Hejhej!👋
Detta Àr nu mitt sista blogg inlÀgg för mitt gymnasiearbete.
I detta inlĂ€gget har jag dĂ„ valt att testa 
Nivea refining clear-up strips som ska ta bort blackheads frÄn nÀsan, hakan och pannan. Men i detta fallet sÄ har jag valt att göra det pÄ nÀsan pÄ Arman som jag kÀnt sÄ lÀnge som jag bara kan minnas.

Egentligen sĂ„ ska man bara blöta nĂ€san lite och sen sĂ€tta pĂ„ den men jag villa Ă„nga Armans ansikte innan sĂ„ porerna skulle öppnas Ă€nnu mera. SĂ„ först Ă„ngade han ansiktet i ca 5 minuter sedan torkade han sitt ansikte och fuktade nĂ€san med vatten sĂ„ limmet pĂ„ remsan ska fastna. Det stĂ„r pĂ„ paketet steg för steg hur man ska göra sĂ„ det va inga svĂ„righeter med det. Efter att ha satt fast den pĂ„ Armans nĂ€sa sĂ„ vĂ€ntade vi i 15 minuter och drog sedan av den sakta nerifrĂ„n och upp. Detta gjorde jag 2 gĂ„nger pĂ„ honom eftersom jag tyckte det behövdes 😂

​​Detta ska göras minst 1 gĂ„ng i veckan tills allt ska försvinna sĂ„ aa ni fĂ„r se mitt resultat efter en gĂ„ng som jag dĂ„ gjorde 2 gĂ„nger istĂ€llet (med en ny remsa sĂ„klart). Paketet innehĂ„ller 4 remsor för nĂ€san och 4 remsor för pannan och hakan som kostar ca 70 kr pĂ„ ÅhlĂ©ns.

Efter att ha tvÀttat av nÀsan efterÄt sÄ lÀt vi det torka en stund och la sedan pÄ lite krÀm för att bevara fukten i huden pÄ/runt nÀsan.

Jag Ă€r nöjd med mitt resultat som inte syns sĂ„ jĂ€tte bra pĂ„ bild men det blev faktiskt en riktigt bra skillnad sĂ„ jag Ă€r nöjd och tack för den hĂ€r tiden, jag hoppas verkligen att ni har tyckt om min blogg och att den varit till nĂ„gon hjĂ€lp. Min blogg finns sĂ„klart kvar sĂ„ ni kan fortfarande gĂ„ in och kolla pĂ„ den om ni vill kolla en extra gĂ„ng pĂ„ nĂ„got osv. SĂ„ tack sĂ„ mycket. HejdĂ„! 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej pÄ er!
I detta inlÀgget tÀnkte jag skriva om nÄgra ansiktsprodukter frÄn Bulldog som Àr ett mÀrke för mÀn som min kille har testat och vill gÀrna rekommendera för alla er killar som har problem med akne/finnar.

Det finns olika typer utav dessa ansiktsprodukter tex original, anti-aging och sensitive och det finns Àven kroppsprodukter i detta mÀrket. De produkter som min killa har testat Àr Original Face wash, Original Face scrub och en Original Moisturiser.

Produkterna anvĂ€nder man i den ordning som de stĂ„r pĂ„ bilden nedan och görs varje morgon och kvĂ€ll eller bara varje kvĂ€ll.  Jag har Ă€ven sagt till min kille dĂ„ de var som vĂ€rst att Ă„nga ansiktet och sedan göra dessa 3 steg efterĂ„t vilket han har gjort och som dĂ„ har gjort det bĂ€ttre och finare snabbare.

Ånga ansiktet gör man med hjĂ€lp utav en kastrull som man kokar en ungefĂ€r en fjĂ€rdedels vatten i med ett grytlock pĂ„. NĂ€r de kokar Ă€r det klart och sĂ„ stĂ€ller man bara kastrullen pĂ„ bordet pĂ„ ett gryt underlĂ€gg. Sedan sĂ„ hĂ„ller man bara huvudet ovanför det kokande vattnet en bit upp med en handduk överhuvudet och som tĂ€cker runt kastrullen.

Original Face Wash
Är en skonsam ansiktstvĂ€tt som tar bort smuts, fett och döda hud celler och som innehĂ„ller Ă„terfuktande oljor och Ă€ven skyddande extrakt frĂ„n grönt te.
Produkten passar alla hudtyper. Masseras in pÄ fuktad hud med cirkulerande rörelser och sköljs sedan av med ljummet vatten.

