Header

Fortsätter med våran enda ponny som är en kategori D och mätt till 146 cm och kallas "Molly".
Hennes riktiga namn är egentligen Magic Sternschnuppe som direkt kan översättas till "magiskt stjärnfall" men det låter ju lite roligt när man blandar engelska och tyska i ett namn så Molly är lite lättare till vardags...
Hon är ett skimmelsto född 2013 importerad från Tyskland. Hon är efter en halvblodshingst som heter Magic Memphis (meriter tom MSV dressyr) och undan ett tyskt ponnysto som heter Malow.

Vi köpte henne i augusti 2016 och då kom hon i princip direkt från en lösdrift där hon gick med massa får och lite andra hästar. Alltså rätt ohanterad och ovan vid mänsklig kontakt.
Hon köptes enbart på film och bilder och efter rekommendation av en vän i Tyskland som åkte och kollade på henne åt oss.

Trots sin orutin vid människor så märktes det direkt att hon var nyfiken, smart och lättlärd. På samma gång är hon alert och vaken så det blev rätt mkt miljöträning och hantering i början för att vänja henne.
Hon reds in utan problem under hösten 2016 och startade lite Pay n jump med mig under våren och sommaren 2017. I början var hon väldigt tittig på hinder men visade ändå på en god samarbetsvilja och bara man själv är övertygad om vart man vill så litar hon på en och gör alltid sitt bästa.

Hon har verkligen varit en liten tuffing sedan start men i positiv bemärkelse! Jag tror verkligen på att hon blir en fin tävlingsponny och nu i år är hon utlånad till en elev som tränar för mig som heter Hedda Mattsson och är 14 år gammal så tanken är att de under våren ska komma ut på lite tävlingar tillsammans 😃

Har ni några frågor eller undrar något om någon av hästarna kan ni bara skriva i kommentarsfältet så svarar jag 😊

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänkte dela den med er om ni känner er stressade över livet. Ha en fin lördagkväll 😃👌

At age 23, Oprah was fired from her first reporting job.

At age 24, Stephen King was working as a Janitor and living in a trailer.

At age 28, J.K. Rowling was a suicidal single parent living on welfare.

At age 30, Harrison Ford was a carpenter.

Vera Wang failed to make the Olympic figure skating team, didn't get the Editor-in Chief position at Vogue, and designed her first dress at 40.

Alan Rickman gave up his graphic design career to pursue acting at age 42.

Morgan Freeman landed his first MAJOR movie role at 52.

Louise Hay didn't launch her publishing company, Hay House until she was 62.

If you haven’t found your dream career yet, it's not too late. You aren't a failure because you haven't found fame and fortune by the age of 30. Hell, it's OK if you don't even know what your dream career is yet.

Never tell yourself you're too old to make it.
Never tell yourself you missed your chance.
Never tell yourself that you aren't good enough.
Whatever you were born to do, You can still do it.

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Tänkte köra en liten presentation över våra hästar och vilken nivå de är på just nu. Ska försöka hålla mig kortfattad 😝
Inser att jag inte kan vara så kortfattad så det får bli ett inlägg per häst. Blir nog mest lättläst så....

Först ut är den minsta men naggande goda:

Indira Gandhi LT
Sto, född 2011
E. Bravour UE. Robin Crusader (quarterhäst)

Indira är egen uppfödning och vårt egna lilla hobbyprojekt - 50% halvblod med hoppstam och 50% quarterhäst (som mestadels används till westernridning och i USA är det den ultimata arbetshästen runtom på rancherna)

Hennes mamma hette Robins Dixie och var såklart ren quarterhäst. Mamma försökte få oss att rida western men till slut när jag var runt 13-14 lyckades jag sno henne till hoppsporten hon med. Dixie var en helt fantastisk liten häst, endast 154 cm hög. Helt brun med de mest fantastiska svarta ögon man kan tänka sig. Vi kallade det alltid för pepparkornsögon för det var precis så de såg ut - men blanka såklart 😆
Med henne hoppade jag upp till nationell 1.20 felfritt trots att det egentligen var långt över hennes kapacitet. Hon hade ett hjärta av guld och en OTROLIG HOPPVILJA!
I 1 meter och 1,10 var hon i princip OSLAGBAR och jag minns framförallt en vår när jag red ponny parallellt och bara hann tävla henne 5 klasser men hon VANN ALLA!! Minnen man kan le åt helt klart!

Så när Dixie senare blev skadad och det bara var avel som var aktuellt så fick jag välja hingst och jag hade snöat in på Bravour. Sagt och gjort. Dixie betäcktes och ut kom lilla Indira sommaren 2011.
Indira var alltid väldigt rolig som unghäst - påhittig och vääääldigt busig. 😂
Men samtidigt snäll. Hon var lite speciell att rida in, t.ex envisades hon i MÅNADER med att bara gå böjd som en banan och vägrade vara rak. Hon vände även extremt snabbt när hon blev rädd för något så jag fick rätt bra balans den vintern/våren 2014 (bröt ju bäckenet när jag red en annan häst september 2013 så allt blev lite förskjutet)
Det blev bättre tack och lov 😂👌
Tyvärr gick hon omkull i hagen strax före sitt 3-årstest 2014 men genomförde ändå testet och fick bra lovord men inte så höga betyg.
Sen var det sommarvila och då lyckades hon busa till det i hagen på något vis så när vi skulle sätta igång henne var hon inte helt fräsch och fick sen opereras efter det.

