När jag ser tillbaka på gamla bilder ser jag först en vacker tjej. Hon väger 20 kg mindre och är därmed mycket smalare. Hon var en tjej värd att betrakta en sekund extra, en som passade dagens ideal lite mer. På ren impuls tänker jag att jag vill vara vacker igen och att jag därför måste gå ner alla kilon för att känna det. Men sen minns jag hur olycklig jag var. Det spelar ingen roll om jag väger 45 kg eller 80 kg, det spelar ingen roll vilka siffror som står på vågen, jag skulle ändå känna mig tjock, ful och olycklig. Jag var inte lyckligare när jag var mindre, jag var bara dum nog att inte se att jag var och är vacker som jag är, liksom alla andra människor i denna värld.

Lycka existerade inte i min värld för några år sedan. Men det är lätt att glömma när man bara ser en bild. Den visar ju bara ytan. Det är lätt att glömma att tanken "kan bli, måste bli bättre" var det som fick mig att svälja ner ångesten med tablett efter tablett tills jag tillslut hamnade på sjukhuset...

När jag väl tänker efter så vet jag att jag inte har någon som helst anledning att längta tillbaka, att sakna den gamla jag. För idag har jag så mycket mer. Ordet lycklig existerar. Jag har en underbar pojkvän. Han är verkligen världsbäst. Min bästa vän och lover. Jag är omringad att de finaste vännerna man kan finna och har en familj som älskar mig som bara de kan. Jag har mycket mer energi och njuter mer av livet. Det hade jag inte för några år sedan, för jag tillät inte mig själv att få ha det. Ibland är det lätt att glömma hur bra man faktiskt har det och då är det viktigt att påminna sig själv med jämna mellanrum.

Så till dig som stressar över ditt utseende: Don't! Det är lättare än vad man tror att fastna i sjuka beteenden som faktiskt kan leda till att man har ihjäl sig själv. Det är lätt att tro att man är övermänsklig och klarar vad som helst, men det finns ingen som gör. Vi är människor och inget mer. Njut av livet och gör det som du tycker är kul och gör dig lycklig. Fokusera på att ta hand om dig själv för att du och din kropp ska må bra, istället för att sträva efter omänskliga krav. Det är du värd!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

hejhopp!

Idag är en sån där dag då jag inte förstår mig på mig själv alls. Jag var mycket arg och ledsen i skolan idag. Jag är stressad över att studenten närmar sig (som jag nämnde i förra inlägget) men också otroligt arg på en lärare som beter sig riktigt illa mot många elever. Blev basically kallad korkad av denna lärare. Så jag tål just nu inte att vara i hennes närvaro. Tog ju inte illa vid mig när hon sa som hon gjorde då jag har ett stark självförtroende. Men det faktum att hon verkar se sig själv som mycket bättre än andra och ger sig rätten att försöka sänka andra gör mig arg. Jag klarar mig men det är inte säkert att alla gör det.

Nu när jag kommit hem har jag kunnat släppa de känslorna och tankarna lite, men känner mig fortfarande ledsen och nere. Jag vet inte riktigt varför och därför känner jag mig även ensam och förvirrad. "Varför mår man dåligt om det inte finns någon anledning?"........ "Varför känner jag som jag gör när jag har det så bra?"...Någon som känner igen sig? Ibland önska jag att jag var liten igen så någon kunde hålla om en och säga tröstande att "allt kommer bli bra". Jag vet inte vad jag ska göra för att få upp humöret idag. Jag vill skratta helhjärtat så jag nästan kissar på mig och slippa oroa mig för allt. Antar att den dagen kommer, men just nu är jag bara som den blåa figuren i filmen insidan ut. Ledsen. Det är ju också okej att vara ibland, men det är ju för jobbigt att känna så. Men det är bara att stå ut och komma ihåg att det så småningom går över!

Likes

Comments

​Godagens!

Är det bara jag som har typ värsta studentångesten just nu? Har haft den sen typ en månad tillbaka. Är så orolig över tanken att gå ut skolan och inte ha något att göra. Tänk så får jag aldrig något ordentligt jobb? Jag vill ju kunna flytta ihop med min pojkvän så fort som möjligt. Tänk så kommer jag inte in på någon utbildning? 

Jag vill verkligen inte fastna hemma. Jag vill ut och leva livet. Upptäcka nya ställen och saker som får mig att jag lever. Jag vill så gärna vara självständig men är orolig för att jag inte ska klara av det. En större frihet är närmare än någonsin och här sitter jag och oroar mig. Det är svårt att njuta av sista tiden, sådär som alla säger att man ska göra, när framtiden är mer oberäknelig än på flera år. Självklart kan man aldrig säkert veta vad som ska ske exakt, men skolan har ju varit en stor del av livet sedan man var typ 5 -6 år gammal. Och efter studenten kan man inte längre ta den för givet. Det kommer säkert bli bra, men jag kan ju inte låta bli att vara orolig!

