Hejhej!👋
Detta är nu mitt sista blogg inlägg för mitt gymnasiearbete.
I detta inlägget har jag då valt att testa 
Nivea refining clear-up strips som ska ta bort blackheads från näsan, hakan och pannan. Men i detta fallet så har jag valt att göra det på näsan på Arman som jag känt så länge som jag bara kan minnas.

Egentligen så ska man bara blöta näsan lite och sen sätta på den men jag villa ånga Armans ansikte innan så porerna skulle öppnas ännu mera. Så först ångade han ansiktet i ca 5 minuter sedan torkade han sitt ansikte och fuktade näsan med vatten så limmet på remsan ska fastna. Det står på paketet steg för steg hur man ska göra så det va inga svårigheter med det. Efter att ha satt fast den på Armans näsa så väntade vi i 15 minuter och drog sedan av den sakta nerifrån och upp. Detta gjorde jag 2 gånger på honom eftersom jag tyckte det behövdes 😂

​​Detta ska göras minst 1 gång i veckan tills allt ska försvinna så aa ni får se mitt resultat efter en gång som jag då gjorde 2 gånger istället (med en ny remsa såklart). Paketet innehåller 4 remsor för näsan och 4 remsor för pannan och hakan som kostar ca 70 kr på Åhléns.

Efter att ha tvättat av näsan efteråt så lät vi det torka en stund och la sedan på lite kräm för att bevara fukten i huden på/runt näsan.

Jag är nöjd med mitt resultat som inte syns så jätte bra på bild men det blev faktiskt en riktigt bra skillnad så jag är nöjd och tack för den här tiden, jag hoppas verkligen att ni har tyckt om min blogg och att den varit till någon hjälp. Min blogg finns såklart kvar så ni kan fortfarande gå in och kolla på den om ni vill kolla en extra gång på något osv. Så tack så mycket. Hejdå! 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er!
I detta inlägget tänkte jag skriva om några ansiktsprodukter från Bulldog som är ett märke för män som min kille har testat och vill gärna rekommendera för alla er killar som har problem med akne/finnar.

Det finns olika typer utav dessa ansiktsprodukter tex original, anti-aging och sensitive och det finns även kroppsprodukter i detta märket. De produkter som min killa har testat är Original Face wash, Original Face scrub och en Original Moisturiser.

Produkterna använder man i den ordning som de står på bilden nedan och görs varje morgon och kväll eller bara varje kväll.  Jag har även sagt till min kille då de var som värst att ånga ansiktet och sedan göra dessa 3 steg efteråt vilket han har gjort och som då har gjort det bättre och finare snabbare.

Ånga ansiktet gör man med hjälp utav en kastrull som man kokar en ungefär en fjärdedels vatten i med ett grytlock på. När de kokar är det klart och så ställer man bara kastrullen på bordet på ett gryt underlägg. Sedan så håller man bara huvudet ovanför det kokande vattnet en bit upp med en handduk överhuvudet och som täcker runt kastrullen.

Original Face Wash
Är en skonsam ansiktstvätt som tar bort smuts, fett och döda hud celler och som innehåller återfuktande oljor och även skyddande extrakt från grönt te.
Produkten passar alla hudtyper. Masseras in på fuktad hud med cirkulerande rörelser och sköljs sedan av med ljummet vatten.

Original Face scrub
Är en skonsam ansiktspeeling med kokosnötskorn som avlägsnar döda hudceller och ger huden en ny och fräsch lyster. Produkten innehåller naturliga oljor samt andra naturliga ingredienser med lugnande och återfuktande egenskaper. Masseras in på fuktad hud med cirkulerande rörelser och sköljs sedan av med ljummet vatten.
Passar alla hudtyper.

Original Moisturiser
Är en återfuktande ansiktskräm som har mjukgörande egenskaper som innehåller olika naturliga oljor och andra naturliga ingredienser som vitaliserar och tillför fukt.
Absorberas snabbt in i huden utan att kännas fet eller klibbig. Masseras in i huden med cirkulerande rörelser.
Passar alla hudtyper.

Under den bilden på produkterna finns det även en före och efterbild på min killes ansikte som blev så mycket bättre efter ungefär 1 månad av att göra detta varje kväll. Ånga ansiktet gjorde han nog kanske bara 2 gånger under varje vecka alltså 8 gånger sammanlagt.

När man har akne så får man oftast inte bort allt och med de menar jag att man brukar få mer eller mindre R bildningar men det är normalt så tro inte att produkten tar bort de små R:en som finns kvar. Ser era slutresultat ut så som det ser ut på denna efterbilden så är det fina resultat beroende på hur grov akne man har. R:en kan även minskas mer eller mindre med tiden beroende på hur grov akne man har.

