Förra veckan var jag och Coxy på träningsläger för dressyrtränaren Svante Janson. Vi kom dit på Måndags förmiddagen, fixade en box åt Coxy, packade upp all utrustning, sedan hade vi en samling med alla läger deltagare där vi fick allmän info osv.
Första passet (Måndagens pass) blev en lugn lektion i grupp så att höstarna fick vänja sig med miljön. Vi jobbade på volter och fyrkantspåret i alla gångarter.

Tisdagens pass blev som alla andra pass en privatlektion. Vi tränade på sidförande rörelser då vi har lite problem med det, såsom öppna, skänkelvikningar, framdelsvändningar osv. Jag kände att Coxy var väldigt arbetsvillig och lyhörd, är väldigt nöjd. Detta passet reds i Kungsgårdsridhuset.

På Onsdagen red vi i Vita ridhuset, även detta pass gick jätte bra! Vi tränade mycket på öppna och på galoppen. I de sidförande rörelserna så kryper hon ofta upp i nacken och gör allt för att slippa gå rätt, hon tar ut bogen för mycket eller rumpan osv men kände att hon var avslappnad därav faller ner på tygeln och fick då mycket lättare att flytta.

På Torsdagen var Coxy EXTREMT seg och trött så hela lektionen gick åt till att få fram henne så att hon lyssna på skänkeln, vi gjorde alla sorters övningar i alla gångarter men fokuset låg i att få fram henne bättre. Personligen är jag inte nöjd över passet men Svante sa att det är normalt att hästarna blir lite trötta under kursens gång. Även då red vi i Kungsgårdsridhuset.

På Fredagen red vi ute på stallplan vilket gjorde att Coxy blev piggare, men hon blev även väldigt okoncentrerad och kollade på allt runtom. Därför kröp hon upp i nacken och spände sig. Vi fick då jobba på volten men avslappnande jobb så att hon skulle slappna av och koncentrera sig på mig istället för på allt annat. Det blev lite bättre på slutet, men jag skulle säga att detta pass var det som gick sämst.

På Lördagen red vi i Kungsgårdsridhuset igen och Coxy var mycket mer koncentrerad och avslappnad. Passet gick okej, men var väldigt nyttigt för oss båda då det innehöll mycket sidvärtsrörelser vilket är vår svaghet.
På Kvällen efter passet red jag och mamma (hon cyklade jag red) bort till galoppbanan som ligger vid Strömsholmsslott, vi red fram lite lugnt och började sedan successivt öka farten och steglängden, tillslut galopperade vi relativt fort, men eftersom Coxy är ganska så tittig ute släppte jag inte helt, men vi galopperade i en snabbare takt som inte var race. Både jag och Coxy tyckte det var extremt roligt!!

Sista passet gick bra igen, Coxy hade energi, hon lyssnade bra på de sidförande rörelserna, vi började även med förvänd galopp vilket är ett framsteg! Blev jätte nöjd, hon var verkligen lyhörd och avslappnad så det blev ett bra slut på en väldigt bra vecka!!

Under veckan har jag och mamma bott på Strömsholms vandrarhem. Under en natt kom även Adnina (min syster) och min pappa dit, vi åkte till Västerås där vi åt mat på Kajplats 29, väldigt god mat. Det var extremt mycket trafik där då det var nått power meeting där och i och med att pappa är intresserad av bilar stod vi och kollade en liten stund. Dagen efter åkte vi och köpte fisk hos en fiskare, fikade, tog en cykeltur. På kvällen åkte jag och mamma till westerqvarn och åt middag på deras restaurang, det var väldigt gott.
Sista dagen på Strömsholm samlades vi på markan (ett café/restaurang typ) och sa hejdå.

Detta inlägg blev kanske lite rörigt men kände att jag ville skriva om denna vecka så hoppas att ni förstår typ vad jag har skrivit.

Kram<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår hade jag Ann träning, det gick okej! Vi började med att hoppa fram på en socker bit på en volt i båda varven, det var ganska svårt att komma bra på och ha en bra galopp. Sen så hoppade vi en låg bana som började med en sockerbit snett igenom, sen en sockerbit på volt, sen hoppade vi en planka snett igenom. Från kortsidan hoppade vi ett polkagrisräcke och galopperade direkt till en sne planka över volt sockerbitar igen och en snabb sväng till en oxer:) sen höjde vi banan och la till efter oxern - hoppa första plankan och sen till räcket som gick direkt till andra plankan:)

Likes

Comments

Idag red jag ut med Kaye och Julle, det va jäääätte halt så det blev inte så mycket galopp eller trav. Men vi tog en galopp och lite trav<3 vi tänkte ta motorvägen + början av beatelund men eftersom det va så halt tog vi bara motorvägsrundan:)

