shit va längesen de var jag bloggade nu, det är helt sjukt..

Aja, jag och min kille har flyttat hemifrån, ut i skogen faktiskt!

Så sjukt underbart att slippe höra tågen o allt oväsen från motorvägen.

Det känns så sjukt bra att jag och min älskade har flyttat ihop!

Vi har även en inneboende som bor här xd världens efterblivnaste och bästa Louise! :D

Vad har hänt sen sist? Ja inte speciellt mycket faktiskt, som sagt så har vi flyttat, vi har varit på krogen, Louise har skaffat kille ;) vi har haft fest i vårat nya hus.

Idag har mamma, pappa och barnen varit på besök. Vi bjöd dem på middag så de blev fläskytterfilé, potatisgratäng o massa annat gott! :D

Nu är de chill kväll :)

Gillar

Kommentarer

Gillar

Kommentarer

Har ni läst om upproret som pågår i Södertälje, för att kommunen vill starta upp ett LSS boende i ett villa område? Om inte så kolla på Aftonbladet!

Först vill jag bara berätta vad ett LSS boende är för något. Ett LSS boende är ett boende där personer med funktionsnedsättningar kan få känna på att bo ensamma utan föräldrar osv. Men dem får ändå hjälp av väl utbildad personal som alltid är i närheten. Dessa personer med funktionsnedsättningar får känna mer självständighet. Personalen gör så gott de kan för att hjälpa dessa personer och stötta både dessa personer och deras föräldrar i deras vardag.

Nu till det idiotiska. I Södertälje så finns det en ort där kommunen har tänkt att starta ett LSS boende, men det kommer att ta tid då kommunen har fått in flera protester från personerna i villaområdet. Som tex:

"Vi kommer inte våga att släppa ut våra barn då de kan hända en massa hemska grejer. Tänk om dessa personer med funktionsnedsättningar tappar kontrollen eller inte har tagit sin medicin, då kan ju vad som helst hända."

Detta är de dummaste jag har hört! Det ni borde tänka på när de gäller era barn är att dem ska växa upp och veta att det finns olika människor. Att alla inte är likadana. Att det finns människor som har en hel del svårigheter! Dem ska veta att de egentligen inte är något fel på dessa människor. Dem ska också veta att dessa människor är lika mycket värda som oss andra.

Vi i Sverige kämpar så mycket för att det inte ska finnas någon rasism, varför kan vi inte då kämpa för att det inte ska finnas idioter som trycker ner personer med särskilda behov?

Har ni i Södertälje någon gång tänkt på att ni, ert barn eller kanske din man/fru, ditt barnbarn eller någon annan i din närhet kanske har någon form av funktionsnedsättning? Kanske har ni det men det verkar inte som det, jag tror att det är så att ni inte vågar inse hur verkligheten faktiskt är.

Och ni jämför dessa personer med funktionsnedsättningar med kallblodiga mördare osv? Jag förstår inte ens hur ni vågar? Hur kan nu med det här?

Varför inte hjälpa dessa personer istället för att klanka ner på dem? Jag säger som jag alltid har sagt:

" personer med funktionsnedsättningar är oftast dem som ser när du inte mår bra även fast du har ditt leende på läpparna. Personer med funktionsnedsättningar är dem som har det finaste hjärta."

Dem trycker inte ner er så varför ska ni trycka ner dem?

Och att ni i villaområdet vill veta vad dessa personerna har för diagnoser? Det har inte ni med att göra! Det är deras ensak! Det kommer dem att berätta för er när dom känner att dom kan de. Snälla ge dem en chans att utvecklas.

Stötta dem istället,
Det kommer jag alltid att göra.
Gillar

Kommentarer