Det händer inte mig. Det är så lätt att säga så, tro på det! Gå in i väggen, bli arbetslös, drabbas av ohälsa... men det ligger så nära. Hela tiden. Alla är den där ingen. Skulle vilja säga att det är som i filmen "i rymden finns inga känslor", att det när som kan falla över. Gränsen mellan jätte glad och jätte ledsen är så mycket närmare än vad man tror.

I fredags skrev jag hemtenta. Från tidig morgon till sen kväll. Ångesten hade funnits där lite hela veckan, men den finns där ju nästan ständigt nu för tiden. Det är ju sista terminen liksom - press. Men efter att ha suttit nästan 9 h utan att känna sig ens halvklar med tentan och med en huvudvärk och illamående och dåligt samvete över att familjen sitter hemma och väntar på mig en fredagskväll.. då gjorde sig kroppen påmind. Med tårarna rinnande ner för kinderna, andan i halsen och paniken över bröstet sätter jag mig i bilen på parkeringen. Helt tom. Inser att det var nog en varning, en panikångest attack i miniformat.

Väl hemma sitter jag ytterligare 2 h och får egentligen inget gjort samtidigt som jag aldrig tidigare försökt så desperat få något gjort. Maten kallnar, Maximus bryter ihop.. kl slår åtta och de två tentorna är inskickade. De sämsta skrivna någonsin, signerade med mitt namn. Går ner med tårarna rinnande, tyst. Är så tom. Maximus är på strålande humör och spelar Allan, gör något helt knäppt och galet och varken Oscar eller jag kan hålla oss. Gapskrattar. Glädjetårar.

Det finns så mycket fint i mitt liv. Så mycket som betyder så otroligt mycket mer än 4 hp. Med den vetskapen kan jag acceptera. Acceptera att det är okej att inte alltid vara på topp. Vara bäst.

Ta hand om er! <3

Likes

Comments

Suck suck suck! Jag vet, negativa tankar drar en neråt och vi ska ju sträva framåt, uppåt. Men jag blir så trött. Trött på att allt är så himla omständigt! Tentan som jag failade för att jag läste frågan lite snabbt och därmed också svarade fel, trots att jag kunde svaret. Läkemedelstenta. Jag vet att i verkligheten ska det vara rätt varje gång. Inga fel. Men fan heller att jag ska sitta rakt upp och ner och lösa 10 kuggfrågor som framtida sjuksköterska?!??? Gaaahhhhh! Jag har inte tålamod att sitta i en timme och svara på löjliga frågor. Simpel matte som är så sjukt tråkig.... har gått natur liksom. Jag är inte dum i huvudet? Jag är bara så sjukt trött. Trött på att allt hela tiden ska vara så förbaskat invecklat, krabbigt och omständigt. Väck mig kl 03 inatt och jag kan ge svar på vad tant Rut ska ha både i verksam substans, dropptakt och syrgas - om jag vet vad fan jag ska svara på!!!!


Andas.

Likes

Comments

Vad ger mer motivation en tisdags kväll än ett sms från morbror att tjurruset ska bokas även denna höst. Taggad att komma i bättre form, taggad att slå förra årets tid och taggad att få en helg i Stockholm med en liten del utav underbara släkten.

Huset blir mer och mer ett realistiskt hem. Det blir så otroligt fint. Trots att det mer eller mindre bara är en massa gips överallt så ser jag mig själv gå runt där i ett möblerat hus. Vårat hus.

Ibland känns gårdagen så långt ifrån den framtid som snart närmar sig. Examen, fast anställning, betald semester, flytt osv. Ibland känns det bara som en oändlig startsträcka eller som en rejält lång målgång? Vad är jag nu? Vad kommer jag att bli? Eller är jag alltid jag? Identitet: student, anställd, husägare, kvinna, Fanny.......

Ett rörigt liv speglar ett rörigt blogginlägg. Welcome to My brain!

Likes

Comments

Uppe på hästen igen. Tyvärr inte bokstavligt men pressen om diverse saker har lättat, helgen är planerad i kompis-mys-lugn tecken och jag tog mig i kragen och tränade för första gången denna veckan.
Nu ligger jag här i sängen och lyssnar på musik, så avslappnande! Att jag inte gjort detta innan? Helt klart något jag ska försöka fortsätta att prova som nedvarvning. Längtar dock tills jag och musiken kan ta oss runt milen igen. Den känslan är nästan oslagbar. Längtar faktiskt efter lite vårtecken nu, mer än plusgrader.

