även de relationer som varken varat länge eller varit seriösa har jag kärlek till. Jag vill inte leva med dem. Jag vill vara med HAN, för det är där mina känslor är, här och nu!

Jag tänker att det är ju samma sak för honom - han väljer mig- här och nu, och jag kan bara gå på vad han säger och hur han bemöter mig. Inget annat spelar någon roll- hans liv eller hans tidigare kvinnor är avslutat. Och ja en del har han vänskapsrelationer med men det är ju inte samma sak!

Så låt inte gamla kärlekar komma in i hjärnan! Sluta tänk så förbannat och njut av idag. Det spelar ingen roll om du tycker att hon var vackrare/ smartare/roligare just nu älskar han dig! Och vänd på det, vad betyder dina ex för dig?

Tjohoo💕

Likes

Comments

Mitt hjärta tog med mig till huvudstaden... Han skulle jobba och jag gav mig tid med äldsta dottern.

Även detta var en utmaning, för ett år sedan hade jag aldrig suttit fem timmar i en bil, inte sova själv på hotell under tiden han var på Ålandsbåten med jobbet... Hur skulle jag klara mig??

Men nu är jag lite mer säker. Vi hade en fantastisk bilresa med mycket tjöt och skratt. Myste på hotellet, träffade en vän och vandrade runt i Gamla Stan, gick på vernissage och fick en fantastik natt... Hann med en snabb frukost och sedan till Humlegården. Vi vandrade runt i stan innan han hoppade på båten. Själv fick jag några timmar att spendera innan dottern skulle anlända till hotellet. Jag passade på att åka tunnelbana - bara för att jag inte gjort det på många år!

När hon äntligen kom, fixade vi oss och gick ner till Stureplan, käkade råbiff - vilket jag inte gjort innan- och sedan vidare till Nosh and chow. Stannade till vid en av de nedre barerna innan vi blev visade upp till VIP festen en trappa upp.

Bara att få tid att umgås med henne och att skratta och tjöta med olika människor var jätteroligt. Kände mig lite gammal ibland men samtidigt var det en stor variation av människor!

Efter champagne, vin å drinkar vandrade vi mot hotellet. Köpte korv , jag äter inte korv!, och däckade på sängen. Dottern sov också några timmar innan det var dax för frukost och att packa ihop oss. Med resväskor tog vi oss närmare båten, stannade till för att äta och njuta av vårsolen.

Jag ville överraska hjärtat så att vi snabbt kunde ta oss hem, han skulle inte behöva snurra runt för att möta upp oss. Dottern skulle med hem för att hälsa på. Vi hann inte så långt innan hon somnade i bilen.

Tack hjärtat för att du gav mig en mysig, rolig och fantastisk helg! Alla stunder med dig är underbara och jag tar varje minut som jag får vara nära dig. Tack för att jag fick möjlighet att umgås med min dotter och för att jag fick utmana mig själv!

Tjohoo💕

Likes

Comments

Jag har alltid haft otur när jag köpt tvättmaskin...

Varför fattas det strumpor varje gång man tvättar? Eller varför blir de olika??? I samma tvätt?
Allvarligt finns det någon mer på denna jord som har samma fel på sin tvättmaskin?

Jag övar mitt tålamod varje gång jag skall para ihop strumporna. Och i ett hem med minst tre personer blir det många par... Som är olika!

Eller är det så att maskinen samlar egna par och gömmer dem inuti där man inte ser? Vart tar strumporna vägen? Finns det en egen himmel för alla dessa förlorade strumpor?

Tillbaka till tålamodsutmaningen!

Tjohoo💕

Likes

Comments

Utmaningar- ja tack... Eller det kan bero på...

Varje dag möter man utmaningar, det kan vara allt från att älska sig själv, få kroppen ur sängen eller att hoppa fallskärm. Mina utmaningar består mest i att förändra mina tankar och att bryta de mönster som man skapat för att livet ska gå så smidigt som möjligt.

Denna veckan har jag parkerat på olika platser. Och ja det är lätt att falla tillbaka till samma rutiner som vanligt. Men jag har fått gå runt och leta efter bilen varje dag efter jobbet - så ser du en förvirrad stressad kvinna i sina bästa år springa runt på olika parkeringsplatser och leta efter en röd bil- ja då är det säkert jag. Och människor har frågat mig vad jag sysslar med- att träna minnet, försöka ha lite fokus även på morgonen och samtidigt möter jag människor! Då passar jag på att le lite extra och ge komplimanger främst till de som ser ut att behöva det!!

Jag har även försökt bjuda på mig själv och få andra att le!! Det har gått över förväntan!

Jag jobbar hårt på att älska mig själv. Jag är bäst på att vara jag och jag är värd att bli omtyckt! På morgonen skall man ju säga till sig själv att man älskar sig i spegeln. Tur att jag bara har en liten spegel då 😜 för fötterna har jag lite svårt för...

Och jag är tacksam varje kväll...

Att jag kan skratta och prata med mina underbara ungar
Att jag har ett roligt jobb med kollegor som låter mig vara pajas
Att jag har hittat nån som tycker om mig... Som mig...

Kan livet bli bättre??

