Inlägget innehåller affiliatelänk.

Hej fina!

Hoppas ni har en härlig start på helgen. I skrivande stund sitter vi i bilen på väg mot dop för våra vänners lille grabb. Ska bli så mysigt & trevligt att träffa alla.

Igår sprang Naomi ordagrant ut ifrån skolan när hon fick syn på oss sittandes vid bänken. Hon gav mig en sådan bamsekram med världens leende och sa "Äntligen fredag och idag ska vi på bio". En så efterlängtad dag för oss alla. Att bara släppa allt jobb och vara med dom som betyder mest. Bästa känslan.

Vi kollade på Toy Story 4 och barnen tyckte den var så bra. Ja, vi också för den delen. Hihi. Attans så mysigt det är att gå på bio.

Leopardklänning Ad-links HÄR

Gillar

Kommentarer

Hej fina! Äntligen fredag igen. Veckorna går verkligen undan när man är tillbaka i alla rutiner igen. Idag ska vi gå på bio & det ska bli himla mysigt att starta helgen på det viset.

Igår lyckades vi få ihop ett pass tillsammans innan det var dags för loppans dansträning, som jag tänkte dela med mig av. Herregud så jobbigt detta var. Träningsvärken börjar minsann smyga sig på Jag trodde inte alls att det skulle vara så pass jobbigt som det var. Haha! Jag minns inte sist jag svettades så mycket och känslan efteråt är ju så magisk! Detta pass var det mer fokus på styrka än puls men visst kom man upp i den dära sköna andningen ganska snabbt ändå! Kan ju bero på den grymma värmen vi haft också. Men hur som helst så gav detta passet så enormt bra. Så skoj.

Hela passet finns här nedanför om du vill ha inspo till ditt helgpass!

Veckans pass - Ca 45 minuter styrka

50 kcal rodd
50 DB snatch (Hantel) Jag körde 15 kg
50 Knees to Elbows
50 Goblet Squats 16
50 Pull-ups Med eller utan band.
50 Boxjump
50 KB Swing 24
50 Wallballshots 9 kg
50 Dips

Kör igenom alla övningar en och en, börja alltså inte med boxjump innan du är klar med Pull-ups. Pausa när det behövs.
Klocka hur lång tid det tar att ta sig igenom hela passet, då har du något att slå på samma pass nästa vecka.
Siffrorna bakom övningarna är antal kilo vi använde, men här får ni känna efter vad som passar er. Tänk på att det ska vara tungt! Är ni osäkra på några övningar så är det bara till att googla så kommer det fram direkt.


Lycka till & ha en underbar dag!


Gillar

Kommentarer

Kan ni också få den känslan mitt i vardagen att tiden liksom inte räcker till riktigt? Att man alltid kämpar mot klockan? Ibland önskar jag att ett dygn hade 10 timmar extra. Det är mycket som ska klaffa med jobb, barnens aktiviteter & allt det där andra som krävs i vardagen.

Just nu har vi enormt mycket med bolaget & allt jobb. Som det alltid är efter semestertider. Eftersom jag aldrig egentligen kommer ifrån mitt jobb så har jag varit väldigt tydlig mot mig själv. När barnen hämtas, då checkar jag ut för dagen. Förr kunde jag sitta uppe på nätterna för att få ihop det dära jobbet som jag inte hann göra klart under dagen. Men där har jag varit väldigt bestämda mot mig själv det senaste året. Sömnen är så viktigt och jag bara måste få sova om nätterna. Som min mamma brukar säga "Bilen måste ha bränsle för att orka rulla". Och det är så sant. När datorn är stängd för dagen så börjar dagen i nästa fas. Den fasen som våra barn fullkomligt älskar. Barnen har aktiviteter 4 dagar i veckan. Andy är fotbollsledare för både Naomi & Harrys lag. Vi tycker det är så roligt att barnen tycker det är så roligt med sina aktiviteter och vi hjälper mer än gärna till. Men det krävs också att vi pusslar för att få ihop allt. Så ja, här är våra små knep som gör att det underlättar i vår vardag. Det är kanske inte supermycket. Men det hjälper oss något enormt.

-Veckohandla på söndagar. Varje vecka avslutar vi med en storhandling. inför kommande vecka. Barnen har i uppgift att komma på 2 maträtter varje söndag som de vill ha kommande vecka. Detta för att slippa köra inom affären varje dag. Toppen både för ekonomin och framförallt tiden. Så skönt att ha en middagsplan inför kommande vecka.

Tanka bilen. Vi passar även på att tanka bilen fullt så att man slipper det mitt i veckan. Det finns inget värre när man ska iväg och tiden är knapp. Då kommer den röda lampan alltid. Det slår liksom aldrig fel.

-Laga mat. När vi lagar vissa maträtter så gör vi ofta dubbelt så mycket. Då kan man frysa in och ta fram till middag när tiden krisar & till vår lunch under jobbdagen dagen därefter.

-Klädbackar. Inne i tvättstugan har barnen en varsin back. Innan tandborstning och läggdags så lägger barnen alltid i de kläder dom vill ha till kommande dag. Även väskorna till skola ,förskola & aktiviteter färdigpackas dagen innan. Det är så härligt att starta dagen med en lugn och mysig frukost tillsammans, utan att behöva springa runt och packa allt.

-Kalender. Vi har alltid en familjekalender liggandes på köksön. Denna går vi igenom inför varje "ny vecka" när vi äter kvällsmat. Så fort det kommer någonting nytt så skriver vi direkt upp det i kalendern istället för att vänta.

-Träning. Både jag & Andy tränar oftast efter barnen har lagt sig. Där turas vi om och ibland får vi till ett gemensamt pass i veckan. Dom stunderna vi är hemma tillsammans i veckan så vill jag bara vara. Vara med familjen utan att jag ska behöva sticka iväg och träna. Jag tycker det är så skönt att träna om kvällarna och det funkar jättebra. Den stunden vi har i soffan innan läggdags kommer jag aldrig rubba på.


Har ni några knep som underlättar för er i vardagen? Dela gärna med dig.

Gillar

Kommentarer