Allt blev lite förskjutet med henne och hon var sen, mamma blev sjukskriven sommaren efter - 2015 och jag var lite utbränd på mitt nattjobb så Indira fick inte så mkt uppmärksamhet.

Det var först hösten 2015 som vi hann rida henne mer och komma igång mer med uppsutten hoppning etc. Under 2016 gick hon lite Pay n jump och mindre tävlingar och startade väl runt 90 cm. Hon har alltid överhoppat sig otroligt mkt och 90 kändes ibland mer som 120! 😝🙈

Så under 2017 kunde vi äntligen starta lite mer 90 cm och 1 meter.
Det gick bra och hon började hoppa mer "normalt" så man ens kunde tänka tanken på att gå upp lite i klasser.

Tills hon en dag blev rädd för något i stallgången och slet sig bakåt, tryckte sönder dörren och flög ut på gödselstacken!! 😳😳🙄🚀
Vi trodde hon skulle dö där och då på plats! Seriöst - vilken häst flyger ut genom en dörr? 🙈
Men tur i oturen så var där en massa skit och halm som lindrade fallet. Hon verkade helt ok efteråt trots allt men blev genomgången av kiropraktor för säkerhets skull.

Tävlingen efter det gick inte alls bra och hon stannade ut sig för första gången någonsin och jag kände direkt att något inte stämde.
Vi åkte till veterinär och hon fick ordinationen lång vila sen får vi se. Hon har vilat sen september nu och nu äntligen ser hon fräsch ut igen. Vi vet dock inte om hon kan komma tillbaka till hoppning igen eller om hon kan gå på den nivån vi alltid har hoppats på. Hon hade varit en sån perfekt speedhäst i 120/130 och kanske för någon tuff children/junior....

Men just nu är läget ovisst och vi får se helt enkelt.

Plan B är avel och då lutar det åt embryotransfer från Vizzla som Indira får bära.

Om ni gillade inlägget får ni gärna kommentera 😃

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Min älskade Honda CRV är äntligen min!
Har betalat av hela billånet och känner mig befriad i hela själen 😃
Det är för övrigt mitt livs bästa bilköp 👌❤️
Behöver aldrig oroa mig för att köra fast i lera eller snö, den tar mig framåt överallt - i livet, på vägen och till alla möjliga aktiviteter jag vill hitta på med nära och kära. Men framförallt klagar den inte när den får dra trailer med två hästar i som alla bilar innan den 😂😂

Jag ÄLSKAR min bil och NU ÄR DEN MIN!
Idag ler jag åt livet 😘😃

Slänger in en bild på Latte i höstsolen ❤️
Solen är väl det enda som saknas just för tillfället - i övrigt är det en sjukt bra dag just idag.
Nu ska jag till skolan 😊👌

Over n out från mig.

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Sov gott älskade "Tyre" 😥❤️

Idag är det dags för den här fina killen att somna in... 💔
Han har fått över 6 månader extra som den levnadsglada individ och hund han alltid har varit genom hela livet. Vi trodde han var uträknad efter förra sommaren men sen piggnade han till och har haft ett par månader till utan smärta, med lekkamrater och som hund på landet.
Livets liv för en Hovawart som han!

Nu börjar bakbenen ge upp och därför måste man som djurägare ta det svåra beslut som mina föräldrar nu har tagit.
Hemskt men det minsta man kan göra för sin bästa vän!

Tyre, eller Hugo som jag och min syster kallade honom för när han var liten valp, har varit en stor del av våra liv i 12 år. Tänk att jag bara var 18 år gammal när han föddes på vår kennel...! 😳

Han var alltid glad, mysig och otroligt godhjärtad. Ville alla väl och han har även fått några valpkullar så hans fina egenskaper lever ändå vidare ❤️

Hans främsta meriter är när han blev SUPERRIKSMÄSTARE för några år sedan då mamma vann i princip allt de ställde upp i!!!
Tyre var minst sagt en allsidig hund som var bra på allt han gjorde - om det så var på tävling eller hemmamys med oss.

Han var den bästa hunden ever!
Idag är jag väldigt ledsen, även om jag vet att det är rätt beslut och i rätt tid. Det hade inte varit ett värdigt slut om hans bakben ger upp och han inte ens kan komma upp av egen kraft längre...

