Header

Postad i: Mitt liv


đŸŒ” blĂ€ddra igenom böcker och bara lĂ€sa enstaka ord

đŸŒ” nĂ€r man tittar pĂ„ nĂ„got (eller nĂ„gon I guess) och ba bli övervĂ€ldigad av affection ????????????

đŸŒ” lyssna pĂ„ filmmusik och fĂ„ samma kĂ€nsla man fick nĂ€r man sĂ„g filmen

đŸŒ” krama ett djur (helst fluffigt)

đŸŒ” öppna plasten/förpackningar pĂ„ mat

đŸŒ” nĂ€r man lyckas sminka sig bra

đŸŒ” skratta sĂ„ man inte kan andas och mĂ„ste Ă„ka ambulans

đŸŒ” kunna vakna pĂ„ morgonen, stĂ€nga av sitt alarm och somna om utan att missa nĂ„gonting (unexperienced)

đŸŒ” nĂ€r ens rum inte ser ut som skit

đŸŒ” nĂ€r man, on rare occasions, hit that high note.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Djupa tankar och åsikter

Det har gÄtt nÀstan 2 mÄnader sedan mitt senaste inlÀgg, men jag har verkligen inte mycket att skriva om - förens nu.

Förra veckan kom en grupp kompisar frĂ„n Falun ner och följde med mig pĂ„ lektioner. Gruppen bestĂ„r av 4 personer som gĂ„r pĂ„ en högskola dĂ€r de lĂ€ser film eller liknande, och i en av deras kurser fick dom uppgiften att filma en dokumentĂ€r. SĂ„ det Ă€r det vi förra veckan gjorde. De var pĂ„ skolan med mig och filmade tisdag och torsdag, sen var de ocksĂ„ hemma hos mig och filmade pĂ„ fredagen.
DokumentÀren handlar om fandoms, och hur de pÄverkar mÀnniskors liv positivt vilket jag tyckte var en as bra ide, dÄ det finns mycket.. kanske inte precis fördomar.. men man har mycket Äsikter - utan att faktiskt förstÄ att det rÀddar folks liv.

Det jag ville göra i detta inlÀgg Àr att prata om det jag gjorde pÄ den dokumentÀren. Speciellt hur mitt liv var innan jag började kolla pÄ Sherlock för att tro det eller ej, det var en enorm vÀndpunkt för mig.

SÄ - jag har aldrig varit en speciellt sjÀlvsÀker, utÄtgÄende person. Jag gillar att vara sjÀlv och ringer gÀrna inte folk och jag kan tycka att vissa sociala situationer Àr jobbiga. Det har alltid varit sÄ och jag Àr fine och trivs med det.
Men nÀr jag var yngre, var det som om detta fick ett extra starkt grepp om mig. Antingen fanns det ingen speciell anledning, eller sÄ var det för att jag lÀt mig sjÀlv isoleras för mycket - men det nÄdde den punkten dÄ jag började tÀnka att jag var en börda för andra och de var endast snÀlla mot mig för att de tyckte synd om mig.
Detta ledde till att alla vÀnskaper jag hade trodde jag dÄ va fejk (för att de ville inte egentligen vara med mig eller nÄgot sÄnt) och jag tror Àven jag började bli mer kylig och jag trÀffade inte folk utanför skolan. De tankarna blev sÄ kraftiga och starka att jag började fÄ en viss form av sjÀlvmordstankar. Jag ville inte dö, jag ville inte vara död - men jag ville inte leva det liv jag hade om ni förstÄr?

Sen 2012 kom Linnéa (my lord and savior) samt nÄgra fler kompisar och rekommenderade Sherlock Ät mig. Och det var nog min rÀddning. Tack vare Sherlock, gick jag in och skapade ett konto pÄ tumblr - vilket sedan blev min startpunkt för personen jag Àr nu. PÄ internet kunde jag vara den person jag inte vÄgade vara i verkligheten. Och tack vare att jag fick den möjlighet att vara mig sjÀlv pÄ just internet, fördes den personligheten sedan över till min "verkliga". Jag blev mer sjÀlvsÀker, alla tankar om att jag var en börda för andra försvann nÀstan helt men viktigast av allt - jag lÀrde mig att hantera det och kontrollera de tankarna.

Personen jag Àr nu Àr heeelt olik frÄn den jag var dÄ. Det kanske inte syns sÄ mycket för andra - men jag tror att för folk som verkligen kÀnner mig extremt bra, sÄsom min familj och Linnéa till exempel, och för mig sjÀlv.. jag Àr annorlunda och "bÀttre" om det ens Àr ett bra ord.