Likes

Comments

Idag tränade jag en extraträning för Ann! Det var super kul. Vi började med att hoppa fram på 2 sockerbitar som en åtta, sen gjorde vi samma sak fast med en oxer och ett plankräcke. Man hoppade runt i en åtta samtidigt som Ann höjde lite då och då, tillslut blev det riktigt högt. När jag kom mot räcket (som de sa låg mellan 125-130 men jag vet inte) så hade jag panik och blev osäker vilket gjorde så att Coxy blev osäker och stannade, efter några vägringar så kom vi över det! Efter det hoppade vi en låg bana. Plankräcke i en båge till en oxer, sen till ett vitt räcke med 7 galoppsprång tillbaka till plankan. Efter plankan var det en ganska snäv sväng till en vattennära och tillbaka till det vita räcket med ca 7 galoppsprång. Vi avslutade med en kombination med 2 oxrar med två galoppsprång emellan:) jag är super nöjd med dagens träning och ser fram emot nästa lektion som är på torsdag:)

Likes

Comments

Igår tränade jag för dressyr tränaren Svante Jansson:) vi tränade på att Coxy ska gå lugnt och avslappnad eftersom hon är ganska mycket tvärtemot. Vi började med att göra halvhalter så att ho. Lyssnade på bromsen, när hon lyssnade bra på halvhalterna blev hon lite seg så då fick vi gå på med skänkeln. När hon lyssnade bra på både halvhalterna och framåtdrivande hjälperna började vi ställa igenom henne på volten i båda varven. Eftersom hon är stel i högervarv var det svårare att ställa igenom i det varvet, det gick väl lite halvt. Vi körde ingen galopp då hon måste lyssna bättre först;) idag ska jag fortsätta med det jobbet det kommer ett inlägg om det senare idag eller imorgon<3

Likes

Comments

Igår så red jag ut på Coxy! Eftersom det var mörkt så ville ingen rida med, jag blev osäker om jag skulle rida ut då. Men då kom Natalies och sa att hon kunde gå med mig sååå gosigt<3 vi red motorvägsrundan. Det blev även lite galopp då jag kände att det var ganska bra underlag, hon var väldigt lätt att kontrollera dock inte när hon skulle stegra och vända min lilla buse<3 hon var spänd hela tiden och gick och kolla i skogen. Det var supermysigt men kallt, hon var glad i alla fall<3

Likes

Comments

Under 2016 ska jag verkligen försöka nå mina mål med Coxy.
Mina mål:
Dressyr: Det har inte gått så bra för mig i dressyren på sista tiden men har nu börjat med en nystart. Jag har verkligen börjat rida när jag kör ett dressyr pass. under 2014 hade jag exakt samma procent i Lc1: 52% varje gång jag startade dressyr. Men under 2015 nådde jag mitt mål i dressyren som var att få 60% i LC1. Nu under 2016 är mitt mål inom dressyren att starta ett LB program.

  Hoppning: Jag satsar mycket på hoppningen och är en typisk hopptjej. På senaste tiden har det gått både bra och dåligt på tävlingarna. Under 2014 gick det super bra på alla tävlingar men i början av 2015 blev Coxy halt så att jag inte kunde starta henne förrän i slutet av september. Därför hann inte att uppnå mitt mål som var att hoppa 1m på en paynjump, istället har jag skjutit upp det målet till det här året.

Jag satsar på de här målen men får se hur det går och hur jag hamnar i slutet av året

Likes

Comments

Igår jobbade jag i stallet från kl 07:00 till kl 18:00. Man är verkligen trött efter en heldag i stallet så idag sov jag ut och åkte inte till stallet:( jag som skulle fira alla hjärtans dag med coxy<3 men det var mammas dag och jag var trött så det blev ett firande med hundarna istället<3 under kvällen kom mormor, morfar och min låtsas farfar och åt middag med oss. Efter de åkt hem satte mamma och jag oss och kollade på serien "white collar", det är såååå spännande just nu och verkligen svårt att slita sig från TVn. Blir inte stallet förrän på onsdag:( Godnatt<3

Likes

Comments

Idag red jag ett lugnt pass på Coxy eftersom vi hoppade igår. Coxy kändes trött. Jag kollade hennes näsborrar om de var snoriga vilket de inte var och att munnen var ljusrosa-det var den. Jag var lite extra noga med att kolla det nu eftersom att det går kvarka i Stockholmsområdet. Jag har skaffat mig en liten tradition att minst en gång i veckan borsta och fixa med Coxy länge vilket jag gjorde idag. När jag borstat klart så känns det som om jag har fått en bra kontakt med Coxy<3

Likes

Comments

Idag hopptränade jag för Ann Liwing för första gången den här terminen. Det gick helt okej, jag hade inte hoppat på ca 1 månad pga inte haft tid så jag trodde att Coxy skulle vara jätte pigg och bara racea igenom hela banan. Men till min förvåning så var hon ganska lugn, såklart lite springig som alltid. Vi började med att hoppa fram på två galoppbommar i båda varven sen hoppade vi ett litet hinder på en volt, efter det hoppade vi en låg bana som vi sen höjde upp till ca 1m. Jag gillar inte riktigt kombinationer så jag är väldigt stolt att jag tog mig igenom kominationen utan att tveka. Det var en rolig och lärorik lektion:)

Likes

Comments