Älskar dig för alltid - Lintrollets Äventyr ❤️

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Nä nu kör vi med nya tag!
Känner sakta att orken återvänder i takt med ljuset... längtar till mars/april - det är då det verkligen brukar vända för mig iaf. 👌😊
Tills dess får jag försöka tänka positivt och hålla mig sysselsatt så jag inte låter den mörka årstiden dra ner en alltför mkt. Det är ju jobbigt för alla i de nordiska länderna den mörka årstiden - mer eller mindre åtminstone.

2018 - nytt år men känslan är densamma. Första året som 30 men känns betydligt bättre att bli lite äldre och lugnare(?) inombords..
Jag har inga nyårslöften - slutade med det för några år sedan 😜
Däremot har jag lite mål inför det här året 😊

Med hästarna:
* Hålla hästarna glada, friska och sunda och förhoppningsvis slippa några allvarliga skador
* Göra stabila rundor på 125-135-nivå
* Fortsätta träna för Sofia och utveckla mig själv ännu mer
* Lägga ner mkt tid på markarbete/bomjobb

Med mig själv:
* Hålla motivationen uppe i skolan på min drömutbildning på IHM
* Fortsätta jobba extra så gott det går
* Betala av mitt billån
* Spara pengar
* Sälja kläder jag inte längre har användning av som kan ge glädje åt andra
* Börja träna igen ❤️

Har ni några mål inför 2018? 😃

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Härligt med sista lediga dagen innan plugget rullar igång igen...
Jag har hunnit med en hel del idag 😃
Började med promenad i skogen med Latte, åkte sedan till Lund där jag var på kiropraktikbehandling hos min vän Heléne och sedan åt vi lunch efteråt. Klar där så drog jag till solen i Sjöbo (solariet...😜), för att sedan unna mig en timmes thaimassage och avsluta med en halv morotskaka och sedan åka hemåt.

Nu ska jag sova - hej på er 😊

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Nu är fina Esco såld till familjen Ånmark!
Jag önskar dem all lycka till i framtiden med det här roliga charmtrollet till häst 😃❤️

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Har precis hittat till Pinterest och jag älskar det!!
Kan sitta och skratta åt bilder och citat en bra stund och även inspireras av dem.
Ibland hittar man såna som bara skriker: "det här är så jag!", den översta är ett sånt exempel....
Precis när jag ska sova är jag plötsligt jättepigg 🙄 är det fler här som känner igen sig?
Varför är man som mest produktiv den tiden man ska sova?? Suck....

Ha en fin helg! Jag ska jobba... varenda helg i januari utom den sista! Aja får bra lön februari iaf... alltid bra att ha 😝

Ciao!

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Brukar vara kul att rida men idag var en av hästarna helknäpp, skulle trava över ett par bommar och helt plötsligt stod hon bara rätt upp och stegrade sig.
Usch!
Jag tål rätt mkt men måste erkänna att jag har blivit lite feg när det gäller just att hästarna reser sig efter min ridolycka när en häst trillade bakåt och landade på mig... det är 4,5 år sedan men minnena kom tillbaka fortare än kvickt idag!

Hoppas det här bara var en engångsföreteelse... hon var snäll efteråt och gick fint så vet inte riktigt vad hon fick för sig.

Sen var nästa häst ut - Vizzla - SUPERPIGG när jag red ut. Kunde knappt trava utan ville mest galoppera hela tiden 😝
Snart dags för lite mer hoppning känns det som!!

Livet med hästar är spännande ibland 😂🙈
/Ylva

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Lever ni?
Jag lever! Men jag har legat lite lågt sista tiden.
Har känt mig nere och det har hänt mkt. Bland annat har en alldeles för ung kille gått bort i cancer enbart 22 år ung och vi kände varann genom ridsporten. Jag kan inte stå oberörd när sånt händer, det går bara inte 😓💔

Det är så tragiskt och skört det här livet. Och cancer är en jävla sjukdom rent ut sagt.

Hur har ni haft det? Hade ni en mysig jul och nyår?
Jag firade bara jul i lugn och ro med familjen och sen på nyår var vi hos min killes syster.

Jag är konstant trött just nu men det går nog över i takt med att ljuset återvänder.

Ha en fin dag! 😊

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är så glad nu!
Varit och skrivit papper med Granngården AB på deras huvudkontor i Malmö där jag ska göra praktiken nästa vår 😃😃😃
Detta ska bli så roligt!

Fick träffa hela E-handelsteamet idag och det verkar vara ett riktigt trevligt gäng människor som jag säkert kan lära mig mycket av.

Fylld med positiv energi igen och det känns lite lättare nu när jag vet var jag ska vara👌

Fortsättning följer...

Vill ni följa mig på fler ställen så finns jag även på instagram - sök på "yllebollen" så hittar ni mig. Där är det mkt hästbilder (såklart!) men även en del från den civila vardagen.

Take care!

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

.....typ så känns det just nu!

