View tracker
View tracker
View tracker

På förmiddagen på midsommardagen kom Jenny hem till mig och vi packade ihop midsommarmaten och åkte mot Hyde park. I parken mötte vi upp Matilda, Lina, Ellinor, Matilda och Sandra(efter lite missförstånd, visade sig att det inte är helt enkelt att hitta varandra bland några tusen andra).
Vi åt midsommarpickninck, sjöng och hade allmänt trevligt tills typ 23, då gick vi hemåt även om det också tog en del tid. Runt 1 landade jag i sängen efter mitt definitivt bästa midsommarfirande någonsin. 🇸🇪🇬🇧🌸

Likes

Comments

Så vart det min tur att fundera på det här med brexit. I torsdags röstade de brittiska medborgarna alltså om huruvida UK skulle stanna i EU eller inte. I fredagsmorse kom resultatet, 51,9% av de som röstat ville att UK skulle lämna EU. Det va ju inte så kul. Mer än varannan människa i landet jag bor i som invandrare vill inte att jag ska ha rätt att jobba och bo här om jag vill. De vill inte att jag ska ha rätt till att genom fri rörlighet välja just deras land. Eller vill de verkligen inte det, jag är inte så säker. Den mest googlade frågan i UK efter att resultatet kom i fredags var nämligen; "What does it mean to leave EU?", följt av "What is the EU?", "Which countries are in the EU?", "What will happen now we've left the EU?" och "How many countries are in the EU?".

Vad betyder det att lämna EU, vad är EU och vilka länder är med i EU. På fullaste allvar, vad håller ni på med Storbritannien?! Jag är för allas rätt att rösta, jag supportar demokratin till 100%. Om du inte använder sin röst kommer någon annan att använda din tystnad. Men, vet man inte vad man röstar på i ett ja eller nej val då ska man inte rösta, och framförallt ska man inte komma dagen efter och ångra sig. Så nu sitter vi här, mer än hälften av de som röstat vill att UK ska lämna men inte ens de som ledde kampanjen för brexit verkar så pepp på att faktiskt göra slag i saken och lämna.

Premiärministern har avgått då han ledde remain-sidan, pundet sjunker som en sten och väldigt många människor håller andan för vad som kommer att hända. Kommer Storbritannien att lämna EU? Vad kommer det betyda för oss svenskar(och alla andra nationaliteter), invandrarna utan brittiskt medborgarskap eller uppehållstillstånd. Vi som litat på EU och den fria rörligheten. Kommer vi bli tvungna att uppfylla inkomstkrav, vad kommer krävas av oss.

Men så är det ju inte så att varannan människa jag möter har röstat ur EU, i London vill majoriteten stanna. I åldrarna 18-24år vill majoriteten stanna. Kommer det att göra någon skillnad? Kommer det faktum att ekonomin redan är påväg ner att göra någon skillnad?

Jag klarar mig, jag är snart klar med mitt au pair-år och även om jag planerar att stanna minst ett år till så bör inte det bli några större problem. Men sen då, jag vet inte vad jag vill göra. Diskuterade senast ikväll med min hostmamma vad jag skulle göra sen, och hur det kommer att bli nu. Som om att det inte redan va svårt nog att lösa problemet med att vilja plugga juridik och inte veta vart man ska bli av. Nu kanske jag inte kommer ha samma valmöjligheter ändå.

Kommer jag med mitt svenska pass ha fördelar? På samma sätt som vissa banker ger just de med min nationalitet fördel? Eftersom att man hört otaliga historier om svenskar som pratat med "vänner" som röstat för brexit och "vännerna" har sagt: "Men jag menar ju inte dej, ta det inte personligt!". Nähe, vem menar du då?! För ni är inte medlemmar i Schengen, det är redan passkontroll vid gränsen. Icke EU medborgare blir redan kontrollerade.

