Skönhet och mode

Äntligen är det dags att fylla på mina fransar. Har bokat tid imorgon och det ser jag verkligen fram emot, börjar få lite glipor här och där och det är verkligen inte snyggt. Tror jag ska köra samma som förra gången, en mix av både singel och volym det blev verkligen super bra. Jag kan heller inte uttrycka min glädje över hur bra och länge mina fransar suttit denna gång, hela 5 veckor :-). Ska ut med mina arbetskamrater imorgon på kvällen så det blir kul att känna sig lite extra fin, särskilt eftersom jag väldigt sällan går ut nu för tiden. Men det är väl för mig som för alla andra småbarnsföräldrar mellan jobb, aktiviteter, vardags sysslor och familjeliv, det prioriteras kanske inte riktigt så det hinns sällan med. Men visst är det kul när det äntligen sker, hoppas på en bra fredagkväll ;-).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vikt och hälsa

Vågen har i perioder varit både min bästa och värsta "vän"... Nu den under en period har den känts som min absolut värsta fiende, totalt mitt eget fel men känslan är den samma ändå. Jag fick ändå tvinga mig själv upp på den igår för att kolla om mitt "påsande" gett något resultat och hör å häpna -5,2kg på 9 dagar... yeheey!! Hur skönt va inte det då, känns som vågen kanske kan bli min bästa vän igen om den fortsätter visa denna sida ;-)

Likes

Comments

Vikt och hälsa

Dag 5 på Cambridge ren kur och det börjar kännas riktigt bra. De första dagarna var ganska så jobbiga, hade huvudvärk och var typ sugen på ALLT.. men nu känns det inte alls jobbigt längre. Jag fryser dock väldigt mycket men det hör tydligen till har jag förstått, så det får jag väl stå ut med. Det som är mest förvånande är att sötsuget har försvunnit, det är riktigt skönt att inte vara sugen på något speciellt. Kommer i ärlighetsens namn inte ens ihåg när jag kände denna känslan senast :). Har hittat en favorit också, mintchoklad den är såå god.

I dag är det fredag och hela familjen vill ju ha fredagsmys så klart, så det lär väl bli en prövning. Men skam den som ger sig... Ska bli riktigt skönt med helg i alla fall och jag får försöka fokusera mig på att jag ska väga mig på söndag och då ska det ju stå minus, så inget fusk för mig!!

Likes

Comments

Vikt och hälsa

Ja, idag går startskottet.. jag har sedan jag fick mitt andra barn haft svårt att gå ner i vikt igen. Det känner säkert många igen men problemet är att det händer typ INGENTING!! Jag har tränat, ätit "rätt", bantat, gått promenader.. ja you name it.. men det slutar alltid på samma sätt, motivationen tar slut då det går för sakta och jag lägger av. Jag funderat fram och tillbaka länge på vad jag ska göra och tog till sist beslutet... jag ska genomgå en Gastric sleeve (GS) operation (op). För mig är detta ett helt sjukt stort steg men jag är såå trött på att banta och sen gå upp allt igen + 5kg till. Jag vantrivs så ofantligt i denna kropp som inte ens känns som min egen. Jag vill inte hitta på saker längre, jag går inte och badar med barnen, jag drar mig undan mer och mer från allt och alla, va är det för liv?? Jag vet att en GS inte är någon genväg som många verkar tro, det är ett hjälpmedel men det krävs ändå en stor livsförändring och personlig ansträngning. Man kanske går ner snabbare på grund av att man äter så lite men det är inte bara att, det har jag börjat inse nu efter alla läkarundersökningar och provtagningar. I ärlighetens namn så trodde jag också att det var en "genväg" när jag först bestämde mig för att jag skulle göra detta, men det visade sig vara mer komplicerat än så. I alla fall så har jag kommit så pass långt i processen nu att jag idag ska börja äta "påsar" inför operationen. För att få operationen så ska man gå ner 10% av sin vikt med hjälp av Modifast eller Cambridge, jag valde Cambridge då jag tycker den är mycket godare och att jag får en bättre viktminskning av den. Från början trodde jag det handlade om att man skulle visa sig motiverad men under resans gång har jag förstått att det främst handlar om att levern krymper när man minskar i vikt snabbt och då är det lättare att komma åt magsäcken vid en operation. Min operation är planerad till slutet på April/början av Maj beroende på hur min viktminskning går. Jag har väldigt blandade känslor kring detta, tänker ibland att kanske är det dumt att operera sig, det finns massa komplikationer och man måste äta vitaminer resten av livet mm. Jag är inte helt 100 på att jag kommer genomgå operationen.. men jag kommer göra allt som man ska inför operationen och följa de råd och riktlinjer som läkaren ger mig, sen när det verkligen är dags så får jag se om jag genomför det eller om min viktminskning går tillräckligt bra så fortsätter jag kanske på egen hand och skjuter på operationen till hösten. Ja, den som lever får se :)

Likes

Comments

Allmänt

I dag är det ju som de flesta säkert redan vet "rocka sockorna" dagen. Jag tycker personligen att det är super bra att det uppmärksammas som det görs. Det är viktigt att vi hyllar våra olikheter som individer och understryker vikten av att alla människor har samma värde oavsett kön, etnicitet, religiös tillhörighet, sexualitet eller handikapp. Mina barn älskar den här dagen och valde med omsorg även mina strumpor i morse :)


Likes

Comments