Det var allt jag hade att berätta om denna produkten så hoppas ni tyckte om det här inlägget och hoppas detta fungerar lika bra på er som vill testa dessa produkterna.
​Lycka till! :)

Likes

Comments


Mina kroppsprodukter jag använder är skrubb, body butter, skrubbvantar och en vanlig skrubb "boll" som jag använder när jag bara duschar med duschtvål.

Skrubbvantarna och den vanliga skrubben är köpta från Åhlens och kostar ca 35-40kr kommer inte riktigt ihåg.

200ml skrubben kostar 195kr och 60ml skrubben kostar 60kr.
200ml body buttern kostar 185kr och 60ml body buttern kostar 60kr.
Till body buttern använder jag mig av en spatel för att ta upp krämen med och är köpt från Kryolan för ca 10kr om jag minns rätt.

Jag har två olika skrubb med två olika body butter som hör ihop med skrubben.
Oliven är för torr hy och Mojiton är för normal hy. Produkterna är från The Body Shop.

Skrubben använder jag då i samband med när jag duschar med skrubbvantarna för att skrubben ska skrubba bättre och få bort de döda hudcellerna på kroppen.

Oliv skrubben
Oliv skrubben är en fuktighetsbevarande, krämbaserad och mild kroppsskrubb som hjälper till att avlägsna döda hudceller och gör huden mjuk och len.

Den innehåller finmalda olivkärnor,riskorn och valnötsskal som skonsamt tar hand om din hy. Solrosolja och morotsolja fuktighetsbevarar och håller huden mjuk. Produkten är även Fairtrade - producerad av ekologisk olivolja från Italien som återfuktar och mjukar upp huden.

* Den är mjukgörande och passar för normal hy men jag tror den passar för fet hy också.


Mojito skrubben

Mojito skrubben är en fuktbevarande gelébaserad skrubb med doften och ingredienserna av lime och mynta från Karibien med små gröna korn i.

Produkten är en limited edition produkt och kan därför inte hitta så mycket mer information om den men den är riktigt bra och är en produkt som jag av egen erfarenhet kan rekommendera. Om ni vill veta mer av vad den innehåller fråga då i butiken.

Eftersom att jag älskar lime så är min favorit Mojito skrubben för den ger en mer skönare och fräschare känsla, är lättare att använda och luktar riktigt gott.
Medan oliv skrubben är lite fetare och behövs då tas lite mer utav när du skrubbar dig. Men den är riktigt bra den också och har en fräsch och naturlig doft.


Body butter
Oliv krämen är fetare eftersom den är för torr hy vilket jag inte visste när jag köpte den men den fungerar riktigt bra ändå.Krämen ger en fräsch och naturlig känsla på kroppen med doften av oliv.

Mojito krämen är för normal hy och är då inte lika fet som oliven men den ger ändå samma fräscha och naturliga känsla med doften av lime och mynta och funkar lika bra som oliven.


Oliv body buttern
Oliv krämen är en intensiv och krämig fuktighetsbevarande kräm för hela kroppen.
Den absorberas lätt av huden och hjälper till att göra den mjuk och len.
Innehåller flera Fairtrade - producerade ingredienser såsom ekologisk olivolja från Italien samt kakaosmör och sheasmör från Ghana
.

*Ekologisk olivolja
* Smörig och fet konsistens
* Passar normal till torr hy.


Mojito body buttern
Som jag sa om denna produkt där uppe när jag skrev om skrubben så är detta en limited edition produkt och kan därför inte hitta någon information om den ute på nätet så om ni vill veta mer om denna och vad den innehåller så kan ni fråga i butiken.

Men det jag kan berätta om den är att den är för Normal hy men jag tror även att den kan användas till alla hudtyper bara att den inte ger den riktiga effekten som de hudtyperna behöver. Den innehåller och har doften av lime och mynta från Karibien och känns riktigt fräsch och luktar sjukt gott.

Denna serien är en serie jag vill och kan rekommendera till er.
Men eftersom att det är en limited edition produkt så får ni skynda innan den tar slut. Tror jag ska köpa en skrubb och kräm till ifrån denna serien ;)


Likes

Comments

Eksem
När man har eksem så har man fått en inflammation i överhuden men det är inte smittsamt. Hudens yttre skydd har blivit skadad och därför har inflammationen uppstått. De flesta människor får någon typ av eksem någon gång under livet.

Vanlig symtom vid eksem
Symtomen vid olika typer av eksem skiljer sig åt men de vanligaste tecknen är att huden blir torr och kan börjar klia och flagna. Man kan få blåsor eller knottror som spricker. När man kliar kan eksemet förvärras och göra att man får sprickor och sårskorpor.

​​Olika typer av eksem
Atopiskeksem eller böjveckseksem är en kliande inflammatorisk hudsjukdom som innebär att man får torra , röda och kliande utslag på huden och drabbar ca 20% av svenska barn, oftast vid fem års åldern men försvinner för de flesta med tiden/åldern.