Anledningen till att jag skriver detta Àr för att ingen vet. Inte allt. Inte i sÄn hÀr detalj. Linnéa Àr nog egentligen den enda som vet mest, men inte för att jag berÀttat - utan för att hon listade ut det sjÀlv.
Sen en sak jag vill vara extra tydlig med = ingen som lÀser detta, som kÀnde mig under den tiden, fÄr lov att kÀnna ens en gnutta Ängest över att de inte mÀrkte eller att de inte "hjÀlpte till". Jag lÀt inte riktigt andra mÀrka och jag fick hjÀlp av sÄ mÄnga - Àven om de var ovetande. Min familj fanns alltid dÀr och stöttade allt jag gjorde och mina vÀnner var sÄ snÀlla och amazing som de alltid var.

Även under dĂ„liga dagar mĂ„r jag 100% bĂ€ttre Ă€n jag gjorde dĂ„. Jag har aldrig varit i nĂ€rheten av att tĂ€nka sĂ„ negativt igen. Det som fortfarande mĂ€rks av Ă€r under de dagar dĂ„ mitt sjĂ€lvförtroende sjunker pĂ„ minus och jag kanske Ă€r lite mer nere Ă€n vanligt. Men igen - ALDRIG som förr.

DokumentÀren kommer vara klar om ca 2 veckor, och de kommer dÄ skicka en lÀnk till mig sÄ jag kan se den - men fÄr och kommer inte lÀgga upp pÄ internet. Det fÄr de göra nÀr de vill, om de vill. Och om den kommer upp online lovar jag att dela den hÀr.


have a nice life.

(gammal bild, men bloggar frÄn skoldatan sÄ sorryyyyy)

Likes

Comments

Postad i: Djupa tankar och åsikter

Jag har velat skriva detta inlÀgg lÀnge. Det Àr inget "allvarligt" inlÀgg. Det Àr inget skÀmt, men det Àr inget inlÀgg dÀr jag vill komma med ett budskap utan mer ett inlÀgg dÀr jag skriver av mig. Jag behöver fÄ detta sagt.
Jag hade pratat med nÄgon om detta, men sÄ fort jag sÀger första mening rullar alla med ögonen. Varför?
För att det har med Sherlock att göra.
Igen, jag bryr mig inte om alla stÀnger ner bloggen nu, jag skriver detta för min egna skull.

Jag började kolla pÄ Sherlock 2012, som de flesta sÀkert redan vet. Det Àr i princip det enda Ärtalet jag kommer ihÄg men i alla fall jag kommer fortsÀtta.
Strax efter skaffade jag Tumblr, vilket Àr typ som instagram, facebook och blogg all mashed up in one. Aka det bÀsta nÄgonsin. Och tack vare tumblr, blev jag introducerad till johnlock och TJLC.
TJLC stÄr för The Johnlock Conspiracy. En grupp med folk som tack vare bevis och spekulation vÀntar pÄ att Sherlock Holmes och John Watson blir ett par i BBC Sherlock. Jag förstÄr att de flesta av er suckar eller slÄr huvudet i bordet just nu men vÀnta lite..!

Folket i den "gruppen" fick mig att tÀnka. Jag har inte stött pÄ en enda person dÀr som inte Àr LGBTQ+, sÄ jag började, tack vare TJLC, ifrÄgasÀtta mig sjÀlv. Och jag Àr sÄ glad. För det har blivit en sÄn extremt stor del av mitt liv. Ja sure det kanske började med att jag shippade tvÄ karaktÀrer, som vem som helst kan göra, men det har seriöst förbÀttrat mitt liv sÄ mycket.
Och det Àr dÀrför jag skriver detta inlÀgg, för att varje gÄng jag nÀmner Sherlock blir alla trötta pÄ mig (jag förstÄr er dock, jag pratar om det ganska sÄ konstant) men det Àr för att det Àr genuint VIKTIGT för mig. Jag Ängrar inget. Jag har lÀrt mig sÄ mycket om mig sjÀlv och andra, och kan tack vare en "enkel", "trÄkig" och "normal" detektivserie prata med folk om sexualiteter och identitet. Jag har kompisar som kommer till mig för att dom vet att jag accepterar allt. Jag tar inte pÄ mig all det, för det var mycket som har gjort mig till den personen jag Àr idag. Sherlock Àr en stor del av det.