Tjohoo💕

Likes

Comments

Hm... Vad har jag gjort som är bra idag? Har jag gjort någon glad? Och vad är jag tacksam för?

Man läser ju överallt att man varje dag skall skriva ner några saker som varit bra. Det blir en utmaning, att fundera över vad som är bra och vad jag är tacksam över. Och skriva ner dem! Det ska ju bli en positiv spiral enligt de lärda så det som är bra idag kan ju bara förbättras imon!

Idag är jag tacksam över att jag har tre fantastiska barn som jag älskar över allt annat!
Jag är tacksam för att våren är här (trots pollenallergi)
Jag är tacksam för att jag ska få sova nära honom, jag får låna en arm...

Hejsan hoppsan nu blir jag förväntansfull inför morgondagen!!

Tjohoo💕

Likes

Comments

Hoppla... Vart ska jag då? Och var kommer jag att hamna?

Det låter alltid så lätt att följa sitt hjärta men det är inte alltid så. Jag tvivlar, tänker och funderar på mycket som händer runtomkring.

Jag har avslutat eller tagit ett uppehåll från studierna eftersom jag inte var motiverad längre - det finns annat som är både roligare och mer givande just nu. Studierna har tagit mycket tid, den tid som andra har till fritid och som hela jag saknat. Hjärnan kokade och kroppen sa ifrån. Jag följde mitt hjärta och pausade på obestämd tid.

Jobbet som jag egentligen älskar kändes inte roligt så jag sökte nytt och fick det. Jag gick bara på känslan men kan inte veta att det är det som passar mig. Jag skall fortfarande vara kvar inom skolvärlden men med andra elever och annat arbetssätt, nya kollegor och ny läroplan. Jag har verkligen älskat att gå till jobbet men de senaste veckorna var det tungt att gå upp på morgonen trots underbara elever och kollegor. Jag hoppas att det blir lika roligt och inspirerande till hösten. Jag följde i alla fall mitt hjärta....

Jag har blivit bättre på att känna efter vad jag vill göra, en kväll på krogen, jobba extra eller umgås med människor jag tycker om? Jag brukar numera välja att vara med människor jag tycker om. De senaste åren har mina val endast varit plugga, jobba eller sova- att umgås har inte funnits tid eller ork till.

Att tycka om någon eller något...Har inte det heller varit prioriterat... Nu tycker jag om- jättemycket- många saker - mat, en man, vänner, umgås... Tänka... Prata... Men att tycka om en person är inte alltid lätt, det finns alltid svårigheter och rädslor... Men om man känner i hjärtat att det är rätt och man följer det... Kan det gå åt helvete då???
Jag följer hjärtat (och lyssnar ibland på hjärnan också) så länge som det känns bra... Men när säger hjärtat stopp? Eller måste hjärnan skrika högre då?

Idag följer jag hjärtat... Ett glas rött fast det är onsdag....ha ha ha

Tjohoo💕

Likes

Comments

Under hela livet möter man många olika människor, en del stannar en längre tid en del försvinner fort...

Jag har levt ett liv som inneburit att jag släppt in människor i mitt liv, ibland bara för att jag varit rädd för att vara ensam, ibland för att jag trott mig vara kär, ibland för att personen gjort mig nyfiken eller för att jag trott mig kunna hela och laga en sargad själ. Alla relationer har inneburit att jag lärt mig en del på vägen men jag har även blivit sårad. Jag har varit dålig på att se till mig själv och att säga nej. Rädslan för att inte bli omtyckt har varit så stor att jag inte har satt mig först utan endast gått på vad just den andre människan vill och tycker.

Med åldern har jag blivit lite bättre på att se hur jag har tynat bort i förhållanden så jag har arbetat en del med mig själv. Jag har inte blivit världsbäst på att säga vad jag tycker och vill men jag har gjort stora framsteg även om det är en lång bit kvar.

Så nu har jag träffat en ny människa, en fantastisk man som jag rycker om, men jag är rädd att jag skall göra samma misstag igen. Så om jag släpper in dig, snälla gör mig inte illa...

Fast det ansvaret ligger väl på mig? Om jag börjar med att vara sann mot mig, sedan mot dig... Och om vi är ärliga, klart vi kan såra varandra men att göra någon illa är en helt annan sak. Jag vet att du aldrig skulle slå mig, eller göra mig fysiskt illa. Jag vet för att du inte låter ilskan finnas i knytnävarna eller i hårda elaka ord, för att vi pratar och jag har berättat min historia. Och jag skulle aldrig låta dig eller någon annan göra mig illa med ord, svartsjuka eller att "låsa in mig" genom förbud att möta andra människor. Vi har talat om det och vi vet var vi står, vad vi tycker och hur vi fungerar. Samtidigt har vi inte känt varandra så länge, vi lär oss fortfarande om varandra... Och man kan aldrig veta vad framtiden kan göra med oss. Men jag kommer aldrig att vara som jag en gång var... Jag kommer aldrig att acceptera att någon som jag släpper in gör mig illa, ledsen ja det kommer säkert att hända men om du gör mig illa så stänger jag av och kastar ut dig i kylan.

Vill och vågar du bli insläppt?

Tjohoo💕

Likes

Comments