För mig kommer det lösa sig, jag kommer kanske inte kunna stanna här vilket har varit min plan. Men jag har inget som binder mig hit egentligen heller. Och känner jag mig verkligen välkommen? Ja, det gör jag. I London iallafall, resten av landet är jag inte så säker på. Kanske hade varit bäst om London lämnade Storbritannien iallafall, det hade ju varit spännande...Och sist men inte minst, för att alla vi andra ska få må lite bättre:

Likes

Comments

 1. Hur gammal är du? 20

2. Hur gammal känner du dig? 20, eller inte vet jag…

3. Vad har du gjort i dag? Vaknat, funderat på om det är värt att lämna sängen, insett att jag va tvungen… Jobbat, gjort ingenting, jobbat.

4. Vilken film såg du senast? Ashby

5. Vem ringde du senast? Matilda tror jag.

6. Är du besatt av någonting? Vissa skulle säga kaffe eller cola zero. Så det.

7. Är du rädd för blod? Nej.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Mitt rum, mycket vitt. Lite rosa, och så lite svart i form av kläder som är placerade lite här och där…

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Ingvar Carlsson(hette han så?!), Carl Bildt, Olof Palme, Göran Persson(om han tillträdde innan 2000..) och så poppade namnet Ullsten upp, så typ Ola Ullsten. Kan vara nån helt annan gubbe….

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej, men ska googla om jag hade rätt….. Och de hade jag, heja mig. Måste betyda att jag lyssnade på lektionerna…

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart.

12. När vaknade du i dag? 6.45.

13. Vilken är din favorithögtid? Jul, eller kanske midsommar…

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Ganska nöjd med London, lite småresor till typ Sverige hade dock varit uppskattade.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Så negativt, men de känns ju onödigt att åka tillbaka till ställen man redan varit på kanske. 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Resande.

17. Vad lyssnar du på just nu? Fläkten som gör ett tappert försök att kyla mitt rum.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, peppar peppar ta i trä…

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Frukt, bär, grönsaker, ägg och bacon.. Inte så seriös på de två sista dock..

20. Vem är din favoritkändis? Väldigt oklart…

21. Vad är du på för humör just nu? Trött.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Asien, kanske Afrika(beror nog lite på hur man räknar, får kolla upp de eller nåt)

23. Snarkar du? Hur ska jag veta det….

24. Vilka yrken har du provat på? Tidningsbud, kommunens fastighetsavdelning och Au Pair.

25. Hur går du helst klädd? I svart, jeans och t-shirt typ.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Fisk.

27. Vilket är ditt favoritgodis? Cola nappar och/eller röda och gula döskallar.

28. Vad sa du senast? ”Goodnight!”

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska eller engelska.

30. Vad har du på dig just nu? Svarta jeans och t-shirt…

31. Vilken är din favoritaffär? Gina typ. Endast för att jag gillar deras jeans, i övrigt är det högst oklart…

32. Vad har du i dina fickor? Vanligtvis telefon och nycklar, kanske korthållare. Behöver jag mer så blir de väska.

33. Vad köpte du senast? Kaffe….

34. Hur många gånger har du flyttat? 9 typ, eller 8. Beror åter igen lite på hur man räknar.

35. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Eld, kniv och en kompis.

36. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Natt…

37. Senaste filmen du såg på bio? Kommer inte ens ihåg, vet med vem och var dock. Kan ha varit Paper Towns.

38. Har du blivit sydd någon gång? Japp, man har inte jättemycket till val när man blir opererad…. Eller, jag fick iallafall inte välja…

39. Vad åt du till frukost? Flingor med mjölk.

40. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Gick i skolan, hade de nog ganska bra.

41. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej.

42. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På en pall bredvid sängen.

43. Vad var det sista du åt? Äpple.

44. Vem är världens vackraste kvinna? Bra fråga..

45. Är du blyg? Vill inte tro det, är nog det ibland.

46. Vad heter du i andra namn? Beatrice 

47. Har du varit med om en bilolycka? Ja.

48. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Har jag säkert.

