Alltså det här med att jag försöker få mig själv att tro att jag kan komma ihåg att skriva inlägg här. För att vara ärlig så händer det inte så sjukt mycket. Allt här borta blir lika mycket rutin som det bli när man bor hemma i Sverige. jag går upp på morgonen, lämnar barn på skolan, hämtar, gör lunch, har play dates osv osv. Allt blir rutiner här borta, precis som hemma. Den stora skillnaden är väl vart man bor, att man tar hand om ( i mitt fall) 3 barn och att man bor i en familj som inte är ens egen.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hahha... jo men bloggandet blev ju bättre eller hur? Pinsamt vad dålig jag är på att komma ihåg detta... Men om jag ska vara helt ärlig så händer det inte så himla mycket här borta. Mitt dagliga liv med barnen är mest bara rutin, hänger med vänner efter jobbet, sover och den börjar det om. Livet som Au Pair är inte riktigt " tog en spontanresa till Bahamas" Inte i mitt liv iaf! Jag jobbar 45 h i veckan, Måndag - Lördag och sen ledig söndag! Så inte allt för mycket fritid... Men vad ska man göra, bara att acceptera och köra på helt enkelt. Är ju torsdag idag och GREYS ANATOMY ÄR TILLBAKA!!!! Och jag kan se de direkt på tv och slippa vänta, det är veckans bästa känsla haha!!

Likes

Comments

Som jag nämnt tidigare så har jag varit sjuk länge. Valde därför att åka till läkaren för att kolla upp vad det var. Börjat få ont i ryggen så anade lunginflammation.

Åkte dit och kommer in till ett barnsjukhus, eftersom jag är under 21 räknas jag delvis som barn haha...
Så jag blir mottagen där och visad till ett rum. En sköterska kommer in och frågar massa frågor och sedan kommer läkaren. Hon säger att de behöver röntga mitt bröst för att se vad de kan vara (?) Gör som hon säger och de röntgar mitt bröst. Sedan kommer sköterskan in igen och ger mig en cd-skiva med bilderna de tog haha, så har nu alltså 2 bilder av mitt bröst på en cd-skiva haha.

Fick sedan antibiotika utskrivet och skickad hem. Så ätit det i några dagar och mår bättre och bättre! Himla skönt att det äntligen är över! Att jag kan slippa vara så trött hela tiden och slippa hosta omkring haha! Ska försöka bli bättre på hela bloggande delen, mestadels för min egen skull då det är himla kul att se tillbaka på!

Likes

Comments

Haha, okej så jag har inte skrivit något här sedan 17 December. Det gick bra det här med dagligt bloggande haha. Okej så vad har hänt sedan 17 dec?

24 december:
På morgonen åkte jag och min värdpappa för att jag skulle göra mitt körkortsprov igen. Denna gången gick det bättre, fick 48/50 så jag var himla nöjd! När jag kom hem åt vi frukost och firade att jag fått mitt körkort!! Vi åkte sedan till Long Island för att fira tidig julafton (fast julafton för mig haha). Vi åkte till min värdmammas familj och åt middag. Det var mysigt och väldigt trevligt! Väldigt skumt att inte äta svensk julmat och kolla på Kalle. Men det var himla bra trots allt! När vi kom hem la vi några förväntansfulla barn i säng och ställde fram mjölk och kakor till tomten!

25 december:
Julaftonsmorgon blev jag väckt 06.30 av barnen som ville att jag skulle komma upp så vi kunde öppna presenter! Kommer upp och alla barnen springer och kramar mig. Ett ögonblick som jag inte kommer glömma! Sedan gick vi ner och de började öppna presenterna som tomten kommit med över natten. De hade alltså ingen tomte som kom och lämnade under dagen, utan han kom över natten.

De var så mycket presenter och presentpapper överallt. Men barnen var glada och jag fick även super fina presenter av mina värdföräldrar! De blev även glada för presenterna jag gav dem! Sedan kom värdmammans pappa och bror över för att fira resten av dagen. Jag var jätte jätte förkyld så jag kunde inte njuta helt av julafton känner jag. Familjen åkte till kyrkan och ville gärna med, men var så trött att jag gick och la mig istället.

Vaknade sedan av att de kom hem och jag hade feber och mådde inte alls bra. Men julafton var bra ändå, var en trevlig stund med familjen!

