Hittade en bra text på en väns Facebooksida som jag tyckte var väldigt passande..

Jag har skrivit om det här förut och jag skriver det igen - det är INGEN SKAM att bränna ut sig! Man behöver inte skämmas och gömma sig bakom falska svar: "jag mår bra" etc etc. Var ärlig istället. Mår du dåligt - säg det!
Visst folk i din omgivning kommer kanske backa men de som finns kvar - de är dina riktiga vänner. Ta vara på dem istället för att vara alla till lags...
Jag blev utbränd någon gång 2014 om jag minns rätt och det har jag skrivit ett långt inlägg om tidigare som finns att läsa här.

Vägen tillbaka är lång men inte omöjlig. Jag blev aldrig sjukskriven - för jag älskar att jobba 😝 - men kunde ha blivit om jag hade velat. Ansåg dock att bästa sättet för mig att komma tillbaka var att strukturera om mina rutiner och ändra på vissa saker.
Vad jag har lärt mig med tiden är att det inte händer över en natt. Det tar tid - och det måste det få göra! I det avseendet är jag fullt beredd på att gå med på ordspråket "tiden läker alla sår" ❤️
Det kommer bakslag och stunder då jag bara vill gråta (och gråter gör jag också) men det kommer även fina stunder då jag är stark och glad - precis som jag "alltid" var förut. Glädjande är att de stunderna blir fler och fler, mycket tack vare tiden jag ger mig själv, och då blir det lättare att klara av de stunder då jag känner mig helt slutkörd i skallen - orkeslös och omotiverad. Jag är inte "lat" (lätt att nedvärdera sig själv ibland!), jag är bara slut i rutan och behöver kanske sova 10 timmar en natt istället för 8 "vanliga". Acceptera er själva och ge er tid.

Nu ska jag sluta tjata - här kommer texten!


Gå i väggen! Utbränd! Diagnosen är utmattningssyndrom!
Den som aldrig varit där, kan eller kommer aldrig kunna förstå det!
Den som är där, eller har det, kan heller inte förklara hur det är med ord!
”Temporärt bortkopplad i huvudet” är en bra förklaring.

Kognitiva symtom
Minnesstörningar
Svåra koncentrationsproblem
Oförmåga att tänka klart
Låg stresstolerans
Överkänslighet för ljud, ljus, lukter
”Tunnelseende”

Somatiska symtom
Trötthet /uttmatning
Sömnsvårigheter
Ökad infektionskänslighet
Ökad smärtkänslighet
Värk
Muskelproblem
Mag-tarm problem
Hjärtklappning
Bröstsmärtor

Psyke
Känslolabilitet
Nedstämndhet

Tydlig nedsatt förmåga att hantera krav eller att göra saker under tidspress!!

VAR RÄDD OM DIG.
INGEN TACKAR DIG NÄR DIN ORK ÄR SLUT!

Kram på er - ta hand om er själva och varandra ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I söndags förmiddag var det förjakt till Hubertusjakten på Övedskloster i november. Jag tänkte att det var en rolig aktivitet för Vizzla och en av våra unghästar (och för oss ryttare såklart!) så jag och Hedda åkte dit.

Före det första hindret frågade tjejen som red först och jag kunde rida först med Vizzla över det hindret då hon inte visste om hennes häst skulle vara tittig. Javisst sa jag och red först (tänkte nog att det skulle vara något enkelt som första hinder..) men när jag rider mot det ser jag inte landningen bakom så frågar bakåt om det går neråt varpå hon svarar: "ja, det är ett uthopp!"
Tack tänkte jag, ingen återvändo med så kort bit kvar före hindret och mer än 20 hästar bakom 😝

Vizzla hoppade stort och fint men landningen var något brutal då jag inte alls lutade mig tillräckligt bakåt och for med hakan före rakt in i hennes hals och skrapade upp ett sår. Aj aj i huvudet och nacken men satt kvar iaf! 😂
En ryttare åkte av och fick åka hem så det var kanske inte det bästa första hindret man kunde ha där...

