Idag så bara joggade jag Lavendel lite efter som hon hade träningsvärk från igår. FInns egentligen inget roligt att säga om ridpasset, för att jag gjorde inget roligt på ridpasset och dessutom var det väldigt tråkigt väder. regn, regn och regn. Så jag red med min stora regnrock, haha kanske inte det smidigaste, med det funkade :P

Nu måste jag fortsätta att plugga, har engelska prov imorgon.

Likes

Comments

Det finns alltid saker man kan bli bätte på, de flesta saker vill jag bli bättre på inför nästa tävlings säsong. Då jag hade tänkt att vara med i Division 1 i dressyr.

*Slappna av mer på dressyrbanan
Oftast när jag kommer in på dressyrbanan blir jag alldeles stel och spänd, vilken gör att Lavendel inte kommer fram för skänkeln alls bra. Och då är det väldigt svårt att göra de flesta momenten i ett dressyr program. Speciellt LA:1 För det brukar bli så att hon är jätte fin på framridningen och avslappnad, men sen när jag kommer in på banan blir jag spänd och hon med. Så jag ska öva på att vara lung och avslappnad så tror jag att jag kommer klara av momenten mycket bättre.

*Få fram Lavendel mer för skänkeln

Som på förra så blir hon lätt seg inne på banan för att jag gör henne spänd. Men också hon är inte riktigt framme för skänkeln som jag vill. Hon är trots allt ett sto, så om jag håller på med skänkeln för mycket och pickar eller lägger till skänkeln hårt en gång, blir hon bara sur och vill inte sammarbeta. Så just nu rider jag alltid utan sporrar, förutom när jag hopptränar. För under hösten red jag med sporrar väldigt ofta vilket gjorde att hon trättnade på dom och lyssnade inte på min skänkel. Så nu kan man säga att jag har börjat om lite. För nu rider jag henne utan sporrar så att hon kommer bort lite från dom, och att hon får lära sig att gå fram ordenkligt. Sen under vinter/våren får jag se om jag börjar med sporrar igen, eller om jag tycker att hon har förbättrat sig.

*Bygga ännu mer muskler på Lavendel

När vi fick Lavendel var hon ganska så musklad. Hon hade precis gått lite på sommarbete, och hon reds väldigt bra just då. Men efter ett tag som vi hade haft Lavendel tappade hon lite muskler, dels för att hon inte åt jätte mycket (förra ägarna hade sagt att det har hänt dom flera gånger) och för att varken jag eller min lillasyster hade hittat de rätta knapparna, då hon var/är lite klurig. Men under sommaren blev det mycket bättre! För att hon gick på sommarbete dygnet runt! Samtidigt som vi red henne nästan varje dag. För vi ville inte tappa kondisen och allt det. Och efter sommaren höll hon sig väldigt bra, och hon är fortafarande fin i formen. Eller iallafall mycket finare än i vintras. Hon får lika mycket hö som storhästarna i stallet, och hon får även massa GROV 90, ett slags foder som ska vara bra för att bygga upp hullet och musklerna. Och det jag vill är att hon ska få mer muskler och inte bara fett. Så nu under vintern måste jag rida ordentling så att hon får fina stora muskler.

​Vänstra bilden är från i vintras ungefär och högra är från i sommras

Likes

Comments

Har kommit hem från hoppträningen nu, och har precis ätit lunch. 

Jag kände mig lite bättre så jag var med på hoppträningen, men nu är jag verkligen helt slut! Men på hoppträningen var det bara jag och min kompis Josefin. Så vi hann med väldigt mycket och det blev verkligen en tuff hoppträning, speciellt när jag va lite sjuk också. Övningen vi gjorde var att det var 6 hinder som stog på långsidan. Vi tränade på 20x60 ridbana. Först 2 hinder som var studs, ett galoppsprång, oxer, ett galoppsprång, räcke, ett galoppsprång, oxer, ett galoppsprång, räcke. Som sagt en riktigt jobbig övning, som även var väldigt jobbig för Lavendel. Som lätt hoppar lite flackt och hoppar med fram än upp! Så hon slog i bommarna flera gånger. Förutom att det var en tuff övning för Lavendel så hoppade vi ganska högt, iallafall de sista hinderna. ( 1m,1.10m) Och förutom det så gjorde vi en annan övning med en oxer och räcke. Och Cleas (min tränare) tänjde på gränserna, haha! Höjde det upp mot 115-120 och Lavendel var redan väldigt trött så Lavendel fick mycket mjölksyra! 

Men jag är väldigt nöjd med hoppträningen idag. Min mamma filmade lite. Så ska se om jag orkar klippa ihop det. Dock blev hennes minne fullt, så hon hann inte filma slutet.

Likes

Comments

Hej hej! Nu är det äntligen helg. Alltid skönt att ha ledigt från skolan och stress, även fast vi inte hade så jätte mycket denna veckan. Det blir nog mer i skolan nästa vecka.

