Header

​Till dig som kör bil, lastbil eller liknande fordon som går fortare än 45 km/h.

Jag som sitter helt oskyddad på min moped är påväg hem, ser fram emot att få träffa min familj efter en lång skoldag. Du är också påväg hem, och du har för bråttom och bestämmer dig för att köra om mig- och krockar med den mötande trafiken då du endast fokuserade på vilket väghinder jag var.

Påverkar detta dig? Ja, ditt fordon blev förstört och du känner dig kanske lite öm i kroppen. Men jag som var bakom eller på sidan om dig? Jag som endast är skyddad av en liten hjälm? Jag flög över styret på mopeden och ligger nu i något dike- osäker om jag fortfarande är vid liv. 

Alltför många trafikolyckor sker för att speciellt bilister anser att de ej har tid att vänta någon minut tills det är säkert att köra om mopedister, och sedan för att klaga på att vi var i vägen. Jag tror inte att folk inser hur oskyddade vi är, ifall någon kör in i oss är vi körda. Hjälmen må skydda våra huvuden, men resten? Inte skyddar min hjälm min nacke, min rygg eller övriga kroppsdelar. 

Var försiktig, jag vill också kunna köra utan att ständigt vara orolig när jag blir omkörd- jag vill också hem igen.

Edit; Detta har ej hänt mig, men har hänt många. 

Likes

Comments

Jag har aldrig varit särskilt stor gällande bloggar, men jag hade tänkt att ge detta en chans. Så hur dumt det än är så är det väl standard att presentera sig i sitt första inlägg.

Hej, jag är Leia- Jag är sexton år och går andra året på Vård & Omsorgs College i Lycksele. Det är ett intressant program, men mycket jobb- om än jag tycker att det är jätteroligt så kan det bli svårt att hänga med. Jag har alltför mycket fritid, då mina prioriteringar inte riktigt ligger rätt till- men då jag har tid över föredrar jag att antingen vara ute med vänner eller att bara sitta vid datorn, standard. Helt ärligt är jag bara en average person, men jag kommer antagligen lägga upp skolrelaterade inlägg eller blandade åsikter.

Ha det nice

Likes

Comments