Var ute på en promenix förut och önskade så att jag hade min riktiga kamera med mig och insåg plötsligt hur avslappnande och roligt det är att fota. Jag saknar det! Måste hitta mitt minneskort till kameran så jag kan börja igen.

Snart ska jag börja ladda jag för ett hopp-pass senare ikväll.

Världens finaste Lord som aldrig försvinner ur mitt hjärta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Relaterad bild

Hejhopp!!

Jag har testat på två nya träningspass. Första var ett Crosstrainerpass och jag höll seriöst på att dö, min kondition har verkligen varit bättre haha. Men, det är inte så svårt att få upp den igen. Det är bara att kötta sina intervallträningar och komma upp i riktigt hög puls. Om jag ska köra ett pass så presterar jag bäst om jag sprungit lite på löpbandet innan och nått min maxpuls tre eller två gånger, efteråt känns det oftast som att jag kan springa hur länge som helst.

I torsdags började jag må riktigt illa. Jag hade bokat in mig på ett Yogapass och ville verkligen inte backa för det, men det blev fanimej ingen så trevlig yoga vill jag säga. Vred och vände på kroppen som bara ville lägga sig ner och dö typ. Fick kämpa för att inte springa ut och spy. Knappast kändes det bättre när det väl var slut. Jag får för mig någonting, att jag SKA gå på det där Yogapasset. Till vilket pris som helst. Även om jag bryter mitt ben så skall jag gå för jag har sagt till mig själv att jag ska gå. Och jag märker det så tydligt på mig själv hur galen jag är om någon säger att dom ska göra något/höra av sig/mötas whatever, och dom nu inte gör det, så kan jag verkligen bli jättesur. Visst kommer livet imellan ibland, men jag anser att säger man någonting så skall man stå för det. Oavsett stort som smått. Och ibland blir det överdrivet, som i detta fallet. Jamenar, vem fan tackar mig för att jag spyfärdig går på ett yogapass.

Vilket fall så blev jag ju resten av torsdagen liggandes hemma på toa i sällskap med mina spyor. Jättemysigt, visst!! Fredags sov jag verkligen nästan hela dagen. Helt sjukt. Igår mådde jag också illa hela tiden, försökte väcka mig själv till liv för jag skulle hem till min käraste Ame som jag sett fram emot såå mycket, men näe. Blev inget med det. Satt i soffan och hade cravings på choklad istället. KUL! Jag blir helt deppig när jag inte får/kan vara social, eller träna. Då blir jag fan ledsen. Försökte titta på en film hundra gånger men jag har jättesvårt att koncentrera mig, speciellt när jag vet och verkligen vill vara någon annan stans med någon annan men istället ligger jag här. 

Elin Wallners foto.

Den bästa av dem bästa helt enkelt.

Idag ska min finaste systerson hämta en ängel i kyrkan för han döptes för några månader sedan, och då får alla barn komma tillbaka och hämta en glasängel. Jag tycker det är så sött. Nej, jag är inte kristen men jag tycker fortfarande det är så sött. Jag hade tänkt följa med dom dit men eftersom jag inte ens kan få i mig frukost så tänker jag för en gångs skull lyssna på min kropp och låta den ligga här. Det är min kropp som är tråkig, inte jag.


Likes

Comments

Låt mig ta upp en provoserande ämne.

Hälsosam, inte hälsosam? Det måste ju ändå vara okej att äta chips en tisdag. Absolut. Om du har koll.

En norm och ett stort ideal är att man inte ska ha fett på magen, inte ha så mycket fett på armarna och helst ha lite mellanrum mellan låren. Faktum är att du kan ha allt detta men ändå vara hur hälsosam som helst. Vi börjar ju bli ohälsosamma när vi ser dessa normer som påverkar oss (inte alla). Jag tror absolut att de flesta kvinnor kan relatera till att denna tanke har funnits hos oss någon gång i livet, och det kan säkert killar också.

Du är normalviktig, motionerar och äter grönsaker till din måltid, men ändå är du inte nöjd. Jag menar inte nöjd som i att man alltid kan bli bättre, utan ett nöjd som i att du inte känner att du inte räcker till. Annorlunda på ett dåligt sätt. Varför känner du så? Du ser inte ut som vissa anser att man ´´ska´´ se ut. Du ser inte ut som HM´s modeller.

Klädföretaget HM, har skapat en ´´plus zize´´ modell. Problemet är bara att dessa plus zize modeller ser ut som vanliga kvinnor. Hälsosamma kvinnor. Men vem vill gå till affären och behöva köpa ett special märke för att du inte anses se ut som normen?

Hur ser det ut när normalviktiga människor går till en PT för att få hjälp att gå ner i vikt? För att samhället anser henne som en ´´plus zize´´?

