Anja Catrine Venås

Happenings


Jeg bråvåknet av at jeg hadde forsovet meg i går. Florentina og jeg hadde planlagt å møtes hos meg i ett-tiden for å overraske Julie , som fylte 21. Planen var å stå opp klokken ni, slik at jeg hadde god tid og fikk gjort noen ærender. Halv tolv snublet jeg ut av sengen og fikk dratt på meg et par klesplagg før jeg fikk surret meg ut av leiligheten.

Likevel ble det ballonger og brownie, trøfler og kroner, kort og gaver. Og fordi vi tilfeldigvis har en projektor stående i leiligheten ble det slideshow med bilder på veggen.

Da Flow og jeg planlagte dette, kom vi til å snakke om hvor fint det er å gjøre sånne ting for hverandre. Overraske. Skjemme bort. Feire. Bare det å gjøre andre glade, slik at man som enkeltindivid føler seg ekstra spesiell. Jeg tror det er litt derfor vi feirer bursdager. Så man skal bli minnet på at man faktisk betyr noe.

Det å vise at man setter pris på andre mennesker er viktig - bursdag eller ei. Og jeg tror alle burde bli litt flinkere til å vise takknemlighet, eller fortelle at man er glad i en annen person.

For det å gå 364 dager uten å bli minnet på at man er spesiell, det kan faktisk gjøre at man glemmer det litt.


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Antrekk, Tanker - Meninger - Følelser


Den siste uken har gått til å jobbe med eksamen. Det er på en måte hva jeg føler alle driver med for tiden. Eksamen. Derfor brukte jeg dagen i går på alt annet enn skole. For første gang på lenge fikk jeg slappet ordentlig av. Jeg brukte tiden på å scrolle gjennom tusenvis av inspirerende bilder på forskjellige nettsteder, mens jeg hørte på julemusikk og spiste kålrotstappe og surkål. Jepp. Jeg er sær. Men slik mat gir meg skikkelig julestemning.

Jul er min favoritt høytid. Og det er ingen annen årstid enn vinteren jeg synes er penere. Likevel blir det fort mørkt og dystert, noe som skaper et elsk/hat-forhold til hele greia.

Det er kanskje ikke bare dysterheten og mørket som bidrar til at jeg noen ganger hater denne tiden av året. Nøkkelordet er mat. Mat. Kaker. Søtsaker.

Men jeg kjenner at det ikke er tiden for å ta opp dette nå. Jeg har ekstremt lite energi for tiden. Hodet mitt er stappfullt, samtidig som det er helt tomt. Kroppen min er sløv og øynene er trette. Og jeg føler meg på en måte litt fjern - som om jeg ikke henger helt med i virkeligheten.

Jeg tror, og håper, at det kun er en bivirkning av økning i medisiner. For det å ikke klare å stå opp fra sengen etter en natt med 8-9 timers søvn... Det er nok ikke helt normalt.

Derfor gleder jeg meg ekstremt mye til juleferie. Jeg gleder meg til å se mamma. Jeg gleder meg til å være med lillebroren og lillesøsteren min. Jeg gleder meg til å se venner jeg ikke har sett på lenge.

Jeg gleder meg vel egentlig bare til å komme hjem. Til fjell og snø. Lukten av grønnsåpe på trevegger og barnåler i stua. Lyden av gamle julefilmer som spilles i bakgrunnen når vi lager pepperkaker. Og smaken av kalendersjokolade tidlig på morgenen.

Gol er ikke mitt favorittsted. Tvert i mot. Likevel er det ikke noe annet sted i hele verden jeg ville feiret jul.


Likes

Comments

... skriveri


Håpet mitt var alltid at noen skulle se meg. Der nede ved vannet. Stående i en litt for stor regnjakke som rakk meg til knærne. Med tårer nedover kinnene. Stående og se på ingenting. Eller kanskje alt.