IkvÀll kommer det andra episodet av sÀsong 4 ut. NÀsta vecka Àr det sista avsnittet av sagd sÀsong. Detta kan mycket vÀl vara den sista sÀsongen av BBC Sherlock. Det kommer sjÀlvklart krossa mig, men om dom nu faktiskt ska sluta hoppas jag att dom avslutar med en smÀll. Dom har hintat om detta sedan serien började. Arthur Conan Doyle har hintat om detta sen han började skriva Sherlock Holmes pÄ 1800-talet.
Sherlock har aldrig varit en detektiv serie. Det Àr en serie OM en detektiv.

Let Sherlock Holmes love John Watson. Let John Watson love Sherlock Holmes. One day, the true story will be told.

Om ni lÀst hela inlÀgget, tackar jag sÄ mycket. Detta Àr sÄ viktigt för mig.

Ha det bra. Kolla pÄ Sherlock. Sov gott ha ett bra Är.

Likes

Comments

Postad i: Djupa tankar och åsikter

rubrik: all of me - john legend
varnar för starka Äsikter, svordomar och eventuella erkÀnnanden.

Jag gjorde valet att börja detta inlÀgg med en liten varning som jag har ovan, bara för att det alltid blir vÀldigt hettat nÀr jag pratar om det jag ska prata om. Jag vet att inte alla gillar dessa inlÀgg. Jag Àlskar att bÄde skriva dom, och lÀsa dom. Och jag hoppas att de som fortfarande Àr inne pÄ min blogg, tar sig tiden att lÀsa hela inlÀgget.
Det var inget speciellt som fick mig att sÀtta mig vid datorn och blogga igen. Ingenting som har irriterat mig som jag vill ta upp. Allting har varit vÀldigt lugnt och stilla. Men jag Àlskar att ha djupa diskussioner med folk om just detta, och att bara ligga och tÀnka sjÀlv.
Jag pratar om könsidentifikation och sexualiteter.
Det Àr fÄ saker jag Àr riktigt passionerad för. Det Àr engelska sprÄket, Benedict Cumberbatch, Sherlock och sexualiteter. Det Àr Àven dessa saker jag pratar mest om, som ni kanske har mÀrkt.

Jag började i mitten av Augusti ungefÀr, att skriva med en person pÄ en sida/app som heter tumblr.com, och har skrivit med henne non-stop sedan dess. Jag tror att det Àr ifrÄn den chatten jag har fÄtt inspirationen och orken att sÀtta mig och skriva om detta Àmne igen. Vi har haft mÄnga diskussioner, och pratat om olika synpunkter osv. Och nÀr jag sa att jag Àlskade att prata om könsidentifikation (let's call it kön.) och sexualiteter (let's call it sex.), frÄgade hon varför. Och det var först dÄ jag faktiskt försökte tÀnka pÄ varför.
Det jag kom fram till var, att jag vill se till att göra sÄ mÄnga som möjligt uppmÀrksamma, accepterande och bekvÀma med att prata om kön. och sex. i vanligt samtal. Och att personer omkring mig vet att de alltid har nÄgon att prata med. Jag har personer och till och med vÀnner runt mig som tycker att man ska vara kvinna eller man, straight.. till och med vilken hudfÀrg man ska ha.
Jag kan bli förjÀvligt förbannad ibland nÀr man försöker argumentera emot de enkla mÀnskliga rÀttigheter jag tycker man bör ha, men jag vill huvudsakligen förklara för dom att den vÀrld dom vill ha inte finns. Det har aldrig funnits en 100% heterosexuell vÀrld. Det har aldrig funnits en vÀrld med bara en hudfÀrg. Och det kommer aldrig göra. Det enda jag vill Àr att de ska försöka se vÀrlden för hur den Àr, och se mÀnniskor för hur de Àr.
Jag vill att de som Àr osÀkra sjÀlva ska veta att de har nÄgon att prata med. Jag vill vara den personen för folk. Den som man vet att man kan prata med om man inte vet vad man sjÀlv vill eller Àr. Jag har yngre vÀnner, som jag hoppas vet att jag alltid finns att prata med. Det kan vara för att frÄga om nÄgot, bara ha nÄgon som lyssnar, eller som kan bevisa att hur man Àn Àr, vad man Àn Àr, allt Àr okej.

I alla fall jag tÀnkte bara snabbt skriva nÄgra av de vanligaste sexualiteterna och snabbt förklara dom sÄ att man kan lÀra sig lite mera. Det finns hur mÄnga sex. som helst, men jag kommer ta upp de man hör mest utav.

