Utsikt från fönstret i stugan, midsommar, korridorerna på jobbet, fiskelycka ich utsikten från jobbet.

Har jobbat min första dag idag. Nöjd, trött och taggad.

Likes

Comments

​Tisdag, men jag har sedan i söndags varit en dag i förväg så mitt huvud tror det är onsdag.
Anledningen? Jo, jag går just nu en utbildning, en guideutbildning. Det betyder att jag sedan i söndags tryckt skallen full av information och det förväntas jag imorgon ha samlat ihop någorlunda och ska kunna föra en guidad tur. Vart jag ska guida? Hemsö Fästning! Kan typ 100 gånger mer saker om spärrbataljoner, eldledningar och tunga samt lätta batterier(kanoner) nu än vad jag kunde i söndags. Känner mig rätt lugn, typ så pass lugn att jag skulle kunna hålla en guidad tur och människorna som lyssnade skulle nog gå hem lite klokare. Men jag ska också få lära mig allt detta på tyska! Tänk er vilken lycka!

Men detta gör ju att jag däckar vid tio varje kväll, helt utslagen och drömmande om mobila sjukhus och luftvärn. Men det är kul och jag ser så fram emot att jobba med det här i sommar.
Idag är typ första dagen som jag kommit hem utan huvudvärk och inte varit helt slutkörd. Det måste ju betyda nått bra, eller?

Likes

Comments

Tredje stoppen på resan var Wien. Här bodde vi i ett trångt rum och såg en massa maffiga byggnader.
Första kvällen åkte vi till ett nöjesfält, där åkte jag bara ett spöktåg men jag har heller aldrig varit så lycklig.
Andra dagen promenerade vi runt och runt, marknader, kyrkor och byggnader som fick en att häpna. Vi åt wiener Schnitzel och fick äntligen prata tyska igen.

Likes

Comments

I Bratislava var vi kortast tid, kom fram på eftermiddagen och åkte på eftermiddagen dagen efter, men det var inte sämre för det!
När vi kom fram packad vi in oss, duschade och gjorde oss ordning för att gå och äta middag och kolla på slottet. När vi ätit och gått upp för berget och tittat på både slottet gick vi ner satte oss på ett ställe där det knappt pratades engelska.
Dagen efter så gick vi runt inne i stan och tittade på slottet på håll och på en blå kyrka. Sen tog vi vårt pick och pack och drog till Wien!

Likes

Comments

Budapest!
Det var vårt första stopp under tågluffen, och dit tågluffade vi inte ens utan flög. 
I Budapest var det varmt, och vi tyckte det var en jättebra idé att i den värmen gå upp för ett berg. Det var också en jättebra idé, för att utsikten var helt wunderschön, men vi var lagomt svettiga och äckliga efteråt. Men det löste vi genom att gå till ett stort badhus med både inomhuspooler och utomhuspooler. 
Andra dagen så gick vi till en stor saluhall, massor av mat, mest korv och grönsaker, fanns det där. Där strosade vi omkring ett tag, åt lunch och köpte souvenirer. Vädret var inte på topp den här dagen, åskan bara väntade på att släppa lös. Vilket den också gjorde på eftermiddagen, medan jag och Johanna S var på väg tillbaka efter att ännu en gång ha kollat på Budapest från högre höjder. 
Sista dagen så checkade vi bara ut och åkte vidare!

Likes

Comments

Nu har jag hunnit vara några dagar i Sverige men det känns ännu inte son att jag landat. Kanske för att vi åkte ut till sommarstugan i fredags och Kim tillbaka för nån timme sedan. Där har jag inte gjort mig hemma ön så det är nog därför det har känts som om jag fortfarande varit på resande fot. Har sedan jag kom hem sovit typ 10 timmar per natt, är så galet trött!

Snarast ska jag börja redigera bilder och snarast ska det visas! SNARAST!

Likes

Comments

Så var jag tillbaka. Jag har ätit middag med familjen, sovit en natt i min säng, packat upp, tvättat, fixat och landat. Eller i alla fall landat så mycket som man kan på mindre än 24 timmar.
Jag hade ett tårfylld avsked med NSK-gänget natten den andra juni, sov lite och sen upp och iväg för att hinna med flyget till Sverige. Skulle ljuga ifall jag sa att jag inte var ledsen, för det var jag. När planet lyfte så försökte jag komma på varför jag skulle åka hem, varför stannar jag inte där jag vet att jag har det bra.
Men jag blev påmind om varför när jag landade på Midlanda och möttes av mamma, lillebror, moster och kusiner. Det var ett varm välkomnande och då var (och är) jag glad att vara hemma.

Jag sitter för ögonblicket och väntar på att kameran och mobilen ska tömmas. Det finns så många bilder att jag nästan inte ens vill gå igenom dem. Samtidgt som jag knappt kan bärga mig för att få kolla igenom dem och redigera dem! Fyra månaders värt av bilder finns i kameran, på mobilen och på hårddisken. Jag är redo samt oredo
Med alla dessa bilder och historier ska vi väl få bloggen att rulla, eller?

Likes

Comments

Jaha,  då var det dags. Sista natten på Miamar är soven, allt nedpackat i väskor och avsked gjorda.
Om nån timme åker jag iväg med 16 för sista gången. Ikväll går planet mot Budapest, där vi börjar våra tågluff. Sen bär det av till Bratislava, Wien och Prag.

Nästa gång jag skriver är jag nog halvägs till Härnösand.

Vi ses i Sverige!

Likes

Comments