Header
View tracker

Gå gärna in på länken och rösta på vår lilla Doris!! 😍😍


Den här bloggen går mot nya tider, nu har även katterna fått en liten del i bloggen (se header). Kommer dela med mig utav deras påhitt, tankar kring katter och ja hur det är att leva med katt tillsammans med hundar. 🐱💗 Hoppas ni kommer att gilla det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Inatt var det en sån där natt då tankarna var utspridda, jag tänkte på precis allting som går att tänka på och hade svårt att komma till ro. Något jag låg och tänkte på rätt länge var några grund saker jag ska träna med hundarna för en bättre vardag. Prio ett för mig är att ha en god vardagslydnad oavsett var vi befinner oss.

  • Jag ska ta tag i problemet med deras skällande när det ringer på dörren här hemma, det blir ett jäkla liv när någon kommer hit eller går i trapphuset. Har hittat en metod som fungerar och det är att kasta ut godis i ett annat rum som dom får söka efter. Den metoden kommer jag satsa stenhårt på och ska be mina vänner och familj att komma hit och hjälpa oss med den typen av träning. Jag hoppas det ska hjälpa i längden.
  • Jag måste förbättra deras stadga i stanna. Nu fuskar dom, speciellt Xtra. Har jag sagt att hon ska stanna så ska hon göra det - jag måste bli mer bestämd och inte låta henne gå fram om jag sagt henne att stanna kvar.
  • Sedan har Xtra dumheter för sig när vi väntar på tvärbanan eller tunnelbanan, hon blir förväntansfull då hon tror att vi ska möta någon vi känner och då börjar hon skälla. Inför nästa år ska jag ta med henne till tvärbanan för att bara vänta och belöna när hon är passiv och tyst.
  • Det sista jag ska ta tag i är att få Xtra att sluta skälla när man säger HEJ till någon. Hon tror alltid det är någon man känner,blir överlycklig och börjar tok skälla. Det är helt och hållet mitt fel, innan Ralph flyttade hem till oss och vi skulle träffa någon så sa jag HEJ och släppte henne på avstånd och hon fick kuta i förväg. Men det ska vi jobba bort, jag måste väl kunna säga hej utan att hunden börjar att skälla? 😂


Vi har lite att träna på inför kommande år och jag ska verkligen ta tag i dessa problem och ser det som en utmaning. Jag har två envisa hundar som inte ger sig i första taget. Undrar vem dom fått det ifrån?! 😉

Likes

Comments

View tracker

Idag tänkte jag ta mig tiden och sammanfatta året 2016. Vad har jag hunnit göra med hundarna och vad vill jag göra med dom nästa år?

Året började med att jag och Ralph åkt till Halmstad för att vara med på Nyårs Agility, vi skulle träna Agility under tolvslaget och äta tillsammans. Jag och Ralph var riktigt färska i Agilityn, kunde typ ingenting men vi lärde oss och träffade nya människor. Dessvärre hade jag en förkylning på ingång och var inte på topp, jag är också en kvällsmänniska så vid 12 tiden började jag krokna och längtade efter att få lägga mig i min sovsäck på golvet i hundhallen. Klockan vart runt två när jag kunde krypa ner i sovsäcken, jag gjorde ett försök att stänga in Ralph i den bur jag fått låna, i hopp om att han skulle sova där, inte OK sa han och börja krångla. Släppte ut honom och han la sig tätt intill mig där han trivs bäst!

Jag hade anmält hundarna till kurser, Ralph var anmäld till en nybörjar och forstättning kurs i Agility och Xtra var anmäld till en grundkurs i Nosework! Äntligen skulle jag komma igång. Jag hade några tävlingar i Rally Lydnad och en Lydnadstävling inbokad. Årets första Rally Lydnads tävlingar gav oss inte några godkända poäng.
Jag kände mig värld sämst men jag ger inte upp, jag skulle bli godkänd med båda hundarna och ta titlar. Det var målet!

Jag och Xtra lyckades ta vårat sista godkända poäng i Avancerad klass efter att ha kämpat i ett helt år, nu skulle vi ge oss på mästarklassen!
Vi gav oss också på en lydnads tävling där mina nerver ställde till det och inget gick direkt bra, insåg där och då att Lydnad inte är något för oss att tävla i. Vi håller oss enbart till träningen.