Förra veckan var det inlämning av grupparbete, redovisning av det samt färdigställande av individuellt arbete och inlämning av det.
Mitt i allt det gjorde jag i fredags mitt livs största affär hittills när jag köpte hus! Så det var ju "lite" pappersarbete kring det också 😉
Det förtjänar ett eget inlägg så lämnar det vid det just nu 😊

Nu är det en ny vecka och en ny kurs på IHM där vi som pluggar till E-commerce managers nu påbörjar kursen E-handel 1 - webbutveckling och konvertering. Spännande spännande....

Vi har fått tillgång till konceptet Quickbutik nu under hela kursen och det innebär att vårt individuella arbete i den här kursen är att skapa en egen webshop! Ska bli så roligt!
Har en del idéer och tankar men inget konkret att outa här än så länge. Kursen började ju idag så vi får lite tid att klura ut affärsidé osv.

Har ni några spännande idéer ni tycker jag borde förverkliga eller något ni saknar inom E-handeln så hör gärna av er. Antingen i kommentarer eller lägg ett mail till mig: ylva_87@hotmail.com

En fin sommarbild på Vizzla för några år sedan får förgylla det här inlägget.

Ha en trevlig kväll! 😊

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Sitter hemma vid skrivbordet och försöker skriva en individuell reflektionsrapport över ett grupparbete som ska redovisas imorgon. Min individuella rapport ska lämnas in senast fredag men jag vill försöka bli klar med den till imorgon kväll eller senast torsdag - har en hel tankar angående den så det blir nog bra till slut men behövde en paus så tänkte lufta mig lite här. 😊

Det har varit sjukt intensivt i både skolan och mitt privatliv sista 2-3 veckorna och mkt på gång så har inte orkat skriva så mkt. Ni får ha överseende med det helt enkelt.
I Skåne är vädret sjukt regnigt at the moment och det är sånt isande kyligt regn så man har ingen vidare lust med någonting alls som görs utomhus 😝
Längtar efter lite snö....

En annan häftig sak som har hänt är att jag har köpt hus! 😃
Så utöver allt annat är det många beslut och saker som måste fixas just den här veckan. Längtar tills efter helgen, då blir det kanske lite lugnare. En växel eller två med lägre hastighet hade inte skadat 🙈

Har ni något kul inplanerat till helgen? Berätta gärna 😊

Nu måste jag återgå till skolarbetet. Kram på er

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Är fortfarande otroligt glad över Vizzlas prestation på tävlingen förra helgen.
Felfri och placerad i 1,30 på lördagen och sen felfri i sin 1,35 debut på söndagen. Dessutom var det i Lund och på Jonas Holmbergs banor. Jag brukar typ aldrig "lyckas" när han bygger 😝😂

Men fantastiska Vizzla... film kommer när jag hinner ladda upp!

Hon var så himla fin men framförallt ambitiös och kämpade på ❤️

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Fy satan vad kallt det känns här i södra Sverige även fast det bara är 0-gradigt... det är en helt annan kyla än längre upp i landet, sån där blöt och kall kyla som letar sig in under alla kläder och förfryser en ända in i märgen! Usch.... och det är ett halvår kvar innan värmen kommer. Just nu känns det som en total omöjlighet att ens överleva detta?! Vill bara till värmen 😝😓

Hur mår ni annars då? Har ni något roligt planerat nu under vintern?

En kylig dag på ridbanan för lysa upp det här inlägget i det annars så närvarande mörkret just nu 😉

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Vi har de senaste dagarna hållit på med ett digitalt projekt. En film där hela klassen har varit involverade i att filma och sedan har Hannah klippt ihop den 😃👌

Den handlar helt enkelt om en dag på IHM Business School sett ur vår synpunkt, men med en liten komisk touch 😉

Här är slutresultatet så ni får gärna lämna kommentarer om ni gillar den 😊

​Hoppas ni har haft en trevlig vecka hittills för det har jag. Kram på er så länge!

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Alla som är trötta på hösten räcker upp en hand!
Jag blir så sjukt trött av mörkret, kylan och de korta dagarna.... och jag är inte ensam 😓

Jag älskar verkligen Sverige men jag hatar klimatet under vinterhalvåret. Absolut - det är jättefint med snö på ett julkort eller när man åker skidor på semester men i det stora hela är det bara ett enda långt mörker.

Det ligger nära till hands att kalla det för depression även om jag inte är "ledsen" i mig själv... Det känns snarare som att man har en väldigt stor, blöt och tung filt över sig som ger en kraftig övervikt och skapar en tung börda över hela ens existens 😝

Försöker tänka positivt ändå. Om tre månader är det ljusare igen. 90 dagar-ish. Det klarar jag. Det är likadant varje höst och vinter så jag är van.
Och för en gångs skull vet jag - for the fact - att det faktiskt blir bättre sen 😉😎

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Lite bilder från vardagen. Olika hästar, hunden Lina, arbetet på gården osv.
Tänkte det kunde vara lite kul 😃👌

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

I fredags åkte jag, mamma och våra två vapendragare (hästarna) till Helsingborg för att tävla en 1,30.

