Tänk att det redan gått en månad, älskade lilla hjärtat 💙✨

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår blev det att åka in till BB på kontroll, för mig.
Har haft ont i magen sen snittet men det blir bara värre & värre så jag kände att det var dags att kolla upp! Vicky var underbar nog att skjutsa in mig och hålla mig sällskap 🌸
Alla prover var bra, lite högt blodtryck bara och så väntar jag svar på en urinodling. Men utöver det hitta dom verkligen inget fel och dom gjorde massa testet och undersökningar, så det är ju positivt att inget är fel men det är jobbigt att behöva ha såhär ont.
Dom tror det är en blandning mellan eftervärkar, tarmarna som arbetar och så smärta efter snittet.
Så det är bara att stå ut helt enkelt.

Även om man fått sömn inatt kände jag mig groggy när jag vaknade så idag blir det inte många knop. Just nu har vi ätit frukost och Max blev så kladdig så han får sig en dusch 😅 Sen blir det vila resten av dagen!

Ha en bra dag ✨

Likes

Comments

Sitter i soffan med Jesper & myser 🌸 Han är för en gångs skull lite vaken så då får man passa på.
Har Gossip Girl på på tvn och vaknar inte resten av familjen snart blir det frukost.

Idag måste vi plocka i ordning här hemma, fick bara lämna allt igår och när vi kom hem bosatte vi oss trötta i soffan.
Lite senare sen kommer Vicky ut hit också 😊

Ha en bra lördag 💫

Likes

Comments

Idag har vi varit på BVC med Jesper så han kunde vägas. 3035g väger han nu, ingen enorm viktuppgång men det är åt rätt håll i alla fall 😊
Max och Mattias lekte i väntrummet under tiden och när vi kom ut så hade Max somnat haha ❤
Vi fick ju även träffa deras nya BVC sköterska eftersom Sofis slutat, men Eva verkade jättebra och var himla trevlig så det blir nog bra detta också!

Nu är vi hemma igen och Jesper håller på att vakna till, Max leker och Mattias står & lagar mat. När vi ätit är det duschar som gäller, ska försöka ta bort mitt bandage över snittet idag..😳

Ha en bra fredag 🌸

Likes

Comments

Vi bara njuter och myser hemma hela familjen ❤
Det är ju riktigt tråkigt att vi skulle bli sjuka hela bunten men vi njuter ändå 🌸

Idag mår både Mattias och jag i alla fall lite bättre, vet inte om det beror på alla vitaminer vi köpt och stoppar i oss eller mycket vila helt enkelt!
Jag har fortfarande ont i magen men ärligt talat beror det nog mest på hostan, inte lätt att behöva hosta när det känns som hela magen ska gå sönder..Och medicinen som ska ta bort mjölken i brösten har väl börjat göra sitt men dom är fortfarande enorma och stenhårda, jag drömmer om att kunna sova på sidan..💫

Mattias håller på att styra och plocka i ordning här hemma och jag sitter i vardagsrummet med barnen. Barnen, fortfarande ofattbart 🌷

Likes

Comments

OBS Detaljerat

Natten till torsdagen den 23e kl 02.35 gick vattnet. Jag sov i vanlig ordning på soffan för det underlättade med mina värkar och foglossningen. Jag skulle bara ställa mig upp och gå till toan för att kissa när jag kände hur det kom något. Fan, tänkte jag, nu blöder jag igen. Jag tog några steg till och det började rinna längs benen. Jag gick snabbare till toan och ropade upp till Mattias: Upp och hoppa, vattnet har gått!
Mattias flög upp ur sängen där uppe och jag satte mig på toaletten och ringde förlossningen & berätta läget.

Eftersom han låg med huvudet neråt men inte var fixerad + att jag inte kände av honom sen vattnet gått (även om det var nyss) så blev barnmorskan på förlossningen orolig då navelsträngen kunde lagt sig illa. Så hon sa åt mig att lägga mig på soffan så skickar hon en ambulans.
Samtidigt som detta samtal äger rum ringer Mattias upp till sina föräldrar så hans pappa kommer ner och ska vara här med Max som fortfarande ligger och sover gott i våran säng.

Jag klär lite sakta på mig och packar handväskan och lägger mig sedan på soffan och ringer mamma för att berätta läget. Sen ligger jag där tills ambulansen kommer. En man och en kvinna. Dom säger att vi slösar ingen tid utan jag får resa mig upp, vattnet fortsätter rinna, och går ut till ambulansen. Mattias tar egen bil. Samtidigt som allt detta har jag så sjukt ont i magen.

I ambulansen kollar hon temp och blodtryck. Tempen var bra men blodtrycket högt. Sen får jag mest svara på frågor och så småpratar vi hela vägen in. Jag ser hela tiden Mattias bil köra bakom.

När vi kommer in på förlossningen (Mattias kom typ 2 min efter mig in rummet) så får jag i vanlig ordning lägga mig med en kurva för att kolla värkar/sammandragningar och lillens hjärtljud.