Original Face scrub
Är en skonsam ansiktspeeling med kokosnötskorn som avlĂ€gsnar döda hudceller och ger huden en ny och frĂ€sch lyster. Produkten innehĂ„ller naturliga oljor samt andra naturliga ingredienser med lugnande och Ă„terfuktande egenskaper. Masseras in pĂ„ fuktad hud med cirkulerande rörelser och sköljs sedan av med ljummet vatten.
Passar alla hudtyper.

Original Moisturiser
Är en Ă„terfuktande ansiktskrĂ€m som har mjukgörande egenskaper som innehĂ„ller olika naturliga oljor och andra naturliga ingredienser som vitaliserar och tillför fukt.
Absorberas snabbt in i huden utan att kÀnnas fet eller klibbig. Masseras in i huden med cirkulerande rörelser.
Passar alla hudtyper.

Under den bilden pĂ„ produkterna finns det Ă€ven en före och efterbild pĂ„ min killes ansikte som blev sĂ„ mycket bĂ€ttre efter ungefĂ€r 1 mĂ„nad av att göra detta varje kvĂ€ll. Ånga ansiktet gjorde han nog kanske bara 2 gĂ„nger under varje vecka alltsĂ„ 8 gĂ„nger sammanlagt.

NÀr man har akne sÄ fÄr man oftast inte bort allt och med de menar jag att man brukar fÄ mer eller mindre R bildningar men det Àr normalt sÄ tro inte att produkten tar bort de smÄ R:en som finns kvar. Ser era slutresultat ut sÄ som det ser ut pÄ denna efterbilden sÄ Àr det fina resultat beroende pÄ hur grov akne man har. R:en kan Àven minskas mer eller mindre med tiden beroende pÄ hur grov akne man har.

Det var allt jag hade att berÀtta om denna produkten sÄ hoppas ni tyckte om det hÀr inlÀgget och hoppas detta fungerar lika bra pÄ er som vill testa dessa produkterna.
​Lycka till! :)

Likes

Comments


Mina kroppsprodukter jag anvÀnder Àr skrubb, body butter, skrubbvantar och en vanlig skrubb "boll" som jag anvÀnder nÀr jag bara duschar med duschtvÄl.

Skrubbvantarna och den vanliga skrubben Ă€r köpta frĂ„n Åhlens och kostar ca 35-40kr kommer inte riktigt ihĂ„g.

200ml skrubben kostar 195kr och 60ml skrubben kostar 60kr.
200ml body buttern kostar 185kr och 60ml body buttern kostar 60kr.
Till body buttern anvÀnder jag mig av en spatel för att ta upp krÀmen med och Àr köpt frÄn Kryolan för ca 10kr om jag minns rÀtt.

Jag har tvÄ olika skrubb med tvÄ olika body butter som hör ihop med skrubben.
Oliven Àr för torr hy och Mojiton Àr för normal hy. Produkterna Àr frÄn The Body Shop.

Skrubben anvÀnder jag dÄ i samband med nÀr jag duschar med skrubbvantarna för att skrubben ska skrubba bÀttre och fÄ bort de döda hudcellerna pÄ kroppen.

Oliv skrubben
Oliv skrubben Àr en fuktighetsbevarande, krÀmbaserad och mild kroppsskrubb som hjÀlper till att avlÀgsna döda hudceller och gör huden mjuk och len.

Den innehÄller finmalda olivkÀrnor,riskorn och valnötsskal som skonsamt tar hand om din hy. Solrosolja och morotsolja fuktighetsbevarar och hÄller huden mjuk. Produkten Àr Àven Fairtrade - producerad av ekologisk olivolja frÄn Italien som Äterfuktar och mjukar upp huden.

* Den Àr mjukgörande och passar för normal hy men jag tror den passar för fet hy ocksÄ.


Mojito skrubben

Mojito skrubben Àr en fuktbevarande gelébaserad skrubb med doften och ingredienserna av lime och mynta frÄn Karibien med smÄ gröna korn i.

Produkten Àr en limited edition produkt och kan dÀrför inte hitta sÄ mycket mer information om den men den Àr riktigt bra och Àr en produkt som jag av egen erfarenhet kan rekommendera. Om ni vill veta mer av vad den innehÄller frÄga dÄ i butiken.

