Hejsan fina!

Ja, men igår var en sådan dag då man verkligen kände att det var fredag i hela magen. Harry & Andy begav sig mot ett lekland för att möta upp kompisar. Jag stannade hemma så jag kunde hämta loppan i skolan. Eftersom vi bara har en bil numera så hoppade jag glatt upp på lådcykeln för att hämta loppan i skolan. Regnet öste ner från och till och jag såg minst sagt ut som en blött katt när jag väl var framme vid skolan. Men det gjorde inget alls. Jag såg bara framemot en mysig fikastund på tu man hand med min loppa. Så hon hoppade upp i lådcykeln och vi trampande iväg mot fikan. Det var så mysigt och man märker verkligen hur mycket hon uppskattar dessa stunderna med bara mig. Så mysigt! Väl hemma så kom grabbarna strax därefter och vi gjorde oss i ordning för att besöka badhuset tillsammans. Dom hade så roligt och fredagen kunde verkligen inte börjat bättre. Efter badet så ringde vi och beställde lite mat då vi alla var helt slut efter badet. Men innan maten skulle hämtas så skulle vi givetvis plocka varsin godispåse.

Sen minsann, då vände vår fredag i ett naffs. Barnen började bråka något helt fruktansvärt i bilen. Om ett ynka litet halsband/armband som låg där mellan sätena. Jag kan ta hur mycket bråk som helst. Men det värsta jag vet är när det bråkas i bilen samtidigt som man kör bil. Det är det värsta jag vet. Jag vet inte hur många gånger jag bad dom snällt och vänligt att vi kunde lösa det så fort vi kom hem. Dom bara fortsatte...och fortsatte. Jag ber dom vänligt en sista gång och påminner dom om vår mysiga fredag som ska fortsätta där hemma med pizza & Idol på tvm. Men nej då, dom var inte det minsta lilla sugna på att lyssna på varken mig eller Andy. Så jag fick verkligen nog. Vi hämtade maten och strax hemma så stannar jag till vid miljöstationen och slänger deras godispåsar. Förklarar att det är mat så fort vi kommer hem, sen så är det läggdags.

Dom blev nog väldigt förvånade och dom insåg ganska snabbt hur ledsen & besviken jag blev på deras beteende mot varann. Ja, man kan absolut syskonbråka. Det hör till. Men igår var på en nivå med en massa elaka ord som jag absolut inte köper som förälder.

Barnen somnade direkt och var väldigt medvetna om att dom gjort fel mot varann. Dom sa förlåt om och om igen innan ögonen slog igen. Så fort dom somnat så blev man ju själv väldigt ledsen över att den dära mysfredagen man längtat efter hela veckan bara försvann i ett naffs. Så fort dom vaknade i morse så väckte dom mig båda tillsammans. Dom bara la sig intill mig i sängen och väckte mig med en bamsekram, samtidigt som dom sa förlåt igen för igår till både mig & varandra. Det blev en väldigt mysig frukost, samtidigt som vi än en gång kunde prata om gårdagen.

Jag är inte den som tror att man ska vara för hård mot barnen. Jag vill alltid att vi ska vara vänner. Men när det går till en sådan nivå som igår så kan jag bara inte se förbi det och låtsas som ingenting. Gör jag det så kommer det ju bara kunna fortsätta i framtiden. Elaka ord kommer aldrig vara ok för mig, vare sig det är mysfredag eller ej.

I skrivande stund skrattar som tillsammans i trädgården samtidigt som dom spelar boll med kompisar. Det dröjer nog länge innan dom är riktigt osams igen.

Ville bara att ni ska få en inblick i vår vardag där inte allt är en dans på rosa fluffiga moln.

Kram

Gillar

Kommentarer

God morgon fina!
Här vaknade jag i morse kl 04.45 på soffan. Jag slocknade visst som en tok vid 19 tiden på soffan efter en hel dag på språng. Det blev en tågfärd mot Malmö för ett möte. Det var supertrevligt & vi pratade om så roliga & spännande saker för framtiden.