26 dec: Min värdfamilj åker till Michigan för att fira jul med släktingarna på pappans sida. Jag stannar hemma för har andra planer! Ligger i sängen heeeela dagen och mår mest bara skit pga feber!

27 dec: Jag och 2 andra tjejer har svensk taco-kväll! Bästa på länge, var så himla gott! Annars var jag mest hemma och försöker bota min förkylning!

28 / 29 dec: Åkte först in till Newark för att sedan ta en buss till Niagara fallen över natten. Kan inte sova på bussar så var rätt dum ide haha. Sov 1 h möjligen, sedan var jag framme 6 på morgonen. Var så himla förkyld och mådde inte bra alls, och det var himla kallt. Men det var jätte fint ändå!

30 dec: Tog bussen hem över natten och kom hem tidigt på morgonen. Kraschade i sängen och sov till 16.00 typ. Då fick jag och en svensk vän ett impulsryck och åkte till Morristown och tatuerade oss haha. Ni som känner mig, är ni ens förvånade?

31 dec: Har under så många år firat med min kompisar i Sverige och har så många bra minnen från det. Men i år kunde jag inte det, så tänkte att man får göra det bästa av det ändå! 3 andra svenskar kom över, vi åt middag, drack lite och spelade spel! Det var en lyckad kväll!

1 Jan: Min värdfamilj kommer hem och inser att jag saknat dom så otroligt! Så skönt att de kom hem!

Det var lite kort om tiden över jul och nyår haha!

Likes

Comments

Så var det lördag. Min lediga dag. men jag var tvungen att gå upp tidigt för att åka och skriva mitt körkortsprov. Så var uppe vid 8 men kom inte iväg fören 11 pga lite problem med all snö som hade kommit över natten. New jersey hanterar snö lika bra som SJ ungefär... haha. Men när jag väl kom dit så fick jag först gå fram till en disk och få papperna som jag behövde fylla i. Det var två olika papper, ett för själva körkortet och ett tillstånd för att övningsköra (?). Fyllde i papperna och gick sedan till disk 2. När jag kommer fram börjar personen i luckan att räkna högt. Tittande frågande på honom medan han räknade och han räknade för att se hur många sekunder det tog innan jag sa vad jag ville? Så jävla otrevlig personal att jag blev förbannad direkt när det pratade.

När han fått alla papper han behövde började han räkna högt igen för att se hur många sekunder det tog innan jag samlade ihop mina papper och gick till nästa lucka... Hoppas jag aldrig behöver träffa honom igen. Gick sedan vidare till lucka 3 där en kvinna pratade med mig på spanska. Svarade att jag inte talar spanska. Och då tog hon mina papper och la dom på bordet medan hon gick och hämtade kaffe. Sedan kom hon tillbaka och pratade med sin kollega på spanska och lät mig stå där och vänta på bättre tider eller något. Sen fyllde hon i ett bar siffror till, fortsatte prata med kollegorna.

Tillslut blev hon klar och frågade om mitt namn. Jag heter då mellannamn Yasmine mellannamn, och Yasmine är då mitt tilltalsnamn, men här borta antar det att första namnet är ditt tilltalsnamn. Förklarade att Yasmine är mitt namn och de andra är mina mellannamn, men hon sa att hon inte kunde göra något åt att mitt namn inte kom med på körkortet. Så på körkortet skulle det stå mitt mellannamn och halva tilltalsnamnet. Så ser inte ens ut som mitt namn... jag gick sedan till salen där jag skulle göra mitt prov. Fick stå och vänta i 10 min innan jag fick komma in.

När jag väl kommer in så är personalen himla glada och pratsamma. Notera att personer sitter i salen och gör prov. Han som tar emot mig skrattar och pratar jätte högt med sin kollega. Blir hänvisad till en dator och sätter mig där. Frågar killen om jag kan få hörlurar men han säger att att det inte finns några lediga. Så jag startar provet och försöker läsa frågorna så gott jag kan, medan de som jobbar i rummet sjunger, pratar jätte högt och kastar pennor till varandra. Det var ingen arbetsro överhuvudtaget... Så sitter jag där och svarar på alla frågor och det går bra tills jag får frågor om hur mycket du får i böter om du gör detta eller detta. Dvs om jag kör emot rött, vilket straff får jag och hur mycket får jag i böter om jag gör detta osv.

