God morgon fina!
Här vaknade jag i morse kl 04.45 på soffan. Jag slocknade visst som en tok vid 19 tiden på soffan efter en hel dag på språng. Det blev en tågfärd mot Malmö för ett möte. Det var supertrevligt & vi pratade om så roliga & spännande saker för framtiden.

Efter en hel dag med jobb så skulle jag bege mig till stället jag tänkt på hela dagen. Jag köpte med mig en kaffe för att slå mig ner hos min älskade vän. En vän som varit i himlen i 5 år. Jag brukar vara där ofta vid hennes sten. Varje gång jag är där tar jag med mitt kaffe och tänker på allt roligt vi haft tillsammans. Det slutar alltid med att jag gråter så jag hickar när jag går där ifrån. Men dessa årsdagarna är alltid värst. Man kan verkligen inte förstå det och man blir så arg över att det var just min fina vän som försvann. När jag sitter där och tänder mitt ljus så slår det mig att jag glömt att köpa med mig en blomma. Jag som alltid är så noga med blommor till henne. Det måste varit för jag bara tänkte på att få gå dit efter jag klivit av tåget. Jag reser mig upp för att traska tillbaka till stan för att köpa en blomma. Men sen stannar jag upp och tänker att hon är bara tacksam över att jag är här. Så jag slog mig ner intill alla tända ljus och började tänka på vår tid ihop igen. Tårarna rann & saknaden av hennes skratt har aldrig varit mer saknat.

Igår satt jag & tänkte på ett minne från skoltiden. Vi var grymma på idrotten & dansade ut med MVG i betyg båda två. Men sen när det kom till tyskan, ja där var vi inte vassa någon av oss. Ändå skulle vi tvunget göra ett arbete tillsammans. Ett modemagasin på tyska. Jag kommer aldrig glömma hur många skratt det dära magasinet gav oss. Eller hur läraren kom fram och sa ”Nu får det vara lite mindre fokus på kläderna och mer fokus på det tyska språket”. Vi fick VG på det magasinet och Anna säger ”Johanna, titta noga på det dära V:et för det är första & sista gången vi kommer se det på ett betyg i tyskan”.

Jag är så glad att alla dessa minnen kommer upp. För då får jag höra hennes enorma skratt i tankarna igen.

Fy attan vad du är saknad vännen. Jag skulle kunna göra allt för att få träffa dig igen!

Gillar

Kommentarer

Hejsan fina!

Tack snälla för all er fina omtanke kring lille Barry bus. Han är på bättringsvägen & denna natten var lugn. Så skönt för honom att han fick sova riktigt gott.

Vädret är så fint här och vi försöker hämta så mycket friskluft som möjligt ute i trädgården. I helgen köpte Naomi detta fina fågelhuset som ser ut som en husvagn. Hur gulligt? Hon tog pengar från sin spargris och var väldigt bestämd med att hon skulle införskaffa detta till fåglarna som ofta kommer på besök till hennes lekstuga. Jag blir helt varm i hjärtat av att se vilken fantastisk djurvän hon är. Varje vecka när hon lånar böcker på biblioteket så kommer hon alltid hem med nya faktaböcker om just djur. Hon har ett enormt intresse för att lära sig allt om djuren och har egentligen alltid haft det sedan hon var liten. Förra veckans bok handlade om myror. Så nu kan vi allt om dom små rackarna också.

Hon har också börjat prata om vegetarisk mat eftersom dom har det som alternativ i skolan. Vi har alltid som standard att ha minst en vegetarisk måltid i veckan här hemma. Men efter Naomis önskemål så försöker vi köra på 2 dagar. Jag önskar dock att jag hade blivit mycket bättre på att tillaga det då jag själv tycker det är roligt med en variation i vardagen. Men det känns som om jag alltid tillagar samma rätter. Vegetariska pastarätter.

Tänk så mycket de små lär oss varje dag, Jag är så imponerad över denna tjejen med hennes enorma vilja om att argumentera & vilja lära sig nya saker. Jag kan säga att jag hade aldrig velat möta henne i en debatt om några år. Inte konstigt vi brukar kallar henne för politikern ibland.

Fågelholken fann vi hos Dollarstore.

Gillar

Kommentarer

I natt har varit en fruktansvärd natt här hemma. Harry hade krupphosta i helgen, men han hämtade sig snabbt och behövde ingen medicin för att vidga luftvägarna. Han hade lite hosta under gårdagen men annars var han helt oberörd. Så jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur denna natten skulle bli. Han fick en så ansträngande andning & en krupphosta som var fruktansvärd. Tidigare har han haft ”falsk krupp” och små knep hemma brukar lindra det aningen. Jag är själv uppvuxen med mycket krupphosta. Men i natt så hjälpte inget av dom små grejorna som brukar hjälpa.

. Han andades så snabbt och jag fick verkligen tänka på att vara lugn för Harrys skull. Men inombords så var jag allt annat än lugn. Det var så längesen hans andning var så ansträngd som i natt. För att dra det hela lite snabbt så var han i min mage med nästan inget fostervatten alls. Fostervattnet är det som utvecklar lungorna & man kan säga att han har små ärr på sina lungor. Så när han blir förkyld med hosta så blir andningen så mycket jobbigare för honom. Vi vet dock inte hur mycket försämrad hans lungkapacitet är. Men det ska vi få reda på nu när han snart fyller 5 år.

Han fick sin medicin för att vidga luftvägarna och det tog en stund innan den kickade in. Hade inte denna hjälpt så hade vi fått åka in akut. Jag minns knappt när han fick den senast. Det var verkligen längesen. Nu var alla fönster öppna & lamporna tända i rummet för att kunna hålla koll på hans ansiktsfärg. Det är något jag aldrig kommer glömma sen hans tid som bebis. Jag killade honom i håret & på ryggen i hopp om att han skulle somna sittandes i min famn. Och det gjorde han. Medicinen hjälpte. Jag är så tacksam att den hjälpte för honom även denna gång. Men det tar ändå inte bort oron. Jag har legat där intill honom i sängen hela natten för att lyssna på hans andning. Under den vakna tiden i natt har jag verkligen tänkt tillbaka på hur vi hade det i början av hans liv. Jag var vaken varenda natt för jag vågade inte somna ifrån honom om något skulle hända. Samma känsla hade jag i natt och den är fruktansvärd. Om man bara kunde tagit det onda ifrån dom.

Nu ligger han här intill mig i soffan och sover gott. Han tar igen lite sömn efter alla vakna timmar. Jag har också kunnat vila en stund och ska nu krypa ner intill honom igen.

Min älskade Harry. Starkaste killen jag känner.

Gillar

Kommentarer