Men jag skulle ju egentligen rida Lavendel idag, men jag har gått och blivit sjuk! Jag började känna i tisdags att jag hade lite ont i halsen, men jag tog en esberitox. Sen tänkte jag inte mer på det lixom. Men det var igår som jag kände att jag var väldigt snuvig, men jag kände mig tillräkligt frisk för att gå till skolan. Men idag när jag vaknade kännde jag mig inte alls bra! :( Så nu ligger jag i soffan och tar det lungt. Så himla tråkigt!! Om ni har tips på någon bra film eller serie så kommentera gärna det! <3

Hoppas bara att jag känner mig bättre inför hoppträningen imorgon!


Likes

Comments

Den stora frågan? Vad ska man ha för bett, det finns hundratals olika bett man kan välja mellan, allt från 50 kr till flera 1000 kr.

När vi köpte Lavendel så fick vi med 2 bett (+ hackamore) Ett två delat metallbett, och även ett tredelat eggbett. Jag red på båda betten ganska mycket, men sen tyckte jag att hon gick bäst på det 3-delade, så det använde jag mest. Både i hoppning och dressyr. Vi köpte även ett till 3-delar eggbett men i gummi. Men efter vi hade vart hos tandläkaren så sa tandläkaren att hon hade kanske mycket bettslitage. Så han tipsade om att vi skulle ha raktgummi bett, eller två delat och att variera mellan betten.
Så vi åkte iväg och köpte ett raktgummi bett.

Och efter det så började jag använda det ofc. Tyckte hon gick ganska bra på det. Men jag tyckte hon gick mycket sämre i det i hoppningen då hon bet fast i tygeln när man svängde. Även om man försökte använda vikten så mycket som möjligt. Och så provade jag med att hoppa på den 2-delade bettet och det gick mycket bättre.

Just nu så rider jag oftast dressyr på det raka gummibettet och hoppar henne på det 2-delade. Men jag försöker att rida på det 2-delade också i dressyren. Men jag tycker hon är lite svårare att få till en rund form på henne. Men när man väl har fått henne mjuk och rund så är hon verkligen jätte fin på det.

Och hackamoren rider jag inte jätte mycket på. Har det mest om jag rider ut. För jag upplever att hon väldigt lätt biter sig fast i höger tygeln om man trimmar henne i hackamore.

​Det var lite om vad jag använder för bett och vad jag tycker om dom, berätta gärna vad ni använder för bett på era hästar och var ni tycker är bra!
Kommer nog göra ett till inlägg om just bett någon annan gång, för det finns så mycket att säga!

Likes

Comments

Förlåt för att jag bloggar så himla kasst! Men nu när jag inte rider Lavedel känns det som att jag inte har något att skriva om. Fast jag egentligen har massor, haha. Bara att det känns som att jag har så himla ointressant liv så det känns inte som om något vill läsa om det.

Men jag tycker det är tråkigt att skriva om vad jag gjort på dagen nu mitt i veckan, för då går jag bara i skolan. Och sen när jag kommer hem så pluggar jag. Så var det igår och idag, och jag får inte riktigt någon tid över som jag kan göra tidsinställda inlägg. Men om jag får över tid idag så lovar jag att skriva några tidsinställda.

Likes

Comments

Som ni läste som kommer jag inte vara hos Lavendel på 4 dagar. För idag så rider jag lektion på ridskolan. Jag har nog inte skrivit det men förutom att jag rider min egna ponny Lavendel så rider jag även vanlig lektion på Bulycke Ridskola, bara för att jag tycker det är bra att rida olika hästar så man inte bara rider samma. Och för jag har många roliga kompisar där som jag inte vill sluta umgås med. Och jag lär mig saker som jag kan göra på Lavendel, så det tycker jag är jätte bra! Och på Onsdag så ska faktiskt min mamma ha Lavendel, och på torsdag och fredag ska min lillasyster rida Lavendel.

Jag är ju van vid att det inte bara är jag som rider Lavendel, men nu är det så lång tid tills det är min tur igen, känns lite sorligt faktiskt, hahah ;)

Bild på mig och Sancho, en ridskoleponny som jag red en stor del av 2014 , och tävlade Bohus Cupen Hoppning 2014 med <3

Likes

Comments

Har tyvärr ingen bild från idag, så ni får en från i sommras

​Gokväll allesammans! Har kommit hem från stallet och ätit middag precis. Idag så red jag i manegen uppe på ridskolan. Skrittade och galopperade mycket idag. Och hon var väldigt fin idag! Speciellt i galoppen. Hon biter sig gärna fast i vänster tygeln och försöker komma bort från skänklen genom att snirkla runt, och stanna och backa ibland. Men idag så accepterade hon skänklen väldigt bra och gick jätte fint! 

Gjorde lite skänkelvikningar i galoppen som gick bra, men hon vill gärna byta galopp i det första skänkelviknings steget. Och gjorde som jag har gjort de senaste passen som är galopp ombyten på diagonalen, har lite som mål att klara 3 snygga/rena byten på en diagonal. Får se hur det går.

Likes

Comments

Fixar Lavendel inför ridning!

Likes

Comments