Anyway så har jag rätt ont i nacken nu efter och ett snyggt sår på hakan, tur i oturen så har jag i princip noll känsel just där efter en omkullridning för 1,5 år sedan så det är ju positivt!

Resten av jakten gick bra och båda hästarna skötte sig exemplariskt! Pippi 4 år lotsades bra runt jakten av duktiga Hedda som bara är 12 år gammal men väldigt duktig och modig och tillsammans "gör de sin grej" liksom!
Väldigt rolig upplevelse och hoppas vi kan vara med på den riktiga jakten sen i november 👌

Men förhoppningsvis med ett "snällare" första hinder...

Over and out i höstrusket! Ha det bäst 😘

Likes

Comments

...så ska man umgås med de närmsta man känner...
För energin räcker inte till alla!

Man ska sluta försöka vara alla till lags... För det går ändå aldrig.

Man ska göra sitt bästa för att vara snäll mot sig själv...
För i dagens samhälle är det få människor som hinner göra sig själva den ynka lilla tjänsten - fast att den betyder så himla mycket!

Ta hand om DIG!❤️

Likes

Comments

Hittade ett väldigt bra inlägg angående just detta med några punkter som man ska hålla koll på om man tror att man är i farozonen.

Jag var alltid på språng med full energi (lite som nu fast mycket, mycket värre!) och ignorerade alla folks välmenande meningar som: "lugna ner dig nu, stanna upp innan väggen är där" etc... Jag tänkte nog: "det händer aldrig mig! Det där är något som händer högpresterande kvinnliga chefer med stort ansvar. Jag har ju bara ett vanligt jobb och ganska många hästar - inte kan det hända mig?!"

Många olika saker hände mig under ett par år fram till 2013. Bland annat dog min mormor 💔, jag hade väldigt dålig ekonomi, jag krockade en bil jag bara hade ägt i fem veckor, jag blev blåst av ett försäkringsbolag på 30.000:- mindre än vad bilen kostade en dryg månad tidigare, jag bröt bäckenet, jag var sjukskriven = ännu mindre lön med mera! Det var MYCKET saker som jag alltid bara slätade över och sprang vidare ifrån med raska steg (de jag nämnde är en bråkdel men vill inte att ni ska tråkas ut av alla mindre).

Till slut tog det stopp. En vacker dag med varmt väder, sol och fina färger ute såg jag bara grått ute. Inga färger, ingen lukt! Hästarna var tråkiga att rida och jag kände ingen lust till något alls.. Gick ett tag med samma känsla utan att göra något åt det, tänkte att "det går nog över av sig själv..." 😝😎

Här är länken till inlägget som är så bra:


Hösten 2013 eller våren 2014 (har jag för mig att det var... Minns inte exakt!) var det såhär och @ja, jag kan verkligen skriva under på att det är en lång väg tillbaka!

Jag "misshandlade" mig själv, jobbade natt, sov max 3 timmar efter jobbet och red sedan hästar tills jag behövde åka till jobbet igen. Jag var om mig och kring mig hela tiden... Hjärnan "flaxade" och jag var konstant trött. Mina lediga dagar kunde jag lätt sova 15 timmar över natten, vakna efter lunch och det enda jag ville var att sova igen 😋
Snacka om att känna sig "lat" men inte förstå varför!

Fick till slut gå till läkaren för jag tänkte att mina värden nog var fel... "Något fel är det ju för såhär trött kan man ju aldrig va?!"
Alla värden var PERFEKTA! Döm om min "besvikelse" över det... 😉
Fick gå till en psykolog och schemalägga hela mitt liv typ! Men det bästa jag har gjort 😃👌

Idag ca tre år senare har jag ett nytt jobb som inte är på natten. Jag prioriterar min sömn och FÖRSÖKER att inte låta hjärnan "flaxa" iväg.. Jag blir fortfarande jättetrött efter större sociala sammanhang och behöver ibland flera dagar ensam i stallet och lite mer "tyst" på jobb för att komma tillbaka med ny energi..
Ja det är många saker som jag kan skriva under på - koncentrationen är fortfarande dålig och minnet med, jag blandar ihop dagar och måste skriva upp allt i kalendern för att inte glömma.. Med mera!