Känslan både på framhoppningen och på banan var faktiskt jättebra med båda två men jag hade två ner båda rundorna. Vizzla kändes otroligt pigg och fräsch och hoppade med lätthet och mod. Det är sån otrolig skillnad på henne nu jämfört med förra året! ❤️

Latte var också väldigt fin men honom "förväntar" man sig liksom det utav. Han ska bara sköta sig liksom 😝 den hästen har verkligen aldrig gjort mig besviken. Iaf aldrig på honom, besviken på mig själv kan jag ofta vara men den här tävlingen kändes faktiskt ganska bra. Rivningarna kommer när jag glömmer av överlivet och följer med lite för tidigt i språnget.... 🙄 det är vinterns projekt att träna på!!

Här nedan är filmer på båda rundorna - kommentera gärna 😊

Ni får ha en fin tisdag så hörs vi i veckan! Kram 😘

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Det händer saker på gården hela tiden så just nu är det som en stor byggarbetsplats men det är kul när man ser resultatet av allting sen 👌
Tidigare i sommar blev vår ridbana klar och underlaget är super! Allt markjobb och dränering var det värt för det kan verkligen spöregna men man kan ändå rida och framförallt blir den inte hal eller djup. Det är som en sandstrand ungefär och vi är verkligen nöjda!! Tack Henrik Nilsson för jobbet 😃👌

Sen har vi stallet som är på gång nu. Mkt markjobb innan men nu är plattan äntligen gjuten och igår kom alla block som stallet ska byggas med.. svårt att förstå att det kommer stå ett stall där snart! 😅

Sen har det även kommit en höhäck som mamma har beställt så hästarna får fri tillgång på hösilage så det underlättar ju en hel del, framförallt nu bär kylan kommer och hästarna behöver mer grovfoder för att hålla sig varma ❤️

En liten update från gården och vad som händer där just nu. Vet att många är nyfikna 😝😃

Ha en bra dag allihopa!

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om alla hade läst detta, tagit det till sig och faktiskt agerat därefter tror jag världen hade varit en bättre plats. Jag har definitivt haft stora problem med nr 1 då jag alltid varit en tidsoptimist men det är något jag tränar på hela, hela tiden och har blivit mycket bättre på sista tiden 😉

Sen försöker jag även leva efter devisen: behandla andra som du själv vill bli behandlad. Tyvärr är det sistnämnda något som jag på drygt ett halvår har upplevt på nära håll två gånger och jag känner mig bara mentalt tom inombords. Jag önskar att jag bara kunde skaka av mig det men tyvärr gnager det och gör ont inombords när de man ser som vänner "försvinner" 😓

Anyway, life goes on... ha en fin kväll hörni 😘

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Hittade en fin bild på Vizzla som femåring som jag ville dela med er ❤️

Idag blir en fullspäckad dag minst sagt: skolan på förmiddagen, sedan till läkaren efter lunch, därefter hoppträning och sist av allt ska jag hålla en träning själv ikväll. Kommer vara helt slut ikväll men det är mkt roliga saker så det är det värt.

Sen imorgon är det Nordic E-commerce summit i Malmö så det ska bli jättekul! Många utställare på plats och dessutom ska i princip hela klassen dit så det blir nog en rolig dag. Mkt kul som händer hela tiden men man märker att mörkret påverkar en mkt. Framförallt mig men jag är nog inte ensam om att vara tröttare än vanligt 😝

Ha det bäst! Kram

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Vi gjorde en sjukt kul grej på slutet av dagens lektion. Vi hade "läxförhör" via Kahoot på det vi har lärt oss hittills och jag fick 6 av 7 rätt och var hyfsat snabb så slutade 3:a av ca 35 elever. Något revanschsugen efter hopptävlingen igår kanske 😉😈

Ett ett tips att ladda ner den appen så kan ni själva göra en egen frågetävling - till exempel på middagen med era gäster 👌
Den var väldigt kul och framförallt enkel 😃

Nu ska jag hemåt och rida lite samt sena i eftermiddag ha en ridlektion. Tråkigt väder men ändå skönt att kylan inte har kommit än. Man får härda ut ett par månader framåt 😝

Hoppas ni har en fin måndag resten av dagen!

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Var i Sydslätten och tävlade igår. Båda fick gå en 1,30 bara.
Började med fina Latte men det blev bara ren och skär katastrof 😓
Jag stod kvar för länge och gjorde i ordning och sen fick jag springa banan under tiden som Hedda red fram åt mig. Jag hann knappt hoppa fram men han blev åtminstone varm i kroppen innan banan. Hoppade fint 1,2,3 men sen 4:an väntade jag för länge ur svängen och rev det. Sedan vet jag inte vad jag gjorde men inte var det rida ordentligt iaf! Skulle vara 4 språng fram till 5:an men jag red på 4,5 och glömde räkna eller ja, allt blev skit helt enkelt. Latte som "aldrig" stannar blev helt förvånad och hoppade upp med frambenen men kände att detta kommer ju aldrig gå så han tog aldrig av med bak utan la sig typ i hela hindret 😳😓
Det gick bra med honom iaf så det var skönt! Sedan fick vi något ner till och lite tidsfel men han avslutade banan med två jättefina språng iaf ❤️