Heterosexualitet - NÀr man Àr attraherad till det motsatta könet (t ex, man - kvinna), [straight]
Homosexualitet - NÀr man Àr attraherad till sitt egna kön (t ex, kvinna - kvinna), [gay/lesbisk]
Bisexualitet - NÀr man Àr attraherad till bÄda könen, [bi]
Pansexualitet - NÀr man inte kÀnner attraktion till kön, utan personen, [pan]
Asexualitet - Saknar sexuellt intresse/kÀnner ingen sexuell attraktion
Transsexualism - NÀr det kÀnns som man tillhör det andra könet Àn sitt biologiska kön. (t ex kvinna som kÀnner sig som man)
Queer - Man ifrÄgasÀtter sexualiteter. Man kan Àven tycka att man inte borde ha dom alls, utan bara köra pÄ att alla Àr mÀnniskor.

Nu kommer det komplicerade. Man kan vara _____sexuell, eller ______romantisk. Jag kommer inte prata om det eftersom jag vet ganska lite om det. Vill ni veta mer om just det gÄr det jÀtte bra att söka lite sjÀlva.
Sen har vi könsidentifikationen. Man kan vara kvinna och man, som vi alla vet. Men man kan Àven tycka att man inte tillhör nÄgot av könen, bÄda eller ett nytt. Samma sak gÀller hÀr, min kunskap Àr begrÀnsad.

LGBTQ+ kallas det society man Àr del av, om man Àr allt förutom heterosexuell. Och jag mÄste bara sÀga att i princip alla Àr extremt stöttande, förstÄende och hjÀlpsamma. SjÀlva ordet Àr en slags förkortning.
L = LESBIAN, G = GAY, B = BI, Q = QUEER/QUESTIONING, + = And more.

Sist jag skrev ett liknande inlÀgg, sa jag att jag inte identifierar min sexualitet. Det har Àndrats.
Jag kommer inte skriva det i detta inlÀgg, Mina nÀrmaste vÀnner vet. Men jag har bestÀmmt mig för att inte skriva det hÀr innan jag Àr sÀker. Det kan vara nÀsta vecka, det kan vara nÀsta Är. Either way, be ready for rainbows bitches.

Sista jag vill sÀga innan jag avslutar, Àr att var inte rÀdda för att tÀnka efter sjÀlva. VÄga ifrÄgasÀtta er sjÀlva, och ta reda pÄ vem ni Àr och vad ni vill. Runt 2012 var det jag började, och jag Àr inte klar Àn. Men jag Ängrar inte en sekund av det.
Jag vet ocksÄ att jag har den bÀsta familjen nÄgonsin, som Àr jÀtte stöttande med allting. Jag har otroliga vÀnner som aldrig dömmer. Jag vet att alla inte har den turen. Om ni Àr en av dom.. Ni vet vart ni kan kontakta mig. Skriv till mig. Prata med mig. Ring mig, ni som har mitt nummer.

Love you all.


​//VICTORIA

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv, Canon EOS 600D

Klockan 17:25 förra veckan, började planet rulla pÄ Landvetter. Det lyfte ca 10 minuter efterÄt, och sen befann sig planet i luften i lite mer Àn en timma innan den landade pÄ Stansted Airport.
Jag och min syster klev av trappan, som gick frÄn en av bakdörrarna pÄ flyget och ner pÄ Englands marker, samtidigt.
Vi tog sedan en expressbuss till Victoria Coach Station, och dÀrifrÄn fick vi navigera oss med hjÀlp av google maps för att hitta till vÄrt hotel; Acacia Hostel.
Vi kom fram första dagen strax efter 22:00. Vi gick ut samma kvÀll, letade reda pÄ första bÀsta restaurang, och Ät Fish 'n Chips. Eftersom klockan redan var mycket, gick vi sedan direkt tillbaka till hotellet och gick och la oss.

