Till dagens tävling.
Plats: Varbergs RK
Start: 95cm avd. A två faser

Morgonen kunde absolut börjat bättre än denna. Fick bokstavligt talat slita Max ur sängen i morse och som vanligt när vi två aka passa tid var vi INTE i tid enligt mina planer.
Det absolut bästa med shessan är att så fort lädergrimman åker på så vet hon precis vad som vänta skall. Hon förvandlas från eldslukande drake till lammunge. Står som en ljus, sänker huvudet och vet att de inte är någon ide att göra några som helst hyss. På riktigt, de är såååå tydligt. Lastar sig själv dessutom.

Precis när lamm är lastat så märker jag att nummerlapp fått fötter och vandrat iväg. Yr som en stekt höna springer jag runt och vänder allt i ägodel upp o ner. Ingen nummerlapp i sikte. Vi var dessutom mer sena än vad vi redan var i morse.

Vi for iväg och hoppades på de bästa på plats. Väl nere visade sig att vi var ute i god tid och kunde springa och leta efter en förbannad nummerlapp. Inte en kotte som hade en över, sprang in på ridskolan där en urgullig tjej laminerade en helt egen unik nummerlapp 😂


när detta var klart kunde vi äntligen andas ut och sätta oss på läktaren medan lammet stod snällt på transporten (faktiskt)

Hur de sen gick till att de blev helt förbaskat stressigt vet jag inte?! Red fram på ca 10 min. Hoppa fram på 10 min där jag bara hann komma till 70cm på oxern 😂 hahahaha ja alltså en knappt framriden eller framhoppad häst tar jag mig in på banan. Shessan kändes inte gummimjuk och följsam direkt 🙄 och man ser de tydligt i klippet. Hur som haver så fick jag trycka av henne stort på två av hindrena för att jag inte nådde fram med en lite för svag galopp och dåliga distanser. På något vänster blir vi trots detta nolla och lyckas bara ramla ner 3 placeringar på dryga 30 starter. Vet inte om de är tur eller skicklighet?

Jag trodde förra tävligen (Kungälv) bara var tur. Men icke. Ni fattar inte känslan av att allt svett och alla tårar man lagt ner på denna förbannade primadonnan har gett mig ett kvitto på allt. Hälften sitter säkert och småfnissar för att någon som jag är glad för en liten mesig 95 klass. Men från att för tre år sedan inte hade en tanke på att jag ens skulle våga mig ut på en bana, att jag aldrig skulle ha råd med en fin egen häst, träningsmöjligheter, egen transport, stå i ett fantastiskt stall. Alltså allt detta har gjort att jag lyckats, lyckats hamna där jag är idag och nu vill man verkligen bara mer!

Min första placering, plakett och rosett. Bara de är ett mål som inte funnits på kartan. Jag skulle kunna avsluta nu, jag har gjort mer än vad jag önskat. (Okej riktigt så kul ska vi inte ha det, jag försvinner inte någonstans) men lite den känslan!


Nog tjötat! Finns nog inte en kotte som orkar läsa. Men här kommer dagens ritt. Mindre bra känsla, bra resultat. Övning ger färdighet, träna träna träna 💪🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

 ​Nu har det gått ett dygn och jag hunnit analysera, fundera och granskat.
Jag måste börja med att berätta lite runt omkring dagen. Vi hade utsläpp på morgonen så vi var i stallet redan vid 6. Som tur var det mesta redan förberett. För att inte rubba på frökens rutiner så släppte vi ut henne som vanligt i hagen i ca 30 min.
Sjääälvklart kommer jag på ca 10 min innan avfärd att jag glömt både kavaj och mobil hemma!! så typiskt mig

Likes

Comments

Det är exakt tre åt sedan på dagen, alltså den 1 oktober 2013 mitt liv förändrades helt.
Tidigt den dagen packades bil och transport med min ägodelar (ink häst) och vi begav oss på egna ben till nya äventyr. Bilen styrde mot Hjo, Hjällö närmre bestämt.
Det var dags att testa på något nytt, jag hade precis slutat skolan och visste inte riktigt vad jag ville göra.

Jag minns de i vartenda detalj, samtalet med min dåvarande chef, vart jag var i just sen stund, vad jag gjorde och vad som sades. Spontan som jag är vet jag att jag sa att jag kunde börja typ när som helst.
Vårt samtal var knappt 2 veckor innan jag skulle ha min första dag.
Värst av allt (hemsk dotter som man är) vet jag att mina föräldrar var i Polen i denna veven. Dom skulle komma hem sista september. När jag ringer dom och berättar att jag flyttar om ca en vecka och att dom knappt hinner hem blir båda helt ställda... Pappa blev till och med arg! Han frågade hur jag kunde göra så här mot honom. Jag antar att de var chocken som tala 🙊 men just då var de hemskt. Jag blev nästan arg på honom att han betedde sig så, men nu i efterhand förstår man de mer.. Det var första gången jag skulle lämna deras hus "på riktigt" och obestämd framtid.

