Har man en hög självkänsla kan man behålla en viss inre stabilitet trots att det blåser snålt. Man tycker att man duger som man är, oavsett vad man gör, har och presterar. Människor med hög självkänsla har ofta en hög självkännedom och är medvetna om både sina starka och sina svaga sidor.

Har man en hög självkänsla är en fördel överallt, såväl i kärleks-, familje- och vänskaps- som i arbets- och kundrelationer. Den som känner sig själv är oftast bättre på att komma överens med andra och har bättre förutsättningar för att skapa långsiktiga relationer, något man har nytta av såväl privat som professionellt.


Ett tecken på låg självkänsla kan vara att man ofta fastnar i situationer där kommunikationen inte fungerar. För att komma ur fällan kan man sträva efter att hantera nästa konflikt på ett balanserat sätt genom att stanna upp och välja hur du ska förhålla dig till en befintlig eller uppblossande konflikt. Stå på dig ibland, men inse också när det är dags att släppa taget för att inte slösa energi i onödan.

Har du låg självkänsla kanske du inte ens funderar över om du är värd att ha ett jobb som är bättre för dig, eller så väljer du det trygga alternativet och stannar, trots att du inte trivs. Ett sätt att komma ur fällan är att skriva ner det som är viktigt för att du ska trivas på jobbet på en lista. Lista både för- och nackdelar med det jobb du har och hur en idealisk arbetsplats skulle se ut för dig.


Likes

Comments

Träning

Senaste månaden har jag inte varit en enda dag på gymet, ingen ork samt vart hostig en längre period. Men nu ska jag verkligen börja att planera in mina dagar som jag ska träna. Nästa vecka börjar jag på tisdag/torsdag med att köra konditionsträning och på söndag köra ett styrkepass. Att hitta motivationen igen är tufft, men jag ska luckas denna gång.


Likes

Comments

Träning

Snart kan jag få göra fint i vårt gästrum, längtar så....

Likes

Comments

Träning

När skrattade du senast på jobbet?

Varför är det viktigt att ha kul på jobbet?

Hur gör du för att känna glädje på jobbet?

Är det ett provocerande budskap att man själva väljer att må bra på jobbet?

Går du till jobbet måndag morgon med ett leende på läpparna, förväntansfull och glad över en ny arbetsvecka?

Eller går du till jobbet med blytunga steg, dystert sinne och räknar timmarna till nästa helg?

Man kan inte ha roligt jämt, men om jobbet är mer en plåga än något annat, då är det något som inte står rätt till. I sådana lägen är det lätt att se alla andras fel; arbetsgivarens, kollegernas ,reglerna … Det är lätt att glömma att det viktigaste för att må bra och känna arbetsglädje – är du själv och din attityd!

Vi måste själva ta ett större ansvar för att ha roligt på jobbet. Egentligen ska du kunna ha vilket jobb som helst och känna arbetsglädje, förutsatt att jobbet känns meningsfullt på ett eller annat sätt.

Likes

Comments