Dag tvÄ vaknade vi runt 7:30, och gick ner i kÀllaren för att Àta frukost. Vi gjorde oss iordning och jag packade min ryggsÀck, och hÀngde kameran runt halsen. Vi bar oss av, och gick mot tÄgstationen som lÄg precis runt hörnet. Vi köpte dagsbiljetter till kollektivtrafiken och hoppade pÄ en buss med Baker Street Station som slutstation. Vi hade turen att sitta lÀngst upp, lÀngst fram, och bara njuta medan vi Äkte genom London.
Vi hoppade av vid Baker Street Station, och gick mot första stoppet för den dagen; The Sherlock Holmes Museum. Stannade vid en giftshop precis bredvid dÀr jag gjorde slut pÄ löjligt mycket pengar, och köpte biljetterna in till museet.
Det var totalt 4 vÄningar i museet. Första vÄningen var Sherlock's sovrum och deras vardagsrum. Andra vÄningen var John's sovrum och Mrs Hudson's sovrum. Tredje vÄningen var det tvÄ rum med vaxfigurer. I första rummet var det figurer som var baserade pÄ skurkar frÄn de korta historierna Sir Arthur Conan Doyle skrev. I andra rummet var det figurer som var baserade pÄ mer vÀlkÀnda berÀttelser. Exempel Àr the hound frÄn Hound Of The Baskervilles, Irene Adler och kungen frÄn Bohemia frÄn A Scandal In Bohemia, och den rödhÄrige Wilson frÄn The Redheaded League.
Sista vÄningen bestod bara av ett litet badrum, och ett loft.

Vi lÀmnade hotellet, och gick vidare mot busshÄllplatsen för att ta bussen mot en station lite lÀngre bort. Vi skulle leta reda pÄ North Gower Street, aka Bakerstreet frÄn BBC's Sherlock. Vi hittade det av misstag, nÀr vi trodde att vi inte ens var i nÀrheten. Jag sÄg den lilla restaurangen Speedy's som ligger precis bredvid "221B". Jag tog lite kort, och gick sedan vidare.
Jag och syrran Ät lunch pÄ Subway, medan pappa och hans tjej Ät lunch pÄ Tortilla.
Jag minns inte vad vi gjorde efter det, det enda jag kommer ihÄg Àr att vi den kvÀllen bestÀllde biljetter till Madame Tussauds, och Ät pÄ Nando's som Àr en kyckling restaurang.

Dag tre var den sista dagen dÄ vi skulle hinna göra nÄgot. Vi började dagen lite senare Àn dagen innan, eftersom vi inte kunde komma in pÄ vaxmuseet innan klockan 15, och det var i princip det vi gick runt och vÀntade pÄ.
Vi gick lite pÄ Oxford Street och kollade in i nÄgra affÀrer, innan vi tog en snabb lunch pÄ ett stÀlle jag inte minns namnet pÄ.. jag minns inte heller vad vi Ät men tror vi Ät lunch innan vi gick mot Baker Street ytterligare en gÄng.
Madame Tussauds lÄg i princip precis bredvid Baker Street, sÄ vi letade reda pÄ en Sherlock Holmes staty som stod mellan den kÀnda gatan och det kÀnda museet innan vi gick in till Madame Tussauds.
Det var jÀvligt hÀftigt dÀr inne, samtidigt som det var extremt obehagligt. Jag och Tessan stod och pratade om Emma Watson som fanns dÀr, och vi mÀrkte inte att vi stod bredvid Leonardo DiCaprio's vaxfigur, för vi trodde det var en besökare. Detta upprepades ett antal gÄnger.
Höjdpunkterna dĂ€r var Benedict Cumberbatch (jag bara stod och kollade pĂ„ han ett bra tag..) och Sherlock Holmes upplevelsen. Den upplevelsen var som en interaktiv pjĂ€s i princip, och det var super nice. Älskade det verkligen!

Jag minns inte mycket mer av den dagen, förutom att vi Ät Indisk mat pÄ kvÀllen. Vi packade ihop vÄra vÀskor och gjorde oss redo att lÀmna hotellet dagen efter.

Dag fyra var sista dagen. Vi checkade ut pÄ morgonen och tog sedan en promenad lÀngst Thames till Victoria Coach Station, dÀr vi tog en buss till Stansted. Runt 15 (brittisk tid) lyfte flyget, och runt 19 (svensk tid) var vi tillbaka pÄ svensk mark.

Denna resan var sÄ otroligt rolig, och jag saknar London varje dag. Jag hoppas jag kan Äka tillbaka snart!
Eftersom jag skriver detta inlÀgg pÄ telefonen, har jag bara ett litet antal bilder frÄn resan, men det kommer komma en bildbomb i nÀsta inlÀgg.

Ha det bra! <3


//VICTORIA

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

rubrik: impossible - james arthur

Jo men tjena detta Àr typ den första gÄngen pÄ as lÀnge jag börjar ett inlÀgg med ett hej.
Jag hade sÄ jÀvla mycket att skriva om i detta inlÀgg, men allt försvann nÀr jag började skriva sÄ kommer nu skriva ett kort (eller det vet man aldrig), meningslöst och trÄkigt inlÀgg men whatever am I right?