Det var jätte svårt och var inte logiskt alls. Man behövde ha 40 godkända för att bli godkänd, och jag fick 39... så jävla surt haha. Hela dagen blev förstörd, och har varit på super dåligt humör pga detta och jag vet att om jag hade fått ha hörlurar och tystnad hade jag kunnat prestera bättre. Men ska dit om en vecka igen och göra om det, och hoppas innerligt att det är bättre stämning där då... Och att förutsättningarna är på min sida!

Likes

Comments

Så jag har funderat mycket på detta hur rollerna jag hade hemma i Sverige förändrats så himla mycket mot de jag har nu. Så rollerna jag talar om det som definierar en, de man definierar sig själv med. När jag gick i skolan var en av mina roller tex student. När jag slutade skolan " förlorade" jag den rollen och blev istället arbetande.

Men innan jag åkte hit hade jag roller som: Arbetande, hade en specifik och trygg plats i min kompisgrupp, myndig, väldigt social, trygg osv. 

När jag kom hit förändrades så mycket av det. Jag blev istället Au Pair och inte heller kallad mitt namn i sammanhang där jag träffade nya människor utan folk presenterar mig som "Detta är Au Pairen Yasmine", mitt namn och det som jag definierar mig själv med kommer alltså i andra hand. Jag blir placerad i ett fack direkt. Folk drar slutsatser om vem jag är redan när folk presenterar mig som Au Pair.

Hemma kunde jag även åka iväg på en fredagskväll och vara borta till söndagskväll utan problem, bara satte mig i bilen och gjorde vad jag ville. Här borta måste jag fråga om lov innan jag tar bilen, berätta vad jag ska, fråga om jag får åka till den platsen med bilen, komma hem innan 24.00 osv. Jag var beredd på detta innan jag åkte hit såklart, men jag visste inte att det var en sån stor del av mig som förändrades. Friheten över att bara kunna vara jag, göra vad jag ville och när jag ville. Men här borta är det ständigt ett frågande kring saker som jag tidigare tog som självklart. Jag har aldrig haft en tid jag måste vara hemma på kvällarna. Aldrig behövt fråga om jag kan låna en bil, då jag haft min egen bil sedan den dagen jag tog körkort. Aldrig känt ångest över att inte ha vänner att träffa.

Det var mycket jobbigare i början då min värdfamilj begränsade mig väldigt mycket, eftersom jag inte har mitt amerikanska körkort än så ville de inte att jag skulle köra själv i bilen. Utan de ville "övningsköra" med mig innan de lät mig åka själv, vilket jag verkligen förstådd och uppskattade. Men för mig som haft mitt körkort i 2 år så var det en så himla skum sak. Hemma kunde jag ta mina nycklar och åka när jag ville och vart jag ville. Men här borta blev jag behandlad som om jag vore 16 år. 

Sen detta med att jag är 20 år, och alltså inte tillåten att dricka alkohol. Det här med att man inte kan gå ut och träffa folk på krogen, dricka en öl när man känner för det. Detta bidrog även till att jag kände mig som 16 år igen. Jag kunde inte lämna huset med bilen, jag kunde inte dricka, jag kunde inte träffa vänner ( då jag inte hade några här borta) och kunde inte heller prata mitt eget språk. 

I början hade jag det verkligen jobbigt med alla dessa roller som förändrades så fort, från att vara en tonåring i Sverige med hur mycket frihet, möjligheter och kompisar som helst till att flytta över halva världen och bli definierad som Au Pair, inte kunna prata svenska, inte kunna köra bil, inte kunna dricka när jag är ledig, inte kunna träffa vänner och ha en tid när jag måste vara hemma. Och att dessutom ha ansvar över 3 barn som ständigt behöver uppmärksamhet.  Det var lite av en chock för mig att det kunde vara en sån kontrast emot mitt liv hemma. Men jag är inte alls bitter på något sätt, detta är ett år av mitt liv och att uppleva kontraster gör bara att jag uppskattar livet hemma ännu mer! Sen har allt blivit lättare med tiden, och börjar känna mig mer och mer som mig själv igen, och inte som 16 åriga Yasmine!
Likes

Comments

Så idag skulle jag som sagt haft min lediga dag, men så blev det inte riktigt. Min värdmamma flög till Chicago i Torsdags och skulle komma tillbaka Torsdag kväll, men hennes flyg blev försenat och sedan inställt. Så min lediga dag fick flyttas fram istället. Men det gjorde inte mig så mycket, förutom att jag inte kunde sova ut haha. Men när jag sedan vaknade hade jag fått ett sms av min värdpappa att flyget ändå hade gått och att jag inte behövde gå upp. Men att jag behövde jobba senare på dagen, så det var lite fram och tillbaka men det löste sig tillslut.

så jag började jobba vid 14.00 och hämtade upp alla barnen från skolan och tog med dom hem för att laga mat och bara hänga här hemma tills deras pappa kom hem 17.30. Så det var inte allt för jobbigt, och vi hade en himla bra dag. I morgon blir då istället min lediga dag, men jag måste åka och göra mitt amerikanska körkort i morgon, så ledig och ledig vet jag inte riktigt.

