Header

I ett samarbete med Risifrutti

Äntligen ska jag få dela med mig av det frukostevent jag fick närvara på i Stockholm. Det är verkligen en ära att få skriva och påverka detta budskapet. Ett budskap som är så otroligt viktigt. Brukar ni känna på era bröst?

Risifrutti bjöd in oss över en frukost för att berätta om deras vackra intiativ till att stödja Bröstcancerfonden. Dom har nämligen bytt till "Risitutti" på sina förpackningar, som dom kommer ha i några veckor framöver. Målet till det är att vi ska bli påminda att "Kolla en extra gång". Att se efter våra bröst för att upptäcka bröstcancer i tidigt skede spelar en stor roll. Tänk att var nionde kvinna drabbas av bröstcancer.

Under frukosten fick vi träffa representanter från Bröstcancerfonden som berättade om deras otroliga arbete. Vi fick lyssna när drabbade kvinnor delade med sig av sina historier om bröstcancer. Så otroligt modigt och det var inte lätt att hålla tårarna tillbaka. Vi fick undervisning i hur man ska klämma på sina bröst när man undersöker sig. Vi fick även testa på ett par låtsasbröst & jag kan säga att jag trodde inte alls att man behövde trycka så hårt. Vi fick höra att det bästa är att känna på sina bröst några dagar efter mensen. Då är brösten som minst aktiva och det gör det hela enklare att känna efter.

Nu hoppas jag att alla ni kvinnor som läser denna texten eller käkar en Risitutti till mellanmål att... "Kolla en extra gång". Var rädda om er och glöm inte att det har en stor betydelse att finna bröstcancer i tidigt skede. Här nedan finner ni en instruktionsvideo från Bröstcancerfonden för självundersökning.

Tack snälla för att ni tog er tid att läsa. Tack snälla Risifrutti för ert fina intiativ. Varje gång jag ser en Risifrutti nu så kommer jag tänka på mig själv att kolla efter en extra gång. Tack!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nouw Magazine