Efter en hel dag med jobb så skulle jag bege mig till stället jag tänkt på hela dagen. Jag köpte med mig en kaffe för att slå mig ner hos min älskade vän. En vän som varit i himlen i 5 år. Jag brukar vara där ofta vid hennes sten. Varje gång jag är där tar jag med mitt kaffe och tänker på allt roligt vi haft tillsammans. Det slutar alltid med att jag gråter så jag hickar när jag går där ifrån. Men dessa årsdagarna är alltid värst. Man kan verkligen inte förstå det och man blir så arg över att det var just min fina vän som försvann. När jag sitter där och tänder mitt ljus så slår det mig att jag glömt att köpa med mig en blomma. Jag som alltid är så noga med blommor till henne. Det måste varit för jag bara tänkte på att få gå dit efter jag klivit av tåget. Jag reser mig upp för att traska tillbaka till stan för att köpa en blomma. Men sen stannar jag upp och tänker att hon är bara tacksam över att jag är här. Så jag slog mig ner intill alla tända ljus och började tänka på vår tid ihop igen. Tårarna rann & saknaden av hennes skratt har aldrig varit mer saknat.

Igår satt jag & tänkte på ett minne från skoltiden. Vi var grymma på idrotten & dansade ut med MVG i betyg båda två. Men sen när det kom till tyskan, ja där var vi inte vassa någon av oss. Ändå skulle vi tvunget göra ett arbete tillsammans. Ett modemagasin på tyska. Jag kommer aldrig glömma hur många skratt det dära magasinet gav oss. Eller hur läraren kom fram och sa ”Nu får det vara lite mindre fokus på kläderna och mer fokus på det tyska språket”. Vi fick VG på det magasinet och Anna säger ”Johanna, titta noga på det dära V:et för det är första & sista gången vi kommer se det på ett betyg i tyskan”.

Jag är så glad att alla dessa minnen kommer upp. För då får jag höra hennes enorma skratt i tankarna igen.

Fy attan vad du är saknad vännen. Jag skulle kunna göra allt för att få träffa dig igen!

Gillar

Kommentarer

Hejsan fina!

Tack snälla för all er fina omtanke kring lille Barry bus. Han är på bättringsvägen & denna natten var lugn. Så skönt för honom att han fick sova riktigt gott.

Vädret är så fint här och vi försöker hämta så mycket friskluft som möjligt ute i trädgården. I helgen köpte Naomi detta fina fågelhuset som ser ut som en husvagn. Hur gulligt? Hon tog pengar från sin spargris och var väldigt bestämd med att hon skulle införskaffa detta till fåglarna som ofta kommer på besök till hennes lekstuga. Jag blir helt varm i hjärtat av att se vilken fantastisk djurvän hon är. Varje vecka när hon lånar böcker på biblioteket så kommer hon alltid hem med nya faktaböcker om just djur. Hon har ett enormt intresse för att lära sig allt om djuren och har egentligen alltid haft det sedan hon var liten. Förra veckans bok handlade om myror. Så nu kan vi allt om dom små rackarna också.

Hon har också börjat prata om vegetarisk mat eftersom dom har det som alternativ i skolan. Vi har alltid som standard att ha minst en vegetarisk måltid i veckan här hemma. Men efter Naomis önskemål så försöker vi köra på 2 dagar. Jag önskar dock att jag hade blivit mycket bättre på att tillaga det då jag själv tycker det är roligt med en variation i vardagen. Men det känns som om jag alltid tillagar samma rätter. Vegetariska pastarätter.

Tänk så mycket de små lär oss varje dag, Jag är så imponerad över denna tjejen med hennes enorma vilja om att argumentera & vilja lära sig nya saker. Jag kan säga att jag hade aldrig velat möta henne i en debatt om några år. Inte konstigt vi brukar kallar henne för politikern ibland.

Fågelholken fann vi hos Dollarstore.

Gillar

Kommentarer