Det konstigaste är att jag kan köra dit, göra provet och om jag inte klarar det kan jag köra hem efter haha. Det är så jäkla löjligt att jag ska behöva ta det här borta också, men men så är det. Så i morgon blir det att skriva provet, och jag hoppas jag klarar det så jag slipper göra om det igen, för har inte tid med det haha. Kan köra på mitt internationella körkort tills den 31 dec, så börjar närma sig.

Likes

Comments

I dag hade jag en av de tuffaste dagarna so far. Var ensam hemma med J först några timmar på förmiddagen. Sen åkte vi till postkontoret för att se om mitt paket från mamma hade kommit, vilket det hade! Mamma skickar över snus var 2 månad så att jag överlever, då utbudet är väldigt litet här borta haha. Sen packade vi in oss i bilen för att åka och hämta de 2 äldre barnen från skolan. Men vi hade en halvtimme att göra något på innan barnen slutade skolan så jag körde till en lekplats, men när vi kom dit hade J somnat i bilen. Så ville inte väcka henne, då hon blir så arg när hon vaknar så var det ingen ide att väcka henne, ta ut henne, leka en halvtimme och sen tillbaka in i bilen för att åka till skolan. Så lät henne sova och parkerade utanför skolan och bara väntade.

När jag sedan behövde väcka henne var hon jätte arg, hon ville inte alls vakna. Men efter mycket om och men så fick jag ut henne. När vi äntligen kom till skolan för att hämta V & L så ville de båda ha play dates, så slutade med att jag inte fick med mig några barn hem. Så kändes lite "onödigt" att göra allt detta med J bara för att sedan åka hem utan barnen. Men men... Klockan 5 hämtade jag upp V från hennes play date och strax därefter L. Så det var in och ut ur den jäkla bilen 5011 gånger, vilket inte uppskattades alls av J.

När vi ÄNTLIGEN kommer hem med alla barnen börjar jag laga mat till dom, samtidigt som de alla tre drar i mig och vill att jag ska hjälpa med olika saker. Blev en kväll med mycket bråk mellan barnen och de ville inte alls samarbeta. Så när föräldrarna kom hem lämnade jag bara över barnen och gick ner på mitt rum. Behövde bara andas och en pause från barnen. Det var en riktigt tuff dag! Men nya tag i morgon!

Sedan klockan 21 så hörde en vän av sig och vi åkte till Starbucks och drack kaffe, för att sedan åka hem till henne och dricka öl haha. Var himla skönt att bara komma ut från huset och göra något som inte involverar barnen eller familjen. Att man bara kan vara sig själv en stund. Älskar att jobba med dessa barn största delen av tiden, men vissa dagar är bara väldigt väldigt mycket! Precis som vilket annat jobb som helst! Hoppas att i morgon är en bättre dag!

Skulle egentligen ha min lediga dag i morgon, men det dök upp något i min värdmammas schema som gjorde att jag inte kunde ha min lediga dag i morgon, utan får den på fredag istället. Som tur var hade jag inga planer, så var lugnt att byta dag. Ser fram emot att få sova ut på fredag haha! Är troligen ledig största delen av helgen också, så kanske åker in till New York eller något! Får se vad helgen har att ge! Hoppas alla har det bra där hemma, önskar ni kunde vara här med mig!