Kärlek, kärlek, kärlek! <3

Likes

Comments

Luften försvann - som en ballong som smälls. Poff! Ibland tar bara motivationen slut. De så omtalade och berömda "fötterna på jorden" kändes inte lika stabila och självklara längre. Men det är okej. Ibland är livet inte på topp 24/7 trots att alla instagramkonton vill hävda detta. Men jag vet att jag är långt ifrån ensam om att känna så. Otillräcklig.Likes

Comments

Dessa hormoner, come on! Jag har verkligen inget emot att vara tjej, Love it, men att så ofta som en gång i månaden hålla på att bryta ihop för att tandborsten står i köket på laddning och inte i badrumsskåpet eller att varmvattnet tar slut när man precis schamponerat in håret och man har liksom hela proceduren med inpackning, balsam osv kvar... kan ifrågasättas starkt! Att man under denna tiden även tycker man liknar en kossa i spegeln är inte heller så tilltalande eller uppmuntrande.

Det jag egentligen skulle komma fram till var att jag ikväll gjorde mitt tredje av fyra planerade träningspass för denna veckan och känner mig så stolt! Har i snart två veckors tid strikt följt ett träningsschema, woopwoop! Jag är också sjukt stolt att examensarbetet är godkänt och över. Sammanfattning: intensiv dag.Bästa C, du är så otroligt stark och jag är så imponerad av dig. Är så tacksam att ha dig som vän.

Likes

Comments

Att vara mamma innebär en massa saker,bland annat att radion bytts ut i bilen mot cd - barnlåtar. Maximus har några favoriter och jag några, så vi turas snällt om. Dock är det ju alltid en annan låt som fastnar i huvudet, ett bra tag nu har det varit "det var så roligt jag måste skratta det kom en trekantig gubbe in, han hade träskor och näverjacka och hatten kantad med korvskinn (kööörvaskinn blir det ju på småländska ;))".

Att vara sambo (vill skriva fru, men det är jag ju inte... än) med/till Oscar innebär också en massa saker. Idag innebar det helt klart dagens skratt. Jag förklarade att det inte är helt enkelt att laga vegansk mat.. än mindre baka. Tänk dig bullar tex. de innehåller ju mjölk. Oscar öppnar kylen och tar ut vår mjölk, tittar på mig och säger - denna är ju laktos = vegansk!? "Det var så roligt jag måste skratta..." ;)

Likes

Comments

Något avslutas samtidigt som någonting annat påbörjas. Imorgon börjar jag 6:e och sista terminen på ssk-programmet, vilken känsla! Examensarbetet är opponerat och (nästan) färdigt. Väntas i princip på betyg och godkännande för publicering. Ny kurs (mördarkurs) drar igång imorgon och motivationen har tyvärr inte infunnit sig än, tyvärr. Däremot har jag varit ytterst duktig på träningsfronten. Från i måndags har jag kört ett rump- och mage styrkepass/schema (enligt gurun Olga Rönnberg) som ska följas i ca 10 veckor framöver. Här är dock motivationen på topp! Därmed vågar jag också lägga upp en bild på min inte så bildsköna mage bara för att ha en "före bild". För dessa veckor ska minsann ge resultat. Klyschigt värre men beach 2017 - här kommer jag!

Likes

Comments

Jag vet. Jag är riktigt barnslig när det kommer till julen. Jag älskar julen! Bästa tiden på året. Detta året slog det mig dock (då jag imorgon ska iväg tidigt och handla de sista julklapparna på bara några timmar innan julfirandet börjar) att jag inte alls ser fram emot paketen i lika stor grad som jag alltid gjort tidigare år. Därför har också en hel del paket istället blivit gåvor i form av pengar till olika organisationer i år. Jag ser istället fram emot att i två veckors tid få umgås med min lilla samt stora familj(er). Jag måste ha blivit vuxen, så här dagen innan jag fyller 23. Eller är det kanske för att jag idag varit på jobbintervju i form av att jag till sommaren är sjuksköterska och gick därifrån med en tillsvidareanställning! Inte vilken som och inte var som helst, utan på BB, Gyn och förlossningsavdelningen. Med en betald Barnmorskeutbildning inom räckhåll. Jag är så tacksam!

God jul på er!

Likes

Comments