Att vara lycklig handlar för mig att känna tacksamhet för det jag har i livet, istället för att tänka "om jag får det här kommer jag att vara lycklig". Ett av mina favoritcitat är "if we don't feel grateful for what we already have, what makes us think we would be happy with more". Vi kommer aldrig att bli lyckliga om vi inte lär oss att vara tacksamma för det vi redan har.
Ett konkret exempel kan vara att du tänker "om jag bara får en walk-in-closet med hur mycket kläder, skor och väskor som helst, då kommer jag att bli lycklig". Ledsen kompis, men det kommer du inte. Kanske till en början, men sedan kommer du komma på andra saker du vill ha, som du tror du behöver för att bli lycklig. Det materiella kommer aldrig att göra dig lycklig. Att lära sig att känna tacksamhet för familj, vänner och allt gott du har i livet är nog bland det viktigaste. Se med tacksamma ögon på det du har, istället för giriga ögon på det du inte har.
Ibland är det kanske inte så lätt att vara tacksam för det du har, livet är piss ibland. Du kanske förlorar någon som stått dig nära, men då är min förhoppning att du ska vända dig till den som lovat just dig att han ska bära dina bördor, Jesus.

Tänk så skulle du kunna vara den lyckligaste människan på jorden just nu, men du är för upptagen med att se allt som inte är perfekt i ditt liv.

Likes

Comments

Meningen med livet är en fråga som människor alltid funderat över, men inte kunnat enas i ett svar. Jag tror svaret varierar från person till person, men att i det stora hela kan vara att meningen med livet är att ha en mening med sitt liv, för då blir livet meningsfullt.
Jag tror inte att det är någon idé att ha ett specifikt svar på den frågan, utan det viktigaste är nog att få människor att fundera över meningen med sina egna liv, så att man på dödsbädden inte känner att man levt förgäves.
Som kristen måste jag ändå säga att det finns ett lite mer specifikt svar på frågan om vad meningen med livet är och det tror jag är att leva med Jesus, för andra människor. Det är först när man tar emot Jesus i sitt liv som man kan känna mening med sitt liv fullt ut, tror jag. Som resultat blir detta att man vill leva mer för andra människor. Låter man sig älskas av Gud får man kraft att älska sin medmänniskor, så går ekvationen ihop.
Att bara tänka på att man själv ska lyckas i livet, göra karriär och få ett (utåt sett) bra liv är nog egentligen inget vinnande koncept. Så ofta man läser om kändisar som hade så mycket pengar och befunnit sig på toppen av sin karriär, men ändå mått så dåligt att de börjat med drogmissbruk och i vissa fall valt att ta livet av sig. Det är tragiskt. Människor strävar efter att nå toppen, men har ingen aning att de är påväg mot botten istället. Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men får betala med att mista sig själv? (Luk 9:25)

Tänk så lever man ett helt liv utan att förstå varför?

Likes

Comments