Jajah! Nu ska jag joina min Anton i tv-spelandet. Hoppas ni alla har ett underbart påsklov!

pöss

Likes

Comments

Godmorgon peeps!

Hoppas allt är bra med er, med mig är det toppen! Sitter i skolan med världens längsta håltimma. Är lite så där tillbaks-efter-lovet seg så orkar inte heller göra något produktivt.. 

Anyways, idag ska jag nog försöka plugga och träna lite. Mådde så bra när jag var på spinning senast! I need energy. Så kul också! Whop, nu ska jag kila, kanske gör ett inlägg senare! 

Likes

Comments

​Hedhopp! 

Måste först och främst bara säga: Vilket underbart väder, lysande sol och klarblå himmel! 

Som ni kan se har jag gjort mig en mumsig sallad som jag ska käka till lunch. Älskar verkligen grönsaker och frukt, så underbart! Har för övrigt haft en bra början på lovet. Igår firade jag min syster som fyllde fem och drog sedan hem till Anton. Han har flyttat in i en egen jättemysig liten lägenhet, så jag hjälpte honom bygga ihop lite nya möbler. Så kul! Att sätta ihop möbler är ju som lego för vuxna. Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt hemma, kanske städa lite i mitt rum!

Hoppas alla har en bra dag!

Likes

Comments


Hejhopp!

Idag vaknade jag på helt rätt sida. Med ett gott humör och motivation. Vilket var till sin fördel. Om en vecka är det sportlov och jag har en massa att göra tills dess. Kommer nog få sitta med en del skolarbete under lovet, men det gör mig inte särskilt mycket. Då har jag ju något att göra.

Anyways..har varit på spinning idag! Så sjukt skönt att få komma iväg och träna lite och spinning är en av mina favoritformer. Var länge sedan jag var iväg, så det var på tiden! Känns himla bra, kommer förhoppningsvis sova som en stock inatt och ha mycket bättre koncentration i skolan imorgon! Yay, high five på den!

Hoppas ni alla haft en bra start på veckan, låter väll lite optimistiskt då de flesta hatar måndagar (haha!) men hoppas verkligen! Det är så skönt att ha en bra dag då man bara känner sig glad, driven och älskar livet. För mig är det verkligen inte varje dag och ren vardagslyx när jag väll får känna på det! O inte önskar jag någon lidande, så: hoppas lalla haft en bra måndag! (även om det låter klyschigt och optimistiskt)

Peace out!


Likes

Comments

Hello peeps!

Har en fruktansvärt tråkig helg. Ligger hemma och är sjuk. Är trött och seg som en deg. What to do? Vill ut och fota, träna, jobba, göra allt som jag inte kan eller orkar göra. Känns lite tråkigt, men så kan det vara ibland. Har varit halvsjuk sen i måndags så till imorgon mår jag förhoppningsvis lite bättre! Peace out

Likes

Comments


Håller Kalla Kriget på att blossa upp igen? Tog det någonsinslut?


De frågorna ställer jag mig efter allt som hänt i världen densenaste tiden. Få har undgått att läsa om den hemska terror som sprider sigfrån ena hörnet till det andra. Som en elak förkylning kom den och spred sigsnabbt över hela världen. Oroligheten och missnöjet.

Men detta är inte första gången världen får möta det faktumatt samhället gått snett.

Efter andravärldskrigets slut var det fortfarande mycket oroligt i världen. Tyskland hadeförlorat men det fanns fortfarande delade meningar mellan länder, främststormakterna Sovjetunionen och USA. Det var en konflikt om ideologier men ävenmakt.

Hur ska länderna styras? Vad vill vi ha för struktur ivärlden? Vem är störst, bäst och vackrast?

Kalla kriget var aldrig någon väpnad konflikt. Det varistället en maktkamp i form av kapprustning. Sovjet och USA började med andraord att rusta upp sig militärt. Något som skapade en oro i världen. De mindre”svaga” länderna började ta ställning och allierade sig med ena sidan, för attfå mer säkerhet. Tillslut fanns två allierade organisationer som delade uppvärlden mellan öst och väst. Det var NATO och Warsawapakten. En tydlig symbolför denna uppdelning var när Berlinmuren byggdes och delades staden på just östoch väst.