Den här tiden uppe i Hjo var så otroligt lärorik på så många sätt. Både negativ men mesta dela positivt självklart. Jag fick lära mig så mycket om mig själv. Se en bild på en annan värld som intresserat mig länge (livet som egenföretagare inom ridsport) jag har fått uppleva många sorters av miljöer, tävlingsplatsen både nationellt och internationellt mött så otroligt mycket folk, tränats och utvecklats enormt mycket. Men helt klart bäst av allt fått vänner för livet.

Numera åker jag till Hjo trakterna minst 2 gånger per år. (Tror de blev 4ggr i år) jag blir alltid välkomnad med öppna armar och massa kramar. Jag har hittat mig vänner som är både nästa dubbelt så gamla men även hälften så unga samt vid min ålder.
Jag åker inte dit för jobb utan umgås, pratar, rider, upplever och bara njuter. Jag älskar Hjo/Tidaholm och kommer nog alltid ha en liten extra stor kärlek för just dessa trakter. En del av mitt hjärta är fortfarande kvar där ❤️

Jag är såå evigt tacksam att jag stod på mig, följde mitt hjärta och gjorde detta. Vågade testa mina vingar och stå på egna ben. Det är en erfarenhet jag alltid kommer bära med mig. Tankarna hoppar ofta tillbaka till den tiden, trots tre år sedan nu. Jag hade så gärna viljat göra om detta om allt inte handlade om pengarna.


Printat bilder från mitt album "lilla Hjällö" på Facebook

Likes

Comments

Nu lyfter vi strax från Landvetter, om drygt en timme landar vi i Warszawa, hur lyx är de inte att ha så nära?!

I morse gick "ja må han leva" låten på repeat (på polska ofc) imorgon firar vi morfars 60 års dag (i min värld) men på papper 80år. Nu kan Max låten utantill och förväntar mig att han tar ton framför släkten 😜

Likes

Comments

Finns inget bättre än att spendera en varm sensommarkväll på hästryggen i skogen. Hade dock gärna utrotat älglopporna.. Tror verkligen S kände precis de samma 🙄
Imorgon väntar efterlängtad hoppträning efter en veckas vila är vi påt igen och förhoppningsvis fit for fight hela vintern. Sommarvillan är över, tänder, vaccination och allt där efter är avklarat.

På lördag åker vi till Polen (som jag förövrigt kom på häromdagen 😂) guldfisk-Wirre. Under denna veckan blir de ingen vila för fröken utan jag har mina tre musketörer som håller henne i trim 💪🏼 #lyx

Likes

Comments

Bänkade i soffan framför förra veckans idol med dipp och grönsaker. Jisses va schleten man är på måndagarna. Tisdagarna är dock snäppet värre..
Är häst ledig imorgon för ovanlighetens skull, då blir de kafferep hos min tant-vän 😘 är vädret med oss så hoppas jag på en avslappnad båttur i solnedgången ☀️

Likes

Comments

Nu hoppar jag på min tvåbenta och beger mig till stallet, där väntas en mysdag med häst och människor.

Får se om jag ens lyckas paddla mig dit... Konditionen är inte på top så att säga 😂🚣🏼
Morsgrisen får underhålla och peppa mig i lurarna 👏🏽💪🏼

Likes

Comments

Jag kan inte påstå att jag var den smartaste elev i klassen och definitivt inte den som ägnade min lediga tid framför skolbänken.... Haha

Men nu har jag fått en uppgift från min tränare, att skriva upp mina mål. Både kort och långsiktiga. Detta känna ju dock betydligt mycket roligare att sitta och spåna på. För detta KAN ju verkligen ge mig något. Att lösa en ekvation ger mig däremot ingenting.

Ska bli kul att presentera dessa för min tränare och se om hon tycker dom är relevanta eller om jag drömmer mig bort ;)

Just nu super jag även i mig världens godaste kapsel kaffe, latte caramel 😍
Snart kallar jobbet 👋🏽

Likes

Comments

Godmorgon... Ett par veckor senare...
Livet och dagarna går i ett. Många bollar i luften och mycket man vill hinna med och tänka igenom 🤔

På hästfronten har Queen S visat en riktigt härlig sida och presterat på top. Därav en hel vecka med bara mys, tandläkare, promenader, mat, godis och osteopat just nu. Det kändes uppskattat. På måndag kör vi gång igen och en tävling är inplanerat i oktober. Detta kan bli bra ✊🏼

Sitter och matar den svarta geten just nu 👇🏽

Här kommer två klipp på två riktigt grymma träningstillfällen! ⭐️

Likes

Comments

Jag har gång på gång fått bekräftat för mig att jag inte var redo för en resa, när vi flög hit hoppade jag ur stolen i min dröm vaknades med gråten i halsen och sa till Max.... Jag ramla av hästen 😪
Nu har vi kommit hem från affären och handlat med oss lite spel för att underhålla oss på kvällarna.
Då ställer jag frågan, vilket spel ska vi spela Shessan?
Droppen känner jag.... Jag är i någon helt annan värld 😂 tur att Max är van 😘

Likes

Comments