Då var det bokat. Gran Canaria - Maspalomas, en vecka med all-inclusive den 13e februari med Munir och det ska verkligen bli otroligt skönt. Jag är oändligt tacksam att han vandrade in i mitt liv som en ängel när allt var tumult och erbjöd mig trygghet och en utgångspunkt och jag kommer alltid att känna vördnad oavsett vad gentemot människor som funnits till i mitt liv och som varit exemplariska bevis på medmänniskor. Jag älskar och håller er kära för alltid i mitt hjärta för allt ni har lärt ut genom att vara den ni är. Det är vad jag tror vi gör, lär och lär ut, vi är varandras lärare och varandras elever. .

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu händer det fantastiska saker i mitt liv.

I lördags blev det utgång med en kär vän, vilket bjöd på möte med nya människor, gamla bekanta och mycket dans. Jag älskar möte med nya människor, att byta tankar, idéer och erfarenheter skänker glädje till min själ. Människor är intressanta och vi bär alla på en berättelse. Vi är som vandrande sagor i ett universum full av möjligheter. Något som också skänker glädje till min själ är dans, jag älskar att dansa i takt till musiken. Jag har faktiskt frågat min sambo om han vill börja par dans med mig, och han var inte helt motstridig (om jag tolka honom rätt). Kanske jag lyckas med att motivera honom i framtiden, men eftersom att mitt liv sällan står still så är det mycket som tar plats just nu. Till att börja med så studerar jag en kurs som heter: Journalistik, reklam och information och det handlar mycket om kommunikation, som i sin tur handlar om att överföra budskap och det gör vi inte bara genom vårt talorgan eller genom det skrivna ordet. Utan kommunikation sker överallt, hela tiden, genom uttryck, dofter, ljud, bild, allt. Jag har ett bankande hjärta för konst, där jag förmedlar min känsla över på en canvas duk som i sin tur förmedlar ett budskap eller känsla hos någon annan. Det som är fritt inom konsten är att mottagaren har friheten att tolka budskapet hur den vill och det sker naturligt, medan det är mindre bra för en kommunikatör som försöker framföra ett budskap, någon slags information som är av stor betydelse och som ska ha en inverkan i någon speciell riktning. Då är det av stor vikt att budskapet tolkas likvärdigt hos alla inblandade. Min andra kurs som jag studerar är: Arbetslivspsykologi, vilket innehåller - arbetsorganisation, motivation och emotion, ledarskap och kommunikation, hälsa och ohälsa, personlighet, grupper samt lärande och utveckling. Arbetsmiljö är något som intresserar mig och vaknade till liv genom mitt TCP vikariat där jag haft möjlighet att medverka på många olika arbetsplatser. Men nu har jag gladeligen tackat ja till en tillsvidare- anställning som startar i mars, vilket bidrar till mer rutin då jag som sagt studerar två kurser på distans - enormt tacksam. För att krydda ännu mer så letar jag och min sambo sista minuten resor för fullt och planerar att åka bort en vecka till sol och värme med all-inclusive i februari, för vila, återhämtning och d-vitamin och som pricken över i, vi flyttar 1 mars.

All kärlek - Joanna

Likes

Comments

Då har man åkt på den där förkylningen som smyger sig på kring vintertid. Jag har gjort tappra försök med det kända hemma receptet salt-vatten gurgla, gjort thé på färsk ingefära, habanero, gurkmeja, vitlök och citron, men utan framgång vad gäller influensan, men mycket framgång vad gäller mag rensning. Det är väl bara att acceptera, min näsa är igentäppt, snoret får för sig att rinna utan förvarning, näsan är röd, svullen och torr efter alla trumpet snytningar (Jag låter som en trumpet när jag snyter mig). Eftersom att jag inte är så förtjust i känslan av att vara täppt i näsan pga förkylning så brukar jag täppa till näsborrarna med pappers tussar så att jag lurar mig själv att det är dem som skapar min syre brist och inte själva förkylningen. Det känns faktiskt bättre, varför vet jag inte, och jag erkänner det låter knäppt. Sedan vet vi ju alla att en igentäppt näsa inte skapar syre brist, vi kan andas genom munnen, det som dock blir besvärligt är när man äter, två tuggor och du måste gapa stort för att kunna andas in syre, mitt i tuggan. I slutet av måltiden är du lika andfådd som när du inser att du inte är på busshållplatsen där bussen passerar inom kort och din enda chans att hinna är genom att sätta ingång löparbenen. 


Det glädjer mig ändå att detta är för nuvarande mitt största problem, och egentligen inte ett problem alls ❤

All kärlek - Joanna

Likes

Comments