Yllan Gillar

Snacka om förvandling! Den första bilden är från vårt gamla kök, ett kök där vi trängts med 4 barn i 15 år. Under flera veckor hade vi kök och skafferi uppe i hallen :) Vad tycker ni om förvandlingen? Vi öppnade upp väggen mellan vårt sovrum och köket så vi fick ett stort kök och matrum. Vi är supernöjda! Vi har dessutom köpt ny soffa, vilket var en himla tur, för nu kan hela familjen få plats samtidigt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Yllan Gillar

För ett tag sedan deltog jag i Specsavers tävling "Årets Glasögonbärare 2016". Det gick bättre än väntat för när första omröstningen var klar och en person från varje län skulle tas ut till semifinal så visade det sig att jag vunnit omröstningen! I och med det vann jag glasögon från Bruuns Bazaar och en chans att ta mig till final. När röstningen var avslutad hade jag fått flest röster i hela Sverige! Fantastiskt kul tyckte jag, men juryn valde tre andra deltagare att skicka till final så där slutade tävlingen för mig. Vann gjorde Ulrica Gabriel, ett bra val av juryn tycker jag! Men kul att så många röstade på mig, och glasögonen är nu beställda! ​

Likes

Comments

Yllan filosoferar

Jag sitter och lyssnar på morgon-TV där Marcus Oscarsson pratar om att Trump inte kommer kunna hämta sig från sin senaste fadäs. Eller fadäs och fadäs, hans senaste klavertramp är så stort att hela han försvinner i klaveret. Även om videon är 10 år gammal har han ju inte förändrats så mycket sedan dess. Han visar dessutom upp en sida av barnslighet som jag möter i jobbet som lärare för små barn. "Jag var dum, förlåt MEN det är ingenting mot vad Bill Clinton har gjort!" Nä, det är inget mot vad Bin Laden eller Hitler gjorde heller, men det gör det inte OK för det!

Trump säger att han inte har tid att vara politiskt korrekt, att det tar för mycket energi och för mycket tid av honom att vara det. Att bete sig som ett mansgissvin handlar dock inte om politisk korrekthet, det handlar om lite jävla respekt för andra människor!

Jag tror, att om någon skulle uttala sig om att vilja "få omkull" Trumps fru eller dotter skulle han känna sig stolt. Han skulle inte ha vettet att bli förbannad eller stå upp för dem, för de är kvinnor och i hans tycke en lägre stående ras. Inte heller skulle han stå upp för invandrade amerikaner, för de är just det, invandrade. Han skulle älska att stänga alla gränser till USA för invandrare, täppa igen den schweiziska ost som han liknar gränserna vid.

Vill Amerikanerna verkligen ha en person på sin presidentpost som inte har tid att vara politiskt korrekt eller använda sig av vanligt folkhyfs? Vad händer den dag Trump förolämpar Nordkorea eller Ryssland? Jag törs knappt tänka tanken.

Det återstår också en fråga; Hur dålig är Hillary Clinton som ännu inte är en självklar vinnare?

Vem tror ni vinner, Trump eller Clinton?


Likes

Comments

Yllan filosoferar

Avund räknas som en av de sju dödssynderna. Vi är alla syndare mer eller mindre i det avseendet. För vem kan med handen på hjärtat säga att man aldrig varit avundsjuk eller om så bara lite sotis på någon i sin omgivning?

Jag tror att en viss grad av den känslan kan vara bra att känna ibland, under kort tid, och föra mig som person framåt i livet. Framåt eftersom jag vill uppnå samma mål som grannen Curre med den svindyra bilen, kusinen Harriet som åker på sin 34:e resa eller arbetskollegan Lisa som bara är så otroligt lycklig med hemmet och familjen. Dessa kan framkalla lite äckelkänslor hos människor som inte har vettet att känna någon form av glädje när det går bra för andra, men det är förhoppningsvis bara den missunnsamma dåren som lider av det!

Tyvärr är det ju dock inte alltid så att det stannar vid att känna sig avundsjuk. Jag har t.ex. sett exempel på folk som blivit skogstokiga, och jag menar SKOGSTOKIGA!!! när folk de inte känner lyckas vinna pengar! Man lägger massor av energi på bra saker och lyckas vända det till något negativt! Jag har sett hur folk uttrycker sin skadeglädje eller sitt hat på sociala medier när någon lyckas med något bra, av ren och skär avundsjuka! Det är skrämmande och tragiskt.

Nä, fokusera på de bra saker som händer runt omkring oss och försök känna känslan av den glädje, lycka eller kärlek någon kanske känner just i den stunden. Kanalisera in den känslan i det egna huvudet så kanske hälsan blev en aning bättre. MÅNGA bra och positiva saker sker fortfarande i världen varje dag och fokus måste få flyttas till det goda och fina utan att någon avundsam, ogin, svartsjuk, avis eller bara lite sotis person anser sig ha rätten att förpesta den positiva känslan för någon annan!

Om du känner dig träffad - dags för dig i så fall att skaffa dig ett liv och fylla det med innehåll. BRA innehåll!

Tipsa gärna i kommentarsfältet om övningar eller dylikt som kan hjälpa den som känner sig träffad!

Likes

Comments

Resor

För andra året i rad har jag och älsklingen varit på Cypern. Efter förra årets fantastiska vecka på Vrissaki Beach Hotel är jag såld på Cypern och Fig Tree Bay. Trots två stormiga första dagar med röd flagg på stranden, allergisk reaktion som krävde medicinering och kläder som "krympt", vilket kan ske vid en All Inclusive-resa, känns det som att orken kommer finnas fram till nästa ledighet.

Det som kan vara bra i det läget att veta om mig och resor till andra länder är att jag är så vansinnigt flygrädd! Eller, speciellt och speciellt...många människor är flygrädda. Men alla går inte på sparlåga och har dödsångest några veckor före resan. Alla döstädar inte huset, tvättar och betalar alla räkningar med övertygelsen att inte komma hem igen. Alla skannar inte av övriga resenärer på jakten efter terrorister, kollar av om besättningen verkar nyktra eller letar tecken på att planet har skavanker och fel som inte personalen och mekanikerna upptäckt. Det gör jag. Eller rättare sagt det gjorde jag. En man med samma flygrädsla som jag har botat mig! Han heter Erik Matton och är psykolog och författare och vars bok "Den skräckslagne psykologen" har berikat mitt liv! På ett år har jag gått från att inte våga leva livet till att under denna resa flyga parasailing! Jag har besökt Barcelona och Prag, två gånger och har en resa till Krakow bokad. Jag har förvandlats till en riktig resedjävul! Tack Erik Matton!

Likes

Comments