Dom ser ju att jag har värkar & sammandragningar var femte minut. Sen gjorde dom även en gynundersökning för att kolla hur öppen jag var och tappen. Då hade jag inte öppnar mig något mer sen tisdagens undersökning och tappen var också samma. Vi blir vid halv 5 tiden förflyttade till ett annat rum med två sängar och blir tillsagda att vila för att inga beslut kommer tas förrän morgon ronden ändå.

Mellan kl 5 och kl 8.30 händer egentligen inte mycket. Dom tar lite olika prover för att ha koll på mig, och hela tiden har jag högt blodtryck. Jag ligger med hemska värkar och får både tabletter & spruta för att lugna det lite men tycker inte det hjälper. Mattias masserar och stöttar. Får ännu en gång ligga med en kurva för att kolla lillen och allt ser bra ut. Försöker vila och sova men det går inte alls då smärtan kommer så ofta. Strax innan ronden görs ännu en undersökning och nu var jag öppen 2,5 cm till och tappen hade minskat. Så ganska snart får vi veta att det blir snitt, förhoppningsvis under förmiddagen/innan lunch. Jag får dropp, Mattias får kaffe & macka och jag får byta om till operationskläder.

Skapligt sliten men hade skapligt ont också 😅

Sen är det bara en lång väntan med ännu mera värkar.
Dom ville sätta in katetern men jag bad om att få göra det när bedövningen är lagd innan snittet vilket gick bra.
Mattias och jag la oss i samma säng och tittade lite youtube. Klockan närmade sig 12 och vi insåg att snittet inte kommer bli innan lunch. Mer väntan. Vi väntade ju bara på att dom skulle komma och hämta oss.

Jag vet inte riktigt vad klockan var när vi blev hämtade. Jag blev mest nervös och spänd. Våra saker fick vara kvar i rummet då vi skulle mellanlanda på förlossningen efteråt innan BB. Dom rullade iväg med mig i sängen och Mattias gick efter. Han frågade flera gånger om det känns bra, kunde bara skratta och säga att jag var redo.

Inne på operations avdelningen fick Mattias gå in i ett annat rum och byta om medan jag blev körd till väntrummet. När Mattias kom dit satt han sig bredvid sängen på en stol och så väntade vi. Igen.
Efter 10-15 min var det dags. Blev inrullad i rummet strax utanför operations salen och fick byta säng och ta på mig mössa. Blev inrullad i salen. Sen är det mest massa bestyr. Sladdar dom ska sättas och fixas och kopplas till mig. Alla presenterar sig men jag minns bara ett enda namn. Lotta, narkos läkaren. Jag får sitta upp och jag håller Mattias hårt i händerna. Dags att sätts bedövningen. Jag är inte särskild rädd men nervös är jag. Dock måste vi vänta på några från gyn som ska komma och personalen försöker med lite småprat under tiden. Jag kollar mest på Mattias. Jag tar mig en titt runt om i salen. Sist var jag så nervös att jag inte ens gjorde det, nu minns jag i alla fall hur det såg ut.
Gyn kommer och läkaren sätter bedövningen. Det gjorde mer ont än förra gången men inte så farligt egentligen. Jag får hjälp att lägga mig ner.
Bedövningen känns inte av lika snabbt som sist.
Efter några minuter kan dom i alla fall sätta katetern.

Jag känner hur jag fortfarande kan röra på mina tår och högra benet. Blir helt skakis och känner hur hela högra benet börjar skaka. Varför tar inte bedövningen?
Lotta testar med sin iskalla tuss och jag känner fortfarande kyla nästan överallt, även om det är svagare på vissa ställen.
Det fanns fortfarande tid för bedövningen att ta. Ett test till några minuter senare. Känner fortfarande av men inte alls lika mycket. Vänta lite till. Tredje gången gillt. Nu, tror jag, bedövningen tagit.
Dom börjar strax efter det. Jag får syrgas.
Allt går bra i början. Men bedövningen har inte tagit lika högt som förra gången så när dom ska ta ut lillen känner jag hur dom trycker under brösten. Blir illamående. Känner hur dom drar i mig. Sist kände jag också av det men inte såhär mycket. Säger till Lotta att det gör ont och blir nervös. Hon föreslår lustgas. Först tvekar jag men säger okej ändå. Testar lite men känner fortfarande av smärtan i magen. Hon höjer dosen när jag skriker till lite. Jag tar några djupa andetag. Shit, hela taket börjar snurra. Får knacka på hennes hand så hon tar bort masken. Skrattar och gråter samtidig. "Inte okej" upprepar jag ett par gånger men minns inte åt vad jag menade det. Det känns bättre, känner mig lugn.
14.18 kommer Jesper. Han skriker direkt och jag börjar gråta. Sån lycka! En sköterska kommer runt och visar honom. Det gjorde dom aldrig med Max då han inte skrev. Så fin! Mattias går med dom ut med Jesper och jag blir kvar med Lotta och hennes assistent. Båda har funnits bakom mig hela tiden. Så fina, bra och lugna människor.
När dom ska sy igen börjar jag få ont på höger sidan. Känner hur jag kan röra lite på höger benet. Säger till Lotta som ger mig lite mer lustgas. Då blir det bättre.
Mattias har kommit tillbaka med Jesper, dom sitter strax bakom mig. Det är lugnade att höra när Mattias pratat med honom och skrattar när Jesper är ledsen.