Men mitt i allt det här så har jag hittat livet och kärleken igen ❤️ och jag är jätteglad och tänker positivt på framtiden trots allt det gamla!

Det viktigaste man kan ge sig själv är att ta emot handen som vill ge en hjälp! Tycker en vän att du är i farozonen - vifta inte bort det! De ser saker du "inte" ser att du gör mot dig själv! Gå till läkaren och säg som det är - det här är INGET ovanligt eller skämmigt.

Puss o kram på er! Ta hand om varandra ❤️

Jag och Christoffer på Cissans och Timmys bröllop 3/9!
En otroligt rolig dag och kväll 😃😍 tog ca tre dagar att återhämta mig! Men det var det värt! 😃😎

Likes

Comments

Dagen har varit den varmaste på flera veckor och framförallt har Skåne (och övriga Sverige??) visat ett helt fantastiskt sensommarväder! Underbart! Hade varit ännu bättre om man haft semester men idag hade jag åtminstone turen att vara ledig 😉

Började dagen med att passa hovslagaren då alla på gården fick nya skor. Alltid en härlig känsla när de har fått det, konstigt nog.

Efter det åt jag lunch och kollade hur det gick på börsen. Den här veckan har varit lite halvtråkig så jag har sålt lite innehav i olika aktier och köpt lite i andra (nya för mig) som verkar spännande. Får se hur det går... Ser det som ett långsiktigt sparande och lär mig mer hela tiden! Har bara hållit på med aktier ca 1,5 år och senaste halvåret har jag mest fått ta ut pengar då jag köpte en sadel i våras och sedan haft en del tråkiga veterinärräkningar att betala nu under sommaren. Men nu under hösten och vintern hoppas jag kunna sätta in mer pengar igen 👍

Efter lunch åkte jag till stallet och red min nya häst Esco, en 4-årig valack som jag har haft i ungefär en månad. Närmare presentation kommer i ett eget inlägg.
Han är ganska "grön" och inte helt i fas med en "vanlig fyraårings" utbildning men idag tog vi några språng på slutet och det kändes jättebra! Han är väldigt trevlig att rida så blir nog en trevlig häst med lite mer utbildning.

Nu ska jag ha lite lektioner i markarbete/hoppning med ponnyelever. Ska bli riktigt kul!!

Hoppas ni andra har en trevlig fredag!
Puss å kram 😘🐴

ESCO

Likes

Comments

Tänkte presentera stallets största diva i ett eget inlägg - för det förtjänar hon!

Vizzla Valencia LT är vår egen uppfödning, hon föddes fredagen den 13:e juni 2008 och kallades i början för "plastpåsen" eller "sopsäcken" då pappa kommenterade varför det låg en sådan ute i stonas sommarhage den där dagen.... Mamma och pappa tänkte att det nog var en bra idé att ta hem sto med föl då det egentligen var tänkt att Vienna (Vizzlas mamma) skulle ha fölat hemma i den nybyggda stora fölboxen - men som ni redan har förstått så blev det inte så. Det visade sig vara en omöjlighet att få ut fölet ur hagen de första dagarna så några dagar senare fick mamma och pappa tillkalla förstärkning i form av snälla och hjälpsamma grannar (tack familjen Langen!!)

Det tog ändå drygt 3 TIMMAR att få ut den redan då envisa fölungen ur hagen och hon prövade allas tålamod rejält! Värt att tillägga är att från sommarhagen och hem till dåvarande hem och stall var det ca 500 meter längs en rätt så trafikerad väg (på den tiden rätt omodern, idag fixad med ny asfalt, belysning och trottoarer - skönt att man har flyttat därifrån!)
Det slutade med ett par rejält starka armar runt fölets rumpa och en mamma som visade vägen så hamnade de båda till slut hemma i stallet.