Vizzla var världens finaste! Redan på framhoppningen kändes hon så stark och fin i kroppen och hoppade med stort självförtroende 😃❤️
Inne på banan kändes hon också superfin! Felfri på hinder men tyvärr ett ynka tidsfel i grunden så fick avbryta omhoppningen efter två hinder där. Men vad gör det om hundra år? Vizzla kändes fantastisk och det var skönt att få avsluta med en bra runda efter totalmissen med Latte 😝
Se film på Vizzla nedan:

Ni får gärna kommentera men håll en god ton tack! Ha en fin måndag 😘

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Changing mood.
It's Friday and the weekend is coming! 😃

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Vid det här laget har säkert "alla" hört talas om VR men nu är det ett litet företag i Växjö som jobbar på en otroligt spännande förbättring av hela upplevelsen! Jag blir så fascinerad av allt som händer i dagens teknik och hur snabbt det ändå går. Tänk er - det är ändå "bara" 10 år sedan den första iPhonen kom ut på marknaden.... 😃

Läs mer i artikeln här: https://www.va.se/nyheter/2017/10/12/3-killar-i-en-kallare-utanfor-vaxjo-bygger-just-nu-en-produkt-som-kan-ta-over-varlden/

Själv är jag på väg till skolan där utbildningen inom digital marknadsföring fortsätter och jag ska lära mig allt jag kan om "allt". Mycket kvar alltså men så spännande!

Ha en fin dag vart ni än är på väg 😘

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Tack för lånet av din fina bild Sven Pettersson! Fick låna den från Facebook-gruppen "Gotland i bilder" 😃👌
Tre snabba innan jag går vidare:
1. Har ni inte varit på Gotland - åk dit!
2. Har ni varit på Gotland - åk dit snart igen!
3. Bor ni på Gotland - åk aldrig därifrån (typ...)

Och om ni inte är med i den gruppen på Facebook så gå med! Det är helt sjukt fina bilder där och man vill typ sätta sig på första bästa båt, flyg eller flotte dit. Sveriges och kanske även världens bästa ö! Framförallt finaste.
Finns inget, och då menar jag INGET som kan jämföra sig med Gotland i hela Sverige. Luften känns liksom "renare" där... och dialekten är bara så mysig 😍😍

Är så glad att jag fick vara sommargotlänning där varje sommar under fyra veckor från 0-18 års ålder. Sen efter det har det såklart blivit mer sporadiskt pga jobb och annat. Livet var ju aldrig så lätt och problemfritt som de första 18 åren - men hur bra man hade det fattade man ju inte då... 😝😅
Vi har kvar familjens sommartorp där och planerar att åka dit två veckor nästa sommar så det ser jag fram emot! 😎👌

Nu ska jag sova efter en lång dag i skolan med föreläsning och näringslivsdag på IHM nu på kvällen. Vi höres! 😊

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Huvudet fullt av olika intryck och uttryck.
CTR, SERP, SEO och MÅNGA fler...
Några ni känner till? Det gör jag nu 🙃😅
Och som vanligt vilar en dov huvudvärk över hela hjärnan känns det som...
Men det är det värt! Shit vad kul och intressant utbildning jag går och vilka roliga människor som går i min klass! Den här resan blir sjukt spännande 😃👌

Nu sitter jag på bussen hemåt och ikväll väntar en ridlektion som jag ska hålla i och sedan en liten husvisning 😊
Hoppas ni får en trevlig kväll 👌

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Goddag hörni!
Har ni haft en härlig helg?
Jag har jobbat hela helgen så den har gått väldigt fort och jag har varit väldigt trött så inte orkat skriva något... sorry för det!

Var på bio igår och såg Snömannen, den var riktigt obehaglig men väldigt bra så gillar ni såna thriller/deckarfilmer bör ni absolut se den!


Idag har jag varit rätt så effektiv ändå. Kom upp i tid och hann trimma både Latte och Vizzla på banan. De var väldigt fina båda två ❤️
Provade ett annat bett på Latte, ett Scourierbett som har dubbla bettringar. Det är lite skarpare än ett helt vanligt bett och problemet med Latte i markarbetet är ju att han ibland blir "två-delad" och inte galopperar genom kroppen. Men jag kände stor skillnad idag så det funkade jättebra 😃👌(Bild på bettet längre ner)

Vizzla är liksom alltid ambitiös och idag var det full aktivitet med grävmaskiner, skopor och grushögar men hon brydde sig inte ens om det. Skönt med stabila hästar! 😉😎

Nu är jag på väg till skolan så ni får det så bra så länge! Ciao 😘

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Underbara, roliga, lilla svarta som alltid är glad och positiv 😃❤️


Slänger in en snabb hälsning här bara, har varit i skolan på en väldigt intressant föreläsning och är helt slut i huvudet. Varför är det jobbigare för hjärnan att plugga än att jobba? Känns som 3 timmar föreläsning är 3 års information och lite till typ 😝 men ändå så värt det! Känns som en framtidsbransch och det är ju dit vi är på väg - right?