Jeg følte i alle fall alt. De små bevegelsene i vannoverflaten. Måkeskrikene. Vinden som var både kald og varm på en gang. De svake, oransje gatelyktene, som bleknet i den oransje fargen fra himmelen. Bryggen som gynget i takt med det sorte havet under meg. Lukten av salt. Og kanskje litt fisk. Blant leiligheter, båter, store containere og bygninger.

Helt alene. I min egen lille verden. Fortapt i mitt eget hode.Det var da jeg håpet det skulle komme noen. Noen som kunne spørre om jeg hadde lagt merke til hvor pent lyset fra himmelen ble reflektert i vanndammene fra regnet. En som også synes vannet så ut som olje, om ikke lyset traff det.

Og jeg skulle ikke snudd meg. Jeg ville svart ham i en rusten stemme, med det tomme blikket hvilende på samme sted - at det hadde jeg. Så ville jeg spurt om han hadde sett fjellene i horisonten. Om han hadde sett himmelen halv syv om kvelden. Og han ville ha sett det han og. Så ville vi stått der begge to. Stirrende.

Uten å vite hva vi faktisk så på. Uten å vite hva vi egentlig tenkte.
Men vi ville stått der sammen. Med samme forståelse av noe.

Og det er alt som betyr noe.

Likes

Comments

Hair & Hairstyles

MARIA OPHEIM DRAGESET - HEXAGON


Før første klipp...

Første klipp...

Andre klipp!

Herregud. Håret mitt blir bare finere og finere for hver gang jeg er hos Maria. Jeg er så heldig som har en så flink venninne! Forrige gang stripet hun håret med to forskjellige farger. Lysfarge og Avedableking. Denne gangen brukte hun bare den kaldeste av de + fargekorrigering for å gjøre det håret som ikke ble stripet, kaldt.
PS: Takk for tidenes hodebunnsmassasje!!

Likes

Comments

Humor


Det er utrolig mange som sier de ikke er fotogene. Derav har de ikke byttet profilbilde på flere år, de legger aldri ut Instagrambilder av seg selv og noen vil ikke være med på bildene jeg tar engang:-(

Derfor tenkte jeg å lage en liten guide til hvordan man kan ta fine bilder av seg selv!


10 TIPS TIL HVORDAN MAN TAR FINE BILDER AV SEG SELV
(med ekstra materiale i parentes)
TIPS 1 - TILFELDIG POSERING
For det første handler det om å ikke følge med når man blir tatt bilde av. Da ser bildet fint og tilfeldig ut, i tillegg til at man får en naturlig holdning.


Bilder i fart er alltid morsomt!TIPS 2 - GRIMASER

Det er ikke alltid man føler for å smile på bilder. Trikset da er enkelt. Bare gjør grimaser!
Bildene dine vil da variere - noe som er viktig i en Instagram feed.
I tillegg kan det være supersjarmerende med grimaser. Feks om man geiper.

TIPS 3 - VÆR SYKT FULL
Å være full er også sykt bra. Det er da kreativiteten og selvtilliten kommer frem.TIPS 3 (part 2) - LEGEVAKTEN
Om du er nykter kan man faktisk se litt full ut etter fem timer på legevakten også. Her kan man også dra inn sympati-likes.
TIPS NR 4 - FINN DINE BESTE VINKLER
Jeg lover! Om jeg ikke hadde visst om mine beste sider, eller visst hvilken vinkel jeg er finest fra, hadde jeg aldri klart å ta en selfie. Finn din beste side, og øv på hvilke vinkler som gir deg penest ansikt!
TIPS 5 - TORNEROSE
Alle vet hvor pen Tornerose var da hun sov i hundre år. Få noen til å ta bilde av deg når du sover!
(Her kommer også tilfeldighetene til nytte igjen)Eventuelt når du våkner!

TIPS 6 - FARGE
Man er alltid penere med en gyllen farge - så husk spraytan, selvbruning, sydenturer eller solarium.TIPS 6 (part 2) - FARGE

Det er viktig å bruke lav solfaktor om du er i utlandet - det er da du får mest farge!
(Å få ekstra mye farge på øyelokkene er kjempelurt!)