Slutet gott, allting gott tänkte vi. Men nej så fel vi hade!
Vienna överproducerade så mycket mjölk så lilla Vizzla som drack och drack fick en lunginflammation och hamnade på djursjukhus. Hem med penicillin och sprutor som skulle ges i musklerna vid rumpan. Det var hon inte glad över, lilla Vizzla... Pappa var den som fick rycka ut och ge den envisa tjejen medicin. Han brukar vara den som får rycka ut - för mycket tjejer på samma ställe brukar vara en dålig kombination! 😂

Vizzla blev frisk från inflammationen och de kommande tre åren spenderades mest hemma i Stockholm på lösdrift på vintern och sommarbete på sommaren. Sommaren som ettåring (2009) fick hon följa med till Gotland och vara där under vår semester. Då blev det utflykter till havet och lata dagar på ängarna. När vi gick till havet en dag var hon den som vågade gå i vattnet först av alla hästarna konstigt nog... Vizzla är rolig på det sättet - när hon vill något är hon modigast av alla men passar det inte damen har man INGENTING att säga till om...! Frustrerande ibland men man kan ändå inte låta bli att älska den hästen..!

Som 2,5- och 3-åring förbereddes hon för treårstest av Malin Nilsson på Jursta Gård uppe i Stockholm då jag var utomlands och jobbade med hästar just då. Hon löshoppade helt fantastisk redan från början men var redan då över 175 cm i mankhöjd så en väldigt stor häst.
När dagen för treårstestet kom var jag hemma och fixade henne innan men det var Malin och teamet på Jursta som genomförde själva visningen. Malin och alla vi andra hoppades såklart på diplom 😉
Löshoppningen kom och Vizzla hoppade strålande. Någonstans i mitten rev hon en bom på oxern så hon fick komma en gång till innan de höjde till maxhöjd. Vizzla hoppade HELT OTROLIGT språnget efter rivningen och publiken drog efter andan och spontanapplåderna haglade. "Diplomet som i en liten ask!" Tänkte vi nog alla... Men som Vizzla redan tidigt hade visat har hon en envishet utan dess like..!
De höjde till maxhöjd och Malin släppte Vizzla en gång till. Vizzla stannade i hörnet och sa NEJ TACK! Vi ville bara gråta men sånt är livet med hästar. Man kan försöka övertala men vill de inte så vill de inte helt enkelt. De fick sänka hindret och Vizzla hoppade helt fantastisk en gång till men tyvärr var ju diplomet borta.
Hon fick betyg 8 för teknik och förmåga och en 6:a på temperament och allmänt intryck mycket pga stoppet. Domarna var dock tydliga med att det här är en häst med stor kapacitet men som tyvärr var lite för försiktig för dagen. Livet går vidare!

Som 4-åring hoppade hon enkelt och okomplicerat och var felfri mycket. Det gick bättre med ryttare när denne gjorde sitt jobb och inte blev nervös 😉
Vi kvalade till semifinalen som avgjordes på Flyinge.
Dag ett var Vizzla pigg och jättefin och jag red väldigt bra trots nervositet! Betyg 9,3 i ridbarhet och 8,0 i hoppning/teknik. Totalt 17,3 i poäng och en SOLKLAR LEDNING med över 1 poäng! Jag var så otroligt glad och stolt över vår prestation! 😃😃
Många skickade heja-rop på Facebook och fler ville såklart komma och kolla och heja dag två då vi startade sist....