Ha en fin kväll! 😘

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helgen som var åkte jag till Skabersjö och hoppade 120, 130 med både Latte och Vizzla.
De var så fina!!
Båda var dubbelnolla och placerade i 120 - kändes lätt som en plätt så det var väldigt kul.

Sen i 130 så hade Vizzla 1 ner så 4 fel men hade sån bra känsla hela banan. Provade ett jaktbett den här tävlingen och det var STOR SKILLNAD! Fick ihop henne på ett helt annat sätt och blev klar i tid etc. Allt det som inte funkade i Ystad fungerade här 👌😃

Latte var felfri i 130 men jag satsade inte så mkt då banan var extremt tråkig för att vara en bedömning A:0 (tidshoppning), fanns liksom två alternativa vägar att ta på hela banan och det var innanför till en kombination och så en sväng typ precis i landning efter ett räcke på slutet av banan. Kändes onödigt då vi precis är tillbaka i 130 igen och det kommer fler tävlingar 😉👌

Nästa tävling blir söndagen den 22/10 och då ska de bara gå en 130 i Sydslätten.

Nu ska jag till skolan. Vi hörs 😃

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Glömde ju bort att berätta om tävlingen i Ystad helt. Sorry!
Var ju där sista helgen i september och hade lite av en 4-felsdag. Latte hade ett ner i omhoppningen i både 120, 130 annars hade han varit 2a respektive 1a i de klasserna. Lite störigt men han var fin iaf så är väldigt nöjd mes honom ❤️

Vizzla hade två ner i 120 och ett ner i 130. Provade rida på ett baucher-bett, väldigt snällt och vanligt bett. Det har funkat bra på träning men på tävlingen fungerade det inte alls! Hon blev tvådelad, lite "segstark" och jag kunde inte bli klar i tid så ridningen kändes kass.
I 130 kom vi så sjukt fel på sista linjen så jag la bara ner handen och lät henne sköta det hela. Trodde hon skulle stanna men på något vänster fixade hon den linjen felfritt! Sjukt men ibland går det 😂😋

Slänger in en bild på mamma och Vizzla här nedanför så länge 👌😘

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Träningen häromdagen gick så himla bra!
Red Vizzla på baucherbett och ska prova det på tävlingen idag. Får se om gas, broms och servo fungerar 🙃

Har med mig bästa Hedda (på bilden) och mamma såklart ❤️👌

Lite få starter på tävlingen så blir tajt om tid med 2 hästar som gör 2 starter var.... men skriver sen igen om hur det gick 😘
Ha en fin lördag!

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Fina Vizzla 😃 idag är det träningsdax för Sofia igen och i helgen blir det tävling i Ystad.
Comeback i 1,30 så det ser jag fram emot 👌
Latte ska också med och båda går 120+130.

Annars idag är jag i skrivande stund på väg mot skolan i Malmö där jag ska spendera ett par timmar innan jag åker hem igen.
Lite drygt att det tar 3 timmar per dag att pendla dit men samtidigt det som känns mest ekonomiskt i längden. Skulle jag ta bilen skulle bara en fast parkeringsplats kosta över 1000:- i månaden och utöver det drivmedel osv. 😱

Hoppas ni får en fin dag så hörs vi ikväll efter träningen igen 😊

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Jag tänkte skriva ett inlägg som inte handlar om hästar för en gångs skull. Kanske kan attrahera en annan typ av läsare också 😎

Jag är nu inne på fjärde veckan i utbildningen och tiden flyger fram! Jag går E-commerce manager i Malmö - en tvåårig KY-utbildning med både teori och praktik. Hela skolan är väldigt inspirerande och man känner "business" i alla lokaler etc. Den är väldigt professionell och fin så man känner sig inspirerad varje dag man får gå dit.
En bonus är att vi har en enormt trevlig klass med många fina människor så ska bli spännande att umgås med dem kommande år <3

Just nu läser vi kursen Affärsmannaskap som är väldigt intressant men samtidigt utmanande - det är minst många olika aspekter att sätta sig in i när det gäller företagande, business, marknadsföring och allt som hör till! Det mesta är sunt förnuft om man har jobbat inom butik mycket (som bland annat jag har gjort tidigare).

Undrar ni något om IHM eller utbildningen jag går så fråga på så svarar jag på det jag kan 😊

Ha en fin dag! Kram /Y

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Första rundan - Latte i 1,15 - dubbelt felfri och 4:a!