Barnet har även större chans till att få det om båda föräldrarna har samma problem och man bör även söka upp en läkare så fort man ser detta.

Handeksem drabbar ca 10% av befolkningen varje år och den vanligaste symtomen vid handeksem är klåda och små vattenblåsor som senare spricker. Liksom torr hud med rodnad och svullnad. Problemet är vanligare hos kvinnor än män och fler yngre än äldre kvinnor drabbas. Det uppstår när hudens naturliga skydd bryts ner. Besvären är därför vanligt förekommande i yrken där man använder sig av mycket vatten, handsprit, tvål och rengöringsmedel, som t ex inom sjukvården där cirka tjugo procent drabbas.
Man kan även få det i samband med allergi.


Handeksem kan vara ett stort problem för den drabbade eftersom eksemen kliar, syns och irriterar en hel del. Framför allt för unga människor i tonåren då utseendet ofta spelar stor roll och anses därför att de synliga eksemen är negativa.
Men det finns bra behandlingar mot handeksemen.


​Seborroiskteksem
eller mjälleksem finns hos 5-10% av alla vuxna och synd oftast genom rodnad och fjällning i hårbotten, ansiktet eller på andra typiska eksem platsen som t.ex. arm och knäveck. Små barn kan även få en typ utav mjälleksem som kallas mjölkskorv eller gnejs.

Soleksem är en reaktion från solens UV-strålar. Det är vanligt under våren och försommaren när huden är som ljusast eller när man är utomlands och utsätts då för starkare sol än vad huden egentligen är van vid. Oftast så börjar man få soleksem när man kommer i kontakt med solen efter att någon gång har bränt sig kraftigt. Människor med känslig och ljus hy får oftare detta problem än andra och soleksemets symtom visas efter några dagar efter man suttit i solen. Ca 15% av de svenska folket sägs ha besvär med soleksem. Man brukar få röda kliande prickar på huden som sedan i vissa fall övergår till blåsor.

Kontakteksem finns i två typer. Allergiskt kontakteksem och icke-allergiskt (irriterande) kontakteksem.  Allergiskt kontakteksem uppstår om man kommer i kontakt med ett ämne man inte tål. Det är vanligt att man får denna typen av eksem om man är allergisk mot t.ex. parfym, nickel och kemikalier. Icke-allergiskt kontakteksem kommer oftast av upprepande hudkontakt med något irriterande ämne.

All eksem bör man gå och kolla upp hos en läkare och kan då få ett läkemedel mot detta.


(Bilder på de olika eksemen hittar ni på google)Likes

CommentsAkne
Akne är vanligast hos ungdomar i tonåren då man är inne i puberteten och hormonbalansen i kroppen förändras vilket betyder att mer fettbildas som täpper igen talgkörtlarna. Det kan även vara ärftligt.Akne uppkommer oftast som utslag i ansiktet eller på bröst och rygg där talgkörtlarna är som störst. När det produceras för mycket talg i talgkörteln då blir det ett stopp i poren och talget ligger och irriterar porens väggar och bildas till en inflammation med varbildning som sedan blir till en finne eller pormask.

På vår hud har vi naturliga bakterier men om de ökar i mängden kan det bidra till att akne bildas och trivs. Det är viktigt att veta att akne inte beror på dålig hygien eller dåliga kostvanor utan beror helt på mängden fett som talgkörtlarna producerar.

Pormaskar och blemmor

Vid icke-inflammatorisk akne bildas en pormask vilket är en talgkörtel som har öppnats och fyllts med hudfett, bakterier och avstötta hudceller.

Det finns två typer av icke-inflammatorisk akne – pormask och blemma.
Både en pormask och en blemma kan läka ut av sig själv genom att släppa ut dess innehåll av talg, bakterier och avstött hud.

Vid inflammatorisk akne bildas en långsamt växande bakterie som förökar sig och bildar kemikalier som bryter ned talgkörtel väggen. Då leder det till en inflammation där det bildas till en blemma.

Hur kan man förhindra/minska akne?
Eftersom akne påverkas både av ärftlighet och hormoner är det svårt att hindra akne från att bildas, men för att minska risken kan man tänka på följande:

* Tvätta inte huden för mycket/ofta

* Rengör med mild tvål eller en ansiktstvätt för fet hy

* Undvik stress

* Sluta röka

* Ät frukt och grönt

* Inte dricka för mycket kaffe

Hur behandlar man akne och finnar?
Det finns olika typer av behandling. Lindrig akne kan oftast behandlas med receptfria läkemedel och med måttlig till svår akne kan det behövas receptbelagd behandling som man får utav läkare.

(Bilder på Akne hittar ni på google)


Likes

Comments