Dag två på semifinalen... Hade en bra magkänsla och en fin framhoppning men den stora hästen på nu 178 cm i mankhöjd kändes något trött och matt i den gängliga kroppen. "Rid bara, skit i det" försökte jag intala mig när jag stod i gången före vår tur. Vizzla fick lite klaustrofobi och backade in i en stor blomkruka precis innan vi gick in = spänd häst...! Kom in på banan och försökte trava runt och få henne avslappnad igen, det gick sådär.. Startsignalen ljöd och jag försökte vifta bort nervositeten. Rider mot ettan, kommer lite för nära och hästen hoppar nog SITT LIVS SÄMSTA SPRÅNG och river. Bra början tänker jag men vet att vi kan ha två ner och ändå kvala till finalen i Breeders en månad senare så jag fortsätter. Hinder 2 och 3 går klockrent och jättefint. Kommer till 4:an som är en två-kombination. Hon orkar inte riktigt byta galopp så vi kommer i kors, ingen tid att bryta av och förstöra rytmen så försöker bara fortsätta och sitta kvar i rytmen fram till hindret. Vizzla springer förbi A-hindret och jag ser finalen försvinna. Fullföljer sedan resten av banan felfritt. Älskar Vizzla över allt annat och vet att hon var trött men kan inte låta bli att känna besvikelse över att jag inte lyckades leverera. Jag vet att många inklusive oss själva hoppades så himla mycket! Det här var och är fortfarande idag stallets bästa häst!

2013 - femårssäsongen
Vizzla inledde året med i princip bara felfria rundor upp till 110. "Lätt som en plätt ju - i år blir det Breeders! Falsterbo blir för tidigt" tänkte vi och löste kvalpapper till Breeders. Debuterade 120 på våren och den stora hästen hoppade för väl och orkade halva banan sen stannade hon. Blev en ond cirkel och mitt självförtroende sjönk. Red sämre och sämre och vågade knappt galoppera. Gick ner, började om i slutet av sommaren och fick till flera riktigt bra 120 men med något pet. Ingen större fara.. Fick en annan häst över mig och bröt bäckenet i september så vi gav upp Breeders och en god vän (Emma Ek Persson) till mig ställde upp och red Vizzla under tiden. Hon gick 115-125 under hösten med blandade resultat. Ibland felfri och ibland för försiktig. Avslutade säsongen med en felfri 125 där hon hoppade jättefint!! 😃👌

2014 - sexårs
Då jag bröt bäckenet och Vizzla var så stor och gänglig bestämde vi tidigt att inte stressa och försöka kvala till sexårs utan ta hela 2014 som ett år att få till bra rundor i 120. Året var ett år med blandade resultat och jag var välsigt svag i kroppen efter olyckan plus att jag red lite åt en annan vars häst var mer igång i 120-125 klasser så blev mest fokus där. Vizzla var även felskodd så under sommaren bytte vi hovslagare och lite sådant så hela 2014 blev bara ett mellanår helt enkelt.

2015
Vizzla kändes starkare i kroppen och mer i fas med sig själv! I juni debuterade vi 1,30 på Grevlunda med ett ner om jag minns rätt. Under hösten red vi mer 130-klasser och Vizzla kändes både modigare och starkare än någonsin förut! Vi satte vår första dubbelnolla och var placerade i nationell 1,30! Heja oss!!
Träningen fortskred under hösten/början på vintern och vi hoppade något språng på 1,50 hemma på träning och allt kändes så enkelt...! Äntligen skulle vi få komma ut och visa vad vi kan tänkte vi...
Dagen före julafton var hon plötsligt halt!! Troligtvis en vrickning i hagen som skulle visa sig bli en utdragen historia...

2016
Året då vi skulle komma ut på banorna och befästa oss i 130/135-klasser var det tänkt. Men alla som har med hästar att göra vet att det aldrig blir riktigt som man har tänkt sig...
Efter 23/12 2015 avvaktade vi lite men hon blev inte bättre så vi åkte till en veterinär. Vizzla som aldrig tidigare blivit behandlad skulle få en behandling i leden för att efter veterinärens rekommendation "komma tillbaka snabbare". Det blev inte så... Istället fick hon en svår infektion i leden efter behandling. Höjden av otur eller superkänslig häst? Svårt att veta!
Efter många om och men och besök hos ytterligare en veteinär så åkte vi istället till Löberöd under våren för att få bukt med problemet. Vizzla behandlades med ett annat preparat som ges i musklerna och sedan sprider sig till de drabbade områdena då vi inte vågade riskera ytterligare infektion i leden efter det som hände! Hon ordinerades även sjukbeslag 6 månader och bantning ca 100 kg då hon nu gått upp mycket i vikt under sin konvalescent.
I maj var hon ohalt och då påbörjades projektet bantning med många, långa skritturer, promenader och annat.