49. Vilken är den roligaste träningsformen? Handboll, eller tennis.

50. Har du några husdjur? Hund och katt. Och kor och ankor, fast de är inte mina egentligen.

51. Vill du gifta dig? Vet inte.

52. Var växte dina föräldrar upp? Skåne

53. Har du någon gång ringt polisen? Ja

54. Har du, eller har haft, något smeknamn? Näh, inget seriöst. Alla som har uppfunnits har varit längre än mitt riktiga namn vilken förstör poängen något…

65. Vilka är dina största svagheter? Har väldigt svårt för att låta bli att argumentera emot idiotiska uttalanden. Är ju en styrka också…

Likes

Comments

I förmiddags mötte jag upp Jenny och vi gick till tesco för att köpa lite saker till vår picknick. Det var nämligen dags för en liten utflykt till Cambridge.
Om än något försenade så åkte vi mot Cambridge vid lunchtid och runt 14 va vi framme. Har spenderat eftermiddagen och kvällen promenerande där och jag tänker bilderna tala för sig själva:

Likes

Comments

I lördags morse ringde klockan 3.30, och det va bara att stiga upp. Lyckades faktiskt komma upp ganska direkt, gjorde mig klar stängde väskan och åkte mot flygplatsen. Efter lite mer än en timme nattbuss va jag framme på flygplatsen. Checkade in och gick genom säkerhetskontrollen och hade tid till att köpa en macka och dubbel espresso. Visade sig att kaffet va vidrigt men de gick ner.
Flygningen gick bra och vi landa tidigt, va i Sverige vid 10. Gick en runda på emporia och sedan åkte vi hem. Duschade och fixade och sedan åt vi lunch hos mormor innan de va dags att åka till Savannah.
Hade en mycket trevlig kväll och drogs mellan att ha jättetrevligt och vara jättetrött, men vid halv 1 var det ändå dags att åka. Hämtade mamma och sen åkte vi hem, landade i sängen vid 3.45.
På söndagen mötte jag upp Tina och Emilia på Maxi och vi åkte och hade inflyttningsbrunch i hennes lägenhet.
Sen va de dags att åka tillbaka till flygplatsen, och vid 21 va jag hemma i London igen och nu försöker jag fortfarande ta igen all sömn jag missat. Är så galet trött konstant..

Likes

Comments

Idag mötte jag upp Emilia och Tina vid shepherds Bush. Först gick vi hem till mig, hann hälsa på familjen i dörren, och hängde ett tag. Strax efter 12 gick vi tillbaka till westfield och åt lunch, därefter vart det dags för några timmars shopping. Har nu sett en hel del av en del av affärerna där. Sedan gick vi och drack te och fikade, sen blev det ännu lite mer shopping.
När vi hade shoppat klart gick vi hem till mig igen en timme och gjorde typ ingenting.
Som avslutning på helgen blev det sushi, dock något dyrare än planerat... Nu har jag kommit hem, duschat och precis landat i sängen. Blir nog sova ganska snart för jag är helt slut.
Men de va iallafall sjukt värt det, mycket trevligt med påhälsning av Tina och Emilia. Och så är de ju bara en vecka tills vi ses igen 🎉

Likes

Comments

Vid 12 mötte jag upp Matilda på bills och vi åt frukost, sedan hängde vi på Westfield i några timmar innan vi åkte hem och bytte om.
Strax efter 18 mötte jag upp Jenny i Hammersmith och vi gick till primark en runda innan vi gick till tuben och åkte till Putney bridge. Där mötte vi upp Tina och Emilia(va så sjukt taggad kunde knappt sitta still på tåget), och sen mötte vi även upp Matilda. Vi gick till en pub vid floden, tyvärr va alla bord vid fönstren upptagna men vi hittade iallafall ett stort bord inne till slut. Efter några timmar av mat och dryck och trevligt sällskap va de dags för mig, Emilia, Tina och Jenny att åka hemåt men Matilda och Lina gick vidare.
Nu har jag precis landat i sängen och ska sova för imorgon är det heldag med Tina och Emilia som gäller 🎉

Och så ett stort grattis till mormor, och tack mamma för bilden på blommorna.💐

Likes

Comments