´´Ja, men dessa modeller säljer ju och så har det ju alltid varit. ´´säger du. Ja men varför säger jag. Vi växer upp med tidningar, TV, media, modellshower som säger till oss vad vi ska tycka. Vi blir tidigt programmerade i hjärnan, vad som är norm, vad som är rätt och vad som är fel. Precis som med andra saker.

Allt detta resulterar till att vissa kvinnor analyserar sina kroppar och vill ständigt ha förändring. Istället för att fortsätta vara hälsosam fortsätta motionera och äta hälsosamt, blir hon fixerad av vad media har tillfört henne, hon väljer en annan strategi. Kanske börjar hon överträna och drar drastiskt ner på ditt kaloriintag, vilken i sin tur gör henne trött, nedstämd. Kanske utesluter hon många viktiga näringsämnen som resulterar i att äta hur mycket som helst vid ett tillfälle, kroppen skriker ju efter näring. Detta framkallar ångestkänslor och en känsla av misslyckande. Hon börjar må dåligt, självskadebeteende, bara ett av många, för att hon inte känner sig nöjd. Enbart för att vissa inte kan acceptera att vi alla ser olika ut och inget är bättre än det andra. För att man inte ser ut som normen.

Jag lyssnade på en podd som jag följer som heter Träningspodden med bl.a Jessica Almenäs som nyss blivit mamma. Jessica har alltid haft en ´´normkropp´´. Efter sin graviditet var alla hennes klänningar hon använde i TV för små. Hon insåg då att det inte bara var att be om en större storlek, för en större storlek fanns inte inom den branschen. Våra hjärnor pumpas med att vi skall vara en speciell storlek för att passa in, annars får man inte vara med i vissa sammanhang. Fastän du kanske besitter en stor talang inom TV branschen?

Jag tror att lösningen på detta är fruktansvärt enkel. Sluta uppmuntra dessa ideal. Visa att vi alla ser olika ut. Alla kroppar är unika, så varför skall vi efterlikna någon? Visa vad hälsosam är. 

Att vara hälsosam är det budskap vi skall lyfta och uppmuntra.

https://www.facebook.com/svtedit/videos/1697351603655166/


Likes

Comments

En spänd framsida pekar på svårigheter att uppleva känslor. En spänd baksida visar på svårigheter att uttrycka känslor.

Med Vänster hjärnhalva behärskar vi vårat tal och skrivande, vårat språk, vi ser världen i svartvita bilder, vi har våran matematiska förmåga, våran logik och kalendarisk uppfattning.

Med Höger hjärnhalva behärskar vi svordomar, slangord (öh, va, ba, liksom). Vi uppfattar musik, rytm och rim. Känslor, associationsförmåga. Vi ser världen i rörliga färgbilder, vi ser skogen men inga träd. Vi ser en tidsuppfattning som bygger på här och nu.

Man kan säga att den högra hjärnhalvan är mer kreativ och skapande, medans den vänstra tänker mer logiskt och rationellt. Mindre känslomässigt. Män som kontrollerar sin sårbarhet har oftast vänster handflata mera dold än den högra när de låter armarna hänga längst kroppen. En uppblåst överkropp men små ben tyder oftast på att du har ett gott självförtroende men en svag självkänsla.

Så vad är då skillnaden?

Självförtroende - Vetskapen om ditt värde genom vad du förmår att uträtta.

Självkänsla - Vetskapen om ditt värde bara genom att finnas till.


Bildresultat för självförtroende självkänsla


Likes

Comments

Bildresultat för new girl

​Igår var det en riktigt mysig dag. Jag och Felix tog en lång sovmorgon för att sedan äta en lång frukost. Vi kokade kaffe, tog med oss Simba ut i skogen och satte oss på ett litet berg i solen pratandes om allt möjligt. Riktigt mysigt!! Tränade också lite sök med Simba, han är så otroligt lättlärd och smart! Är så tacksamt att jobba med honom. 

På eftermiddagen käkade vi middag och hade seriekväll, mestadels kollandes på New Girl som man skrattar så man kissar ner sig åt. Alltså, dom är så komiska och tröga så det är helt otroligt. Vi har sett typ alla avsnitt men det gör inget haha. Jag har börjat kolla på Game of Thrones och verkligen försökt gilla den men jag är tveksam alltså... Jag blir uttråkad! Kanske för att den inte är så komisk utan mest allvarligt hela tiden? Jag är ju en överhumoristisk människa så det låter möjligt, haha.

​Nu ​sitter jag med träningskläderna på och tänkte dra mig iväg till gymmet. Känner mig inte alls peppad på att träna men u have to do what u have to do. Diciplin helt enkelt! Efter gymmet skall jag åka till min kära syster och hjälpa henne med lite flyttsaker, eftersom dom snart ska flytta! (logic)

Ha en utomordentlig onsdag!


Likes

Comments

201 kopia

Goddagens du lilla människa!