I dag september 2016 är hon ohalt, fräschare än någonsin tidigare och på väg tillbaka till tävlingskondition igen!!! Vi hoppas på ett skadefritt år framöver och hoppas vi kommer tillbaka på banan men de där stabila rundorna 130/135 får vänta till nästa år. Ingen idé att hetsa uppåt...!

Vizzla är en diva och hon älskar sig själv mest men hur stor diva och personlighet hon än har så kommer vi inom familjen ändå alltid älska den här himla "plastpåsen" allra mest! En plats i våra hjärtan för alltid har hon självklart ❤️🐴

Och ganska många saker har jag lärt mig av allt det här och de här åren med henne...
* Rom byggdes INTE på en dag!
* Tålamod är en ryttares bästa vän.
* att stressa upp sig inför kval/försöka kvala när varken en själv eller hästen känns redo är bara att sätta käppar i hjulet för en själv och det leder aldrig till en snabb genväg utan snarare en senväg
* bygg upp en häst under lång tid - då får man förhoppningsvis många fler år ihop
* ha kul och se inte motgångar som att man är värdelös - ta med dig någonting och bygg vidare på det ni behöver jobba på
* livet med hästar är ALLTID OFÖRUTSÄGBART! Planera och ha mål är bra men världen går inte sönder om en skada sätter tillfälligt stopp! Det kommer nya år och nya tävlingar!!

En sista anekdot kan jag dra om Vizzla i det här inlägget och det handlar om hennes härstamning.
Vizzla är efter hingsten Carland som jag fastnade för efter att ha sett honom på Breeders som sexåring. Han hoppade så enkelt och väldigt smidigt som en katt och det var något som jag lade märke till. Han var som en liten fräck sportponny fast i storhästformat!!
Han hade väl två pet i finalen eller något så det stod inte mycket om honom i ridsport direkt efter men han fastnade i mitt huvud. ❤️👍

Två år senare, 2006, köpte vi ett 2-årigt sto (Vienna) E. Aerline H - Stanford (Viennas mamma är Valencia som iaf har gått minst upp till 1,50 med Helena Persson) som året efter skulle betäckas. Mamma frågade mig om vilken hingst vi skulle ta och jag sa direkt: "Carland ska vi ha!". Vi kollade lite på stammen och tyckte det såg bra ut på papper så det blev Carland!

Ut kom Vizzla och det är inget vi ångrar! 😃👌

Film från träningen med Vizzla för Annsie igår ❤️
Lyckades vända videon i min telefon men i inlägget verkar den hamna snett så vill ni se den får ni låsa er skärm så kan ni se filmen rättvänd. Ursäktar mig för min otekniska sida! 😉

Likes

Comments

Samma dag som Peder red OS-final fanns det som jag skrev i tidigare inlägg inte en enda liten notis om det i tidningen...
Dagen efter - när han hade ridit som den kung han är och "Allan" hoppade fantastiskt - då de ridit hem ett OS-silver så råkade jag av en händelse gå in i en affär och tänkte: "nu måste det ändå uppmärksammas!"
Hur tror ni att det såg ut?

Jag ska visa er....

Lördagen 20/8 - dagen efter OS-finalen såg löpsedlarna ut som följer:

Kolla riktigt noga.... Ser ni ETT ORD, en NOTIS eller EN BILD på Peder? Nej....

Så fruktansvärt dåligt utan ett ord om prestationen!!!
Ridsport ÄR EN AV SVERIGES STÖRSTA UNGDOMSIDROTTER - en av få idrotter där män och kvinnor tävlar på lika villkor med ett enormt stort åldersspann på yngsta respektive äldsta deltagare och tidningarna skriver inte ett ord om detta....

Någon mer än jag som tycker att det borde ske en förändring?!

Likes

Comments

Vill bara ge en eloge och hylla en fantastisk ung tjej med framtiden framför sig!