Jag och Ralph tog vårat första godkända i nybörjarklass, det blev inga fler godkända än så.
Sedan var han och jag med i en blandras utställning där han vann i sin grupp och vi tog priset för bästa teamwork!

Första halvåret tränade jag väldigt mycket hund, jag åkte på kurser, tränade med vänner och ensam. Jag har aldrig tränat så mycket hund i mitt liv som under dessa månader. Vad roligt det var! Jag lärde mig väldigt mycket under de här månaderna och såg framemot varje träningspass tillsammans med mina vänner och alla hundarna

Till sommaren började jag arbeta inom äldreomsorgen, jag arbetade rätt mycket, jag hann och orkade inte att träna hundarna lika intensivt längre, det blev istället mycket lång promenader med vänner eller familjen och jag tror att hundarna fick ta sig ett dopp en gång per dag vilket dom älskade! Hundar som badar gör mig väldigt glad! Det var en rätt stillsam och mysig sommar och jag njöt av varje ledig stund jag kunde vara med hundarna.

Oj, nu höll jag helt och hållet på att glömma att skriva om att jag gjorde BPH test med hundarna innan sommaren på Hunduddens Träningscenter, det var något jag såg framemot på många sätt och vis.
Jag var rätt säker på hur Xtra skulle hantera momenten och det visade sig att jag känner min hund väldigt väl då hon hanterade allt som jag trott. Ralph däremot lärde jag känna på nytt, han visade sig fixa momenten väldigt bra och det var inte alls vad jag misstänkt! Jätte roligt att ha gjort dom här testen och att det vart så bra resultat!

I Augusti var jag anmäld till Rally tävlingarna på Djurens Helg, Solvalla! Nu skulle jag ta hem titlar!!
Jag och Ralph tog inga titlar detta år i Rallyn och jag insåg att han inte tycker att det är lika roligt längre, jag fick knappt kontakt med honom och när jag fick kontakt skällde han åt mig.

Jag och Xtra slog till med två godkända rundor och därmed vår absoluta sista godkända poäng i Mästarklass och Rally Lydnaden. Efter tre år hade vi äntligen lyckats få titeln RLD M... Den lyckan ni anar inte. Jag har inte varit så lycklig på väldigt länge!

Under hösten har det varit rätt stillsamt, jag tappade motivationen för att träna hund och framför allt att tävla. Mitt självförtroende har pendlat otroligt mycket detta år, jag har känt mig världs sämst ena dagen och världs bäst andra dagen. Det är något jag behöver jobba på att förstärka mitt självförtroende.

Jag har tränat hund i mindre skala och det har varit lagom mycket. Jag har träffat nya vänner som jag stor trivs med!

Mina mål för 2017?

Inför kommande år vet jag inte riktigt än vad jag ska sätta upp för mål med hundarna men något jag vill göra är att fortsätta utvecklas och träna Agility och förhoppningsvis vågar jag göra en Hoppklass debut med Ralph i sommar. Det är vad vi satsar på men vi får se, jag vill att allt ska sitta ordentligt innan vi gör en debut på någon tävling plan.


Med Xtra skulle jag vilja göra ett doft prov i Nosework och göra ett Vilt spår prov. Att arbeta med nosen tycker hon är roligt och jag vet att hon skulle fixa det - jag måste ta tag i att börja träna nosework och lägga spår!

Hur har erat 2016 varit och vad har ni för mål inför nästa år? 💗

Tack för att ni läste det här inlägget och läser min blogg, det gör mig väldigt glad!

Likes

Comments

Den här helgen har hundarna varit med Anton, då är det rätt lite aktiviteter. Bestämde mig därför för att starta den här veckan och dagen med en lång promenad. Bestämde en träff med Liza som är matte till Millan och NiM. Jag var på plats (vid Hammarbybacken) tidigare och tog mig upp för backen innan dom kom. Jag och hundarna ÄLSKAR att gå upp för backen, det är så härligt att kunna släppa loss dom och bara låta dom springa.

När Liza och hennes tjejer kom gick vi till skogen där hundarna fick springa av sig ordentligt. Urmysigt! 😊🐶🍁

Slut tiden hamnade på två timmar och det var fyra trötta hundar som klev på tvärbanan tillsammans med oss. Då vet man att man har gjort ett bra jobb. Mina hundar fick hoppa in i en snabb dusch när vi kom hem och nu har dom tackat för sig och jag kommer kunna plugga i lugn och ro ett par timmar framöver. Blir en stillsam dag idag, imorgon har vi planerat lydnadsträning i kista vilket vi laddar för 😃

Vad har ni för planer i veckan?