Eftersom att jag Àlskar lime sÄ Àr min favorit Mojito skrubben för den ger en mer skönare och frÀschare kÀnsla, Àr lÀttare att anvÀnda och luktar riktigt gott.
Medan oliv skrubben Àr lite fetare och behövs dÄ tas lite mer utav nÀr du skrubbar dig. Men den Àr riktigt bra den ocksÄ och har en frÀsch och naturlig doft.


Body butter
Oliv krÀmen Àr fetare eftersom den Àr för torr hy vilket jag inte visste nÀr jag köpte den men den fungerar riktigt bra ÀndÄ.KrÀmen ger en frÀsch och naturlig kÀnsla pÄ kroppen med doften av oliv.

Mojito krÀmen Àr för normal hy och Àr dÄ inte lika fet som oliven men den ger ÀndÄ samma frÀscha och naturliga kÀnsla med doften av lime och mynta och funkar lika bra som oliven.


Oliv body buttern
Oliv krÀmen Àr en intensiv och krÀmig fuktighetsbevarande krÀm för hela kroppen.
Den absorberas lÀtt av huden och hjÀlper till att göra den mjuk och len.
InnehÄller flera Fairtrade - producerade ingredienser sÄsom ekologisk olivolja frÄn Italien samt kakaosmör och sheasmör frÄn Ghana
.

*Ekologisk olivolja
* Smörig och fet konsistens
* Passar normal till torr hy.


Mojito body buttern
Som jag sa om denna produkt dÀr uppe nÀr jag skrev om skrubben sÄ Àr detta en limited edition produkt och kan dÀrför inte hitta nÄgon information om den ute pÄ nÀtet sÄ om ni vill veta mer om denna och vad den innehÄller sÄ kan ni frÄga i butiken.

Men det jag kan berÀtta om den Àr att den Àr för Normal hy men jag tror Àven att den kan anvÀndas till alla hudtyper bara att den inte ger den riktiga effekten som de hudtyperna behöver. Den innehÄller och har doften av lime och mynta frÄn Karibien och kÀnns riktigt frÀsch och luktar sjukt gott.

Denna serien Àr en serie jag vill och kan rekommendera till er.
Men eftersom att det Àr en limited edition produkt sÄ fÄr ni skynda innan den tar slut. Tror jag ska köpa en skrubb och krÀm till ifrÄn denna serien ;)


Likes

Comments

​

Eksem
NÀr man har eksem sÄ har man fÄtt en inflammation i överhuden men det Àr inte smittsamt. Hudens yttre skydd har blivit skadad och dÀrför har inflammationen uppstÄtt. De flesta mÀnniskor fÄr nÄgon typ av eksem nÄgon gÄng under livet.

Vanlig symtom vid eksem
Symtomen vid olika typer av eksem skiljer sig Ät men de vanligaste tecknen Àr att huden blir torr och kan börjar klia och flagna. Man kan fÄ blÄsor eller knottror som spricker. NÀr man kliar kan eksemet förvÀrras och göra att man fÄr sprickor och sÄrskorpor.
​
​​Olika typer av eksem
Atopiskeksem eller böjveckseksem Àr en kliande inflammatorisk hudsjukdom som innebÀr att man fÄr torra , röda och kliande utslag pÄ huden och drabbar ca 20% av svenska barn, oftast vid fem Ärs Äldern men försvinner för de flesta med tiden/Äldern.

Barnet har Àven större chans till att fÄ det om bÄda förÀldrarna har samma problem och man bör Àven söka upp en lÀkare sÄ fort man ser detta.

Handeksem drabbar ca 10% av befolkningen varje Är och den vanligaste symtomen vid handeksem Àr klÄda och smÄ vattenblÄsor som senare spricker. Liksom torr hud med rodnad och svullnad. Problemet Àr vanligare hos kvinnor Àn mÀn och fler yngre Àn Àldre kvinnor drabbas. Det uppstÄr nÀr hudens naturliga skydd bryts ner. BesvÀren Àr dÀrför vanligt förekommande i yrken dÀr man anvÀnder sig av mycket vatten, handsprit, tvÄl och rengöringsmedel, som t ex inom sjukvÄrden dÀr cirka tjugo procent drabbas.
Man kan Àven fÄ det i samband med allergi.


Handeksem kan vara ett stort problem för den drabbade eftersom eksemen kliar, syns och irriterar en hel del. Framför allt för unga mÀnniskor i tonÄren dÄ utseendet ofta spelar stor roll och anses dÀrför att de synliga eksemen Àr negativa.
Men det finns bra behandlingar mot handeksemen.