Finns väl inte så mkt att säga om den här rundan egentligen. Latte gör allt så enkelt och okomplicerat och det är en fröjd att få tävla med honom <3

Latte i 1,20 m - Felfri och 3:a!
Älskade hästen... Verkligen en bra dag för oss. Båda klasserna kändes bra med honom och även om jag får lite på-och-av-ridning med honom i början av 1,20 så är han med på noterna och tänker väldigt mkt hoppning hela tiden - alltid beredd liksom ;)

"Lilla" Vizzla i 1,15 - dubbelnolla och 2:a!
Tack vare en fin räddning i omhoppningen där jag inte riktigt får till galoppen till kombinationen så det blir lite knasigt där men ibland ska man ju ha tur också... Fin tjej!

Vizzla i 1,20. Här fick vi 12 fel, ett stopp + en rivning och lite tidsfel.
Vet inte riktigt vad hon såg vid 2:an men vi kom liksom inte ens fram utan hon bara körde ut bogen och jag hade inte så mycket att säga till om... Resten av banan ändå bra men fick en rivning mot slutet, kunde kanske hållt ut vägen lite mer mot den oxern men samtidigt kunde hon backat av lite mer själv. Fick ett bakbensfel men det är sånt som händer. Fick 4 tidsfel också eftersom jag tog långa vägar efter stoppet och det var en tidshoppning så tiden var snålt mätt. Men ändå en hyfsad runda!


Nu blir det mer fokus på kondition ute i skogen och lite träning innan nästa tävling som blir först om tre veckor och då blir det inomhus i Ystad med comeback på 1,30 - det ser jag fram emot! 2015 tävlade jag 1,30 sist så ska bli kul att komma tillbaka =)

Ha det fint så hörs vi!

Lämna gärna kommentarer om ni vill - konstruktiv kritik kan jag ta men lämna gärna hatet hemma, jag vill ha en trevlig ton här tack =)

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Har ni något som lyfter er i vardagen?
Något eller någon som betyder sådär mycket så att ni känner er kompletta tack vare det ni har tillsammans?


Jag har många saker som jag är tacksam för i livet och självklart en stöttande mamma och pappa som hjälper mig mycket. Bland annat med gården där hästarna bor etc. <3

Men när jag har en jobbig dag, när allt känns grått, trist och tungt då har jag 3 stycken som hjälper mig att må så mycket bättre - så bra som man egentligen förtjänar men ibland inte "tillåter" sig själv att må. Det är:
1. Min sambo ❤️
2. Mina djur - Latino IV (hästen) och Lina (hunden)

Så oerhört tacksam för dessa stöttepelare. Djuren behöver dessutom inte ens prata, de bara existerar men gör så mycket bra för en som de inte ens vet om... tur ändå att man kan ventilera och prata med sin pojkvän då 🙃😍

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Blev en minst sagt lyckad dag igår på tävlingen!
Lite revansch efter den spända unghästen på lördagen. Vi lämnar den historien och pratar om något roligare!

Söndag 10/9 - krispigt men ändå lite ljummet i septembersolen och glada hästar på tävling. En helt perfekt höstdag (även om hela sommaren har känts mer eller mindre som en lång höst...) ⭐️😊

Latte var laddad och fokuserad ändå från avresan hemma till tävlingens slut. Sån enkel och trevlig häst att ha med sig alltid och ÄLSKAR sitt jobb 😎
Felfri i båda klasserna - 4:a i 1,15 och 3:a i 1,20! ❤️

Och primadonnan Vizzla då, hon bjöd Latte på en match i 1,15 och blev 2:a på sin tid! Otroligt att hon för en gångs skull var snabbare än honom men det var nog tack vare galoppsträckan mot sista eftersom hon täcker mkt mark tack vare sin galopp 👌 måste ändå tacka henne för räddningen på kombinationen i omhoppningen där hon verkligen hjälpte till eftersom vi kom lite tokigt in ❤️
I 1,20 hoppade hon 1:an jättefint men sen mot andra hindret sköt hon ut bogen och bara sprang förbi. Fanns inte så mkt jag kunde gjort annorlunda där egentligen för när hon väl bestämmer sig så är det så. Hoppade ändå väldigt fint resten av banan sen men rev en oxer på slutet och fick några tidsfel eftersom jag red långa vägar efter stoppet. Så 12 fel blev resultatet men ändå nöjd med henne eftersom hon fortsatte hoppa.

Har filmer från alla rundor så kommer lägga ut dem här om ni vill se? Lämna gärna kommentarer också isf om ni vill 😊😘

Har ni gjort något kul i helgen?

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments

Mitt liv har ändrats rejält sen i måndags.
Jag är numera student.
Hur sjukt?! Tillbaka i skolbänken. Nervöst, pirrigt... Upprop och nya ansikten. Men samtidigt sjukt kul och väldigt inspirerande att våga satsa på något nytt 😃
Jag har ju känt lite att jag har stått och stampat den sista tiden, eller till och med åren om jag ska vara helt ärlig mot mig själv.

Nu är jag student på IHM Business School där jag ska plugga till E-commerce manager de kommande två åren - och om ni vill får ni följa med på resen. Nu kör vi! 😎

Kör bara kör!

XoXo ​​​​​/Ylva

Likes

Comments