Eller så kan i alle fall jeg få farge på trening også.
(Her kan man dra likes igjen, ved at folk ser hvor sporty du er!)TIPS 7 - LE!
Det er mye lettere å se naturlig ut, samt å få et pent smil om man ler.
Så tenk på noe morsomt!TIPS 8 - KJÆLEDYR
Søte dyr er noe som alltid drar likes. Om du ikke har et kjæledyr selv - lån en venn sin!Om ingen av vennene dine har dyr, kan du se om du finner et tilfeldig på gaten.
TIPS 9 - LYS
Finn riktig lys til bildet ditt! Dagslys er det aller beste.


Og sist, men ikke minst...

TIPS 10 - SMINKE
Til syvende og sist vil jeg bare si at sminke har veldig mye å si. Om du ikke er så flink med sminke selv, kan du for eksempel få noen andre som kan kunsten til å hjelpe deg.

xoxo AC

Likes

Comments

Hverdag

Uken som har gått har vært ganske hektisk. Noe som i og for seg egentlig er slik jeg liker det. Men det var deilig å få et lite avbrekk med Tuva. Det har nettopp åpnet et lite, koselig utsalg av italiensk is og crêpe rett i nærheten av leilighetene våre. Isen var helt fantastisk, og vi fikk lov til å smake på alle sortene før vi bestemte oss for hva vi ville ha.​
​​
Haha, jeg håper forresten at alle har fått med seg DRAM! Da jeg ble spurt om å være med trodde jeg dette var en vanlig promofilm hvor jeg skulle bruke mCash til å for eksempel kjøpe en kaffe. Men tydeligvis var planen å lage BI sin versjon av SKAM. Herregud så morsomt jeg faktisk har hatt det. Jeg merker at jeg savner å spille skuespill. Jeg er litt rusten, ettersom det siste ordentlige stykket jeg spilte var i første klasse på videregående (og forsåvidt revyen i tredje), men fy søren så gøy det egentlig er.

Kanskje det er hva jeg skal gjøre... Begynne å finne frem de gamle interessene mine. Som å male, spille skuespill eller drive med lagsport. Kanskje det ville gitt meg det jeg savner i hverdagen.

Likes

Comments

... skriveri


Jeg vil chille med Karpe på radioen, i nyvasket sengetøy og med kyss i pannen. Jeg vil lage frokost i det pene undertøyet. Drikke vin med levende lys som tilskuere. Se på stjernene 03:38 og kjøre bil i solnedgangen uten å vite hvor vi er på vei.


Jeg vil kunne sende deg et tusen og én meldinger, uten å føle at jeg maser, og jeg vil kunne ringe deg gråtende halv fem på natten.

Jeg vil kjenne regnet hamre mot skuldrene, mens åndedragene våre forvandles til lett frostrøyk, og de kalde hendene dine holder et hardt tak rundt ansiktet mitt.


Jeg vil høre på regnet, med vinduet åpent, slik at den fuktige høstluften får meg til å grøsse behagelig, mens gåsehuden fordeler seg utover hver eneste del av kroppen.

Jeg vil dra til høye, snøbelagte fjell. Puste kald luft, som er såkald at snøen glitrer og øyevippene fryser, og likevel være varm fordi du er der.

Jeg vil se på en av de finere filmene med litt betydning. Jeg vil kunne kjenne meg igjen i all gleden, og jeg vil kjenne hvor hardt og brennende hjertet mitt kan banke mot brystet.Jeg vil kysse deg både over og under vann. Både kaldt, varmt, med salt og med klor. Jeg vil at du skal kunne kysse meg over hele kroppen, med varme lepper på kald hud, i de rene laknene.

Og jeg vil gjøre det samme med deg.

Jeg vil se på fyrverkeri og kjenne det eksplodere like mye i meg når jeg flytter blikket fra de fantastiske fargene til deg.

Jeg vil elske meg selv like mye som jeg elsker deg.

Likes

Comments