​Seborroiskteksem
eller mjÀlleksem finns hos 5-10% av alla vuxna och synd oftast genom rodnad och fjÀllning i hÄrbotten, ansiktet eller pÄ andra typiska eksem platsen som t.ex. arm och knÀveck. SmÄ barn kan Àven fÄ en typ utav mjÀlleksem som kallas mjölkskorv eller gnejs.

Soleksem Àr en reaktion frÄn solens UV-strÄlar. Det Àr vanligt under vÄren och försommaren nÀr huden Àr som ljusast eller nÀr man Àr utomlands och utsÀtts dÄ för starkare sol Àn vad huden egentligen Àr van vid. Oftast sÄ börjar man fÄ soleksem nÀr man kommer i kontakt med solen efter att nÄgon gÄng har brÀnt sig kraftigt. MÀnniskor med kÀnslig och ljus hy fÄr oftare detta problem Àn andra och soleksemets symtom visas efter nÄgra dagar efter man suttit i solen. Ca 15% av de svenska folket sÀgs ha besvÀr med soleksem. Man brukar fÄ röda kliande prickar pÄ huden som sedan i vissa fall övergÄr till blÄsor.

Kontakteksem finns i tvĂ„ typer. Allergiskt kontakteksem och icke-allergiskt (irriterande) kontakteksem.  Allergiskt kontakteksem uppstĂ„r om man kommer i kontakt med ett Ă€mne man inte tĂ„l. Det Ă€r vanligt att man fĂ„r denna typen av eksem om man Ă€r allergisk mot t.ex. parfym, nickel och kemikalier. Icke-allergiskt kontakteksem kommer oftast av upprepande hudkontakt med nĂ„got irriterande Ă€mne.

All eksem bör man gÄ och kolla upp hos en lÀkare och kan dÄ fÄ ett lÀkemedel mot detta.


(Bilder pÄ de olika eksemen hittar ni pÄ google)Likes

CommentsAkne
Akne Àr vanligast hos ungdomar i tonÄren dÄ man Àr inne i puberteten och hormonbalansen i kroppen förÀndras vilket betyder att mer fettbildas som tÀpper igen talgkörtlarna. Det kan Àven vara Àrftligt.Akne uppkommer oftast som utslag i ansiktet eller pÄ bröst och rygg dÀr talgkörtlarna Àr som störst. NÀr det produceras för mycket talg i talgkörteln dÄ blir det ett stopp i poren och talget ligger och irriterar porens vÀggar och bildas till en inflammation med varbildning som sedan blir till en finne eller pormask.

PÄ vÄr hud har vi naturliga bakterier men om de ökar i mÀngden kan det bidra till att akne bildas och trivs. Det Àr viktigt att veta att akne inte beror pÄ dÄlig hygien eller dÄliga kostvanor utan beror helt pÄ mÀngden fett som talgkörtlarna producerar.

Pormaskar och blemmor

Vid icke-inflammatorisk akne bildas en pormask vilket Àr en talgkörtel som har öppnats och fyllts med hudfett, bakterier och avstötta hudceller.

Det finns tvĂ„ typer av icke-inflammatorisk akne – pormask och blemma.
BÄde en pormask och en blemma kan lÀka ut av sig sjÀlv genom att slÀppa ut dess innehÄll av talg, bakterier och avstött hud.

Vid inflammatorisk akne bildas en lÄngsamt vÀxande bakterie som förökar sig och bildar kemikalier som bryter ned talgkörtel vÀggen. DÄ leder det till en inflammation dÀr det bildas till en blemma.

Hur kan man förhindra/minska akne?
Eftersom akne pÄverkas bÄde av Àrftlighet och hormoner Àr det svÄrt att hindra akne frÄn att bildas, men för att minska risken kan man tÀnka pÄ följande:

* TvÀtta inte huden för mycket/ofta

* Rengör med mild tvÄl eller en ansiktstvÀtt för fet hy

* Undvik stress

* Sluta röka

* Ät frukt och grönt

* Inte dricka för mycket kaffe

Hur behandlar man akne och finnar?
Det finns olika typer av behandling. Lindrig akne kan oftast behandlas med receptfria lÀkemedel och med mÄttlig till svÄr akne kan det behövas receptbelagd behandling som man fÄr utav lÀkare.

(Bilder pÄ Akne hittar ni pÄ google)


Likes

Comments