Hedda är 12 år gammal och en inbiten hästnörd i positiv bemärkelse 😉🐴

En dag förra veckan skulle vi rida ihop men Hedda skulle gå och hämta hästarna. Sedan kom hon aldrig.... Blev orolig och trodde det hade hänt något men när jag kom till hagen möttes jag av den här synen som bilderna visar! 😃😂😂
Latte var tydligen lite trött... Sådan matte sådan häst - eller?? 😂😂🐴

Likes

Comments

Har haft en helt underbar helg - vad har ni gjort?

Igår åkte vi ett gäng tjejer hem till Cissan och överraskade henne med en möhippa. Hon hade ingen aning!!! Sjukt kul att se har rörd och förvånad hon blev 😂

Vi klädde ut henne lite och drog med henne ut på en picknick innan vi körde sjukamp på Äventyrscampen i Sövde. Vi körde yxkastning, pilbåge, hinderbana, dra-flotte-över-sjö, kuddkrig, vattenballonger med slangbella och dragkamp. Brudens lag - Bridezillas - som jag var med i vann med ett poäng efter en jämn match 😊😊 det var sjukt kul där så kan varmt rekommendera den som en aktivitet vilken dag som helst!!

Därefter åkte vi vidare till Malmö där vi provsmakade Emelies goda tårtor innan vi gjorde iordning oss och gick ut och åt på Mando inne i stan.

En helt igenom underbar dag (trots att den var hästfri...) och ser verkligen fram emot bröllopet om två veckor 😍😍😍

Tack för allt tjejer - ni är underbara!

Likes

Comments

Är så sjukt glad just nu!!!

Peder Fredricson med den fantastiske hästen All In red precis omhoppning mot fem andra ryttare och vann ett silver i OS! Han red felfritt som en kung med nerver av stål och hästen "Allan" hoppade helt fantastiskt och med mer spänst än i första rundan (tyckte jag i alla fall!).
Detta är helt, helt fantastiskt och så välförtjänt med tanke på hur de tränar och bygger upp sina hästar från grunden på Grevlundagården. Så himla roligt för hela teamet runtomkring - nu blir det nog lättare att jobba i stallet den tråkiga perioden höst/vinter som tyvärr är i antågande... 😃😃

Men en sak som störde mig MYCKET var när jag var inne på en OK/Q8 på vägen hem från Göteborg (streamade OS från olympicstreams - superkvalitet på sändningen btw!)...
Därinne såg jag kvällstidningarna med rubriker som: "OS-bronset... Och ikväll spelar vi för guldet!", "Krav på Ernst efter senaste byggmissen", "Gunhild Carlings gravidturné..." Bla bla bla.... INTE ETT ORD OM ATT VI HADE TVÅ SVENSKAR I OS-FINAL I HÄSTHOPPNING!!!! 👿👿
Hur kan svensk media INTE uppmärksamma det med en enda liten framsidesnotis kan jag inte låta bli att undra?!? Tydligen var det viktigare med en gravid sångerska (förvisso väldigt duktig!), Ernsts byggmiss, en kvinna som lurar miljoner av karlar samt annat... Att kvinnorna spelar final i damfotboll är OCKSÅ OERHÖRT STORT - det är första gången svensk damfotboll kommer så långt i ett OS - klart det ska uppmärksammas!! Meeeen allt det andra "blaha:et" händer liksom inte vid ett OLYMPISKT SPEL SOM ENDAST INTRÄFFAR VART FJÄRDE ÅR....! 👿👿

Är det bara jag som tycker att det är sjukt dåligt av svensk media överlag att inte uppmärksamma ridsporten mer? Kanske FRAMFÖRALLT då när våra ryttare PRESTERAR OCH ÄR I FINAL?!


Jag bara undrar.... 😝😝

Anyway!
Stort grattis till hoppningens OS-medaljörer:

GULD: Nick Skelton - Big Star
SILVER: Peder Fredricson - All In
BRONS: Eric Lamaze - Fine Lady 5

Likes

Comments