Idag står vi inför en av de största konflikterna på många år.ISIS-striden har under de senaste månaderna växt sig riktigt stor. I nulägethar man räknat ut att ca 60 miljoner människor befinner sig på flykt. Det ärett större antal än de som flydde under andra världskriget. Konflikten har växtsig så stor att det inte längre bara handlar om Sunni och Shia-muslimer och vemsom ska styra. Alla delar av världen berörs på något sätt. USA och Ryssland harbegett sig in i striden för att stoppa ISIS terrordåd. Eu har toppmöten där mandiskuterar organisationens möjliga insatser, men främst hur flyktingkrisen skahanteras. Unga vilsna män och kvinnor över hela vår jord reser till Irak föratt bli IS-krigare. Många har förlorat sina barn, syskon och vänner till IS.Andra har förlorat någon i terrordådet i Paris.

Plötsligt är folk oroligare än någonsin. Enfrämlingsfientlighet växer sig stark igen, och brist på kunskap får oss att draalla över en kant. En flicka med täkt huvud och muslimsk tro är precis likasvensk som jag, men blir ändå oskyldigt anklagad.

Nu står vi här igen, med en värld som är otroligt uppdelad,stormakter som deltar i kriget, gör hjältedåd för att hävda sin roll i vårglobala spelplan, människor som låter smygrasismen växa ut ur sitt skal ochhoppa på oskyldiga människor som råkar ha en viss tro. Återigen står vi inför ettkrig som i grunden handlar om delade meningar kring ideologier och extremism.

Då berlinmuren revs brukar man säga att Kalla kriget togslut. Men jag säger att det bara stått på viloläge. För inte säger vi väll attvattnet försvunnit bara för att det frusit till is? Rasismen dog aldrig ut, denbytte bara form och blev mer osynlig. Uppdelningen försvann aldrig heller. Ävenfast vi haft större frihet till att röra oss hur vi vill på vår jord, finnsfortfarande hinder så det blir svårare att komma allt för nära varandra. Vifördelas fortfarande in i olika fack. Är du invandrare och har en ”osvensktnamn” får du bo i visst område och jobba med vissa yrken. Medan du får heltandra förutsättningar om du är uppväxt i ett mer väletablerat område och harett typiskt svenskt namn.

Jag tror inte kalla kriget någonsin tagit slut. Vi har knappthunnit riva ner murarna innan de börjat byggas upp igen. Visserligen finns idagorganisationer såsom Eu och FN, där länder samarbetar för att bevara fred. Mennär det väl krisar håller sig inte alla länder till de gemensamma lagar sombestämts. Ett tydligt exempel är Ungern som bygger murar istället för atthjälpa de flyktingar som söker sig dit.

Återigen säger jag:

För inte säger vi väll att vattnet försvunnit bara för attdet frusit till is?

Varken Berlin-muren eller Warsawapakten finns kvar idag. Menkan man verkligen påstå att Kalla Kriget någonsin tagit slut när vi i grundenstår inför samma problem idag? När den enda skillnaden är att kriget liksomvattnet ändrat skepnad är jag beredd att säga nej.

Likes

Comments

Hejhopp vänner!

Är äntligen tillbaka från Berlin/Bryssel klassresan. Var himla spännande att få vandra runt på gator, betrakta vackra byggnader, besöka Eu-parlamentet osv. Men inget slår känslan att få komma hem, bara ligga och slöa i sin egen varma, trygga säng. Är så otroligt trött i själen efter denna resa, men det var det värt. Har fått se och lära mig så mycket. Jag har fått känna sorg men även hopp. Känns bra att komma hem och vara lite klokare. Tips: Ge mig aldrig en karta, är värdelös på att orientera med kartor! Gick vilse ett antal gånger hehe.. 

Likes

Comments


It feels like a fat man is sitting on my uterus- Japp! Så känns det. Hemska mensverk. Aldrig kul, men vad gör man...Det är väll bara att genomlida smärtan.

Hoppas allt är bra er iaf, kära läsare. Jag är för övrigt ganska nöjd med dagen. Har äntligen tagit mig igenom Risk 1:an så nu är ännu av de där tunga, jobbiga sakerna avklarade. Eller ja, asså risk 1:an är ju inte så mentalt jobbig. Men det är ju så låååååångt. Orkar egentligen inte sitta ner och lyssna på något riktigt allvarligt så lång tid. Får riktigt svårt att inte tappa koncentrationen, bli rastlös och känner mig instängd. Men nu är det överstökat. Då är det bara allt skolarbete som jag ligger efter i, att göra klart. Men tänker inte stressa upp mig över det. Har haft mycket annat på gång, och så länge jag blir godkänd så klarar jag mig. Behöver inte gå ut med A i alla ämnen. Jag vet att jag kan mycket och att jag duger ändå. Yesbox! Idag tänker jag fan va nöjd med mig själv, idag blir det inga mer dömande ångesttanker som får passera mitt huvud.

hedhopp!

Likes

Comments