Likes

Comments

​I helgen har jag varit på Stora Stockholms Hundmässa i Älvsjö, årets höjdpunkt om ni frågar mig. Jag älskar att gå dit och har varit på mässan varje år under en lång tid. Jag lämnade Anton hemma med hundar och katterna för att få lite egen tid, träffa vänner, heja på vid hundtävlingar, titta på uppvisningar, titta på olika raser och prata hund hela dagarna och mått riktigt bra! Jag är helnöjd med helgen som varit och ser redan nu framemot nästa år! Var ni på mässan? 🐶💗

Likes

Comments

Det bästa jag vet är att strosa runt i skogen tillsammans med mina hundar. Sen spelar det inte heller någon roll hur många hundar jag har med mig 😜 Jag gillar att hjälpa andra, låna andras hundar och gör det mer än gärna om jag har möjlighet att göra det. Idag hänger Lexi med oss ett par timmar. Jag och mina hundar hämtade henne vid 10-tiden och därifrån gick vi till skogen där vi strosa runt i en timme och bara var. 🍂Jag vet inte vem som var lyckligast , hundarna eller jag?

❤❤

Likes

Comments

Idag har jag satt upp ett nyårs löfte inför kommande år - jag måste bli bättre på att planera min träning med hundarna. Måste ha en plan för vad jag ska träna och hur jag ska göra det. Måste sätta upp mål för mina träningar för att ha något att träna för. Det blir ingen ordning alls på någonting som det är nu! Jag har ingen plan eller mål med min träning och det blir flummigt.

Idag träffade jag, Sara, Liza och Sandra med alla hundarna för två timmars träning i Stockholms Södra Hundhall. Första timmen tränade vi Lydnad, jag fokuserade på bakdelskontroll, apport, linförighet och hopp över hinder med Ralph, med Xtra tränade jag linförighet, läggande under gång, apport, hopp över hinder och inkallning med läggande.

Andra timmen körde vi Rally Lydnad, gick helt okej. Jag och hundarna har tröttnat på Rallyn och jag har inga planer på att tävla i sporten framöver, det kommer nog ta ett bra tag innan jag tävlar igen. 😘

Det viktigaste med dagens träning var att ha roligt tillsammans och det hade vi, jag och hundarna. Vi har tappat det där med träningen och tränar inte lika intensivt som innan sommaren ,förhoppningsvis får vi till i vår igen. 😊 Jag trivs bäst att träna tillsammans med andra, jag får ut mer utav det och det är roligare om man är fler. 💗

Nu blir det rätt lugnt resten av veckan för hundarna, imorgon ska vi ha Lexi hos oss på dagen, på fredag ska vi träffa en annan kompis med valp och i helgen ska jag på mässan och hundarna hänger med husse. 👌


Vilka träffar jag på mässan i helgen?

Likes

Comments

Om ett par timmar är ännu en helg förbi och vi har haft fullt upp jag och hundarna. Det har varit en helg helt i min smak.!

I Fredags kväll hade jag, Matilda och Natalie bokat Stockholm Hundsportcenter för två timmars Agility träning tillsammans. Vi hade bestämt oss för en kombination men vi fick göra om den lite grann för att få plats. Sedan körde vi en och en, prövade att köra med varandras hundar och hade det väldigt roligt tillsammans!
Jag blir alltmer fäst vid staffar ju mer jag umgås med dom 😍 Jag ska ha en sån, de är så balla på alla sätt o vis. Alla hundar jobbade jätte fint och vi mattar kämpade på bra! 💪 Vi får se om vi tre vågar oss på Agility debut till sommaren med våra hundar, då har vi varandra och kan träna för att nå målet tillsammans 💗

Igår hade jag planerat och bokat in en liten träff för oss med hundar från Hundar Utan Hem. Jag tycker det är riktigt roligt att anordna träffar i olika sammanhang. 😊 Alltid roligt att vara fler och göra saker tillsammans. Vid min sida hade jag med mig Anton och båda hundarna, vi var där en timme tidigare för att dra fram allt. På ena hall halvan stod det till slut en Rally Lydnad bana och på den andra hall halvan stod en Agility bana. Totalt var det åtta stycken som kom med hundar och deltog, jätte roligt och det gjorde mig väldigt glad! 💗Det fina med såna här träffar är att man inte behöver skämmas för sin hund, man går igenom samma saker, känner igen sig, förstår och kan hjälpa varandra! Vi tränade, delade erfarenheter och våra två timmar gick väldigt snabbt! Det kändes som att alla var nöjda och uppskattade träffen! 😊

