Header
Allmänt

Nu har det börjat! Vi treor på Katedralskolan har börjat prova på och beställa våra studentmössor. Katedralskolans studentkommitté har valt företaget C.L SEIFERT som våra leverantörer och de har under den senaste veckan varit på besök i skolan.

Jag vet att det inte bara är jag som är supertaggad på att ta studenten om bara några månader! Klassrummen surrar med frågor som 'vilken mössa ska du ta?' och 'får jag se din design?'. Skyldiga är vi nog alla till nyfikenheten!

Jag ställde några frågor till representanterna från C.L SEIFERT. Bland annat ville jag veta vilka material som användes för mössorna. De var så snälla och gick igenom designerna en i taget och visade vilka material som de använde i mössorna.


💜💜 Detta är inte ett inlägg för att peka ut någon, eller för att ge någon skuldkänslor eller tveksamheter till den mössa de vill välja eller redan valt. Detta är ett inlägg för dem som också funderat kring vilken mössa som är bäst om man tänker utifrån miljö eller cruelty-free perspektiv.💜💜


Representanten jag talade med rekommenderade att om man söker ett helveganskt alternativ ska man satsa på BAS, den saknar helt animaliska produkter (vattenavstötande sammet, plastskärm, svettrem i konstläder, kokard). BAS i sin enklaste form; utan några tillägg alls (inga initialer eller liknande) kostar circa 119kr. Självklart kan man designa så att man får lite roligare mössa än bilden på webbsidan eller i katalogen. Jag designade en mössa som blev helt O.K, den har kanske inte den snyggaste skärmen eller smidigaste svettremen men den är helt veganskt!

Om man däremot väljer ID Paketet, får man helt och hållet bygga upp sin studentmössa från start. Självklart blir detta mer tidskrävande, då man väljer varje detalj, sådant som de övriga mössorna har 'inbyggt' när man börjar designa. Exempel; på ID Paket får man välja blomma, strimma, kulle, band, foder, skärm, svettband, och mer, medan på BAS mössan får man endast välja blomma, strimma och kulle (resten; såsom skärmen, är redan förutbestämd i designen). ID Paketet har inget startpris, man väljer själv alla material.

ID Paket är ett bra alternativ om man vill minimera användning av animaliska produkter men ändå få sin studentmössa som man tänkt sig. Istället för en mössa med flera olika animaliska produkter inbyggd i designen såsom mössband i silke och skärm i läder (GALA) eller mössband i mocka, svettband i mocka och skärm i läder (JUBILEUM) kan man designa sin mössa så man prioriterar och minimera användning av djurprodukter!

Det sista alternativet jag kikat på är att skaffa organiska mössan - Uppsala. Mössan är designad av C.L SEIFERT i samarbete med Kolding designskola för att skapa ett organiskt alternativ. Även här används läder på två ställen (svettrem och skärm) men allt ska ha producerats och tillverkats på ett organiskt och miljövänligt sätt.

Vad roligt att studenten börjar närma sig, det är ofattbart. Om 240 dagar smäller det. Man får lov att ta en sak i taget, så alla ni andra treor; passa på att njuta av att välja studentmössa! Kolla igenom era alternativ och känn er nöjda med ert val, det kommer bli superfint!

Tack att du läste, kram!

Fakta och bild (redigerad) från C.L SEIFERTs webbsida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Smink och skönhet

Idag var jag på Grand Samarkand med min syster och vi hittade lite allt möjligt roligt. Hennes favorit inköp var en E.L.F Contour Palette (110kr) som hon köpte inne på LYKO, och en Lumene touch of radiance Highlighter (135kr) som hon köpte på Kicks.

(E.L.F testar inte på djur och deras produkter innehåller inga animaliska ingredienser. E.L.F cosmetics stödjer även arbetet mot djurplågeri, som partner till PETA. Lumene testar inte heller på djur, delvis på grund av lagarna inom EU men även på grund av filosofin kring deras produkter.)

Det blev lite sminkning nu på kvällen bara för skoj. Det är verkligen en superfin palett från E.L.F, den var lagom mörk och matt, inget glitter. Jag älskar skimmer när det gäller highlighters, men för contour föredrar jag ett matt brunt puder med en varm ton. Färgerna är perfekta för Tessas hudfärg. Ett plus är att paletten är lätt att använda och billigt jämfört med andra märken som är populära för tillfället.

Jag har sminkat på rätt mycket i bilderna, det går självklart att sminka lite mindre om man vill. På så sätt får du en lika fräsch, solkysst och naturlig look som i bilderna, men som är lite mer diskreta och passar skola eller jobb! Utöver paletten använde jag lite fler produkter, de finns nämnda längst ner i inlägget.

ÖGON & ÖGONBRYN:

Viva La Diva; Book of Brows

ELF; Eyebrow Treat and Tame


ANSIKTE (BAS):

Viva La Diva; 3 in One Face Foundation

Lumene; Touch of Radiance Highlighter

KICKS; Translucent Loose Powder

ELF; Tinted Moisturizer


ANSIKTE (CONTOUR/HIGHLIGHT)

theBalm; Mary-Lou Manizer

E.L.F; Contour Palette

Likes

Comments

Om mig

(Bilder tagna av Cornelia Johansson)

Jag heter Yada Hjälmefjord och bor i lilla staden Växjö. Länge sedan hade jag tänkt starta en blogg, någonstans där jag kunde skriva om mina intressen och min vardag. Dessvärre kändes det som om det alltid fanns andra som kunde skriva om samma sak fast hundra gånger bättre. Jag nöjde mig med att läsa andras bloggar.

Ungefär åtta månader sedan bestämde jag mig för att sluta äta kött. Månaden därpå uteslöt jag ägg, fisk och skaldjur från min kost. Sedan dess har jag sakta men säkert börjat byta ut mjölkprodukter mot mjölfria alternativ. Kort sagt är jag på min väg att bli vegan!

Tyvärr har de flesta bloggarna jag följt sedan tidigare nästan ingen alls information om vegetarism eller veganism. Det finns många bra bloggar med ursprung i USA och England, samt några bloggare som bor i de större svenska städerna, men ingen av dem bor i (eller nära) Växjöområdet. Hur ska jag kunna relatera till någon som bor i Stockholm, och recenserar produkter jag inte får tag i eller restauranger jag befinner mig 440 kilometer ifrån?

Därför kom idén, varför inte själv starta en blogg? En blogg där jag kan inspirera och hjälpa nya (och rutinerade) vegetarianer och veganer med tips och råd om produkter, restauranger och annat skojigt i Växjö som jag önskar att jag visste när jag påbörjade min resa. Jag kommer främst att skriva om vegetarisk mat och matalternativ i Växjö samt cruelty-free smink- och skönhetsprodukter!

Riktigt härligt känns det att äntligen starta en blogg, förhoppningsvis kommer ni tycka det är härligt att läsa bloggen med! Ha det fint, kram!

Likes

Comments