Jag gÄr nu min andra vecka i skolan, dÄ jag var ledig den första och sen sjuk förra. Men nu Àr jag tillbaka och kan sÀtta igÄng ordentligt. Jag hade ett prov igÄr som jag hade missat förra veckan, sen har jag nÄgra fÄ smÄ uppgifter att göra och nÄgra kapitel ur böcker att lÀsa.
Jo just det, nÀr vi började engelska kursen var vi 5 personer. Sen slutade tvÄ av dom dÄ det blev för mycket lektioner och tajt mellan lektionerna. SÄ vi var 3 stycken kvar, plus lÀrare sÄklart. Sen har en till precis slutat. SÄ nu Àr vi 2 stycken som lÀser engelska 7 och det Àr jag och min kompis Olivia. Men det kommer bli jÀkligt kul att vara sÄ fÄ. Eftersom vi Àr kompisar och relativt bekvÀma med att prata och redovisa inför varandra sÄ kommer det nog bli lite lÀttare. LÀraren Àr dessutom vÀldigt snÀll sÄ det blir jÀtte bra.
PÄ tal om engelskan!!!! Jag, Olle, Sanna och Ida (tvÄ klasskompisar) Äkte i mÄndags in till Göteborg för att se pÄ Live Bio av Hamlet med Benedict Cumberbatch. Den var 3 timmar lÄng, med en 30 minuters paus. Men alltsÄ ÄÄh den var sÄ bra! Det var de första 15 minutrarna som var sega, dÄ man inte riktigt fattade en typ av engelskan dom anvÀnde. Men efter det var jag aldrig uttrÄkad. Dom visade en, kanske 10 minuters video frÄn en intervju med Benedict i början av pjÀsen och jag trodde mitt ansikte skulle gÄ sönder. Jag satt och log as mycket sÄ jag hade ont. Det slutade inte heller under pjÀsen.
Men alltsÄ herregud har ni chansen att se Hamlet med Benedict, gör det! Den var vÀldigt spÀnnande, rolig och bara i allmÀnhet intressant.
Nu Àr jag as taggad för November, dÄ jag ska se Frankenstein med Linnéa. Den pjÀsen Àr ocksÄ med Benedict Cumberbatch, och en annan Sherlock Holmes skÄdespelare vid namn Johnny Lee Miller. Han spelar i Elementary.

Just det mÄste Àven snabbt sÀga att jag red Aria i lördags, och alltsÄ jag dör va fin hon var. Red henne pÄ hacket och hon kastade inte med huvudet en enda gÄng. Hon segade ihop och löjlade sig lite men efter kanske 30 minuters slit gick hon extremt fint. Hon har Àven haft problem med galoppfattningarna, men dÄ satt dom verkligen. Fattade jÀtte fin galopp varje gÄng. SÄ jag Àr vÀldigt nöjd med henne!

Sista saken jag ska nÀmna innan jag avslutar Àr att det nu bara Àr ca 1 vecka kvar tills jag Äker till London. Jag Àr sÄ jÀvla taggad. Gissar att vi ska boka lite saker nu denna helgen och Äka ivÀg och vÀxla lite pengar. Sen mÄste jag planera min packning, och försöka se till att den inte överskrider 6 kilo. Den fÄr vÀga 10 kilo, men jag vill ju köpa nÄgot dÀr liksom. Kameran Äker, sjÀlvklart, med. SÄ veckan efter det blir det bomb hÀr sÄ var redo.

Okej jag ska gÄ nu!
Ha det bra! <3

​​Zappo (Ă€gare: Lizette Svensson)​

//VICTORIA

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

rubrik: corpse roads - keaton henson

Jag ska ta min buss om typ 10 minuter, klockan Àr nu 20 över 6 nÀr jag skriver detta sÄ fÄr skynda mig om jag vill skriva klart detta pÄ datorn, annars fÄr jag skriva klart det pÄ frukostpausen sen.
Jag tÀnkte bara snabbt nÀmna den serien jag skrev om i förra inlÀgget. Och det Àr en TV serie som kom ut 2015 och har precis avslutat sin andra sÀsong (dom har literally 2 sÀsonger, 22 episods pÄ ett Är och Sherlock har 3 sÀsonger, 10 avsnitt pÄ 6 Är.. Men fuck it Sherlock Àr fortfarande bÀst.) Tessan har tjatat pÄ mig att jag ska se denna serien, men har typ vÀgrat bara för att det sÄg ut som Ànnu en PLL, alltsÄ Pretty Little Liars. Och för er som inte vet det, sÄ gillar jag inte den serien. Men nÀr jag sov hos Bella i helgen sÄg vi dom 3 (?) första avsnitten och sen var det kört. Redan första episodet blev jag besatt av en karaktÀr som heter Audrey Jensen och nu Àr jag helt borta. Helt klart en ny crush alltsÄ.
SkĂ„despelerskan heter Bex Taylor-Klaus och om det fortsĂ€tter i denna takt kommer hennes ansikte poppa upp i the sidebar snart. FAN ALLTSÅ JAG HAR FÖR LÄTT FÖR MIG ATT BLI NÖRD.