Igår kväll var jag till stan och träffade tre av mina närmsta tjej kompisar för att prata om allt mellan himmel och jord. Det roliga med att vara ut med dom människorna är att vi kan skratta åt att ingen hör någonting när vi sitter på restaurang eller bar! Vi skriker oss hesa för att överrösta de andra, musiken för att höra varandra, men vi lyckas inte så bra och "va" är ett standard ord när man hänger med oss. 😉 Sen är det underbart att vi kan se det roliga med våra hörselnedsättningar och när man hör lite fel då och då 😂

Idag tog jag sovmorgon och bestämde mig för att hoppa Borderterrier promenaden i Hagaparken, jag kände för en hemma dag ☕ Jag tog det väldigt stillsamt, jag och hundarna kom ut på promenad vid 11 tiden. Tanken var att vi skulle vara ute någon timme eller mer, men vi (jag) var inte beredd på hur kallt det faktiskt var utomhus, så vi kortade av promenaden och vände hem efter 30 min ⛄ Nu kommer vi fortsätta spendera dagen inomhus i soffan och inte göra speciellt mycket mer! 😊

Vad har ni gjort för något i helgen? 

Likes

Comments

Godmorgon allesammans.
Då är det Fredag igen, jag säger det återigen vad fort det går. Veckorna flyger fram med världens fart . Den här veckan har varit helt okej. Inte varit så mycket hund träning men det kommer till helgen istället. Helgen kommer att gå i hundens tecken. Ikväll ska vi åka till Väsby Hallen och träna Agility med Natalie och Matilda, det ska bli väldigt roligt. Jag är peppad 👊😚

Imorgon ska jag hålla i en träningsträff för oss med Hundar Utan Hem - hundar i Väsby Hallen. Anton åker med och hjälper att förbereda innan dom andra kommer. Än så länge är det 13 stycken som sagt att dom kommer - men vad som helst kan hända under dagen så det blir kul att se hur många vi blir. Jag kommer ställa upp en bana i Rally Lydnad på ena hall halvan och en agility bana i andra halvan så får alla prova det dom känner för. ✨

På Söndag ska jag och hundarna åka till Hagaparken och gå på glögg promenad med Stockholms Borderterrier Sällskap, vi gick med förra året och det var trevligt. Har inget annat inplanerat på söndag och hundarna behöver ju komma ut så då blir det en trevlig utflykt 😊👍

Vad ska ni göra i helgen för något? 💓

Såhär ser det ut hemma hos oss på kvällarna numera, Doris blir tryggare med hundarna för varje dag och dom accepterar henne, så jag har två hundar och en katt i knät...ur mysigt ! 😍

Likes

Comments

På förmiddagen var jag förbi skolan för att göra prov i kursen Medicin 2. Provet gick bättre än förväntat och jag var riktigt nöjd när jag lämnade skolan igen. Nu har jag bara en enda kurs kvar och om tre veckor är jag färdigutbildad Undersköterska. Det har verkligen gått snabbt och jag har kämpat som aldrig förr för att klara skolan.

På eftermiddagen hade jag bokat Älta hallen mellan 16-18.00 och fått med mig Liza med Millan och NiM. Vi hade bestämt oss för att träna lite agility och lydnad. Jag såg framemot träningen och hade laddat, peppat mig själv hela dagen och ja, jag såg framemot det. Vi kommer till hallen och möter en tjej utanför ingången som säger att hon bokat den tiden idag. Jag var tvungen och dubbelkolla vilket datum jag bokat...Jag hade bokat Onsdag den 30 November, alltså nästa vecka. 😓 Vad arg och besviken jag blev på mig själv. Jag ville ju trääääna, aja sånt händer! Det var bara att gå till bussen och röra oss hemåt igen då. Blev en kort träff med Liza och hundarna, vi bestämde oss för att träffas nästa vecka och träna ihop då istället. 😘

Vad tycker ni förresten om bilden här ovanför? Den är tagen med min nya kamera, en Sony digitalkamera. Jag är nöjd med kvalitén ska känna och pröva mig fram ännu mer imorgon och under helgen för att kunna avgöra vad jag tycker. 😊

Likes

Comments