Likes

Comments

Så idag är det 13 dec och Lucia. Här borta firar man inte Lucia, så jag kollade på luciatåget i Sverige på telefonen i morse när jag vaknade! Dagen började 07.00 i morse, och för er som känner mig så vet ni att jag hatar morgon mer än nästan allt. Men är bara att gå upp och hitta kaffemaskinen fortast möjligt innan någon börjar prata med mig haha. Morgonen gick smidig och körde ner till skolan och lämnade av L & V på skolan och tog med mig J tillbaka hem. Vi har bland annat målat tekningar till tomten, kollat på Musse Pigg och lagat lunch. J har alltid en timmes " ta det lugnt" under dagen dvs att hon kollar en show, vilar en stund eller liknade. Så hon orkar hela dagen. och under denna timmen så somnade vi båda på soffan haha. Det händer inte så mycket här omkring idag, vi är bara hemma och njuter av att inte behöva göra massa saker för det är himla kallt ute, så inte riktigt väder att gå någonstans och att få in henne i bilen är en kamp, så ingen större lust att ha den striden mer än nödvändigt! Så just idag får det bli en mysdag hemma!

15.00 packade vi in oss i bilen för att åka ner till skolan igen och hämta L & V på skolan. Gick så smidigt de kan gå med 3 ungar som drar en åt olika håll. Sen tillbaka hem, fixa mellanmål till ungarna och sedan kom deras pappa och hämtade dem. Och nu är jag ledig resten av kvällen! Har inga som helst planer, men åker säkert en sväng till affären eller något, varit en låååång dag med J idag så behöver lite välförtjänt tystnad haha. Det är så tyst och lugnt när de alla lämnar huset, för även om jag har sovmorgon eller inte jobbar så hör man ju alltid barnen runt om kring. så när de verkligen är ute uppskattar man den totala tystnaden!

Likes

Comments

Som nämnt i det tidigare inlägget bor jag i New Jersey. Jag tar hand om 3 st barn, 2 flickor och en pojke. Jag kommer inte skriva ut namnen på barnen utan kör på deras första bokstav istället! Det är J som är 3 år, V som är 6 år och L som är 9 år. I familjen finns även två värdföräldrar. Min värdfamilj är så himla bra, är verkligen jätte glad att jag hamnade just här! Tänkte att jag kör lite info om barnen för att ni lättare ska kunna leva er in i min vardag här borta!

J, 3 år:
Så J är den yngsta av alla barnen, men hon är så himla verbal att man inte tror att hon bara är 3 år gammal. Energin på denna ungen är helt obeskrivlig, från att hon slår upp ögonen på morgonen till att hon stänger dom på kvällen är det 110 % hela dagen. J går i skolan mån, ons och fre mellan 9 -11, annars är hon hemma med mig hela dagarna! Det är långa dagar med henne, men hon är störtskön och har sån fantastisk humor!

V, 7 år:

V är mellanbarnet i familjen. En otroligt charmig 7 åring som älskar att vara kreativ på olika sätt, hon har alltid något projekt på gång allt ifrån en tekning till att bygga en robot av toarullar. Gör alltid olika dansuppvisningar eller visar alla grejer hon skapat. Hon är en aktivt barn som älskar att ha många bollar i luften.

L, 9 år:

L är den äldsta barnet och också den enda killen. Han sysslar med så många sporter att jag knappt kan hålla koll på alla. Han är en sån bra storebror till sina systrar och älskar att leka med dom och vara med i deras lekar, men han uppskattar också att ha egentid med oss på kvällarna då han får all uppmärksamhet. Han har underbar humor, skämtar gärna och busar. På kvällarna vill han alltid att jag ska läsa på svenska för honom, för han tycker det låter så rofyllt haha.

Barnen är verkligen så härliga, de har humor, de är så kärleksfulla och omtänksamma. Och självklart är det jobbigt vissa dagar, men generellt är det himla bra! Det enda "problemet" som jag känner är att jag jobbar väldigt märkliga tider. Eftersom min värdmamma jobbar mycket hemifrån just nu så är jag oftast ledig på morgonen och sedan på eftermiddagen och jobbar sedan kvällen. Så även fast jag är ledig är det svårt att få till något att göra, då jag har väldigt korta ledigheter men ofta. Så svårt att bara känna sig ledig. Men mina värdföräldrar har sagt att det bara är tillfälligt och att allt kommer återgå till mån - fre jobb och ledig helger istället!

När jag började leta efter en värdfamilj sa folk, "gå på din magkänsla"och "du känner när det är rätt familj". Jag matchade med min första familj och dom var toppen, men det var något som inte kändes helt 100, så jag valde att fortsätta leta. Då matchade jag med denna familjen, som blev min värdfamilj. Allt med dom kändes toppen, och jag förstod vad folk pratade om! Så mitt tips till er som vill åka som Au Pairer, lita på magkänslan! Den kommer säga till när det är rätt familj!


Likes

Comments