Nu har jag dock riktigt ont i magen. Dom har flera gånger gett mig starkare smärtlindring men får lite till.
"Snart klart Amanda" upprepar dom. Men det gör ju så satans ont!
Till slut, äntligen, är dom klara. Säger att jag fortfarande har ont. Nu har jag fått så mycket att dom inte kan ge mig mig smärtlindring. Dom rullar i alla fall ut mig och jag får lyftas tillbaka till min vanligs säng. När Mattias får gå och byta om får jag Jesper på bröstet.

Även om inget blev som planerat egentligen är jag nöjd med min förlossning. Det är inget som hände som avskräcker mig från skaffa fler barn. Men utan Mattias stöd med ord, massage, stöttning, humor och positivitet hade detta varit jobbigt. Och utan lottas underbara hjälp och förståelse under snittet haft jag nog haft en annan syn idag på min upplevelse.

Tiden på BB var som förra gången bra och positiv. Jag kom på kant med en barnmorska som bara egentligen ville mitt bästa men det skrattar jag åt idag.
Annars är personalen där helt fantastiska verkligen!

Avslutar inlägget med ett gäng bilder från BB 🌸

Likes

Comments

Det blev inte så mycket sömn inatt heller. Tog två citodon men dom hjälper inte mot värkarna ett dugg..😋
Så har i vanlig ordning legat vaken i soffan sen kl 2 inatt.
Så trött.

När Mattias och Max åkte iväg i morse värmde jag en flaska varmvatten att ha mot magen och myste ner mig framför Netflix och där är jag kvar än.
Världens bästa vän är dock på väg ut till mig trots detta skitväder för att hålla mig sällskap ett par timmar 💙
När hon kommer blir det att äta frukost tillsammans och sen bara umgås!

Ha en bra dag 🌸

Likes

Comments

Vecka 38 idag och nu närmar det sig med stormsteg!
Hade lite annorlunda värker inatt och när jag fick upp i morse blödde jag lite så ringde till förlossningen som ville ha in mig på koll.

Fick som vanligt börja med att ligga och kolla sammandragningarna/värkarna och lyssna på lillebrors hjärtljud. Hade då värker ungefär en gång var tionde minut.

Mitt blodtryck och urinprov var i alla fall bra så det är ju alltid något 👍🏻
Sen ville hon, minns inte namnet men sköterskan var himla trevlig och superbra!, undersöka mig. Det gjorde som förväntat förbannat ont men var öppen 1cm och det är 2cm kvar på tappen. Så inte direkt nära men på gång i alla fall.
Fick två citodon att ta, och blev helt dåsig direkt. Tyckte väl för tillfället att dom hjälpt så hon frågade om jag ville stanna eller åka hem och vänta & då valde jag att åka hem.

Jag blöder fortfarande lite till ock ifrån, har konstant smärta med lite starkare toppar på i varierande tid. Och inte kunde jag sova heller när vi kom hem, så jag är helt jäkla slut.
På ett sätt hoppas jag att snittet blir tidigare för så här orkar jag inte ha det i två veckor men samtidigt lite nervös över att det ska bli full fart och panik in 😅
Måste säga ändå att jag känner mig rätt lugn, allt löser sig alltid, på det ena sättet eller det andra.

Nu har jag i alla fall tagit en dusch och myst ner mig i soffan, här lär jag sitta resten av kvällen ☺️🌸

Likes

Comments

Snart är det verkligen dags, gick in i vecka 37 igår💙
I veckan måste vi verkligen packa bb-väskan, börjar bli lite stressad nu när det är runt 20 dagar kvar bara!
Det låter väldigt lite med 20 dagar men jag är såååå trött på att vara gravid nu..Denna foglossning, dessa förvärkar och så den extrema sömnbristen. Antingen har jag svårt att somna eller ligga skönt, så snittar väl runt tre timmar per natt vilket börjar kännas ordentligt nu och speciellt nu när Max haft/har två vaken nätter i rad 😴

Allt är ju såklart värt det i slutändan, men just nu känns det mest som om jag lider mig igenom dagarna och även nätterna. Låt mars och lillebror komma nu! 🌸


Likes

Comments

Det går så otroligt fort nu!
Jag väntar fortfarande med spänning på tiden till kejsarsnittet 🌸 Det borde komma denna vecka!

Jag har fortfarande väldiga sammandragningar och förvärkar, men vissa dagar är värre än andra. Igår kom det fort och väldigt starkt på kvällen, fick andas mig igenom dom och satte mig i duschen. Det hjälpte dock bara tillfälligt. Så Mattias kokade upp vatten och hällde i en vattenflaska som jag kunde ha mot magen och efter typ en timma släppte det. Vill verkligen bara ha lillebror här nu 💙

Han är lika livlig i magen som alltid, och även om det ibland gör ont när han har disco där inne så njuter jag, det är ju snart över och vem vet om jag någonsin får uppleva detta igen ❤

Likes

Comments