Mina fina hundar, 2 små Chihuahuor, får mig alltid på bra humör.
Tindra 6år, Izor 4år


(Favorit plasten där de myser i solen på varma dagar!)


/yeye

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godkväll!
Att blogga med vänstra handen när man är högerhänt är svårare än vad man tror! Vill alltid dra dit höger handen för att skriva men då spänner det åt i hela armen och den nästan krampar..

Idag har jag hängt med min kille och hans mamma och syster till Gällstad för att shoppa men som inte blev så lyckat. Jag klarar inte av att bara köpa något spontant för ångrar mig oftast efteråt. Därför köpte jag inget för det fanns inget jag behöver ha nu haha. Jag gillar att lägga pengar på sånt som jag verkligen kollat på länge och så resonerar jag med mig själv om det är värt eller inte typ...asså kan låta skumt men ja hoppas ni förstår, fast ne det behöver ni inte.=)) Men det blev inget iallafall!

Vad är det för jävla skämt nu det senaste om att klä ut sig till en clown och skrämma andra? Förstår inte. Sen så vet man aldrig vem som gömmer sig under masken heller! Ingen gillar väl att bli skrämd av en clown? Får hoppas på att det lägger av så fort halloween är över då dessa personer kanske växer upp tillslut. ;)

/yeye

Likes

Comments

Hej!!

Efter min låånga paus från bloggen har jag äntligen tänkt börja blogga igen då mitt liv har startat på ett nytt kapitel. Mina anledningar till varför jag slutade berodde mycket på stress över skolan och andra personliga händelser som idag inte rör mig ett dugg. Så välkomna alla gamla som nya läsare och hoppas ni kommer gilla det jag bjuder på!

Vad vore inte bättre än att börja med att lugna allas oro för er som sett min snapchat idag. För er som inte vet så låg jag på sjukhusbädden och snapa och detta skapade många frågetecken, bland annat om jag va döende haha! Men nej, jag mår bra. Jag har då tänkt berätta om min första gång nersövd...

Idag, torsdagen den 13/10 hade jag tid klockan 11 för min operation. Min käraste pappa tog ledigt för att dela denna fantastiska dag med mig! =))) ( *host* ironi) Jag vart asnervös. Vi kom dit väldigt tidigt men blev inkallade direkt av läkaren som var en dansk man som berättade om vad han skulle göra med mig, förstod tyvärr inte så mycket haha men förstod iallafall att han skulle ta bort mitt söta ganglion... Och vafan är det tänker typ alla haha...

Ett ganglion är en vätskefylld knöl som bildas vid en led efter att leden har överansträngt. Att ha ett ganglion på ovansidan av handleden är som vanligast hos yngre kvinnor som tränar och för er som vet så har jag tränat mycket på gym tills min handled inte klarat mer...I alla fall, ett ganglion blir oftast inte så stor och det brukar oftast försvinna efter några veckor men min trivdes väldigt bra verkade det som eftersom jag hade haft min nästan ett år(!?) Men tillslut så sökte jag vård och fick vänta ett bra tag innan någon kallelse kom på posten. Mitt ganglion var väldigt hård så en läkare kunde inte punktera den och låta vätskan sugas upp utan jag behövde en operation. Jag ville jättegärna ta bort den eftersom den hade börjat göra mer ont och den besvärade mig vid träning eftersom jag inte kunde lägga min vikt på handleden (tex som att utföra en armhävning).

Bra exempel på ett ganglion, min var dock inte så stor!!

Bildresultat för ganglion

Och här är en bild som togs idag på mitt ganglion..

Efter att läkaren varit hos mig i rummet och berättat om vad han skulle göra så kom en sköterska in...Och här kommer det värsta för mig idag. Hon skulle ge mig medicin i tabletter och jag har stor fobi över att svälja tabletter. Då lägger hon fram en liten morfintablett, en annan liten tablett, en ipren och två stora alvedon som är starkare än vanliga. Jag titta på min pappa och han ser hur skraj jag ser ut. Jag säger till sköterskan att jag kan inte svälja de stora men jag skulle kunna dela på dom och jag klarar av att svälja dom andra om jag får dela på iprenen också. Hon sa då att det inte går (?) att dela på de stora och min pappa förklarar klart för henne att jag inte kommer få i mig dom. Den här sköterskan tog ingen hänsyn till min rädsla och började då pusha mig med att säga "det går att svälja, det är lätt". Och där började jag gråta. Jag trodde då att jag skulle va tvungen att svälja dessa enorma tabletter och inte ens då när hon ser att jag gråter ändrar hon attityd mot mig. Hon frågar varför jag är så rädd på ett så oschysst sätt när jag hade förklarat att jag inte "kan" eftersom jag är rädd och hon trodde då att jag kanske hade fel på min hals..?? Sköterskan gav tillslut upp efter att pappa sa att jag inte behöver ta dom, det va en lättnad, han frågade även sköterskan om det fanns i en annan form och hon sa surt nej. Efter det fick jag byta om och säga hejdå till pappa. Därefter kom sköterskan in med två andra tabletter som bara smälter i munnen och hon sa att dessa funkar också...varför sa hon då att det inte fanns innan..? Aja.

Jag lades på en sjukhusbädd där jag mötte på flera sköterskor. De gjorde mig klar för operation och vi babblade massor om gymnasiet och om olika yrken och att jag idag får gratis droger så varför är jag nervös, haha! De var en härlig personal som fick mig skratta och känna mig trygg innan jag skulle sövas. Min nervositet resulterade i en lite högre puls som sakta sjönk när jag fick i mig lugnande medel. På bara några sekunder såg jag mer suddigt och jag bestämde mig för att blunda samtidigt som jag skulle andas in i masken.

Sen så vakna jag! Hade inte ont någonstans och sängen var så jäkla skön att jag sa att jag ska ha en sådan säng i mitt rum (??) Där blev jag serverad varm choklad, vatten och en ostmacka, men först en isglass för jag vart så torr i munnen! Ungefär en timma satt jag och pappa i vårat lilla bås och snackade och sen kom en sköterska som sa till mig att gå på toa och om hon fråga om jag ville att hon skulle följa mig vägen dit. Jag tänkte först att jag är inte så yr jag kan stå och gå själv! Men när jag väl ställde mig upp snurrade allt! "Oh jäklar" sa jag och vinglade och hon tog tag i mig och förde mig till toaletten haha.

På bilden ser så jäkla trött ut haha! Men efter detta så fick jag ta på mig mina kläder och lämna sjukhuset!

Hemma så tog jag en alvedon och min fina mamma hade gjort pannkakor till mig!=) För tillfället har jag rätt så ont i handleden och jag kan inte bära något eller ens visa tummen upp haha. Har bandage som jag får ta bort men vågar inte riktigt än även om jag är väldigt nyfiken på hur det ser ut! Läkaren berätta att såret är ungefär 1 cm och att han sydde två stygn, inte så illa! Om två veckor ska jag boka tid hos en vårdcentral som ska ta bort stygnen och under 6-8 veckor så måste jag ta det försiktigt med min handled. Bara att skriva detta inlägg har tagit kol på min hand haha!

Eftersom att ifall man haft ett ganglion innan så kan det hända att man får en ny på samma ställe, men jag hoppas jag slipper det och jag ska nu tänka mer på att inte knäcka mina handleder så som jag gjorde innan som jag tror resulterade till mitt ganglion! Skönt att den är borta nu i alla fall!

Tack till er som brydde er så mycket om mig idag och tack till er som tog er tid att läsa detta sjukt långa inlägg!!

Så taggad att börja blogga igen!

Kram/ yeye

Likes

Comments