Idag Ă€r det nĂ€st sista dagen pĂ„ jobbet. Imorgon avslutas det! Är nĂ€stan ledsen.. Har Ă€ndĂ„ varit vĂ€ldigt roligt. Och arbetet har inte varit speciellt jobbigt eftersom jag trots allt fortfarande jobbar med hĂ€star, vilket Ă€r ett jĂ€vligt tungt jobb. Om jag lyckas mocka en grĂ€shage i typ 25 grader vĂ€rme kan jag fan rensa en rabatt.

Ännu ett kort inlĂ€gg, men kan ju likamed avsluta nĂ€r jag inte har mer att skriva!
Ha det bra! <3

​​Audrey Jensen - Scream (2015) â€‹                                                       I regret nothing. â€‹â€‹

//VICTORIA

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

rubrik: i won't give up - jason mraz

Detta inlĂ€gg skrivs pĂ„ mobilen sĂ„ ber om ursĂ€kt i förvĂ€g om det blir konstiga stavfel eller om det ser konstigt ut. Är pĂ„ jobbet at the moment, och yes I know att jag ska jobba men alla sitter och dricker kaffe innan jobbet börjar ordentligt. SĂ„ kanske sitter hĂ€r till 7:30 innan vi Ă„ker ivĂ€g. Sen Ă€r det frukost 8:30 tror jag, eller i alla fall runt dĂ€r. Lunchen Ă€r 12:30-13:00 ungefĂ€r och sen slutar vi i princip. Det brukar inte vara sĂ„ mycket vi hinner med pĂ„ den timmen mellan 13:00 och 14:00 sĂ„ brukar sluta tidigare.

Jag har massa saker att skriva om nĂ€r jag kommer hem, kan egentligen göra det nu men dĂ„ kommer inlĂ€gget aldrig bli klart. SĂ„ var taggade för det my friends. Det kommer handla om massa olika saker, bland annat en ny serie jag kollar pĂ„. oCH EN KARAKTÄR SOM DÖDAR MIG FAAAAAN. Taggade Ă€nnu?

I alla fall, fÄr bli ett kort inlÀgg, men mÄste avsluta innan vi sticker! Helt meningslöst inlÀgg men ni fÄr en ny bild pÄ Linn och Evert sÄ..

Ha det bra! <3

​

//VICTORIA

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

rubrik: all i want - kodaline

Jag gick pÄ bio i söndags med Linnéa och Tessan. Det var ganska spontant, bestÀllde biljetterna kanske 2 timmar innan vi Äkte eller nÄgot sÄnt! Och filmen vi sÄg pÄ var Ghostbusters. Jag har inte sett dom tidigare filmerna, men ville verkligen se denna dÄ den sÄg jÀvligt rolig ut, och det var massa kvinnor i huvudrollen. SÄ fuck yeah till badass kvinnor i huvudroller som bara spelats av mÀn fram tills nu.
Och filmen var faktiskt vÀldigt bra! Jag blev obsessed med en av karaktÀrerna, som spelas av Kate McKinnon. Sen var den bara genuint rolig! Ofta nÀr jag gÄr pÄ bio skrattar jag bara med alla andra. Alla skÀmt blir roligare nÀr man sitter i en grupp av mÀnniskor, som i en biosalong. Men alltsÄ denna filmen var verkligen comic gold.

OCH ALLTSÅ JAG SVÄR PÅ ALLT BLIR GALEN PÅ NOUW NU. Varje gĂ„ng jag ska ta bort nĂ„got, hoppar den upp till början av inlĂ€gget. Varje gĂ„ng jag trycker pĂ„ enter sĂ„ fuckar den upp ett annat stycke och JAG FÅR DAMP DET TAR 10 GÅNGER LÄNGRE TID ATT BLOGGA BARA FÖR DET.