I måndags kväll begav jag mig till stallet och fick äran att rida Renomee. Jag insåg verkligen att hon är en sådan fantastisk häst! Jag har inte direkt svårt för att tycka om hästar och tycker om alla i princip då alla har sina egna olikheter och det är alltid charmigt. Men efter ridpasset när jag suttit av för att skritta av henne insåg jag att hon är en sådan häst jag hade velat utvecklas med på riktigt. Så genuin och snäll. Så stor och klok.

Jag såg plötsligt framför mig hur jag har mitt egna stall där jag kan utvecklas tillsammans med hästar likt Renomee och fick bara en sån himla bra känsla i magen, dendär känslan som bara hästarna lyckas ge mig. Att man utvecklas tillsammans, att man kommunicerar på ett sätt som inte människan gör. Hästar behöver tillit och just därför skapas så starka band. Det är liksom inga ytliga konversationer om hur vädret har varit. Man går pang på det känslomässiga för det är så man kommunicerar. Vi människor borde lära oss av det. Våga ta in våra känslor mer, vara mer öppna för dom som jag var inne på i mitt förra inlägg.

Just därför fascineras jag av dessa djur. Det finns liksom inga genvägar, man får alltid ett ärligt svar. Gör du fel så märks det, gör du rätt får du genast svar. Känslan när hästen och du blir ett, samarbetet är så bra så allt känns så lätt, båda förstår, man bara känner det.

Elin Wallners foto.

(Världens finaste Lord.)

Likes

Comments

Att sjunga är ett fenomenalt sätt att träna på att använda hela kroppen och släppa spänningar. Stämma ditt instrument (rösten) eller laga sprickor i fasaden. Kroppen och Rösten sitter ihop, och måste vara synkroniserade, annars ljuger vi. Stämmer rösten med övriga signaler? Rösten måste vara i harmoni med din kropp. 

Alla varelser försöker hela tiden att få sina behov tillfredsställda, det är egentligen det allting handlar om. Exempelvis när du kallar en annan människa trevlig, är det ju för att han/hon tillfredsställer dina sociala behov. Kallar jag dig snål betyder det att jag är besviken för att jag hade hoppats att du bjudit mig på lunch. Likaså om jag kallar dig dum, otrevlig, egoistisk, då blir inga av mina behovs tillfredsställda.

En mogen människa känner sina känslor och kommunicerar sina behov med munnen istället för att kalla omgivningen massa nedlåtande ord. En duktig trädgårdsmästare kan avläsa växternas behov. Självkännedom är att på sikt bli sin egen trädgårdsmästare. Vi måste lära oss vilka behov, näringsämnen, vi behöver.

Kom ihåg att behovet aldrig är att det är någon annan människa som ska nånting. Det är du som ska. Du har ansvar för dina egna behov.

​Du kan kontrollera din känslointensitet med mängden luft, andningsfrekvens och med var i lungorna du andas. Fler än 15 andetag som minuter anses som bevis på stress. Andningen är en perfekt spegling av vårt inre tillstånd. Träna på att andas med magen, speciellt i stressade och mer krävande situationer.


Likes

Comments

Jag bondade med ett sött litet får.

Jag traskade mig ut på en långpromenix idag samtidigt som jag lyssnade på poddar via Sveriges Radio. Det känns liksom lite olagligt att vara inne när det är såhär fint väder, speciellt när man vet vilket väder som väntar...!

Jag älskar verkligen att lyssna på poddar, för ett tag sedan visste jag knappt att det fanns! Hittar man rätt podd med en intressant människa kan man verkligen lära sig jättemycket. Speciellt intressant är det när man lyssnar på en intervju och kan samla på sig nya erfarenheter och tankesätt. Man kan lyssna och relatera till saker och det känns ju gött på nå vis, Man är inte ensam med sina problem eller vad det nu kan vara.

Nu sitter jag vid min fina nya bord som världens bästa pojkvän har gjort och samlar ihop lite information inför min kommande kurs. Vi (han) snickrade ihop det i helgen på bara några timmar medans agerade mentalt stöd som en liten tomte hehe. Så imponerande. Han är bäst.

Jag älskar att det är så unikt och speciellt samtidigt som jag sparar massa pengar. Det är sååå smart. Winwinwin!!

Likes

Comments

Hej vänner och ovänner!

Jag har tänkt och tänkt så himlans länge att jag skall skaffa mig en blogg och idag hände det! Jag frågar mig själv lite varför jag skaffar en blogg men svarar lika fort. Ibland går jag liksom och tänker texter i mitt huvud som jag hade velat föreviga innan dom är borta. Eller händelser som händer som man har glömt om några år, liksom, vad gjorde jag idag för ett år sedan? Vad tänkte jag då? Hur har jag utvecklats tills idag?Ointressant för vissa men inte för mig. Tänka är nog en av mina största (ibland oönskade) hobbies.

Det är bra att tänka, (...) då utvecklas man!

Kort och gott, kommer jag skriva lite exakt vad jag känner för, så det kan nog bli allt allt möjligt hit och dit kors och tvärs.


Likes

Comments