Okej i alla fall.
Sitter just nu och lyssnar pÄ topplistan pÄ Spotify för att hitta lite nya lÄtar. Ska strax stÀnga ner datorn för att packa lite saker som jag ska lÀmna pÄ skolan imorgon. Efter att jag slutat jobba vid 14 kommer jag och mamma Äka upp till bilskolan jag gÄr i, dÀr jag ska ha min första körlektion. Eller ja andra, men den första pÄ det stÀllet. SÄ det ska bli kul! Sen tror jag att vi skulle Äka förbi Bernt, alltsÄ dit vi ska flytta i slutet av mÄnaden! Men sen ska jag Äka förbi skolan pÄ hemvÀgen, lÀmna lite grejer, döda Lizze och Mikka. Kill them with kindness. Nej men har saknat dom sÄ jÀvla mycket. FÄr damp lite över hur mycket jag saknar Lizze i alla fall, eftersom jag inte trÀffat henne sen vi var 8 mÄnader gamla typ. Mikka har jag ÀndÄ trÀffat under lovet. Saknar dig sÄklart ocksÄ ditt as.
Btw det Àr inte cyberbullying ni vittnar varje gÄng jag kallar henne as. Det Àr vÀl vÄrat sÀtt att visa kÀrlek HAHHA. Hon Àr aset och jag Àr fucktard.

Som avslut ska jag bara snabbt sÀga att jag ska trÀffa bÀsta Linn pÄ torsdag, och kolla pÄ hennes dressyrtrÀning. Kommer antagligen fota ocksÄ för att god only knows att jag behöver nya bilder.
Sen ska jag trÀffa bÀsta Bella pÄ lördag! Vi ska antagligen in till Göteborg och hitta pÄ nÄgot! SÄ det ser jag fram emot!

Nu sticker jag vÀnner.
Ha det bra! <3

Cavallos Evert [Ă€gare - Linn Eriksson]
AlltsÄ omfg mÄste verkligen fota mer snart igen.. De enda bilderna jag Àr nöjd med Àr pÄ Evert hahaha jÀkla photogenic hÀst.
​
​
//VICTORIA

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Mitt liv

rubrik: i'm not the only one - sam smith

Jag saknar hÀstarna och ridningen sÄ mycket nu. Mest av allt saknar jag GustavsgÄrden och stallvÀrdarna.
Ridskolan slutade vid slutet av Juni typ, och har sen dess bara varit runt hĂ€star vid ett tillfĂ€lle. Och det var pĂ„ uteritten uppe i Lökom. Men jag Ă€r sĂ„ taggad för att komma tillbaka till GustavsgĂ„rden och jobba. Saknar allt det roliga som hĂ€nder med Bella, Linn och Tessan nĂ€r vi alla Ă€r tillsammans. Jag tror inte det gĂ„r en lördag utan att vi har ens lite roligt. Älskar att vi kan vara seriösa och ansvarsfulla, och sedan totalt vĂ€nda och inte ta nĂ„gonting seriöst.

Sen saknar jag Ă€lskade Lisen. Hon har inte haft en lĂ€tt sommar, dĂ„ hon har varit sjuk eller skadad i princip hela tiden. Tror det var problem med lĂ€nden nu igen, och jag hoppas att hon blir helt Ă„terstĂ€lld. Älskar den ponnyn mer Ă€n nĂ„got annat. Blir hon sĂ€mre, eller fortsĂ€tter att bli dĂ„lig eller fĂ„ problem med kroppen hoppas jag att Ă€garna inte försöker hĂ„lla henne vid liv lĂ€ngre Ă€n nödvĂ€ndigt. Det sista jag vill Ă€r att hon inte ska kunna leva ordentligt. Hon fĂ„r inte gĂ„ runt och ha ont eller mĂ„ dĂ„ligt. Hon Ă€r för underbar för det livet.
Jag hÄller konstant tummarna för att hon ska bli bÀttre och hÄlla sig frisk, men hon Àr en gammal ponny. Jag kommer sÄ snart som möjligt Äka dit och hÀlsa pÄ henne och de andra hÀstarna.
Ska kolla lite med Linnet och Bella sÄ jag hinner trÀffa dom snart ocksÄ! Saknar dom bÄda <3

Jag har egentligen inte mer att skriva sÄ det fÄr bli ett kort inlÀgg idag.
FÄr se om det blir nÄgot mer inlÀgg ikvÀll, eller imorgon, eller i Är.. you never know.

Ha det bra! <3

​​foto av Isabella Hebrin

//VICTORIA​

Likes

Comments